• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Tyus tan daha savunmacı ve atlet ? Deandre Jordan ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tyus tan daha savunmacı ve atlet ? Deandre Jordan ?

Muhammed; DeAndre Jordan değil,geçenlerde bir arkadaş paylaştı ismi yanlış hatırlamıyorsam Jaleel McKay idi,oynadığı ligi bilmiyorum ama seyrettiğim videolarında Tyus'dan daha uzun boylu daha atlet bir oyuncu,illaki bu oyuncu olacak değil muadili bir oyuncuda olabilir fizikli,daha uzun boylu olması lazım zaten ama bu özellikleri gördüm sanki bu oyuncuda beğenmiştim.

Abi gereği yok bence bi tyusa daha. Thompson monte edilebilse o da pek ala iş görür ama dediğin videoyu biliyorum ben de isterim öyle istisna oyuncular varsa.

Şu anki kadro yapılanmasına son yaptığımız değişiklik üzerinden devam etme taraftarıyım. Ne kısa vadede ne de orta vadede uzun rotasyonunda bir değişiklik mümkün görünmüyor. Bizim üzerinde düşünmemiz teknik kadronun da karar vermesi gereken ilk konu oyun kurucu konusu. Sezona Russ ile girip üstüne de 8 yabancı hakkımızı kullanmamızın hata olduğunu resmi olarak kabul ettik. Bu sorunun çözümü olarak da bazı sitelerin haberlerine göre Russ'ı çıkarıp Dentmon'ı dahil ettik. Bu yeni bir oyun kurucu takviyesi yapmamız anlamına gelmeli. Yoksa hatalarımızın devamı olur. Bugün Allah korusun Dentmon sakatlık geçirirse yine Russ'ı mı dahil edeceğiz?

Bizim almamız gereken ilk karar Micov ve Emir'in varlığıyla Schilb'i kontenjana dahil etmemekti. Hem yaşı 33, hem pozisyonunda zenginlik var hem de performansı en azından taraftarı memnun etmiyor.

Muhammed; DeAndre Jordan değil,geçenlerde bir arkadaş paylaştı ismi yanlış hatırlamıyorsam Jaleel McKay idi,oynadığı ligi bilmiyorum ama seyrettiğim videolarında Tyus'dan daha uzun boylu daha atlet bir oyuncu,illaki bu oyuncu olacak değil muadili bir oyuncuda olabilir fizikli,daha uzun boylu olması lazım zaten ama bu özellikleri gördüm sanki bu oyuncuda beğenmiştim.
Jameel McKay Avusturalya liginde oynuyor şuan. İsmail Şenol un da takip ettiği bir oyuncu, Tyus- Jameel pota altını hayal bile edemiyorum, MUAZZAM. İsmail Şenol onerirse koç kesinlikle almayı düşünür...
https://youtu.be/iY-QLL1oXCI

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En kötü 15. bütçe olayına cevap vermeyeceğim ama Avrupa'da kimse o bütçeleri Euroleague'de %39 galibiyet yüzdesi olan ve 15 maçtır kaybeden bir koça vermez. Belki Efes.

Hoca hızlı Smith,Daye ve Tyus ile çok hızlı oynayan bir takım olacağız demişti.Ama heralde hızlı hücumun temelinin savunmadan geçtiğini unuttu heralde ...

Asil akli olan denemeden yanilmadan gelecegi gormeye calismaz. Yukarida 1 tane var ikinciye gerek yok!!!

Deneme yanılma yapıldı işte. Efes dönemi var 2009'da. Orda da 9-10 yabancı alıp Euroleague'de patlamıştı.

Hala parkede oynanan oyun ile bütçenin doğru orantılı olduğunu düşünen atkadaşlar var.

Çok kısaca yazayım; yine 4'te 0 yapsaydık ama parkede armaya yakışan mücadeleci bir takımımız olsaydı. Saha kenarında duruma isyan eden bir koçumuz olsaydı. Onca hatalı transfere rağmen hala hatalı transfer derdinde olmayan bir koç olsaydı.

Ama bütçemiz düşük bizim...

butceleri degistirde goreyim senin zombradovicini beyim!!!
yapmayın allah aşkına Mehmet Bey:)
Bunu bu forumda çok kez dile getirdim,Obradovic ile Ergin Ataman'ı kıyaslamak,Obradovic'e hakarettir.
Taraftar olmak gözümüzü bu kadar kör etmemeli Obradovic dediğimiz adam Fb ile varolmadı ve bu forumda çok kez de dile getirdim Fb gibi loser bir organizasyonu basketbolda winner bir organizasyon haline getirdi.Obradovic markası benim gözümde Fb'nin de çok üstündedir, kaldı ki bunu objektif fenerliler de kabul edicektir.

Hoca hızlı Smith,Daye ve Tyus ile çok hızlı oynayan bir takım olacağız demişti.Ama heralde hızlı hücumun temelinin savunmadan geçtiğini unuttu heralde ...
Savunma yapamadigimiz için Fast Break de yapamıyoruz demişti FB maçı sonrası, eee koç sen bu takımın savunma yapamayacağını sezon başı anlayamadın mi?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

F4 yapti efesle, senin obradovicte 1. yil 10. oldu 2. yil f4 - arastirin yazin lutfen, rezil olmayalim.
Efesle f4 yaptığında 2 lig vardı avrupa da. Euroleauge ve suproleauge. Sonra hem ülkerspor hem de efes'le büyük bütçeleri batırdı.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Valla benim için mesele bütçe veya f4 yapmak değil.. Ataman onu kombine satısı için söyledi ve beni rahatsız etmişti bu o zaman..

Burda diğer takımlara göre düşük bütçende olsa , bu kadar kötü takım kimyası ve kötü oynamaya hakkın yok.. Brose kadar oynayıp f8 zorlasan ipekçiye giden taraftarı rencide etmesen gene kafi bana.. Ben iyi basketbol görmek istiyorum, savaşan bir takım.. olay bu.. f4 kalmasada olur ..

Aranıza yeni katıldım bir süredir forumu takip ediyorum. Öncelikle hepnize selam ederim arkadaşlar..
Son birkaç sayfada bütçe muhabbeti dönmüş.
Herkes bakış açısına göre haklı olabilir ama bütçe konusunda bizim referansınız fb değil Laboral,Bamberg olmalı diye düşünüyorum
Saygılar

Valla benim için mesele bütçe veya f4 yapmak değil.. Ataman onu kombine satısı için söyledi ve beni rahatsız etmişti bu o zaman..

Burda diğer takımlara göre düşük bütçende olsa , bu kadar kötü takım kimyası ve kötü oynamaya hakkın yok.. Brose kadar oynayıp f8 zorlasan ipekçiye giden taraftarı rencide etmesen gene kafi bana.. Ben iyi basketbol görmek istiyorum, savaşan bir takım.. olay bu.. f4 kalmasada olur ..
Olayın özü bu zaten,F4 bizi kesmez demek yerine ya da olmayacağını bile bile hedefimiz F4 demek yerine,kısacası bol keseden sıkmak yerine sahada mücadele eden,ne yaptığını bilen ve son topa kadar kovalayan bir takım olması yeterli.

Adam eline verilen bütçeyi baştan kabül ediyor ama belli araştırma yapmadan,oyuncu seçimlerini oturduğu yerden ezbere yapmış belliki sadece hücuma odaklanmış savunmayı düşünmeyi bırakın umursamamış bile,bizlerin o zaman tahmin ettiğimiz ama alarm verdiğini gördüğümüz olacakları koç daha yeni farketti kendini o kadar kaptırmış f4'e iyide hayal ettikleriyle yaptıkları,söyledikleri arasında yaşanan gerçekler farkı var,o f4 hedefinden bahsetti ya nasıl bir hayal aleminde olduğunu anlamıştık biz ve aslında tehlikeydi bu,bir çok İnsan kapıldı buna halbuki uyardık temkinli olun hayal kırıklığına uğrarsınız diye,adam uyandı rüyadan ama bu sefer erdemliğinin önüne kibir,ego girdi araya başladı kendi getirttiği oyunculara sallamaya,savunmadan dert yanmaya halbuki iyi niyetli ve ayağını yere sağlam basan her koç o takımın savunma yapmayacağını bilir ona göre önlemini alır ve çalışır onuda yapmadı yeni yeni bahaneler uydurup sinir bozucu davranışlar sergilemeye başladı,o dert yandığı savunma kısmında aslında hedefi biz değiliz olayın vahametini hala anlayamayan ve kendisini savunanları hedefliyor,İnsanları aptal yerine koymak gelenek hale geldi ya oda bu yola başvurdu yine anlamıyorlar,alan razı veren razı misali hallerinden razıysalar yapacak bir şey yok.

savunma sorununu çözüp takımı iflah edebilecek herhangi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ama şu takımdaki spontane hücum anlayışını yıkmak için bir an önce arroyo'yu galatasaray forması içerisinde görmek istiyorum. takımdaki her oyuncu şutör diyoruz; ama o şutörleri organize edecek oyuncu yok. pivotlar güzel devriliyor görüyoruz ama onlardan ancak ortalama bir verim alabiliyoruz. jon diebler takıma küserse hakkı var. russ smith gelişsin istiyoruz ama takımda bir tane rol model olabilecek oyuncu yok(arroyo'nun gelmesi durumunda gönderilmesi de muhtemel). ne russ ne de dentmon arroyodan daha iyi savunma yapmıyor. en azından savunmayı daha da kötü hale getirmeyeceğini biliyoruz. gelmesi durumunda micov, tyus ve daye'in verimi artar; pleiss ve diebler'ı takıma kazandırılır ve winner karakterini de bir şekilde sahaya yansıtır. en azından göze hoş gelen bir şeyler izleriz sahada. ve doğru bir yerleşimle sezon başında hayallerini kurduğumuz üçlük yağmuru takımına evrilerek atarak maç kazanılamayacağı tabusunu da yıkabiliriz. gel artık gönlümün efendisi. kurtar şu kafası karışmış ergin hocayı.

Şu anda bu kadar çok sayı yememizin sebeplerinden birisi de saha içindeki organizasyonsuzluk. Maçlarda yüksek skorlara ulaşıyor olabiliriz ancak hücum kalitemiz de yüksek değil, Fener maçında Dentmon'un yanılmıyorsam 3 pozisyon üst üste topu getirip, pas yapmadan üçlük attığı oldu ki takımın özeti denebilir herhalde. Arroyo gelirse ben organizasyon sıkıntısının çözülmesiyle yiyeceğimiz sayının da düşebileceğini düşünüyorum. Sahanın bir tarafında ritm bulabilirsek diğer tarafında da artıları olacaktır. Hem bu nedenle, hem de kötü giden sezonda maç izleme sebebi olsun diye ben Arroyo'yu isterim şu an. ( Tabii en azından Barcelona dönemi gibi oynayacağını varsayıyorum.)

İkinci söylemek istediğim şey ise Arroyo gelirse bu sezon için Ergin Hoca'nın kendi adına iflas açıklaması olacak. Takıma bir oyun kurucu almadı, bunu saha içini birinci elden kenardan yöneterek aşmak zorundaydı ancak şimdiye kadar gördük ki bunu yapamıyor. Gönderdikten sonra bir sürü laf ettiği Arroyo'yu geri alması çaresizliğin ilanı olur benim adıma.

Obradovic'in Fenerbahçe'yi getirdiği nokta bile zaten ne kadar başarılı olduğunu gösterir de yukarıda arkadaşın dediği gibi bu adam Fenernahçe'yle var olmadı, hatta Pao'yla bile var oldu demek hata olur. İlk koçluk deneyiminde Partizan'ı Avrupa'nın en büyüğü yapmış, Juventut Badalona'yı Avrupa'nın en büyüğü yapmış bir adam Obradovic. Bir de sonra saçma sapan bir tavırla bilgiçlik taslamasın lütfen kimse.

Bizim daha geniş, daha çağdaş vizyonlu bir adama ihtiyacımız var bunun için illa başarılı olmuş birini almamıza gerek yok. Trinchieri, Bamberg'e gitmeden talip olmak lazımdı mesela veya İtioudis, Banvit'e gitmeden talip olmak lazımdı mesela. O kadar bütçemizin olmaması vizyonsuz olmanın bahanesi değil.

Geri