2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sözleşmede kolaylık varsa Williams'tan çıkılır heralde Tyus'ın gelme durumuyla. Williams ne yazık ki bayağı umutsuz vaka.
 
Tyus u neden beğenmiyoruz? Takımda daha elzem pozisyonlara transfer yapılmalı mı evet ama Tyus her türlü katkı yapar. Olumlu bir transfer olur.
 
Alex Tyus ile küme düşmemiz an meselesi olur. 2.03 2.02 2.04 luk pivotlardan bıkmadık mı? Bunlar pivot falan değil. 3,5 - 4 numara için uygun boydaki devşirme pivotlar.

Böyle bir adam Williams zaten var. Piyasada 2.08,2.10,2.12 lik adam mı kalmadı. Sonra neymiş efendim Karşıyaka,Bahcesehir'in pivotuna Tyus karşı koyamadı,onune duramadı.Tabi duramaz.Gaziantep'li 5 numara bile Tyus'ı mat eder. İşi bilmeyen beleşe para alanlar gitsin Gaziantep Basketin pivotunu alsın lafımız olmaz. Ama panik transferi Tyus'ın arkasında farklı olaylar ararım ben.

Tyus falan bunlar hep aynı. Bu oyuncu fikrini ortaya atan kesin idari kadrodan biri.Baktılar para yok, borçlardan kimse takıma gelmiyor , utanmasalar plansızlıktan,çapsızlıktan Kerem Gonlum'u basketbola dondurur bunlar..... Veya Boniface N'Dongu!

Son olarak diyelim Tyus geldi. Ben coach olsam Williams'ın yedeği yaparım. Onuda söyleyeyim.
 
Hep aynı oyuncuların etrafında dönüp durmaktan bıkmadık mı? Koca Dünya'da binlerce 5 numara oynayabilecek oyuncu var ve bunların arasında da bizim takımda da iş yapacak 1 kişi çıkar her halde.
Muhtemelen sezon sonu bu yönetim yok (en geç) o zaman borcu olmayan ya da makul seviyede borcu olan bir takım bıraksınlar yeter.
 
Alex Tyus transferi tek başına riskli transfer. Eğer maliyet olmayacaksa hem Hunter, hem de Williams'ın kontratından çıkmalıyız. Takım savunması rezalet durumda.
 
Eğer Johnathan Williams gönderilecek ve 2 pivot alınacaksa yedek pivot Alex Tyus olabilir. Kariyeri düşüşte olsa bile Avrupa basketboluna ve ülkeye yabancı değil. Ama asıl pivot mutlaka güvenilebilecek biri olmalı.

Bunun dışında Hunter yerine kısa forvet lazım. Olmazsa olmaz.

Birde yerli uzun ve kısa almak gerekiyor. İşe yaramaz Ayberk-Göksenin ikilisiyle ve emeklilik maaşını almaya gelmiş Barış Ermiş'le bu sezon bitmez. Ama ne yazık ki ortada boşta yerli oyuncu yok. Yeni sponsordan büyük bir para gelirse birisi bonservisiyle alınabilir belki.
 
10 seneye yakındır forumdayım. Yıllardır Vidmar'ı istediğini görüyorum. İnşallah bir gün istediğin olur

Adam yıllarca burnumuzun dibinde oynadı. Her zaman sessiz sedasız işini yaptı. Avrupa şampiyonu takımın çember savunucusu pivotu oldu. Kaan Kural'ın deyimiyle kaya gibi sert bir pivot. Çok paralara oynamadı hiçbir zaman. Ama bizimkiler bir kere de dönüp bakmadı.

10 seneden fazladır forumdayım. Şu adamı takımda görmeyi çok istedim.

Takımın şu haliyle, Vidmar'ın gelmesini de istemiyorum artık. Adama yazık olur.
 
Alex Tyus ile anlasmisiz. RJ yolcu diyebiliriz artık. Ama çok bir şey değişeceğini zannetmiyorum ben takımda. Görünüşte durum savunma yapamamaktan daha ciddi gibi görünüyor oyuncu kanadında.
 
Birde Lasme gelirse tam olur. Olmadı Austin Daye falan da zorlanabilinir. Tek kelime ile skandal transfer. Neden skandal oldugunu gelecek 2-3 macta goreceksiniz. Onyayacagımız maclar Tofas-Dacka ve Telekom...Bu 3 takımın pivotuna karsı 2.03'luk pivotun katkısını gormeye hazır olalım.... Yazık cidden. Ligdeki takımların pivot durumlarına göre değil,hangi oyuncuya borç takmadıysak rica minnet boşta kalan oyuncuya teklif yapıyoruz..... Sanki dünyada oyuncu yokmuş gibi , Futbolda ( Onyekuru-Seri-Bruma) hep kaset gibi aynı oyuncularla donerken, şimdide basketbolda çaresizlik,vizyonsuzluktan eski oyunculara doneriz. Sezon gitmiş biz Tyus'ı alıyoruz..Playoffa kaldın diyelim şansada olsa 8.olduk.Efes 3-0 Fener 3-0. Ne oldu? Zarar. Ya 8 milyon-10 milyon usd lik fix takım kur,ya da Besiktas gibi gelecek vaadeden oyuncuların yanına NBA için patlama yapmaya hazır ucuz 4-5 yabancı koy oyna.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst