Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Biz kimiz ki Daçkaya kendi evimizde yenilicez? Millet kendi evinde 70-80 maç yenilmeme serisi yapıyor biz hala nelerle uğraşıyoruz. 2011 de Oktay Mahmudi ile başlayan Zalgiris gibi basketbol kalkınmamız, kültürümüz, onca emeğimiz 3-5 kendini bilmez sözde “Başkan” insan türleriyle yerle bir oldu. Olan Galatasaray taraftarına oldu. Basketboldan soğuttular insanı, takip etmiyorum.
 
Başkan dürüst adam ama yönetimindeki insanların çoğu beceriksiz. Ömer Cansever basketbol topunu görse bomba sanar ve adam şubeden sorumlu yönetici.
 
Başkan dürüst adam ama yönetimindeki insanların çoğu beceriksiz. Ömer Cansever basketbol topunu görse bomba sanar ve adam şubeden sorumlu yönetici.
Başkan dürüst olayı da biraz algı bence. Taraftara göz göre göre doğruyu söylemediği birçok olay yaşandı, herkesin de hafızalarındadır. Başkan ketum değil bazen bazı şeyleri açıkça söyleyebiliyor ama bu onu dürüst yapmaz bence. Yani ezcümle dürüstlük bence başka bir şey
 
Başkan dürüst olayı da biraz algı bence. Taraftara göz göre göre doğruyu söylemediği birçok olay yaşandı, herkesin de hafızalarındadır. Başkan ketum değil bazen bazı şeyleri açıkça söyleyebiliyor ama bu onu dürüst yapmaz bence. Yani ezcümle dürüstlük bence başka bir şey
Katılıyorum. Mağdur konumda olması dürüst olduğu anlamına gelmez. Ben bu ibra konusunda da mağdur olduğunu düşünmüyorum. Başkan kongre ile restleşti ve kaybetti.
 
Mahmut Recevik diye birini basketbol yöneticisi yapmış. Herifin basketbol ile alâkalı attığı tweet yok nerdeyse. İşi gücü futbol takımı üzerinden prim yapmak. Hele o Ömer Yalçınkaya denen vasıfsızın hâlâ bu kulüpte tutulması başlı başına skandaldır, başkanın basketbola ne kadar ilgisiz olduğunun kanıtıdır.
 
İftihar etmek lâzım; öyle büyük bir kulübüz ki her seferinde bundan kötüsü olamaz diyoruz ama her defasında daha da beteri imdadımıza yetişiyor. Dursun aranır mı? Aranıyor işte....
Asıl sorun basketbol aklında değil çok büyük bir kulübün, küçücük kısır bir camia tarafından idare edilmesi hatta daha da küçük bir gürühun oyuncağı olmaktan kurtulamamasıdır. Bu durum devam ettikçe bizim yapacağımız ancak voleyboldaki gibi bir iki kişinin kişisel gayreti ile gelen başarılara sevinmek, sonra beterin beteri gelecek ve yine hüsran, yine rakibin başarılarını seyretmek olacak
 
Son düzenleme:
Hepsini her şeyi geçtim. Basketbolu sevmiyorsunuz onu da geçtim. Ama bu adamlar işçi, emekçi. Ramazan ayındayız. Bunları söylemek utanç verici ama bari şu ayda yatırın işçinin alın terini. Hani hepiniz dindarsınız ya, hani her cümleye Elhamdulillah diye başlıyorsunuz ya, hani kul hakkını dini peygamberi çok seviyorsunuz ya, hani lafa gelince hepiniz Müslümansınız ya...!
 
92 doğumluyum, havadan kulübün en önemli 2 arsası devlete peşkeş çekilmesine rağmen kar eden Galatasaray'ı ve hakikaten ekonomik anlamda başarılı Galatasaray Başkanını ilk defa gördüm. Korkunç bir FFP atlattık, Cansun'dan beri ilk kez yarım dönem bilançosunda kar açıkladık. Tüm bunlar olurken ise son yılların en vasat yıllarını geçiren toptan bir amatör branş topluluğu, sene başında masraf çıkmasın diye ŞL'ye gitmeme konusu konuşulan Engelsiz Aslanlar ve Canaydın'dan beri yakın dönemin en masrafsız takımlarına maaşları ödemekten aciz bir amatör branş yönetimi var. Bunca zamandır, bitmek bilmeyen rezilliklere rağmen bir türlü revize edilmeyen şube yöneticileri de cabası. Galatasaray'ın tiritinde futbol kulübü yazsaydı Mustafa Cengiz'in 6 yıl ŞL'ye giden, Uefa kazanan ama yine de Uefa şampiyonu yerli futbolcularına maaşlarını geriden ödeyen Faruk Süren'den bile daha başarılı olduğunu söyleyebilirdim ama benim bildiğim Galatasaray hala bir spor kulübü ve şunu söyleyebilirim ki Özbek dahil Canaydın'ın son yılları ve Adnan Polat'ın Murat Özyer'i erkek takımının başına getirdiği tarihten itibaren bu kadar vasat ve beklentisiz bir amatör branşlar senesi görmedim.

Buna rağmen futbol takımımıza yüz görümlülüğü gibi dağıtılan primlerden azını amatör sporcularımıza dağıtamıyor ve 2019 yılında Türkiye'nin en tanınır 5-10 markasından biri olarak en üst düzey çalışanlarımızı mağdur etmeye devam ediyoruz. Bu sezon amatör branşlara dair hemen hiçbir şey yazmadım, sene başındaki postlarıma bakarsanız tek dileğim çalışanını mağdur etmeyen, amatör branşlarda ''Galatasaray'da maaş sıkıntısı'' yazılarını görmediğimiz bir tam sezon oynamaktı. Açıkcası sezonun ortasına kadar pek sorun var gibi de gözükmüyordu ama gerek takımlarımızın düşen moral ve performansı, gerekse ayyuka çıkan haberler bunu bir kez daha başaramadığımızın ispatıdır. Taraftarları lütuf gibi cebindeki son kuruşu boş yere harcamaya zorlayıp binbir emekle alınan her galibiyetten sonra Galatasaray'a karşı kazanan Fenerbahçe gibi ezik söylemlerde bulunan başkan ve yöneticilerden de daha fazlası beklenemez zaten.
 
Kendilerini soyunma odalarında videoya çektirip, koca devre yatmış futbol takımı kazanması gereken 2 maçı kazandı diye açık arttırma usulü prim şovu yapanlar 1 milyon dolara kurduğu kadronun 3 aylık maaşını ödeyemiyor mu yani şimdi?
 
Fenerbahçe maçından sonra fotoğraf paylaşılıyordu bu galibiyette emeğimiz büyük diye utanmadan. Bu şube çok zorluk çekti. CSKA'yı yendi yeri geldi, yeri geldi şampiyon oldu yeri geldi ligde play off'a zor girdi ama bir şekilde Galatasaray Basketbolu olduğu gibi devam etti. Burayı babasının çiftliği gören fotoshopçular da geçti, siz de geçersiniz hiç merak etmeyin.
 
Bu yönetim Galatasaray'ın başına gelmiş en uğursuz felakettir.

Acilen bir seçim yapılmazsa 2-3 sezona yan branşlar tamamen iflasını verecek, bir "futbol kulübü" görüntüsüne evrileceğiz. O futbol kulübü görüntüsünün vitrininde de Diagne gibi onlarca milyon euroluk kazıklar olacak.
 
Bile bile lades sezonunu yaşattı bize bu yönetim. Hep umut ettik, ileriye yönelik bir hamle görebilir miyiz diye ama ne zaman umut etsek hüsran yaşadık. Bu artık beceriksizlik de değil umursamama.
Yalnızca beceriksizlik olduğunu düşünmek saflık olur. bütün yönetim benim için bu göreve kendi kişisel reklamlarını yapmaya gelmiş insanlardır. Galatasaray başkanı olacak kişi o makama bir şeyler katmalı, o makamın verdiği güç ve tanınırlığı kullanmamalı, bunlara oynamamalıdır.

Türkiye kupası kazanınca sahaya atlayan Başkan profili sizlere de garip gelmiyor mu..? Dün kupa törenini izlerken üzüldüm. Başkanın yeri kupa merasimi midir..? Bence değil. Kupa kazanınca madalya takmaya giden Başkan hatırlayan var mı daha önce ? Ben hatırlamıyorum.
 
Ne var ki bu yönetimden gökten inmedi, asıl suç Dursun Özbek'in karşısına ciddi bir aday çıkarmayanlardadır. O seçimde koskoca Galatasaray camiasının içinden sadece Mustafa Cengiz çıktı Özbek'in karşısına, böylelikle kahraman oldu ve Mayıs'ta yapılan seçimi de kazandı.Galatasaray'da eli taşın altına sokmama durumu var. Böyle olunca da Özbeklerin, Cengizlerin yönettiği bir Galatasaray izliyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizi temin ederim, bir mucize olsa ve ligde kupaya uzansak hiç utanmadan parkeye inip orada da oyuncuların emeklerinin önüne geçmeye çalışacaktır. Dün törende ortaya geçmek için Abdürrahim Albayrak'ı yana çekmesi vardı hele ki, inanılmaz. Stadyum çıkışı madalyayı basın mensuplarına göstermesi falan... Yerin dibine geçtim. Geçen yıl kadın basketbolda da EN UFAK BİR EMEĞİ OLMAMASINA rağmen maç biter bitmez oyun alanına damladı kupa töreni için. (Tabii ben salak gibi, başkan ve yönetimin basketbola önem verdiğine yormuştum bu durumu. Peh! Esasında mevcut yönetimin tek özelliği insanların saf duyguları ile oynamayı çok iyi becermesi.)

Galatasaray Dergisi'nin efsane yayın yönetmeni Mehmet Şenol, yaz başında görev aldıktan kısa bir süre sonra başkandaki tuhaf ve içi boş ego yüzünden kulüpten ayrıldığını söylemişti. Ne kadar haklı olduğunu anlıyoruz şimdi.

Şu an Galatasaray Fatih Terim ve Terim isminden nemalanmaya çalışan "idari personel"den ibaret. Bu gidiş hiç hayra alamet değil, sistem temelden sarsıldığı an tamamen içe göçeceğiz ama çoğunluk bugüne odaklanıyor maalesef. 30 yaşıma gireceğim bu kadar garip bir yönetim profiline hiç rastlamadım, tehlike çanları bangır bangır çalıyor ama maalesef kulaklarımızı tıkıyoruz.

Basketbol ise tamamen kaderine terk edilmiş durumda ve hiçbirinin umrunda bile değil. Dediğim gibi "nemalanacakları" bir fırsat çıkarsa, o zaman ajandalarına alırlar.
 
Son düzenleme:

Üst