2020-2021 Hazırlık Dönemi

Barış hiç potayı düşünmüyor bile.
Yiğit ilk yarı sıradan göründü.
Hunter'ın saha görüşü çok iyi. Yalnız ritm bulamazsa çıldırtır.
Ayberk'i çok beğendim.
Macon buralarda çok kalmaz. El oyuncusu bu çocuk.
 
3. Çeyreği 66-63 geride kapattık. Yigit'in içine Ray Allen kaçtığı bölüm vardı. 2 yada 3 üçlük soktu. Motum çok iyi. Macon biraz durgun. Ayberk iyi. Eray falan oyuna girince momentum Efes'e geçiyor.

Yalnız çok hucum ribaundu verdik.
 
Motum bizim için çok büyük şans, tecrübesiyle epey faydalı olacak. Macon da kumaşının iyi olduğunu belli ediyor. Gençlerin özgüvenli olması güzel, bir de şu basit top kayıplarını yapmasak.

Efes’in ise öyle kusursuza yakın bir kadrosu var ki; üstelik geçen sezondan birbirini tanıyan oyuncular. Bu sene her kulvarda büyük favoriler.
 
Macon biraz daha inisiyatif alsa güzel olur. 3. periyot doguş kilitledi. Bu takımın lideri olacaksa topu eline alacak. Yigit ondan çok fazla top kullanıyor.
 
Çember savunucumuz olsa belki öndeydik

Son hucumda Macon çok kötü kullandı. Top kaybı. Hoca ne çizdi anlamadım. Topu alın Macon'a verin mi?
 
87-82 kaybettik. Takımı çok begendim. Daha Hamilton gelecek 5 numara gelecek. Göksenin takıma katılacak.

Yabancılar çok iyi. Yalnız Hunter ritim ile şut atmazsa çok saç baş yoldurur.
 
Öne çıkanlar...
Anadolu Efes: Rodrigue Beaubois 12 sayı, 1 ribaund, 2 asist, Sertaç Şanlı 12 sayı (saha içinden 5/5 isabet), 3 ribaund, 1 qasist, Vasilije Micic 16 sayı (0/6 üçlük), 3 asist, Krunoslav Simon 12 sayı (3/7 üçlük), 2 ribaund, 5 asist, Bryant Dunston 11 sayı, 4 ribaund

Galatasaray Doğa Sigorta: Daryl Macon Jr 17 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 4 top kaybı, Ayberk Olmaz 13 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Yiğit Arslan 17 sayı (4/6 üçlük), 1 ribaund, 1 asist, Brock Motum 19 sayı (4/6 üçlük), 4 ribaund, 1 asist
 
Güzel takım olmuş. Geçen sene tek top yönlendirici 2 numara Harrison'ın eline bakarken bu yıl Barış-Macon-Yiğitli 5'ler rüya gibi kaçıyor. Motum'un da bu oyuncularla çıktığı 5'te resmen 4 tane top yönlendiriciyle oynuyoruz, çok olumlu geri dönüşleri olacaktır bize. Jonathan Williams'ı bir ara Spurs'te oynayan Jonathan Simmons'la karıştırıp çok heyecanlanmıştım. O kadar Nba takip etmeme rağmen oyuncuyu hiç hatırlamıyorum ama oyuncu özellikleri gereği Auguste'un savunmada yarattığı onlarca kara deliği doldurabilecek yetkinlikte bir elemana benziyor. Bu sene de tam bir çakılı pivot yerine son transferimizi Whittington, Moore, Poythress gibi strecth 5'ten yana kullanacağımızı düşünüyorum. Zaten Williams'ın hiç şut tehditi olmadığını düşünürsek çeşitlilik anlamında ona da daha çok ihtiyacımız var gibi gözüküyor. Eray'ı hiç beğenmedim işin doğrusu, Ayberk her zamanki potansiyelinde, bu yıl bulsun diye yine umutla bekleyeceğiz. Berke ise gerek yetenekleri, gerek karakteriyle tecrübesizliğine rağmen Ege'nin yokluğunu doldurabilecek potansiyelde bir oyuncu. Bu yıl daha ayağı yere sağlam basan bir Galatasaray izlememizi umuyorum.
 
Macon ilk maçlarda sönük başlamıştı. Sonra kendini bulmaya başladı. Çok sevindim. Zaten Avrupa'ya ilk defa geliyor. Zamana ihtiyacı olduğu belliydi. Ama şimdiden ısınmış gibi. Motum çok istikrarlı gidiyor maşallah. Şutları harika ve etkili. Gençler de çok istekli. Yiğit son 2 maçta formsuzdu, bu maçı izlemedim ama iyi oynamış sanırım etkileyici. Barış ne yaptığını bilen bir guard. Oyunu çok iyi kurdu geçen maçlarda. BErke Atar'ın da Ege'den daha faydalı olacağını düşünüyorum. YEni pivotumuz da gelince tadından yenmez.
 

Üst