• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

İlkin asla büyük maç oyuncusu olamaz. Neden böyle konuştuğumuz anlaşıldı mı? Naz gereksiz yere eleştiriliyor. Aynı toplarla Sylla %49 la çıkarken İlkin %29 la çıktı. Sylla'nın yanına mutlaka power smaçör şart. Frantti neden yedek bırakılıyor yani tribüne gidiyor gerçekten anlam veremiyor. Timmerman'ın hiçbir artısı yok ki. Tamam anlıyorum Timmerman olmayınca da ondan çok daha kötüsü Ayçin var. İyi de o zaman yönetim olarak yerli kalitesinden patlıyorsunuz bir kere. Ayçin avantaj toplarını sayı bile yapamadı. Ayçin gerçekten bitik durumda. Timmerman yetersiz. Hal böyle olunca Frantti tribüne gidiyor. Smaçörlerden birinden katkı alamıyoruz. Lukasik desen oyuna giremiyor. İlkin çok geç kenara alınıyor. O konuda Barbolini hatalı.

Alexia'nın bu kulüple bağı bitmiş. Grobelna da Alexia da üst seviye çaprazlar değiller ancak Grobelna'da hırs var, mücadele var. Oyuncu kazanamasa da arma için savaşıyor. Alexia ne yapıyor? Umrunda değil kazanıp kazanmamamız. Devre arasında alabiliyorsak yarım sezonluğuna Grobelna ayarında birini alıp gelecek sene için mutlaka yıldız çapraz getirmeliyiz.

Alexia'yı süre alamıyor, ısınamıyor diye savunmayın sakın. Antropova da Milli Takımda Egonu'nun yedeği. Ondan daha formdayken yedek bekliyor ancak oyuna girdiğinde hiç üfleyip püflemeden katkısını veriyor hatta Egonu'dan fazla katkı veriyor. Allah oyuncunun da karakterlisini nasip etsin. Alexia'ya karaktersiz demiyorum ancak sen kısıtlı sürede dahi kendini gösteremiyorsan, oyuna girdiğinde hocayı çileden çıkarıyorsan, 2. topta sayı yapmak yerine saçma plase deniyorsan o zaman kusura bakma bu kulüpte oynayamazsın.

İlkin bench oyuncusu olmalı iyi bir smaçör almalıyız Markova gibi bulmak zorundayız. En kötü Cazaute gibi birini getirmeliyiz. Wang geliyor Allahtan o konuda sevindirici haber var. Yıldız çapraz, iyi bir yabancı power smaçör, iyi bir yerli orta bu takımın en acil ihtiyaç duyduğu transferler.
Haa hatırladığımı buldum açık ve net devre arası birini istemişsin demedim dedin.Ve hatta yorumun sana saçma geldi ah ah forumu kirletmek tek amacın.

Öncelikle, ben futbol ile alakalı herhangi bir örneğe voleybol dahil etmedim. Yani akıl var, izan var. 2007'den beri şu forumda yazıp çizen biri olarak futbol mantalitesini sizce basketbol veya voleybolun önüne koyma ihtimalim sizce nedir? Ben voleybolda ilk maçıma gittiğimde daha Burhan Felek tadilattaydı, yandaki tribünleri yüksek salonda maçlar oynanıyordu. İç saha-deplasman, kadın-erkek bir çok maça gittim. O yüzden voleybola, Galatasaray voleyboluna gayet de aşinayım.

Benim o metinde anlatmaya çalıştığım şey burada hep 3-5 tane isim dönüyor ve bunları alamazsak başarının hiçbir şekilde gelemeyeceği şeklinde. O zaman şöyle Vakıfbank örneğinden ilerleyelim. Gabi, belki de şu an en iyi smaçör fakat Vakıfbank'a gelmeden önce peki böyle miydi? Brezilya'da forma giyiyordu, yine iyi oyuncuydu ama Vakıfbank da kendisine değer kattı ve bir dominasyon kurdular. Aynı şekilde Haak. Scandicci'den gelmişti fakat yine de şu an bazıları için en iyi çapraz bile olabilir. Yine bu seviyede miydi? Ya da Fedorovtseva, Fenerbahçe'den önce böyle bir oyuncu muydu? Bir sürü örnek sayabiliriz böyle. Hiçbir oyuncu gökten zembille yıldız olarak inmiyor. Her sene yeni oyuncular çıkıyor, var olan oyuncuların formu düşüyor, sakatlık yaşıyor, bir sürü şeyler yaşanıyor ve diğer spor dallarında olduğu gibi voleybolda da bu döngü böyle devam ediyor. Bir kaç sene altın kural olarak saydığımız şeylerin bir kaç sene sonra da aynı etkiyle devam edeceğinin bir garantisi yok.

Bakın, tekrar altını çiziyorum. Yıldız oyuncu imkanın varsa alırsın hatta almalısın. Kaliteli oyuncu olmadan istediğin kadar iyi sistem takımı olalım, günün sonunda sadece çok kıymetli ve gururlu bir kaybeden oluruz. Lakin, kendi değerini üretemeyen hiçbir takım hiçbir spor dalında başarılı olamaz. Bu, bu kadar basit. Sizin temel bir takımınız yoksa istediğiniz kadar yıldız ve büyük oyuncu getirin, patlarsınız. Bu sebeple Ayçin, İlkin, Yasemin, Alexia gibi oyuncular Galatasaray açısından kıymetlidir. Bu oyuncular Galatasaray ile büyüdüler, büyümeye devam ediyorlar. Galatasaray, ilk defa bu şubeye yatırım yapmıyor. Son 15 senelik dilimde bu takım 3 Cev Cup finali, 2 CL dörtlü finali, 1 Türkiye Ligi finali, 1 Türkiye Kupası finali ve 1 Süper Kupa finali oynadı. Çok yıldız oyuncular geldi, gitti. Fakat o senelerin hiçbirinde ki yerli yani temel kadromuz bu seneki kadar zengin hiçbir zaman olmadı. Bu sebepten o takımlar hep saman alevi gibi yanıp söndü sonrasında da devamı gelmedi. Çünkü biz hep başarıyı satın almaya çalıştık. Hele ilk CL dörtlü finalimizde liberomuz bile Sano idi, o kadar çok yabancımız vardı.

Şimdi bir değer üretmek istiyorsanız iki tane 1.90 üzeri on altı yaşında manşeti hücumu iyi oyuncu bulur onları var edersiniz, ya da Berka gibi Kuyan kardeşler gibi Liza gibi oyuncuları siz alır oynatırsınız onlar Galatasaray ile Galatasaray onlar ile büyür kupa kazanır işte nüvem bu dersiniz ya da bizzat alt yapıdan bu seviyelerde oyuncu çıkacak ki şu an bu mümkün değil.
Galatasaray flnaller oynadı ama kaybetti çünkü liberosu Sano idi ama smaçörü o seviye için yetersizdi kurgusu yanlıştı. O yüzdendir ki hakkıyla ve doğru yatırım yapılması gerekir diyoruz.
Burada örnek olarak verilen Gabi zaten tekniği ve komple smaçör olması ile bilinen tanınan bir oyuncudur keza Haak İtalya'da skor gücü bilinen bir isimdir doğru yapılanma ile işin ehli koç ile hem bu oyuncular hem oynadıkları takımlar seviye atlar Imoco'nun sezon başı ya da ortası sayılacak bir noktada bu transferleri bitirmesi boşuna değildir.
İlkin Galatasaray'ın değeridir Galatasaraylı ve en önemlisi yerlidir doğru kullanım ile kupalar da kazanır. Vefakat Alexia zaten Vakıfbank ile ülkeye gelmiş kiralanmış Vakıfbank yararlansın diye yerli yapılmış ve Yeşilyurt sonrası beklenen eşiği de atlayamadığı görülen bir oyuncudur. Yine de kendini yeterli görüyorsa yapması gereken surat asmak değil formayı almak için mücadele etmektir.

Son düzenleme:
Öncelikle, ben futbol ile alakalı herhangi bir örneğe voleybol dahil etmedim. Yani akıl var, izan var. 2007'den beri şu forumda yazıp çizen biri olarak futbol mantalitesini sizce basketbol veya voleybolun önüne koyma ihtimalim sizce nedir? Ben voleybolda ilk maçıma gittiğimde daha Burhan Felek tadilattaydı, yandaki tribünleri yüksek salonda maçlar oynanıyordu. İç saha-deplasman, kadın-erkek bir çok maça gittim. O yüzden voleybola, Galatasaray voleyboluna gayet de aşinayım.

Benim o metinde anlatmaya çalıştığım şey burada hep 3-5 tane isim dönüyor ve bunları alamazsak başarının hiçbir şekilde gelemeyeceği şeklinde. O zaman şöyle Vakıfbank örneğinden ilerleyelim. Gabi, belki de şu an en iyi smaçör fakat Vakıfbank'a gelmeden önce peki böyle miydi? Brezilya'da forma giyiyordu, yine iyi oyuncuydu ama Vakıfbank da kendisine değer kattı ve bir dominasyon kurdular. Aynı şekilde Haak. Scandicci'den gelmişti fakat yine de şu an bazıları için en iyi çapraz bile olabilir. Yine bu seviyede miydi? Ya da Fedorovtseva, Fenerbahçe'den önce böyle bir oyuncu muydu? Bir sürü örnek sayabiliriz böyle. Hiçbir oyuncu gökten zembille yıldız olarak inmiyor. Her sene yeni oyuncular çıkıyor, var olan oyuncuların formu düşüyor, sakatlık yaşıyor, bir sürü şeyler yaşanıyor ve diğer spor dallarında olduğu gibi voleybolda da bu döngü böyle devam ediyor. Bir kaç sene altın kural olarak saydığımız şeylerin bir kaç sene sonra da aynı etkiyle devam edeceğinin bir garantisi yok.

Bakın, tekrar altını çiziyorum. Yıldız oyuncu imkanın varsa alırsın hatta almalısın. Kaliteli oyuncu olmadan istediğin kadar iyi sistem takımı olalım, günün sonunda sadece çok kıymetli ve gururlu bir kaybeden oluruz. Lakin, kendi değerini üretemeyen hiçbir takım hiçbir spor dalında başarılı olamaz. Bu, bu kadar basit. Sizin temel bir takımınız yoksa istediğiniz kadar yıldız ve büyük oyuncu getirin, patlarsınız. Bu sebeple Ayçin, İlkin, Yasemin, Alexia gibi oyuncular Galatasaray açısından kıymetlidir. Bu oyuncular Galatasaray ile büyüdüler, büyümeye devam ediyorlar. Galatasaray, ilk defa bu şubeye yatırım yapmıyor. Son 15 senelik dilimde bu takım 3 Cev Cup finali, 2 CL dörtlü finali, 1 Türkiye Ligi finali, 1 Türkiye Kupası finali ve 1 Süper Kupa finali oynadı. Çok yıldız oyuncular geldi, gitti. Fakat o senelerin hiçbirinde ki yerli yani temel kadromuz bu seneki kadar zengin hiçbir zaman olmadı. Bu sebepten o takımlar hep saman alevi gibi yanıp söndü sonrasında da devamı gelmedi. Çünkü biz hep başarıyı satın almaya çalıştık. Hele ilk CL dörtlü finalimizde liberomuz bile Sano idi, o kadar çok yabancımız vardı.
Şuan da kadın voleybolunda ya şu smaçörü alalım ileride Gabi gibi ya da arina gibi ya da kim gibi olur dediğiniz bir smaçör var mı? Varsa hemen alalım.
Fb de Arinayı anayı aldığında yaşları onyediydi. Ama star olacakları u18 takımlarındaki hallerinden belliydi bu tip bir smaçör şuan var mı henüz piyasası düşük? Ben de voleybolu çok uzun süredir takip eden biri olarak böyle bir profil şuan dünya voleybolunda göremiyorum. Her mevkiye yıldız alınsın da denmiyor aslında. Alınması gereken yerler var. Onları aldıktan sonra orta oyunu koy yerli yetiştir o yapı içinde.

Bu doğru yapı sayesinde ben ilkez bu şubeye güveniyorum ilkez seneye iyi yatırım gelir kesilmez devamlılığı var diyebiliyorum.Voleybolu bu kadar uzun zamandır izleyen kişilerin Galatasaray için şuan son 2 sezonun şubenin dönüm noktası olduğunu görebilir rahatlıkla.Bu dönüm noktasını sağlayanda belli başlı kemik oyuncular var.Tabi her oyuncu eleştiriye açık ama her eleştirinin bir seviyesi bir geçerliliği olmalı.İlkin Sylla Gabi üçlüsü kuralım demiştiniz mesela bu güzel bir görüş eleştirmem Gabi alması çok zor şuan der geçerim ama yerli kuralını da İlkinin bu takıma katıklarını diğer oyuncularımız içinde geçerli İlkin sadece bir örnek değerini bilmek ekstra birşey katmak güzel bir yorum sadece o transferlerin olabilirliği konuşulur.Ama İlkin aşkını bırakın oyuncu mu o istatistik öyle yetmez böyle kötü Alexia gönderin çok kötü Ayçin gönderin falan bu yorumlar mallesef mantıklı değil ve eleştirilicek yorumlar.Yoksa 2 senedir ciddi söylüyorum bu kadro mücadelesiyle ilkez bu branşta bir taraftar birleşmesi kenetlenmesi oluşturdu tirübünleri doldurdu bu yatırımın geri dönüşü yok artık bu branşı dikkate alıyorlar.Bu başarı da temel kadro oyuncularımızın.Bu kadroya yatırım başlangıç kadrosu derkende eksik görüldükçe yıldız eklenir büyürüz demiştik bazı isimler şart ileri seneki hedeflerimiz için evet ama bunu mesela Gizem hanım daha geçen yaptı çokta olumlu yaklaştım Sylla İlkin arkasına o ikili ile direkt rekabete girecek bir isim istenebilir.Antropova zaten istenmeli ama bunlarda mantık çerçevesinde olmalı.Alexia gönder İlkin yedeğe gönder yetmez bir ton eleştiri.Ayçin gitsin Yasemin yetmiyor o olmuyor bu olmuyor bu şekilde ben bir başarı geleceğini düşünmüyorum yada devamlılığı olacağını düşünmüyorum.Mantıklı şekilde bazı şeyler istenmeli yoksa iyi oyuncu isimleri yazıp kadro kurmak çok kolay.Soyunma odamızda eski dönemlerden bütün oyuncularımızın tek bir top düşmesin diye kendini yere attığı mücadele ettiği bir fotoğraf var oyuncular bu fotoğraf ile antremana maça başlıyor. Galatasaray ruhu budur bu takım o ruhu oluşturdu bazı eksik parçaları tamamlarsak taraftar ilgisi artıyor ruh var mücadele var kemik bir kadro oluştu bir sistem kuruldun bu kadar vahlanacak durum göremiyorum eksik bir iki parçamız var onlarda tamamlanınca zaten sadece ruh olmadan sistem olmadan bas parayı oyuncu al takımların bizimle rekabet edebileceğini düşünmüyorum.Zaten görüyoruz paraları bir yere kadar söküyor son kulvarda bütçenin yanına ruhunu da koyabilen kazanıyor.Parayla alınamayacak bir mücadele var şuan bu takımda da.

Şuan da kadın voleybolunda ya şu smaçörü alalım ileride Gabi gibi ya da arina gibi ya da kim gibi olur dediğiniz bir smaçör var mı? Varsa hemen alalım.
Fb de Arinayı anayı aldığında yaşları onyediydi. Ama star olacakları u18 takımlarındaki hallerinden belliydi bu tip bir smaçör şuan var mı henüz piyasası düşük? Ben de voleybolu çok uzun süredir takip eden biri olarak böyle bir profil şuan dünya voleybolunda göremiyorum. Her mevkiye yıldız alınsın da denmiyor aslında. Alınması gereken yerler var. Onları aldıktan sonra orta oyunu koy yerli yetiştir o yapı içinde.

Yani bu kadar şey anlattım, bu metinden çıkan sonuç bu mu gerçekten? Ben gidip böyle isimler kovalansın ya da şu var gidip şunu mu alın dedim? Ya da illa gençken alıp yetiştirelim mi dedim? Bu oyuncuların da zamanında önünde birileri vardı yarın öbür gün başkaları da bu oyuncuların önüne geçecek. Bu işin tek bir gerçeği olmadığının, bir sürü yol haritasının çizilebileceğini söyledim. Örnekler koydum. Daha da düşünsem daha da örnek bulurum. Hala isim odaklı gidiliyor hala çok mikro odaklı düşünülüyor.

Ayrıca altyapılarda çok iyi oynayan bir oyuncunun a takım seviyesinde de böyle devam edeceğinin bir garantisi yok. Alexia altyapılarda voleybolun geleceği olarak gösteriliyordu fakat şu anki hali beklentilerin altında mesela. Zeren'de ki Uzelac da mesela hala kendisine atfedilen değerin bence altında performans sergiliyor. Bu konuyu çok dallandırıp budaklandırabiliriz ama söylemek istediğim asıl mesele bu sefer anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

Mesela yukarıda Berka örneği verilmiş. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş ya. Yani bundan bir kaç sene önceki Berka, Ayçin ya da Yasemin değil miydi? Bu oyuncular da genç ve gelişime açıklardı. Aldık ve üstüne koya koya devam ediyorlar. İnişleri çıkışları elbet olacak, spor bu. Sürekli birilerini gönderip birini alarak nasıl bir takımdaşlık, aidiyet, devamlılık ve en önemlisi bir temel inşa edilecek çok merak ediyorum. Hakkıyla yatırım yapılsın ama nasıl? Bu hakkı neymiş, kimmiş veya nasıl olurmuş geçen yazdan beri okuyorum burayı açıkçası şunu alalım bunu alalımdan başka bir argüman göremedim.

Altını defalarca çizerek söyledim. Kaliteli yıldız oyuncular olmadan zirveyi hedefleyemeyiz bu bir gerçek. Asıl önemli olanlar senin takımının o andaki yapısı, doğru oyuncu profili, ekonomik durum gibi faktörler. Bir kaç yıl önce Orkun Darnel youtube da da söylemişti. Senin ilk önce sağlam bir temelinin olması lazım. Bir sene en tepeyi hedefleyip ertesi sene yine orta sıralarda takılırsan istediğin kadar yıldız oyuncu getir, o yıldızlar geldiği gibi gidiyorlar. Yani bu iş biz alalım sonrasına bakarız ile olsaydı yukarıda saydığım o kadar finalden en azından birini kazanırdık herhalde.

Hakkı ile yatırım nasıl olur yazalım zaten yazıyoruz zor değil. Iki smaçör ve pasör çaprazı oyuncunuz çok iyi olacak ister bunu kendiniz yetiştirin ister Balkanlar'da bulup çıkarın is ister parayı verip alın. Bugün çoğu voleybol database'i açık yıldız olma potansiyeli olan oyuncuları bulmak İşbilir bir antrenör için kolay o oyuncunun potansiyeline ulaşıp ulaşamayacağı soru işareti hayat bu her şey olur. Bizim rakibimiz kim Fenerbahçe Vargas'a antitez ya da Vargas'a karşı bir oyun oynayacaksınız bu oyunu Grobelna ile oynamazsınız Alexia ile oynayamadığınız ortada, Arina 35 sayı ile çıkıyor değil mi İlkin Sylla ikilisi ile o oyunu oynamazsın. Ben güncel voleybol ekipleri ile rekabet edeceğim deniyor ise gerçek bu.
AyçIn aldınız tutmadı ya da beklendiği kadar katkı vermedi Ayça bulacaksınız ya da bulunmuş Ayça'yı almak için mücadele edeceksiniz.
Kimse bütün oyuncuları gönderin demez demiyor oyuncu alınması gereken yerler kalması gerekenler belli Orkun Bey'in gerek kendi kurdurduğu gerek perde arkasında kurduğu kadrolar ve yanlışları ortada kendisi eski bir su topu oyuncusu mu psikolog mu yoksa voleybol yöneticisi mi önce ona karar vermesi lazım. Bugüne kadar çıktığımız finallerde smaçör rotasyonlarına bakın neden tesadüfen bile olsa bir tanesini kazanamadığımızı göreceksiniz.

Son düzenleme:
Arina Vargas örnekleri verdiğimiz Fenerin halla bizim yaklaşık 2-3 katımız bütçesi varken bile biz daha dominant bir oyunla onlara karşı oynayabiliyor evinde olmasının da avantajıyla son anda bizi yenebiliyorlarsa bence doğru yoldayız bütçe seneye daha da artacak sonuçta bu bariz o zaman hiç yenemeyecekler herhalde.

Yani bu kadar şey anlattım, bu metinden çıkan sonuç bu mu gerçekten? Ben gidip böyle isimler kovalansın ya da şu var gidip şunu mu alın dedim? Ya da illa gençken alıp yetiştirelim mi dedim? Bu oyuncuların da zamanında önünde birileri vardı yarın öbür gün başkaları da bu oyuncuların önüne geçecek. Bu işin tek bir gerçeği olmadığının, bir sürü yol haritasının çizilebileceğini söyledim. Örnekler koydum. Daha da düşünsem daha da örnek bulurum. Hala isim odaklı gidiliyor hala çok mikro odaklı düşünülüyor.

Ayrıca altyapılarda çok iyi oynayan bir oyuncunun a takım seviyesinde de böyle devam edeceğinin bir garantisi yok. Alexia altyapılarda voleybolun geleceği olarak gösteriliyordu fakat şu anki hali beklentilerin altında mesela. Zeren'de ki Uzelac da mesela hala kendisine atfedilen değerin bence altında performans sergiliyor. Bu konuyu çok dallandırıp budaklandırabiliriz ama söylemek istediğim asıl mesele bu sefer anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

Mesela yukarıda Berka örneği verilmiş. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş ya. Yani bundan bir kaç sene önceki Berka, Ayçin ya da Yasemin değil miydi? Bu oyuncular da genç ve gelişime açıklardı. Aldık ve üstüne koya koya devam ediyorlar. İnişleri çıkışları elbet olacak, spor bu. Sürekli birilerini gönderip birini alarak nasıl bir takımdaşlık, aidiyet, devamlılık ve en önemlisi bir temel inşa edilecek çok merak ediyorum. Hakkıyla yatırım yapılsın ama nasıl? Bu hakkı neymiş, kimmiş veya nasıl olurmuş geçen yazdan beri okuyorum burayı açıkçası şunu alalım bunu alalımdan başka bir argüman göremedim.

Altını defalarca çizerek söyledim. Kaliteli yıldız oyuncular olmadan zirveyi hedefleyemeyiz bu bir gerçek. Asıl önemli olanlar senin takımının o andaki yapısı, doğru oyuncu profili, ekonomik durum gibi faktörler. Bir kaç yıl önce Orkun Darnel youtube da da söylemişti. Senin ilk önce sağlam bir temelinin olması lazım. Bir sene en tepeyi hedefleyip ertesi sene yine orta sıralarda takılırsan istediğin kadar yıldız oyuncu getir, o yıldızlar geldiği gibi gidiyorlar. Yani bu iş biz alalım sonrasına bakarız ile olsaydı yukarıda saydığım o kadar finalden en azından birini kazanırdık herhalde.
Kimse temelsiz iş yapılsın mı dedi ki anlamadım? Temelin üzerine doğru adımlar ne olur onu tartışıyoruz zaten. Farklı olarak ne söylediğini anlamaya çalışıyorum açıkçası. Gabi vakıfbanka gelirken böyle değildi demişsin arina gelmeden önce böyle değildi demişsin ben absürt bi şey nasıl çıkarmış oluyorum ki ayrıca? 5-6 kişi üzerinden gidiyor demişsin ben de diyorum ki nasıl ilerlememiz lazımdı? Bizim zaten kadromuzda yasemin Eylül ilkin alexia gibi isimler var üstüne bi şeyler eklemek zorunda olduğumuz için bu isimleri çevirip durmuyor muyuz?

Ama işte sen Mete bey zamanı yoktun nasıl bu kadar hakimsin.Ve evet eskiler çok daha iyiydi senin gibi sadece boş yapmak için gelen yoktu en azından.Timmerman konusunda özrünü bekliyoruz halla özür diler misin artıkkk.Çünkü eğer ben haksız çıkarsam ben özür diliycem sen haksız çıkarsan sen özür dileyceksin haftaya DŞ de bakarız demiştik.Sen dilemedin unutma.

Çünkü eski foruma üye olamıyordum, kayıt olamıyordum Halil bey. Forumun eski arayüzünde sorunlar vardı. Mail girmeme rağmen onay kodu gelmiyordu. Forumu takip etsem de yazamıyordum. Yine bilmeden etmeden konuşuyorsunuz her zaman olduğu gibi. Eskilerin iyi olduğu sadece sizin algınızda. Çünkü size hak veriyordu, çünkü aynı görüşteydiniz, çünkü bu forumda vasatı savunuyordunuz. 4.lüğü başarı olarak görüyordunuz. 10 senede yapılanma olur zihniyetindeydiniz.

Yapılanma ve başarı hedefi 10 senede değil, 4 senede de değil 2 senede olur. Mehmet Cibara'nın 4 veya 5. senesi. Yine yetersiz 2 pasör çaprazıyla taraftarı oyuna getirdi. Gelecek sene de iyi pasör çaprazı alacak mı muamma. Siz de ama CEV Cup aldık veya alamadık yine de 3. olduk Şampiyonlar Ligi'ne katılıyoruz direkt Antropova, Haak hatta Tolok alamasak da bir alt seviyesi olan Van Ryk'ı falan aldık diye sevinirsiniz

Kendi yazdığı yorumu unutma bence sen bile anlamsız bulup öyle bir şey demedim diyorsun.Ve Wang nasıl oynayacak kardeşim iki yabancı çarpaz olursa kimi çıkarcan desene.Ve yorumlarında benim sözlerimi taklit etmen sürekli çok hoşuma gidiyo devam et.Yaptığın saçma yorumlara sen bile inanamıyorsun.

Bunu bu sene bu saatten sonrası için söylediğimi sanmıyorum. Zaten Grobelna'yı da Alexia'yı da beğenmediğimi 2. paragrafta söylemişim. Bu sene daha iyi çapraz alınabilirdi demişim. Şu saatten sonra transfer yapalım demedim. Algılayın artık bazı şeyleri. Gelecek sene için de yabancı kuralının sahada 4 yabancı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu sene İtalyan takımların yine Şampiyonlar Ligi'ni domine edeceğini düşünüyorum. Bunun sonunda da tartışmalar artacak. Belki de işimize yarayan bir sistem gelecek. 3+3 te de eğer Yasemin'in yanına iyi bir yerli orta alıyorsak pasör de yerli olursa zaten ortada Wang oynatmaya gerek kalmıyor ki Wang ile sözleşme 1 senelik. 2 yabancı smaçör ve yabancı pasör çaprazıyla gayet oynanabilir. Vakıfbank'ta da Ogbogu oynamıyor. Bir sorun yaşanıyor mu?

Allah aşkına ne dediğimi doğru takip edin. İşinize gelen kısmı alıp da yalan yanlış yorumlar yapmayın.

Bana kalırsa Kurtagic, Kudiess, Danesi 3lüsünden biri alınmalı. 2. yabancı ortayı da gelecek seneki yabancı kuralına göre şekillendiririz. Kurtagic yedek kalsa da sorun etmeyen birisi. Alınması çok mantıklı olur.

Haa hatırladığımı buldum açık ve net devre arası birini istemişsin demedim dedin.Ve hatta yorumun sana saçma geldi ah ah forumu kirletmek tek amacın.

Alacağımız çaprazı yabancı rotasyonu için alalım dedim. Alexia mental olarak yokken Grobelna ayarında biri Grobelna'ya Allah korusun bir şey olduğunda oynasın diye söyledim. Çünkü Alexia takımı sabote ediyor. Sakatlık ihtimalini görmezden gelip algı yapıyorsunuz. Gerçekten algı ustasısınız. Gidip de Van Ryk'ı ya da Grobelna'dan iyi birini zorlayalım anlamına gelmiyor o mesajım. Artık size kısa cevaplar veriyorum. Konuyu bölüyorsunuz. Yazdığım hiçbir şeyi anlamıyorsunuz. Çünkü mesajın tamamını okumuyorsunuz.

Zaten can alıcı noktası orası. 3-5 tane isim dönme sebebi o yüzden. Siz hiç Şampiyonlar Ligi'nde zirveye oynayan takımların pasör çaprazının o sayılan 5-6 isim dışında olduğunu gördünüz mü? Geçen sene Final Four'a kalan Vakıfbank en zayıf çapraz Van Rykla oynadı ve sonucu gördü. Guidetti son çare olarak oraya Frantti koymak zorunda kaldı. Van Ryk hastaydı kısmı bana pek tatmin edici sebep gelmiyor, bahane olarak görüyorum. Fener serisinde iyi oynayabilir çünkü Fener geçen sene bizim seride 2. maçtan önce hoca değiştirdi ve yeni hocanın o enkazı kaldırması için zaman gerekiyordu. Vakıfbank'ın geçen sene şampiyon olması tamamen Fenoglio'nun eseridir, enkazıdır. Vakıfbank'ın şansı yanındaydı.

Pasör çaprazı için Antropova, Haak, Egonu, Boskovic, Vargas veya Tolok almak zorundasınız. Eskiden Akimova da vardı ama o sakatlandı ve toparlayamadı ne yazık ki. Yani 3-5 isim dönmesi normal değil mi? Çünkü bu oyuncular hem verimli, hem yüksekten vuruyor, hem çoğu topu öldürüyor, öldüremese de rakipler onu avantaj topu kullanamayıp tekrar senin kullanman için avantaj topu atıyor. Blokta da iyiler. Büyük fayda. Takımı rahatlatıyor. Ayrıca servis konusunda da smaç servisleri olan birden seri yaptırabilecek oyuncular. Özellikle Antropova başka seviyeye çıkmaya başladı. Serviste de takımı rahatlatıyor.

Bu kulübün artık boş söyleme, zamana ihtiyacı yok. O yüzden hazır oyuncu almak zorundayız. Kulübün müzesinde kupa yok. Vakıfbank olalım 1-2 sene heba edelim çünkü sonra yine yatırım yapıp yükselecekler o konuda şüphe yok ama bu kulüp ve bu taraftarın şu anki durumu buna imkan vermiyor.

Yasemin yabancı kuralında değerli, İlkin yabancı kuralında yine yedek olarak değerli ancak Ayçin ve Alexia'ya katılmıyorum. O arada ince bir çizgi var. Ayçin'in yeterli olmama sebebi hem bloktaki yetersizliği, hem mental kırılganlığı hem de fiziksel olarak güçlü olmaması. Aynı sorun Alexia'da da var. Fiziksel olarak yeterli değil, mental kırılganlığı var, sert smaçlar vuramıyor ve zaten çok süre verdik bu 2 oyuncuya da. Yeterli gelişim gösterilmedi. Kurtagic gibi oyuncuya aynı süre veriliyor yaptığı bloklar ortada. Hücumda da baya güçlenmiş. Ayçin öyle bir oyuncu değil. Aynı şekilde Tolok da ilk sezonunda Novara'da çok fark yarattı. Alexia ne yaptı? Bazı şeyler barizdir.

Mesajımı anlamadınız demeyin. Mesajınızı anladım ama süre sıkıntısı var. Yönetimler 2 yılda değişiyor ve söylediğiniz sistem altyapıdan 10-15 yıldır oyuncu çıkartamamış hatta hiç çıkartamamış Galatasaray için mümkün değil. Bir voleybol kültürü oluşması için acil başarı şart. Taraftarı şubeye çekmek lazım. İlkin bile İlbank altyapısından bir oyuncudur. Bu konuda eleştirilmesi gereken direkt Mehmet Cibara'dır ve ona güvenmiyorum. Altyapının emanet edildiği Reşat beye de hiç güvenmiyorum. Umarım o konuda da bir tepki oluşur, tepkiler artar.

Son düzenleme:
Hakkı ile yatırım nasıl olur yazalım zaten yazıyoruz zor değil. Iki smaçör ve pasör çaprazı oyuncunuz çok iyi olacak ister bunu kendiniz yetiştirin ister Balkanlar'da bulup çıkarın is ister parayı verip alın. Bugün çoğu voleybol database'i açık yıldız olma potansiyeli olan oyuncuları bulmak İşbilir bir antrenör için kolay o oyuncunun potansiyeline ulaşıp ulaşamayacağı soru işareti hayat bu her şey olur. Bizim rakibimiz kim Fenerbahçe Vargas'a antitez ya da Vargas'a karşı bir oyun oynayacaksınız bu oyunu Grobelna ile oynamazsınız Alexia ile oynayamadığınız ortada, Arina 35 sayı ile çıkıyor değil mi İlkin Sylla ikilisi ile o oyunu oynamazsın. Ben güncel voleybol ekipleri ile rekabet edeceğim deniyor ise gerçek bu.
AyçIn aldınız tutmadı ya da beklendiği kadar katkı vermedi Ayça bulacaksınız ya da bulunmuş Ayça'yı almak için mücadele edeceksiniz.
Kimse bütün oyuncuları gönderin demez demiyor oyuncu alınması gereken yerler kalması gerekenler belli Orkun Bey'in gerek kendi kurdurduğu gerek perde arkasında kurduğu kadrolar ve yanlışları ortada kendisi eski bir su topu oyuncusu mu psikolog mu yoksa voleybol yöneticisi mi önce ona karar vermesi lazım. Bugüne kadar çıktığımız finallerde smaçör rotasyonlarına bakın neden tesadüfen bile olsa bir tanesini kazanamadığımızı göreceksiniz.

Katılıyorum. Orkun Darnel kim ki, ne geçmişi ve başarısı var ki dediği önemli bir şey olsun. Hücum gücü yüksek olan köşelerinin 1.90 üzeri olduğu servisinin inanılmaz iyi olduğu bir takıma karşı bu kadar kısa takımla zaten maç kazanamazsınız. Çareleri hep söylüyoruz ama ciddiye alan yok. Orkun bey zamanında bu şubede menajerlik yapmadı mı? Barbolini ve Ataman Güneyligil zamanlarında şubeye direkt müdahalelerde bulunmadı mı? O zamanlar ne başarı sağladı ki daha sonra voleybol yapılanması hakkında onun düşüncesi dikkate alınsın? Voleybol yapılanması için zamanında Galatasaray'da oynamış, başarı kazanmış veya kazanmamış hala güncel voleybolu takip eden, belli bir bilgi birikimi olan kişilerin fikrinin alınması taraftarıyım. Sanıyorum Mehmet Cibara'nın böyle bir fikri yok. O yüzden başarılı olmasını da pek beklemiyorum umut etsem de.

Alacağımız çaprazı yabancı rotasyonu için alalım dedim. Alexia mental olarak yokken Grobelna ayarında biri Grobelna'ya Allah korusun bir şey olduğunda oynasın diye söyledim. Çünkü Alexia takımı sabote ediyor. Sakatlık ihtimalini görmezden gelip algı yapıyorsunuz. Gerçekten algı ustasısınız. Gidip de Van Ryk'ı ya da Grobelna'dan iyi birini zorlayalım anlamına gelmiyor o mesajım. Artık size kısa cevaplar veriyorum. Konuyu bölüyorsunuz. Yazdığım hiçbir şeyi anlamıyorsunuz. Çünkü mesajın tamamını okumuyorsunuz.
Şu yorumdan sonra zaten susuyorum bu adam iyice komikleşti yazıp düşmeyelim.Groblena ayarında birini alalım ikinci devre demek Groblena sakatlanırsa yerine o oynar allah korusun dedim ben ya allah korusun Groblenay’a bir şey olursa sakatlanır falan demek oluyo aynen yazarken de utanmıyon ah ah.Laflarımı da çalmaya kendi karakterin haline getirmeni çok seviyorum taklit etmeye devam et çok hoşuma gidiyo.Fırıldaklık ustalığı bu mesajdır cidden.Timmerman olayında da yok sadece 1 as orta başlar maça ben ondan dedim demişti ya ah ah cidden komiksin rezil ediyorsun kendini.Yorumu okuyan biri orayı anlar zaten salak değil millet.Bu yorumun tek açıklaması var Groblena ayarında bir yabancı daha alınmalı iki yabancı pç oynanmalı bunu yaparsan da Wang nasıl kadroya girecek.Kendin dahi bunu yazdığına inanamayıp ben böyle bişey demem doğru okuyun falan diyip kendince dalga geçtin zaten kendin dahi mantıklı bulmuyorsun yazdıklarını.

Son düzenleme:
Alexia'nın bu kulüple bağı bitmiş. Grobelna da Alexia da üst seviye çaprazlar değiller ancak Grobelna'da hırs var, mücadele var. Oyuncu kazanamasa da arma için savaşıyor. Alexia ne yapıyor? Umrunda değil kazanıp kazanmamamız. Devre arasında alabiliyorsak yarım sezonluğuna Grobelna ayarında birini alıp gelecek sene için mutlaka yıldız çapraz getirmeliyiz.

Mallesef yazan sensin bu paragrafı kendi sözlerini saçma bulup çeviriyorsun her defasında kaçıncı kez yapıyorsun başkalarını yalancı ilan etmeye çalışıyo sonra yazık.Bazı insanlara fazla taviz veriliyor bir kere ceza verildi aklınmadı akılanacak gibi de durmuyor.

Çünkü eski foruma üye olamıyordum, kayıt olamıyordum Halil bey. Forumun eski arayüzünde sorunlar vardı. Mail girmeme rağmen onay kodu gelmiyordu. Forumu takip etsem de yazamıyordum. Yine bilmeden etmeden konuşuyorsunuz her zaman olduğu gibi. Eskilerin iyi olduğu sadece sizin algınızda. Çünkü size hak veriyordu, çünkü aynı görüşteydiniz, çünkü bu forumda vasatı savunuyordunuz. 4.lüğü başarı olarak görüyordunuz. 10 senede yapılanma olur zihniyetindeydiniz.

Yapılanma ve başarı hedefi 10 senede değil, 4 senede de değil 2 senede olur. Mehmet Cibara'nın 4 veya 5. senesi. Yine yetersiz 2 pasör çaprazıyla taraftarı oyuna getirdi. Gelecek sene de iyi pasör çaprazı alacak mı muamma. Siz de ama CEV Cup aldık veya alamadık yine de 3. olduk Şampiyonlar Ligi'ne katılıyoruz direkt Antropova, Haak hatta Tolok alamasak da bir alt seviyesi olan Van Ryk'ı falan aldık diye sevinirsiniz
Yok sen anlamıyorsun cidden.10 sene yapılanma yazan kim sen nerden uydurdun 10 sene süremiz var mesajı bulur musun sende.Bu yapılanma geçen sene başladı ve evet voleybol bilmeyen bir kesim bu şube için bunun ne kadar öenmli olduğunu bilmez anlayamaz.Boş tirübünlerle Vakıfın Eczacının Fenerin set dahi vermediği Sezonu 5. dahi olmakta zorlanan bir takımdan 2 sene de buralara kadar geldik demek ki güzel işliyor sus otur izle.Kendi kendine de benim hakkımda çıkarımlarda bulunmaz mı.Allahım tek işi ya başkası hakkında yalan atmak yada kendi dediğini çevirmek.Bu şube ilkez bu kadar ilgi görüyor ilkez bu kadar bütçe artırımı konuşuluyor önceki sezonlar gibi 1 sezon para yatır 10 sezon belediye takımı bütçesiyle çık boş tirübüne çık olmuyor.Demek ki bir bildiğimiz varmış dimi demek ki 2 senedir bu şube kalkınma dönemi yaşıyor ve biz bunu tahmin edebiliyormuşuz bence okuyup birşeyler öğrenmeye devam et tam öğrenince bu kadar idalı konuş.Markova alalım Boskovic alalım demek kolaydır zor olan şube de önceden olacakları öngerebilmektir bu konuda evet o dönem yatırım başlangıcı bir kemik kadro oldu tutarsa üstüne gereken yıldız eklemelerini yapar 3-4 seneye zirve zorlarız biz güzel hava taraftar yatırım getirir demekte haklı bir öngörümüz varmış o yönde gidiyor çünkü şube.O dönemde bu yapılanma sonu güzel gözüküyor güzel hava olacak bütçe yavaş yavaş her yıl yükselecek derken seneye bütün oyuncularımız çalınacak ne kemik kadrosu seneye bütçe artacak mı sanıyorsunuz ilk 4 girecekmiyiz sanıyorsunuz diye eleştirenler vardı o dönem tartıştık yine açmak istemiyorum konuyu tartışıldı bitti ama evet öngörümüz doğru olduğunu görüyoruz her geçen gün.

Allah aşkına şu ikili tartışmayı özelde tartışsanıza çöpe çevirdiniz konuyu 1 aydır aynı ikilinin mesajlarıyla doldu konu.

Allah aşkına şu ikili tartışmayı özelde tartışsanıza çöpe çevirdiniz konuyu 1 aydır aynı ikilinin mesajlarıyla doldu konu.
Çok haklsınız daha önce özür dilerim herkesten lütfen özelden yaz sabaha kadar tartışırız çöp ediyoruz şuan konuyu diye defalarca yazdım duruyor.İnatla yazıyor yazmayalım kapayalım diyince de noldu haksız olunca hemen kapa falan deniyor yazmak zorunda kalıyor insan yoksa ben çok kez bitirmeye çalıştım ama karşıda takıntılı bir kişilik var.
Bu yorumu biri yazsın da artık diye bekliyordum kendim bizat yöneticiye yazdım lütfen tartışmayı keser misiniz gereksiz uzuyor ben kesemiyorum tahrik ediyor uzatıyor diye.Bu mesaja lütfen Hasan Bey görüldü attın derdinizi de bana özelden yazın.Yine gelip uzatmaya çalışmayın.

Niye bu kadar önemsiyorsunuz ki yok sayın geçin. Adam trolün teki
Katılıyorum görmezden gelmek en mantıklısı gibi kendi kendine yazsın sitedeki herkes aynı hasasiyeti göstersin diğer forumlarda fark ettim kimse uzatmayıp aynen diyip geçiyor.Bende artık görmezden gelicem anonim yazsın yanlış yorumları sadece sinir bozuyo voleybol bilmeyip burdan okuyup öğrenmeye çalışan çok kişi de forumda o kişiler gerçek sanmasın da bir çabamda.Anonim şekilde yazmasını sağlıycam elimden geldiğince site de ben harici cevap veren yok zaten bende bundan sonra o şekilde ilerliycem kestiğiniz için sağolun beni de yordu bitmeyen döngü.

Geri