#12 Kerem Gönlüm

Re: Kerem Gönlüm'de doping çıktı!

Yargı süreci devam ederken, Fenerbahçe' nin yaptığı çok yanlıştır. Oyuncuya hakarete varan, onu tüm kamuoyu özellikle ailesinin gözünde kötü imaja yol açacak cümleler kullanması, imalarda bulunması çok yanlıştır. Doping kullanmasını geçtim, bu maddenin narkotik bir madde olduğunu söyleyerek oyuncuyu karalamak , uyuşturucu kullandığını ima etmek hiç doğru değil. Yakışıksız.

Fenerbahçe'nin bu konu'daki herşeyi çirkin zaten o konuya değinmek bile istemiyorum yalnız kerem gönlüm cezasını çektikten sonra Galatasaray olarak sahip çıkalım ve onu transfer edelim isterim zaten fener'e karşı bir kin'i olacaktır bundan sonra Kerem Gönlüm Seninleyiz ..

Ya şimdi bişey sormak istiyorum. Kerem Gönlüm ceza alırsa bütün müsabakalardan mı men ediliyor, yoksa BBL müsabbakalarından mı men ediliyor? Yani seneye Dünya Kupasında olmama ihtimali bulunuyor mu?

Benim bildigim butun musabakaları kapsıyor. Ama tahmin uzere 6 ay ceza alacak bu da sanırım 2010 dunya kupasına yetismesi demek.

Basketboldan men ediliyor, Kambala gibi profesyonel boks'a yönelmez ise o süreyi hiçbir maça çıkmadan geçirir sporcu :)

Verilen ceza çok ağır olmuş. Efes'de böylece geçen sene ki şampiyonluğun bedelini ödemiş oldu. Efes'in şampiyon olmak ne haddine !

Çok yazık oldu. Gerçekten ağır bir ceza, ben maksimum 3-6 ay arası alır diye düşünüyordum. FeNerasyon'dan bir güzellik daha...

Fenerasyon seneye dünya kupasında Tanjevicle gelecek fiyaskodan sonra tıpış tıpış gidecek zaten...
Olan Kerem Gönlüm'e oldu.Onun gibi efendi bir sporcunun bilerek doping yapacağına beni kimse inandıramaz...
Yazık, malesef bazıları amacına ulaştı.Umarım tahkim veya CAS dan ceza indirilir...

1 yıl çok bir ceza değil bu tarz bir olay için ki açıklamalar da aynı şekilde zaten. Hani takım halinde de yaptıklarını biliyoruz da ispatlayamıyoruz minvalinde bir açıklama geldi kararla birlikte. Turgay Demirel başkanlık hayatının en zorlu dönemini yaşamıştır herhalde şu periyotta, bir yandan Özilhan bir yandan Aziz Yıldırım. Orta yolu böyle bulmuş nihayetinde ama kmseyi memnun etmez bu, durulmaz gibi daha ortalık. Fenerbahçe tarafından bir açıklama daha bekliyorum ben.

Bende cezayı fazla buldum ama pekte şaşırmadım. Çünkü belli bir standardı yok bu cezaların falan. Tahkim kararları falan derken bir hayli uzar bu konu sanırım..

Ayrıca Dennis Mims'e 7.5 ay ceza, üstüne üstlük 5.000 TL para cezası veren Disiplin Kurulu'nu kınıyorum. En azından; "o maçta dopingli haliyle bile sahanın en kötüsü olması" ve "doping kovasına atılsa bile double-double yapamayacak olması" iyi hâl olarak değerlendirilmeliydi :)

Yıllardan beri her transfer döneminde konuşuyorduk, kariyerinin son deminde de olsa hala değerli bir oyuncu.

Nihayet; Kerem Gönlüm

102605-563x330.jpg

22 Kasım 1977, Eskişehir doğumlu olan tecrübeli uzun forvet Kerem Gönlüm, basketbola geç sayılabilecek bir yaşta başlamasına karşın önemli bir kariyere sahip oldu. Ülkerspor ve Anadolu Efes’te kariyerinin önemli bir bölümünü geçiren Kerem, A Milli Basketbol Takımı’nda da uzun yıllar hizmet etti.

Kerem Gönlüm’ün Son İki Senedeki TBL Performansı

TBL 2013-2014: 8.5 Sayı 6.9 Ribaund
TBL 2012-2013: 10.5 Sayı 6.0 Ribaund

Kerem Gönlüm’ün Son İki Senedeki Euroleague Performansı

Euroleague 2013-2014: 6.2 Sayı 4.8 Ribaund
Euroleague 2012-2013: 6.4 Sayı 4.7 Ribaund

Yıllardan beri her transfer döneminde adı Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ile anılan Kerem Gönlüm, kariyerinin son demlerinde artık sarı-kırmızı forma giyecek. Ancak ilerlemiş yaşına rağmen oyuna kattığı enerji, ribaundlardaki etkinliği ile hala değerli bir oyuncu. Son senelerde istenilen performansı gösteremeyen Anadolu Efes kadrolarında hep direnç gösteren, liderlik etmeye çalışan oyuncuların başında gelen Kerem Gönlüm, geçen sene ortalama 20 dakika civarında süreler alarak oynamıştı.

[video=youtube;b9KVOe69mUM]http://www.youtube.com/watch?v=b9KVOe69mUM[/video]

Takımımızda 4/5 rotasyonunda süre alacak olan Kerem, ağırlıklı olarak Zoran Erceg ile uzun forvet pozisyonunu paylaşacaktır. Takım kimyasında bu tarz oyuncuların ne kadar önem teşkil ettiği açık olduğundan, Kerem Gönlüm de kritik rol üstlenecektir. Ekmeğini taştan çıkartması, kattığı enerji, ribaundlardaki etkinliği…

Kerem Gönlüm’ün Euroleague “EN”leri

Index rating |Anadolu Efes Istanbul vs. Panionios BC Athens| 26
Sayı | Ulkerspor Istanbul vs. ELAN BEARNAIS PAU-ORTHEZ| 20
Toplam Ribaund | Anadolu Efes Istanbul vs. EA7 Emporio Armani Milan| 14
Asist | Anadolu Efes Istanbul vs. Montepaschi Siena| 5

Kerem Gönlüm’e uzun süredir beklediği Galatasaray forması altında başarılar dileriz.

Kerem Gönlüm

kerem-gonlum-resim-001.jpg

22 Kasım 1977
Uzun Forvet

Mydonose Kolejliler (1998–1999)
Ülkerspor (1999–2005)

Efes Pilsen/Anadolu Efes (2005–2014)

Ne kadar katkı alabiliriz bilemiyorum, sakatlıktan çıkmıştı ve yaşıda 36 yı geçiyor, yinede tecrübesi ile bir şeyler katacaktır, ama benim büyük beklentim yok.

Hayırlı olsun.

Kerem Gönlüm Galatasaray Liv Hospital'da

Galatasaray Liv Hospital, Kerem Gönlüm ile 1 + 1 senelik anlaşmaya varmıştır.

Kerem Gönlüm

1977 doğumlu Kerem Gönlüm Türk basketbolunun son dönemdeki en etkili uzunlarından biri olarak dikkat çekiyor. Uzun yıllar Ülkerspor ve Anadolu Efes formaları giyen Gönlüm geçtiğimiz sezon TBL'de 8,5 sayı 6,9 ribaund ortalamarıyla oynarken 450 maç barajını geçme başarısı da gösterdi. Ligde iki şampiyonluk kazanan ve ciddi bir Eurolegue kariyeri de bulunan oyuncu 209 kez bu arenada sahne alırken 2008'de Panionis karşısında 26 indeks reytingine ulaştı. Gönlüm ayrıca 1000 ribaund barajını geçen altıncı oyuncu olmayı da başarmıştı. A Milli Takımın da değişmez isimlerinden olan Gönlüm 2010'da Dünya İkincisi takımın parçasıydı ve 2013 Avrupa Şampiyonasında 12,4 sayı 6,4 ribaund istatistikleri yakaladı. 2,08 metre boyundaki oyuncu dört ve beş numaralı pozisyonlarda görev alabiliyor.

Karamsar olmaya gerek yok bonservis ödemedik sonuçta geçen yıl Zoran Ercegi suçluyorduk hepimiz savunma yapmıyor diye ancak takımda en fazla sahada kalan oyuncuların başında geliyordu her maç 35 dakikalar civarında...

Bu yıl Kerem onu 12-13 dakikalar civarı dinlendirse çok daha faydalı bir Zoran Erceg izleyebiliriz özellikle savunma ve mücadele olarak. vee Feda diyen oyuncularımızdan birisi olduğunuda hatırlatmakta fayda var başımızda taşıdığımız JamontGordonun yaptıklarını gördük hepimiz...

Kerem özellike maçların son periyodunda Zoran Ercegle beraber 5 numara oynayacağını düşünüyorum bu açıdanda önemli bir transfer hayırlı uğurlu olsun...