EuroLeague Fantasy Challenge 2018-2019

ilk 50 deki kaptanlar:
davies: 16
vesely: 12
nando: 9
higgins:7
toko: 2
calathes: 2
ayon: 1
gudaitis: 1

gs basket ilk 20:
vesely: 5
higgins: 5
nando: 3
toko: 2
ayon:2
james, gudaitis ve davies: 1
 
Düşük kredili oyuncularda seçimlerim daha iyi oluyor nedense.Hackett' para sıkıntısından aldım ama daha yükseklere de alabileceklerim vardı fakat onu seçtim Clyburn de oynamayacak dakikası artar bir de fark açılırsa as oyuncuları çıkartıp onu oynatır diye düşünmüştüm.Maç başında Clyburn'ün olduğunu görünce aslında bir tırsmadım değil ama Hackett öyle bir başladı ki ağzım açık kaldı resmen.Umarım ikinci yarı da böyle devam eder.Kredili sistem zamanı da Blake Schilb almıştım 20 kredi civarına 33 yapmıştı yine aynı şey olur umarım
 
LeDay alıyorum vasat oynuyor, Gudaitis alıyorum 2 faulle kenara geliyor. De Colo alıyorum Eh.. napalım biz şimdi? Jordan oynasa alsak yemin ederim 20 yapar sadece.
 
Bayram bey Madrid maçını takip etmeyin bence.
Fb maçı bitti teker teker istatistiklere bakıyordum,gördüm ve saşırmadım,hayatım böyle benim : )

Bu hafta

Clyburn yerine Simon'u
Randolph yerine Davies'i
Dunston yerine Vesely'i aldım

Simon yerine önce Hanga'yı düşündüm sonra Djedovic'i ama Simon'da karar kıldım bu yüzden Hanga ve Djedovic ne yapacak merak ediyorum.

Ben kimi alırsam alayım ortalamasının altında getiriyor,Vesely'i aldık bu hafta noldu ? Davies'i de göreceğiz,garanti diye bunları alıyorum yine olmuyor

Eğer M.James'i alırsam buraya yazacağım,bakalım o haftada böyle şov yapacak mı ?
 
Shengelia bu hafta da kaptanımdı yine 30 ile bitirebileceği bir maçı serbest atış yüzdesi yüzünden 18 ile bitirdi.8/15 ile attı şu kaçırdıklarının 3-4 ünü atsaydı çok güzel bir gün olacaktı benim için ama yine de Hackett sağolsun ondan gelen 20.9 ile güzel bir gün oldu.
 
Ben bu haftayı yaklaşık 130 la kapattım. Akmasa da damladı.

Merak ettiğim 2 soru var cevap verebilecek varsa güzel olur.

1) İlk haftalarda bire bir liginde rakibin oyuncularını da görebiliyorduk şimdi göremiyoruz, neden ?

2) Bu verimlilik olayı nasıl işliyor tam olarak ? Misal 2 sayı mı daha etkili 2 asist mi, 2 top çalma mı, 2 faul alma mı? Bunların önem sırası nedir?
 
Ben bu haftayı yaklaşık 130 la kapattım. Akmasa da damladı.

Merak ettiğim 2 soru var cevap verebilecek varsa güzel olur.

1) İlk haftalarda bire bir liginde rakibin oyuncularını da görebiliyorduk şimdi göremiyoruz, neden ?

2) Bu verimlilik olayı nasıl işliyor tam olarak ? Misal 2 sayı mı daha etkili 2 asist mi, 2 top çalma mı, 2 faul alma mı? Bunların önem sırası nedir?

telefondan bakıyorsan, eşleşmelerde takımları göstermiyor artık, sanki yazılımla ilgili bir sorun gibi. Ben telefondan görem,yorum (samsung s8) ama ipad ile görebiliyorum.

ikinci sorunu tam anlayamadım. anladığım kadarıyla cevaplamaya çalışayım;
attıkları her sayı için oyuncular 1 puan alıyorlar. aldıkları her ribaund, yaptıkları her asist, top çalma ve blok içinde. ayrıca aldıkları fauller içibn de 1 puan alıyorlar.
kaçırdıkları her şut, yaptıkları faul, top kaybı ve yedikleri blok için de 1 puan düşülüyor.

bu haftadan örnek verirsek mesela;

Guduric, 20 sayı + 2 ribaund + 3 asist + 2 top çalma +2 de aldığı faul için 29 puan alıyor. bu puandan,
1 tane kaçırdığı şut için (5/9 ikilik, 2/2 üçlük, 4/4 serbest atış la oynamış) + 3 de yaptıüı faul için düşülüyor, ve sonuç olarak 25 puan alıyor.
üstüne de %10 galibiyet bonusu gelince puanı 27,5 oluyor bu hafta.

Micic, 24 sayı atmış + 1 ribaund + 6 asist + 3 de aldığı faul için 34 puana çıkıyor, ama
4 tane şut kaçırmış (5/6 ikilik, 4/7 üçlük, 2/2 serbest atış), + 5 top kaybı + 3 de yaptığı faul olunca 12 puan düşülüyor, 22 oluyor toplam bu anı. Efes kazanamadığı için de %10 galibiyet bonusu alamıyor.

Bu durumda şut yüzdesi çok önemli oluyor. Wilbekin mesela 13 sayı 5 asiste rağmen 11 tane şut kaçırmış ve 7 de kalmış.

Vesely nin bu sene daha yüksek puan getirmesinin en büyük sebebi faul yüzdesindeki artış, diğeri de Fenerbahçenin bu 11 maçın 10 tanesini kazanması. 11 maçta 246,1 puan getirmiş. Bunların 19,1 i galibiyet bonusundan, 98,7 si de aldığı faul + sayıya çevirdiği serbest atışlardan. Bu sene 51/59 la atıyor.

başka birşeyi sorduysan kusura bakma.
 
Yok gayet de kafamdaki sorulara cevap olmuş çok teşekkürler. Ben galibiyetin puan kattığını bilmiyordum. Ayrıca asist top çalma veya faul alma özelliğinin atılan 1 sayıya nazaran 1.5-2 puan getirdiğini tahmin etmiştim ama yanlış etmişim. Şut yüzdesinin önemini biliyordum. Bunun dışında olumsuz her bir hareket için 1 puan kesildiğini de öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler Ayhan bey.
 
Derrick Williams bizim ligde galiba sadece bende vardı muazzam bir akşam geçirdi 38.5 ile tamamladı maçı ama Davies'de çok yüksek aldı o biraz düşük alsa ciddi fark atacaktım ama Davies ile arayı kapattı çoğu kişi.Derrick'i geçen hafta bir takımımda kaptan yapmıştım keşke risk alıp bu hafta da yapsaydım.
 
Kafamı nereye vursam acaba.. Williams haftalardır aklımda var ama kadromda sürekli en az 2 oyuncu oynamayacağından onları tolere ederken alamadım. Bu hafta da almak çok geçti içimden ama LeDay’de karar kıldım. Davies’i de geçen haftadan dolayı çıkmıştım Gudaitis’i aldım o da uçmuş. İyice Bayram beye bağladım, çok iyi anlıyorum ruh halini. Radikal kararlar almak gerek artık.
 
Son düzenleme:
Hall of fame h2h deki rakibim Eyup Ozkayayi tebrik ederim. Kendisi 217 puan aldi. Sanirim ilk 10'a girmistir. Kadrosunda hem Davies hem williams var. Hem de mike jamesi kaptan yapmis.
 

Üst