Russ kapalı kutuydu, burada da transferi noktasında olumlu ya da olumsuz söylemler yoktu, hocanın açıklamaları referans gösteriliyordu, sonuçta elde patladı ya da öyle gözüküyor. Burada iddialı açıklamalar sıkıntılı.
Dentmon ise son anda Toney hamlesinin gerçekleşmemesi üzerine alındı, eleştiriler olmakla birlikte burada genel hava olumlu diye hatırlıyorum.
Hocanın daha F4 söylemi yokken de burada Wanamaker hemen hepimizin kadrosunda mevcuttu. Yani transfer konusunda beklentiyi artıran F4 söylemi olmadı, hatta çoğumuz top 8'i kafi gören yorumlarda bulundu diye hatırlıyorum. Dahası 9 milyonla top 8 bile başarıdır, bütçemiz 12-13 lere çıkmalı diyenler de vardı.
Referans noktamız Wanamaker olunca Markovic beğenilmiyordu. Burada sen şunu dedin ben bunu dedim muhabbeti değil zaten. Genel havadan bahsediyorum. Markovic, Zizis falan hocanın F4 söylemi öncesi de burun kıvrılan isimlerdi.
Çok fazla övgü alanları da ilk 2 ayda yeteri kadar tanıdık sanıyorum. Justin Dentmon gibi topla yaratan bir skorer yazıp yanına yarı sahada topu kontrol edecek basacak oyuncu yazmak bence doğru kimya olacaktı. Russ'un yanına gitmezdi tabi ki ama Markovic'in verdikleri istatistik kağıtlarının çok fazlası.
Yaptığımız transferlerden Daye ve Pleiss hariç çok övgü alan da olmadı ne yazık ki. Koçu zaten bundan dolayı eleştiriyoruz. Tyus için bile eleştiriler vardı, biraz da Lasme etkisinden dolayı. Genel sorunumuz da onu aldık bunu almadıktan ziyade kadro kimyasındaki soru işaretleriydi. Dolayısıyla övgü alanları da yeterince tanıyabildiğimizi düşünmüyorum. Koç formsuz, rotasyon noktasında sıkıntılar var, ne savunmada ne hücumda bir düzen içinde oynamıyoruz. Bu kadar parametre varken en azından ben ne Russ'u, ne Dentmon'u ne de Diebler'i henüz tanıyamadım.
Yani şu koşullarda değil Markovic, Wanamaker hatta Toney olsa ne kadar yukarı taşırdı bilemiyorum.