Lig sonuna kadar elinden geleni yapması gerekiyor takımda kalmayı garantilemesi için. Bugün sonlara doğru iyiydi.
geçen yaz düzenlenen ve 3. olduğumuz dünya ya da ümitler şampiyonası'nda (tam emin değilim. arapovic'in bizim uzunları denize döktüğü şampiyonaydı) ege tüm oyuncularımızdan daha iyi gözükmüştü. herkes egemen güven'in geleceğinden bahsediyor ama uzunlarda bana umut veren bir tek ege'ydi. nitekim, ergin ataman'ın ona fazla şans vermemesine üzülüyordum.
sanıyorum, kendisi yavaş yavaş süre buluyor. birkaç sene sonra bir zamanlar furkan aldemir'in yaptığı katkının 2 katını kendisi gs adına yapabilir. avrupa için harika bir 4 numara olabilir.
kiralama fikrine hiç katılmıyorum. bu gözler ne kiralanan oyuncular gördü yok olup gitti. bana bir tane isim gösteremezsiniz türkiye'de kiralanıp geri döndüğünde harikalar yaratan.
bizde oyuncu kiralanıyorsa o oyuncu bitmiş demektir. çünkü türkiye'de her takımın 6 yabancısı var ve kiralandığı takımda bile 15-20 dakika süre bulamıyor. en fazla 5-10 dakika süre buluyor, o da bulursa.
kiralanıp hem oynamıyor, hem de üst düzey oyuncularla antreman yapmak şansını kaybediyor. ve günden güne geri gidiyor.
örnekler çok: ayberk olmaz, metecan birsen, kartal özmızrak...
iddia ediyorum; metecan kiralanmayıp fenerbahçe'de kalsaydı, vesely bogdanovic gibi isimlerle antreman yapsaydı, obradovic ile çalışmaya devam etseydi, fenerbahçe'de hiç oynamasaydı bile bugün olduğu oyuncunun 2-3 gömlek daha iyisi olurdu.
nitekim metecan bitti şu an istanbul belediye'de bile 15 dk oynuyor ve mental anlamda bitti. bir zamanlar en çok umut vaadeden oyuncumuzdu.
bu yüzden, ege arar galatasaray'da kalmalı. hiçbir yere ayrılmamalı.
Kendini fena geliştirmesi gerek.Yani çağ atlaması felan gerek.Bir kere çok ağır.Boyu o kadar ağır hareket etmesini kapatacak kadar uzun değil.Duşanın 4 numara hali gibi oynuyor.Ama Duşan ondan 10 12 cm uzundur tahminimce ,biraz daha hareketlenmesi lazım.Bugün beşiktaş maçında şansı yaver gitti diyelim.Vasattı bence.Efesin gençleri takır takır oynuyor.Onlarda genç.Katkı verecekse şu yaşlarda verecek.2 3 sene sonra genç oyuncu statüsünden çıkmış oluyor açıkçası.Nba de binlerce var böyle gençlerden.Kim ne yapsın Egeyi.Ergin hoca da dahasını bekliyor ondan.Eğer gelişim gösteremezse yollanmalı, zaten bir bonservis olayı da yok.Nba de seçilse seçilde çok sonlarda seçilir.O yuzden bir an önce ya karar verilmeli.Diğer başlıklardan birinde de kendisini eleştirdim fakat durum bu kimse kusura bakmasın.Ya güçlenecek ya hızlanacak.Hiçbirini yapamazsa böyle sokakta basket oynayan çocuklar gibi debelenip durur.