• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Bazı insanlar vardır, hakikaten yaptıkları işte fark yaratırlar. Her yerde yazıyor, okumuşsunuzdur mutlaka;

Michael Jordan, bir sözü hiç aklımdan çıkmaz, herkes bir gün Michael Jordan olmak için uğraşıyor, en her gün olmak zorundayım.
Michael Phelps, "bu olimpiyatlarda, kazanıp kazanmamam önemli değil. Arkama dönüp baktığımda keşke daha iyi yapsaydım diyeceğim birşey yok" bu sözü söyleyecek kadar çalıştığımı hiç hatırlamıyorum hayatım boyunca.
Drazen Petrovic, efsanedir, bir maçta 2 tane üst üste boş 3 lük kaçırdıktan sonra salona gidip şut çalışması..

Obradovic de bunlardan biri. Bizde olduğu için bazı davranışları hoşunuza gitmeyebilir ama avrupanın en iyi koçu bence. Çalışma arzusu, disiplini, hırsı.. örnek alınmalı bence. Gençler için şans. Bağırıyor diye alınanlar gidiyor, mesela Semih, bağırmasının kendisi için olduğunu anlayanlar da gelişmeye devam ediyor, mesela Vesely, Bogdanovic..

Oyun kurucu sorunumuzu bir de aldıkları süreler üzerinden değerlendirelim;

Best Balıkesir: Russ (6:59) Can (8:25) Oyun Kurucusuz (24:36)
CSKA: Russ (15:26) Dentmon (12:11) Oyun Kurucusuz (12:23)
Tofaş: Russ (17:36) Can (0:40) Oyun Kurucusuz (21:44)
Kızılyıldız: Russ (6:04) Dentmon (20:53) Oyun Kurucusuz (13:03)
Banvit: Can (5:33) Oyun Kurucusuz (34:27)
Maccabi: Russ (1:08) Dentmon (31:50) Oyun Kurucusuz (7:02)
Fenerbahçe: Russ (12:55) Dentmon (22:27) Oyun Kurucusuz (4:38)
Gaziantep: Dentmon (11:39) Oyun Kurucusuz (28:23)

Oynadığımız 8 maçın 4 tanesinde 21 dakika üzeri üç oyun kurucumuzdan eksik oynamışız. Bu sürelerde Sinan Güler guard olarak sahada yer almış.

Hala 2 oyuncu ile umutlarımızın artacağı kanaatındeyim.
1-2 oynayan combo (Jamont Gordon gibi)
2-3 oynayabilen swingman (Shipp gibi)
Russ, Diebler ve Schilb den çıkmamız şart.

Makul fiyat ve gelebilecek boşta oyuncu öneriniz var mı.

Euroleage den olmaması gerekiyor ki aldığımızda direkt oynayabilsin.

Oyuncu bilgisi olan arkadaşlar fikir verebilirler mi

Russ Smith,Justin Dentmont,Sinan Güler hiçbiri oyun kurucu değil.

Takımdaki tek oyun kurucu Can Korkmaz.
Abartmıyorum Kenan Sipahi bile bunlardan iyi oynar.En azından bu seviyeleri test etmiş biri.

Bizim acilen 1 numaraya takıma lider biri getirmemiz gerekiyor.Mümkün mü çok zor.
Bu sezon işimiz çok zor.Euroleague seviyesinde imkansızken,Ligde bu düzenle yarı final görmemiz,görsek bile geçmemiz imkansız.

Bu takımın yapabileceği tek savunma hamlesi tam saha baskıdır, bunun dışında ne yaparsan yap bu dişliler biri birine uygun değil, tam sahadan almak dışında şansımız yok. Nasıl ki futbol takımı savunamadığı için mecburen tek şansı topu ayağında fazla tutup yan pas filan yaparak zaman çalarak savunma problemlerini aşmaya çalışmak üzere model geliştiriyorsa, Ergin hoca da tam saha baskıyla bu savunma zafiyetinin önüne geçebilir, geçen sene 7-9 arası rotasyonla bunu yapıp bu sene 13-14 oyuncu ile tam sahadan almamak baskı yapmamak neyin kafası hala çözemedim ? Bayan basketbol maçlarını izledim bu sezonun mest oldum ya, bu kadar düşük bütçeye müthiş takım çıkarmış koç, 1 sn den 40 dk kadar sürekli temaslı sürekli baskılı inanılmaz yardımlaşmalı takım çıkmış ortaya, artık ATAMAN'ın da tam saha baskı kozunu oynama zamanı geldi de geçiyor aksi takdir de takımdaki oyuncular değil, kendisi değişecektir.

Yönetim son bir bütçe revizyonu yapabiliyorsa, bence oyun kurucudan ziyade 3 numara pozisyonundaki kalabalıklığını azaltıp, bu mevkiye savunmacı ve toparlayıcı, takımın atletizmini artıran birini ekleyelim. 2 numara da savunabilisin
Diebler'den çıkalım. Shilbb Emir ikilisinde, yerli olduğu için Emir kalsın; yeni 3 numara ile takım kimlik kazansın

Oyun kurucu sorununu hoca kendi çözsün, sıkışınca büyük vizyonsuzluk örneği ile Arroyo'ya koşmasın. Biraz sorumluluk alsın, çalışsın çözüm üretsin. Dentmon'ı etkin kullansın
Arroyo'nun gelmesi demek, ben takımı yönetemiyorum, sen yönet; hatta TR ligindeki başarılar benden ziyade senindir demek

Belki bir çoğumuzun da önceden dile getirdiği gibi bu sene geçtiğimiz seneye oranla en buyuk eksikliğimiz temas alan oyuncumuzun neredeyse hiç olmaması. Geçtiğimiz sene baktığımızda Erick Mccollum'un her maç en az 5 kere rakibin üstüne gidip çok basit yontemlerle temas aldığıni ve çizgiye gittiğini hatırlarız. Bu ilk başta bazılarımıza biraz saçma gelmişti fakat onun bu temas sonucu çizgiye gitmesinden dolayı çok rahat sayılar bulabiliyorduk. Belki hatırlarsınız, bir çoğumuz "ulan ne ara 16 sayı attı bu adam??" demiştik. Farkettirmeden takımın skor yükünü, takımı da yormadan çeken bir oyuncuydu Mccollum. Bu perspektiften muadili pek de var diyemeyiz avrupada. Öten yandan Lasme ve Chuck gibi dişe diş kora kor rakibin nefesine kadar yakın temastan kaçmayan oyuncuların eksikliği yine göze batıyor. Tyus ve Goksenin hariç bu yapıda hiç bir oyuncumuz yok. Ne Daye, ne Thompson, Dentmon, Russ, Diebler bu boşluğu doldurabilecek oyuncular da değil ne yazık ki. Takımı tek kelimeyle tanımla deseler, vereceğim cevap "Sevimli hayalet Casper" olur. Fiziksel olarak mümkün olsa karşı takım oyuncuları içimizden bile gececekler!!

Tek sıkıntı, bu durumun gözgöre göre ben geliyorum demesiydi. Ve ilk maçtan itibaren büyük bir siddetle de hepimizin yüzüne çarptı ne yazık ki bu gerçekler. Euroleague seviyesindeki takımlara baktığımızda, biz hariç neredeyse her takimda teması seven, kaçmayan ve bundan beslenen bir kaç kaliteli oyuncuları var kadrolarında. Tamam, bir rugby, bir ice-hockey oyuncusu değil hiç kimse fakat, bu bizim takım gibi herkesin de curling oyuncusu gibi olması anlama gelmiyor. Her maç binbirtürlü kısa oyuncu pota altımıza doğru artistik patinaj yapıyorlar. Ben burada 10 bin kilometre ötede sabahın 5'inde takımı nasıl izliyorsam, onlar da rakip kısaların pota altımızdaki akrobatik hareketlerini aynı tepkiyle izliyorlar, bence pek de farkımız yok. Çok da fazla uzatmaya gerek yok bu can sıkıcı konuyu, yazarken içim karardi resmen.

Kurulan takımdan artan 500K gibi bir meblağ kalmışmıydı , ben mi yanlış hatırlıyorum?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu takımda langfordu görmek isterdim açıkçası fiyatıda makul

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Forum tarafından sıradan vasat oyuncu ilan edilen Markovic Zenit'te sezona çok iyi girdi,bugünkü Eurocup maçında 14 sayı 5 rebound 12 asist 27 index rating ve sadece 2 top kaybıyla oynadı.Eurocup'ta diğer iki maçtaki ortalaması 10,5 sayı 9,5 asist 20 index rating VTB liginde de 8 sayı 8 asist 16 index ratingle oynuyor.
Savunmadaki yaptıklarıda istatistiklere dahil değil.

Forum tarafından sıradan vasat oyuncu ilan edilen Markovic Zenit'te sezona çok iyi girdi,bugünkü Eurocup maçında 14 sayı 5 rebound 12 asist 27 index rating ve sadece 2 top kaybıyla oynadı.Eurocup'ta diğer iki maçtaki ortalaması 10,5 sayı 9,5 asist 20 index rating VTB liginde de 8 sayı 8 asist 16 index ratingle oynuyor.
Savunmadaki yaptıklarıda istatistiklere dahil değil.

Markovic'i forumda çok eleştirdik ama şu anki formuyla, takıma ilaç gibi gelirdi. Aradığımız tipte bir oyuncu. Dentmon ve Diebler'ı da toparlayabilirdi. Savunması da gayet iyidir Sırp milli takımından biliyoruz.

dentmon-markovic on numara rotasyon olurdu.. Ek olarak dentmon'ın performansına artış olurdu bence..

Sene başında

Dentmon - Markovic - Kenan
Sinan - Kuric - Göksenin
Micov - Honeycutt/Paul
Daye - Orhan
Tyus - Stokes

Yaratılamaz mıydı? Bu takımdan kötü mü olurdu?

Kalnietis diye diye öldüm burda almayan utansin

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sene başında buraya Honeycutt yazmıştım defalarca Khimkide 500 bin euroya oynuyordu senelik :(.

Aslında savunma ve asist yönü kuvvetli şutu pek olmayan takımı organize edecek bir guard ve kalıplı,atletik pota savunucusu alabilsek birşeyler değişebileceğini düşünüyorum fakat bu tipte oyuncu varmı piyasada varsa bile elde bütçe varmı birsürü prosedür ve imkan gerekiyor.
Anlam veremediğim Tyus-Pleiss-Thompson üçlüsü enteresan geliyor bana.

Seneye umarım Ergin hocadan sonra savunma ağırlıklı düzen antrenörü gelir takıma da istikrarlı bir kadro kurulur ben her sene bir yerden fire verilmesinden çok sıkıldım

Sene başında beklentileri ve yazılanları düşününce Markovic gelseydi de çok eleştiri alırdı.

Sene başında beklentileri ve yazılanları düşününce Markovic gelseydi de çok eleştiri alırdı.

Çok fazla övgü alanları da ilk 2 ayda yeteri kadar tanıdık sanıyorum. Justin Dentmon gibi topla yaratan bir skorer yazıp yanına yarı sahada topu kontrol edecek basacak oyuncu yazmak bence doğru kimya olacaktı. Russ'un yanına gitmezdi tabi ki ama Markovic'in verdikleri istatistik kağıtlarının çok fazlası.

Bence sorun Markovic değildi asıl sorun sezon başında F4 söylemi ile insanları beklentiye sokulmasıydı!! O sırada Markovic ismi geçerse beğenilmemesi veya eleştirilmesi normal geliyor bana..Bende istemiyordum açıkcası çünkü Euroleague gerçekten çok farklı bir seviye bunu hep söyledik..

Emin olun F4 söyleminden sonra böyle bir kadro kurulacağını bilseydi herkes Markovic gelsin derdi..Markovic stili oyuncuya ihtiyacımız var mı tabi ki var hemde acilen..Burada suç tamamen yönetim ve hocaya ait..Şuan gelse sanırım herkes derin bir nefes alabilirdi düşünün kadronun durumunu!!

Zizise bile çöp muamelesi yapılıyordu. Sadece koçta değil forumun çoğunluğunda da hep yetenek olsun ama gerisi boş bakışı hakimdi. Zizis Markovic Tyus Birch ve daha niceleri. Tyus bizde diğerleri başka takımlarda fark yaratıyor

Geri