2020-2021 Euroleague

Ergin hocam insallah takımını ve en önemlisi kendini maça çok iyi hazırlıyorsundur.En önemlisi kendini diyorum saygıdeğer hocam çünkü sen eğer ne kadar istekli ve konsantre olursan,oyuncularda maça o kadar kararlı başlarlar.Son 2 maç haklı olarak insanlar seni eleştirdiler çünkü takımının kazandık dediği 2 maçtada en başta senin hataların ve formsuzluğunla kaybettik.Zamanında alacağın molalar ile bile kazanabileceğin maçlardı.Salı akşamı Real Madrid'e fırsat tanımamalıyız.

Sezon içerisinde Campazzo'yu,Randolph'u,Deck'i kaybetmiş ve son maçlarda Tavaresden yoksun olan Real Madrid'e seriyi kaybedersen seni sevmeyenlere laf atma fırsatı tanımış olursun.

Efes'i sevenleri,seni sevenleri Final Four ile sevindir hocam..Sezonun maçında Allah yolunuzu açık etsin !
 
Eurolig en iyi 5'i oylamaya sunmuş. Benim kadrom şu şekilde oldu:

Micic
De Colo
Pangos
Lucic
Sertaç

De Colo pek içime sinmedi çünkü sadece istatistiksel olarak var oldu. Kötü kadro planlaması yapıldı. Aslında Lundberg içimden geçiyordu zira sezonun en kritik kısmında Mike James gibi bir adamın yerine geldi. Geldiği yer de Polonya liginden Danimarkalı basketbolcu. Buna rağmen yüksek şut isabeti yüzdesi ve aklı başında oyunuyla cuk oturdu CSKA'ya. Kısa zamanda çok iş yaptı, kalktı gibi o yükün altından.
Baldwin gibi deneme yanılma yöntemiyle şut atan, gereksiz şişirilmiş vasat oyuncuyu tercih etmedim. Zira istatistiki performansı da oyunu gibi kötü. Larkin zaten bu sezon kendine bi gelemedi, sezon bitti turnuva kapanacak ama tuhaf sorunları var. 3-5 maç harikalar yarattı tabi yine ama 3-5 maç... Hackett aslında playofflarda harika oynuyor ama sezon genelinde normal takılırken sadece playoff 3 maç için onu seçmek de ağır geldi De Colo dururken.

Vesely, Milutinov ve Tavares gibi isimler yarı yolda sakatlanınca Sertaç'ın müthiş performansını göz ardı edemedim. Pangos zaten playofflarda çok başka seviyeye çıktı. Micic zaten efsane bir sezon geçiriyor. Lucic de inanılmaz bir sezon geçiriyor keza.
 
Efes yine rahat değil. Singleton uzun süredir ilk defa sorumluluk almaya karar vermiş gibi. Bu sefer de guardlar etkisiz başladı. Simon’a büyük iş düşecek. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmadıkça kazanmak zor.
 
Hücumdaki sorunu çözmemiz lazım.Yoksa Doğuş'un,Sertac'ın,Singleton'ın çabalarına yazık.Sezonun maçına panikle başlamaları doğal ama üzerlerindeki stresi atmaları lazım.Normal sezon maçı değil bu maç.
 
Efes bu maçı son çeyreğe 20 sayı önde girmezse kazanamaz. Ama o kadar rahat değiller ki skor aleyhlerine olunca hücum edememeye başladılar. İlk çeyreği de 21-18 geride bırakmak kötü giden filmin sonunun da pek iyi bitmeyeceğinin alameti sanki.
 

Üst