Öncelikle, ben futbol ile alakalı herhangi bir örneğe voleybol dahil etmedim. Yani akıl var, izan var. 2007'den beri şu forumda yazıp çizen biri olarak futbol mantalitesini sizce basketbol veya voleybolun önüne koyma ihtimalim sizce nedir? Ben voleybolda ilk maçıma gittiğimde daha Burhan Felek tadilattaydı, yandaki tribünleri yüksek salonda maçlar oynanıyordu. İç saha-deplasman, kadın-erkek bir çok maça gittim. O yüzden voleybola, Galatasaray voleyboluna gayet de aşinayım.
Benim o metinde anlatmaya çalıştığım şey burada hep 3-5 tane isim dönüyor ve bunları alamazsak başarının hiçbir şekilde gelemeyeceği şeklinde. O zaman şöyle Vakıfbank örneğinden ilerleyelim. Gabi, belki de şu an en iyi smaçör fakat Vakıfbank'a gelmeden önce peki böyle miydi? Brezilya'da forma giyiyordu, yine iyi oyuncuydu ama Vakıfbank da kendisine değer kattı ve bir dominasyon kurdular. Aynı şekilde Haak. Scandicci'den gelmişti fakat yine de şu an bazıları için en iyi çapraz bile olabilir. Yine bu seviyede miydi? Ya da Fedorovtseva, Fenerbahçe'den önce böyle bir oyuncu muydu? Bir sürü örnek sayabiliriz böyle. Hiçbir oyuncu gökten zembille yıldız olarak inmiyor. Her sene yeni oyuncular çıkıyor, var olan oyuncuların formu düşüyor, sakatlık yaşıyor, bir sürü şeyler yaşanıyor ve diğer spor dallarında olduğu gibi voleybolda da bu döngü böyle devam ediyor. Bir kaç sene altın kural olarak saydığımız şeylerin bir kaç sene sonra da aynı etkiyle devam edeceğinin bir garantisi yok.
Bakın, tekrar altını çiziyorum. Yıldız oyuncu imkanın varsa alırsın hatta almalısın. Kaliteli oyuncu olmadan istediğin kadar iyi sistem takımı olalım, günün sonunda sadece çok kıymetli ve gururlu bir kaybeden oluruz. Lakin, kendi değerini üretemeyen hiçbir takım hiçbir spor dalında başarılı olamaz. Bu, bu kadar basit. Sizin temel bir takımınız yoksa istediğiniz kadar yıldız ve büyük oyuncu getirin, patlarsınız. Bu sebeple Ayçin, İlkin, Yasemin, Alexia gibi oyuncular Galatasaray açısından kıymetlidir. Bu oyuncular Galatasaray ile büyüdüler, büyümeye devam ediyorlar. Galatasaray, ilk defa bu şubeye yatırım yapmıyor. Son 15 senelik dilimde bu takım 3 Cev Cup finali, 2 CL dörtlü finali, 1 Türkiye Ligi finali, 1 Türkiye Kupası finali ve 1 Süper Kupa finali oynadı. Çok yıldız oyuncular geldi, gitti. Fakat o senelerin hiçbirinde ki yerli yani temel kadromuz bu seneki kadar zengin hiçbir zaman olmadı. Bu sebepten o takımlar hep saman alevi gibi yanıp söndü sonrasında da devamı gelmedi. Çünkü biz hep başarıyı satın almaya çalıştık. Hele ilk CL dörtlü finalimizde liberomuz bile Sano idi, o kadar çok yabancımız vardı.