• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Ligte 8de 8 ve kupada 3te 3 yaptığımız dizilim 4 3 3 sistemi ile oldu.
Son 2 senenin Şampiyonlar ligi şampiyonları 4 3 3 ile şampiyon oluyorlar.
İtalya şampiyonu Napoli, İspanya şampiyonu Barcelona, İngiltere şampiyonu Liverpool ve Fransa şampiyonu PSG 4 3 3 ile şampiyon oldular.
Seneye de bu dizilim ile devam etmek gerekiyor.
Buna göre bir transfer politikası izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca Bugünkü finalde hız, dinamizm ve topa sahip olmanın ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gördük. Bizde 8de 8 yaparken ve Türkiye kupasını kazanırken tam böyle bir oyun oynadık. Seneye de bu şekilde devam etmek lazım. Yine transfer politikamızda buna dikkat etmek gerekiyor. Hızlı, dinamik ve topla arası iyi oyuncular almamız lazım.

Son yılların en önemli transfer dönemini yaşayacağız. Ama malesef Okan hoca dışında güvendiğim kimse yok kulüpte. Erden Timur tarzı bir yönetici ya da bir sportif üst akıl olmaması beni endişelendiriyor.

Umarım arayı daha da açmak için büyük şans bulduğumuz bu dönemi en olumlu şekilde atlatırız.

İlkay haberleri çıkıyor.
4 3 3 te en çok arayacağımız isim olur.
Ama çocukluk aşkım deyip 7, 8, 10 istiyorsa kesinlikle gelmesin. 4 ya da 5 milyon euroya başımızın üstünde yeri var. Fazlası zarar.
Maaş bütçemiz inanılmaz fazla.
Osimhen içinde 20 milyon eurolar falan konuşuluyor.
Galatasaray'ın parasını çar çur etmeye kimsenin hakkı yok.

Linç yemeyeceksem Osimhene o bonservis ve maaş verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
O bonservisi verirsen gittiğin her takım o bonservisi ister.
O maaşı verirsen herkes oraya yakn maaş ister.
Biz Arap kulübü değiliz.
Evet Osimhen çok büyük oyuncu. Geçen sene onun sayesinde şampiyon olduk.
Ama popülizm uğruna kesinlikle o paraların verilmesine gönlüm razı değil.

Ben de aynı görüşteyim, bu paralar bu lig icin çok fazla. Müthiş bir oyuncu ama çok zor golleri atarken çok kolay golleri de kaçırdığı oluyor.Maliyeti borcu ikiye katlar,bu riske girmek ne kadar doğru olur?

Bence rakamlara inanmayın, bizde şu anda sponsorlar yonetim ve dışarıdan destek devreye girmiş durumda evet ama soylenen rakamlara bir daha söyleyeyim inanmayın, Osimhen'de Araplardan uçuk paralar istedi, 4-5 güne belli olur göreceğiz...

Linç yemeyeceksem Osimhene o bonservis ve maaş verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
O bonservisi verirsen gittiğin her takım o bonservisi ister.
O maaşı verirsen herkes oraya yakn maaş ister.
Biz Arap kulübü değiliz.
Evet Osimhen çok büyük oyuncu. Geçen sene onun sayesinde şampiyon olduk.
Ama popülizm uğruna kesinlikle o paraların verilmesine gönlüm razı değil.

En son böyle gomis gitti yerini tekrar gomis'le doldurduk. Keyfini çıkarın. Kim oraya yakın maaş isteyecek Metehan Baltacı mı? Yahu 2000'de bu kulüp uzaya çıkma potansiyeli varken böyle küçük hesaplar yüzünden 2 senede battı.
Bazen çok fazla her şeyi düşünüyorsunuz. Osimhen'e o parayı verdin diye her oyuncuya aynı parayı mı isteyecekler. Adam avrupanın en iyi 5 santraforundan biri. Oldu olacak Osimhen'e verilecek parayı 6 kişiye bölelim Cuestalar Jelertler alalım

Son düzenleme:
En son böyle gomis gitti yerini tekrar gomis'le doldurduk. Keyfini çıkarın. Kim oraya yakın maaş isteyecek Metehan Baltacı mı? Yahu 2000'de bu kulüp uzaya çıkma potansiyeli varken böyle küçük hesaplar yüzünden 2 senede battı.
Bazen çok fazla her şeyi düşünüyorsunuz. Osimhen'e o parayı verdin diye her oyuncuya aynı parayı mı isteyecekler. Adam avrupanın en iyi 5 santraforundan biri. Oldu olacak Osimhen'e verilecek parayı 6 kişiye bölelim Cuestalar Jelertler alalım
Bu konuda haklısın Furkan. Beni dediğim gibi endişelendiren gittiğimiz her takımın ve oyuncunun yüksek bonservis ve maaş isteyecek olması.

Bu konuda haklısın Furkan. Beni dediğim gibi endişelendiren gittiğimiz her takımın ve oyuncunun yüksek bonservis ve maaş isteyecek olması.

Kimse istemez merak etmeyin.

Günün sonunda para kazanmak istiyorsan tüketim yapmak zorundasın. Bir tane beraberlik aldık diye o istifa bu istifa diyen adamların genç oyuncunun gelişmesini bekleyeceğini sanmıyorum. 910 bin formayı genç oyuncu getirerek de satamıyorsun neticede.

GEtirdiğin de Bayern'e gidicem diye kendini zincirliyor.

"Aslan besliyorsan yediğine takılmayacaksın" Osimhen tam olarak bu tanıma uyuyor. Elbette pahalı bir adam maaş dengelerini de sarsma durumu olabilir ilgilenilen diğer oyuncularında yüksekten uçması gibi vs. Ama günün sonunda eğer Osimhen'i alabilirsek bence kombine sponsor, CL, reklam ve store gibi alanlarda gelirlerimiz artar. Ligde sürekli şampiyon olup bizi Şampiyonlar ligine taşıyıp maddi olarak fazlaca katkı vereceğine inanıyorum.

"Aslan besliyorsan yediğine takılmayacaksın" Osimhen tam olarak bu tanıma uyuyor. Elbette pahalı bir adam maaş dengelerini de sarsma durumu olabilir ilgilenilen diğer oyuncularında yüksekten uçması gibi vs. Ama günün sonunda eğer Osimhen'i alabilirsek bence kombine sponsor, CL, reklam ve store gibi alanlarda gelirlerimiz artar. Ligde sürekli şampiyon olup bizi Şampiyonlar ligine taşıyıp maddi olarak fazlaca katkı vereceğine inanıyorum.
O zaman yanına da uygun eklemeler yapmak lazım. İlkay Sane Laporte ne varsa, ya herro ya merro 😄

Biz farklı ülkelerde yaşıyoruz sanırım, bu paranın dönüş ihtimali çok küçük. Ancak ŞL de şov yaparsa bir ihtimal.Bir de almak zorunda olduğun oyunculara verilecek paralar var.Bu maliyet öyle forma satarak falan karşılanacak gibi değil. Kaldi ki her sene bu sayıları bulmak zor.Ligde zaten %90 ilk üç garanti.ŞL'de basari zaten en iyi yarı final. 5 sene sözleşme versen bonservisle yıllık 40 milyon civarı maliyet çıkar. Mantık hayır diyor,kalp kalsa ezikler komaya girer diyor.Bakalım ne olacak.

Berkan Demirbay Kutucu gibi gurbetçi kontenjanindan faydalanamadigimiz oyuncular yerine Salih Özcan vb daha faydalı olabilecek isimlere geçsek. Sağ bek 3.stoper 8-10 alternatifi, Galatasaray alt yapısından yetişmiş oyuncu kotasını Erencan Yardımcı Ozan Kabak vb doldurmak da önemli.

Benim şu an değil ama uzun zamandır gözlemlediğim ve kendim dahil herkeste fark ettiğim bir tespit var. Biz Osimhen'e fazla alıştık. Öylesine alıştık ki, alınmamasını dahi tercih edebilecek noktalara geldik. Bunu bir yergi olarak söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Zaten cümlemin başında ''uzun zamandır'' diye belirttim.
Victor Osimhen, geçen yaz bu zamanlar aklının ucundan dahi geçiremeyeceğin bir isimken; aylardır sende oynuyor, sürekli kadroda görüyorsun. Bu yüzden biraz alışmışlık var.
Diğer bir örnekle daha iyi anlatayım durumu: Harry Kane ya da Haaland'ın bize geldiğini düşünün. Daha iyi oldukları için söylemiyorum, Osimhen'in ikâmesi olarak Avrupa'nın en iyi forvetlerinden örnek veriyorum. Kuşkusuz herkes çıldıracak. Ama bir süre sonra ona da herkes alışacak.
Sözün özü ; futbol tarihinde eşine az rastlanacak bir durum bize tesadüf etti ve Avrupa'nın en iyi 3-4 forvetinden biri hem de 25 yaşında Türkiye topraklarına geldi. Bunu değerlendirmek lazım.

Furkan'ın söylediklerini bir daha ben yazmayacağım. Bunun karşılığını çokça alacağımız başta Şampiyonlar Ligi olmak üzere birçok mecra var zaten. Ayrıca , bizim cebimizde 75 milyon yok , bizim cebimizde ''Osimhen için verilecek 75 milyon'' var. Yani Furkan'ın dediği gibi bu paraların daha işlevsel biçimlerde kullanılıp inanılmaz kârlar elde edileceğini, şubenin uçup kaçacağını vs. düşünüyorsanız rüyadan uyanın. Kulübümüz böyle bir kulüp değil zira.
Maaş dengesi konusunda da : Ben iyi bir futbolcu olsam, takım arkadaşım Osimhen olsa, onun maaşını kafaya takacak kadar kafasız biri olacağımı zannetmiyorum. Hepimiz çalışma hayatındayız. Bizden daha yüksek mertebede olan insanların maaşını kafaya takmıyoruz sanırım.

Osimhen işinin erken çözülmüş olması çok iyi oldu.
Aylarca beklemeye gerek kalmadı.
İcardi'nin kaldığı senaryoda Kolo Muani ve Sane tarzı yüksek skor yapacak kanat oyuncusu önceliğimiz olmalı.
Ama Sane de sanki bize yar olmayacak gibi.

Osimhen işinin erken çözülmüş olması çok iyi oldu.
Aylarca beklemeye gerek kalmadı.
İcardi'nin kaldığı senaryoda Kolo Muani ve Sane tarzı yüksek skor yapacak kanat oyuncusu önceliğimiz olmalı.
Ama Sane de sanki bize yar olmayacak gibi.
Sane'ye bizden giden bir teklif yokmuş zaten fb teklif yapmış ülkemizden 15 milyon euro maaş 10 milyon euro imza ücreti. Oshimen olmaycak ise benim tercihim Leverkusen'de ki Boniface olsun isterim.

Osimhen olmayacaksa hiç bir takıma 30 milyon eurodan fazla bonservis, hiç bir futbolcuya da 10 milyon eurodan fazla maaş vermemeliyiz.

Bu maaş mevzusu AZ'ye elendiğimiz maçtan sonra benim de kafamı karıştırdı. Avrupa takımlarının oyuncularına verdikleri maaşları yayınlıyorlar doğru mu bilmiyorum ama bizim maaşlar çok yüksek kalıyor. En basitinden emekli olacak Muslera dahi yanılmıyorsam 3-4'ten aşağı almıyordu.

Bu maaş mevzusu AZ'ye elendiğimiz maçtan sonra benim de kafamı karıştırdı. Avrupa takımlarının oyuncularına verdikleri maaşları yayınlıyorlar doğru mu bilmiyorum ama bizim maaşlar çok yüksek kalıyor. En basitinden emekli olacak Muslera dahi yanılmıyorsam 3-4'ten aşağı almıyordu.
4 3 3e uygun atletik bir takım kurmak lazım. Bu formata uygun maaş düzeyi uygun oyuncular bulmak gerekiyor ki satışı da kolay olsun.
Kulübümüzün ekonomik açıdan en bolluk döneminin bu kadar popülist ve futbol aklından yoksun bir yönetime denk gelmesi de bizim şansızlığımız malesef.

Geri