2020-2021 Euroleague

İşin ilginç tarafı Beaubois, Dunston ve Larkin dışında pek öne çıkan oyuncu da olmadı Efes’te. Simon, Micic falan hiç gününde değiller. Sertaç bir daha giremedi. Diğerleri de ortalıkta yok. Son 4 dk. Bu maçı da vermezsin artık.
 
Yine saçmalamaya başladılar, bu tecrübesizlik değil başka bir şey. Moerman kadar faydasız oyuncu da görmedim. Maçı vermek için çabalıyorlar sanki.
 
Hahaha maç başı ve maç sonu mala bağlamanın kitabını yazdılar. Efes geçen sene de şampiyon olamazmış büyük ihtimalle. Buraları oynamak ayrı bir meziyet. İş ciddiye bindikten sonra her maç sonu amatör kolej ekibine dönüşen takımdan zor şampiyon olur. Son maç favori Madrid.
 
Real Madrid'i havaya sokmasaydık iyiydi. Hani karşıda Efes gibi yükselişte olan veya kurduğu yapının meyvelerini almaya başlamış bir takım olsa anlarım ama Real dağılıp tekrar kurulan çirkef bir ekip. Sahaya baktığımda hala Felipe Reyes görüyorum. Beşinci maç bunlara fark atılır. İşin iyi yanından bakılırsa da Efes bir maç sonu tecrübesi daha edinmiş oldu.
 
Euroleague'in en büyük loser'ı ünvanını son yıllardaki başarılarıyla CSKA törenle Efes'e teslim edecek galiba. Seneye MICIC de gideceği için takım zaten ne düzen olarak ne de hava olarak eski halinde olmaz. Ergin ATAMAN da istifa eder bu seriden sonra. Galatasaray'a gelse şaşırmam artık son 48 saatte bizim seviyemize düşürdü onu LASO.
 
Real Madrid'i havaya sokmasaydık iyiydi. Hani karşıda Efes gibi yükselişte olan veya kurduğu yapının meyvelerini almaya başlamış bir takım olsa anlarım ama Real dağılıp tekrar kurulan çirkef bir ekip. Sahaya baktığımda hala Felipe Reyes görüyorum. Beşinci maç bunlara fark atılır. İşin iyi yanından bakılırsa da Efes bir maç sonu tecrübesi daha edinmiş oldu.
Bu gidişle "Kara Perşembe"den sonra bir de "Kara Salı" tecrübesi edinmiş olacak. 5.maçta 30 sayı fark olsa tvye kaç dakika kala güvenle bakabilirsin soruyorum.
 
Pleiss son dakikalar süre alsa, sokacağı 1-2 dış atışla Moerman ve Singleton’ın toplamından daha fazla katkı verebilirdi.

Kazma Abalde’nin üçlük isabeti bulduğu kritik dakikalarda Micic faul kaçırıyorsa, bir yerlerde sorun var demek.
 
Euroleague tarihinde böyle bir şey olmamıştır sanırım.Büyük rezillik.Efes seriyi alsa bile büyük yara aldı.Şampiyonluğu bu 2 maçta kaybettiğini düşünüyorum.Sporda çok ince bir çizgi var.5 dakikada tarih değişebiliyor.Efes belki de euroleague e uzun yıllar damga vuracakken bir anda çözülüp dağılabilir.Spor bu yüzden çok güzel ve çok kötü.
 
Şu seri 3'te değilde 4'te bitiyor olsa Efes 4-0'la seriyi geçebilirdi.Ama gel gör ki tuhaf tuhaf maç sonlarıyla 2-2'ye geldi seri.

Ve bitik Real Madrid'e karşı.Efes insallah 3-2 ile seriyi geçer ama final fourda bu 2 maçın yarasını umarım hissetmeyiz.
 
İnanılmaz şu maçta yaşananlar. Kopya oldu resmen maç sonları. Tavares yok, Randolph yok, Campazzo zaten gitmiş, Deck yeni gitmiş hatta maç içinde Thompkins bile sakatlanmış adamlar bizde bile oynayamayan Tyus ile oynuyorlar. Ve Efes seriyi veriyor göz göre göre bunlara. Serinin şuraya gelmesi bile ciddi başarısızlık Efes için. Son 7 dakikada basketi yok Efes’in faul dışında. Bu ne demek, böyle bişey olamaz bu seviye için. Psikolojik olarak Efes çözüldü son maç her şey olabilir.
 
Biz o günlerden çok geçtik :) Koyduk mu molası alsa Efes, oradan bile dönebilir maç. Yine de enseyi karartmamak lazım. Bence alacak Efes beşinci maçı.
Bu rezaletten sonra almasalar da olur. LARKIN iyi oynayıp kazanılmadan alınan bir galibiyetin pek bir faydası olmaz zaten F4'te. Maç sonu oynamak zorunda kalmadan 3 galibiyet alması da imkansız ayrıca Efes'in. Hakikaten şampiyon gibi durmayan 6 takımın arasından çıkamayacak Efes. Barça Pesic döneminden hallice haliyle şampiyon olursa diyecek söz yok.
 

Üst