#14 Eleonora Lo Bianco

İki artı birden sonra yabancı pasör almak çok lükse kaçar diye düşünüyordum. Ama bu gelen kişi Lo Bianco olunca işler değişiyor. Hayırlı olsun takımımıza.
 
Galatasaray'ın yeni transferi İtalyan Milli pasör Eleonora Lo Bianco'nun bir İtalyan sitesine verdiği röportaj sizlerle.

--Leo Lo Bianco ve O'nun İstanbul’daki İlk Haftası--

Bir İtalyan sitesinde yayınlanan ve çevirisini dış haberler sorumlumuz Zeynep Çinioğlu'nun yaptığı Galatasaray'ın yeni transferi İtalyan Milli pasör Eleonora Lo Bianco ile yapılan röportaj aşağıda yer almaktadır:

Leo Lo Bianco ve Onun İstabul’daki İlk Haftası

“Avrupa’nın bitiminden sadece bir kaç gün olmuşken işte burayım, uçaktan iniyorum… Atatürk Havalimanı İstanbul’dayım. Bu sefer sadece bir yolculuk değil, benim yeni ‘evim’ olacak. Avrupa yakasından Asya yakasına geçmek için iki buçuk saat trafik… Evet, Asya yakasında oturacağım! Birinci gün çok zordu, tanıdığım hiç bir şey yok… bir takım arkadaşımı bile tanımıyorum! Ama etki kesinlikle çok iyi. Takım arkadaşlarımın çoğu Türk, Calderon ve Eric dışında. Takımdaki tek iletişim yolumuz ingilizce olacak. Sadece Dragan (Nesic, antrenör) arada italyanca konuşuyor. Ama eğlenceli, özellikle de kelimeleri hatırlayamadığım zaman agresifleşmem! Daha da komiği, çok dil konuşulduğu için ortaya çıkan karışıklıklar. Bu arada Türkçe öğrenmeye çalışyorum, ancak çok zor olacağa benziyor!

Takımımı çok beğeniyorum, tüm oyuncular çok istekliler. Ve tüm personeli iyi buldum, Dragan çok başarılı bir antrenör ve eminimki benim için de çok iyi bir sezon olacak. Herkesin beni ne kadar görmek istemesi ve beklemesi bana sürpriz oldu. Takım arkadaşlarım ve camia, bana ilk günlerde çok yardımcı oldular ve şimdiden kendimi rahatlamış hissediyorum.

En büyük bir sürpriz mi? Beni kaptan yaptılar... genelde yeniler kaptan seçilmezler, ama Galatasaray yaptı.

Önümüzdeki zaman içerisinde zaten Dünya Kupası’nı bekliyoruz. Ve Londra’daki yerimizi almak istiyoruz. Sadece üç maç, iki galibiyet ve bir mağlubiyet sonrasında tekrar küçük arabamı alır ve herkesi selamlarım. Ama bu sefer sade bir hoşçakal, bir ay içinde tekrar geleceğim!!”

Yakında görüşürüz,

Leo #14

Voleybol Magazin

.........................

Kaptanımız mutlu, tabi bizde. :)
Lo Bianco'nun kaptanlığını yaptığı bir voleybol takımımız var, başarılı olsun ya da olmasın bu takım izlenir, sevilir. Uzun yıllar bizimle olsun.
 
Lo Bianco çok büyük oyuncu. Dünyanın en iyi pasörlerinden. Belki de en iyisi. Ama 2+1 de o bile lüks. Hatta gereksiz kaçıyor. Nelsihan + Poljak hayalleri kuruluyor. Ancak takımda Lo Bianco ve Calderon varken üstlerine Neslihan ve Poljak olmaz. Olamaz. Neslihan çapraz oyuncusu. Calderon'da öyle. İkisinde de manşet yok. Dolayısıyla ikisini de sahaya aynı anda süremezsiniz! Sürerseniz rakipler Calderon'u bitirirler. Calderon'a manşet aldırmayız, iki kişi ile manşet alırız diyebilirsiniz. Ama böyle bir şeyin olabilmesi için dünyanın en iyi iki manşetçisine sahip olmalısınız ki bunun bile bir garantisi olmaz. Geçen sezonki Eczacıbaşı'ya bakalım. En iyi Türk Manşetçi Esra ve dünyanın en iyi manşetçilerinden biri olan Del Core ile oynadılar. Başarabildiler mi? Hayır! O yüzden bir takımda Calderon ve Neslihan aynı anda sahada olamaz. Daha önce Neslihan - Grün de de olmadı. Neslihan - Mirka'da da olmadı. Neslihan-Calderon'da da olmaz! Ya Neslihan'ı tercih edeceğiz ya da Calderon'u! Bunun başka bir yolu yok! Benim tercihim yerli olmasından dolayı Neslihan'dan yana olur. Sizleri bilemem.

Yabancı sayısı 3+0 olsa idi Lo Bianco kariyerini tamamlayana kadar sözleşme yapalım derdim ama 2+1 söz konusu olunca Lo Bianco lüks kaçıyor. Bence seneye Lo Bianco'da gönderilmeli. Eğer 2+1 devam edecek ise. Yerine Vakıfbank'tan Nilay Özdemir ve Özge hatta mümkünse Fenerbahçe'den Naz transfer edilmeli. Bildiğim kadarı ile Naz Galatasaray'lı! Böylece 2 yabancı hakkımızın birini ortadan diğerini köşe smaçöründen yana kullanabiliriz. Ortaya Poljak, köşeye de Costagrande'yi aldığımızda taş gibi bir takım olabiliriz. Hatta Vakıfbank'dan Gizem ve Bahar Toksoy'u da alabilsek uzak ara şampiyonuz derim.

Pasör : Nilay Özdemir (Naz Aydemir) ve Gamze
Ortalar : Bahar Toksoy, Maya Poljak, Ayşe Gökçen Denkel
Smaçörler : Costagrande, Selime İlyasoğlu, Seray Altay
Çapraz : Neslihan Darnel
Libero : Gizem ve Funda

Yeni yenilmez aramadamız hayırlı uğurlu olsun!

Yok illede Lo Bianco takımda kalacak derseniz yukarıdaki takımdan daha iyi bir takım kuramazsınız 2+1 ile.
 
Ben GS'lı olsam Lo Bianco 3 yıl kalsın isterim.Sonucta dunyanın en iyi pasorunden bahsediyoruz.Naz isi cok zor Naz'ı vereceksek subeyi kapatalım daha iyi boy avantajı olan,orta oyuncu gibi blok yapan ve yası daha genc bir oyuncuyu vermek intihar olur.Nilay Ozdemir 1 yıllık anlasma yaptı ve oynatılmıyor o transferin olma ihtimali var.Ama VTT subeye kilit vurmayacaksa Ozge,Bahar ve Gizem'i vermez.Ayse Gokcen,Ergul,İpek bunlar buyuk takım oyuncusu degiller ozellikle A Gokcen ve İpek fiziklerine ragmen toplara pamuk gibi vuruyorlar.Gs'ın cok iyi genc oyuncları vardı.Dilara Bilge kiralık gitmis,Gamze,Selime cok iyi oyuncu ama Lo Bianco yanına Deniz ve Gokcen olmuyor gercekten eger Poljak 1 yıllık anlastıysa para verdikten sonra Neslihan ve Poljak'ı alırsınız.Costagrande gecen sene D Moskova'da dokuldu resmen hicbirsey oynamadı yası da var.Bizdeki Kim gibi komple oyuncu bulacaksın basarılı olmak icin manset,hucum,servis,plase hepsi var.
 
Ben GS'lı olsam Lo Bianco 3 yıl kalsın isterim.Sonucta dunyanın en iyi pasorunden bahsediyoruz.Naz isi cok zor Naz'ı vereceksek subeyi kapatalım daha iyi boy avantajı olan,orta oyuncu gibi blok yapan ve yası daha genc bir oyuncuyu vermek intihar olur.Nilay Ozdemir 1 yıllık anlasma yaptı ve oynatılmıyor o transferin olma ihtimali var.Ama VTT subeye kilit vurmayacaksa Ozge,Bahar ve Gizem'i vermez.Ayse Gokcen,Ergul,İpek bunlar buyuk takım oyuncusu degiller ozellikle A Gokcen ve İpek fiziklerine ragmen toplara pamuk gibi vuruyorlar.Gs'ın cok iyi genc oyuncları vardı.Dilara Bilge kiralık gitmis,Gamze,Selime cok iyi oyuncu ama Lo Bianco yanına Deniz ve Gokcen olmuyor gercekten eger Poljak 1 yıllık anlastıysa para verdikten sonra Neslihan ve Poljak'ı alırsınız.Costagrande gecen sene D Moskova'da dokuldu resmen hicbirsey oynamadı yası da var.Bizdeki Kim gibi komple oyuncu bulacaksın basarılı olmak icin manset,hucum,servis,plase hepsi var.

Eğer bu sezon Vakıfbank'ı alt edebilirsek ve CL biletini kapabilirsek Vakıfbank seneye dağılacaktır zaten. En yakın örneği Ziraat Bankası. Bence hiç uzak bir ihtimal değil. Zaten alt edebilmeye en yakın olduğumuz takım da Vakıfbank. Eğer bunu başarabilirsek Bahar, Gizem ve Nilay'ı CL'nin cazibesi ile rahatlıkla klüplerinden koparabiliriz. Zaten azıcık kafaları çalışıyorsa hem seyircisiz, hem de CL de olmayan bir takımda yalnız kalacaklarına, Türkiye'nin en büyük camilarından birinde, hem de CL de taraftarın başının üstünde mücadele etmeyi 100 sefer tercih etmeleri gerekir. Bizim Vakıfbank'tan daha kötü şartlar önereceğimizi sanmıyorum.

Naz bence de zor. Ama olursa kadayıfın kaymağı olur. :D
 
"Bahar, Gizem ve Nilay'ı CL'nin cazibesi ile rahatlıkla klüplerinden koparabiliriz. Zaten azıcık kafaları çalışıyorsa hem seyircisiz, hem de CL de olmayan bir takımda yalnız kalacaklarına, Türkiye'nin en büyük camilarından birinde, hem de CL de taraftarın başının üstünde mücadele etmeyi 100 sefer tercih etmeleri gerekir."
Hocam olması icin oncelikle kac yıllık anlasmaları var.Poljak icin gecen sene bası bizden 500 bin avro istedi VTT ayrıca iyi diyorsun da seyirci yok,destek yok ama baskı da yok para 1 gun sekmiyor tıkır tıkır yatıyor afedersiniz essek yukuyle de para kazanıyorlar.Ben muessese takımlarını sevmeyen biri olarak GS-Ecz. 3-0 yensin,BJK-Efes yensin isterim ama kendi aramızda her zaman biz kazanalım isterim tabii dogal olarak ama takım kurgusu onemli 4 yılda sadece 1 tane kupa aldı Guidetti ustelik senelerce 4 yabancı,Neslihan,Aysun'lu kadrolarla daha 2. yılındaki Micelli 2 kupa aldı.Kimse de hesap sordugu yok buyuk klupte sorulur.
Ayrıca hocanız iyi gibi ama ne o Eric ne de Natalia transferi bence dogru degil ayrıca Gokcen,Deniz gibi oyuncular nasıl bu takımda oynuyor anlamak mumkun degil butceden de ote butceyi kullanmak cok onemli bir de nacizane anlamadııgım bir husu var.Orkun Darnel tamam Neslihan'ın esi ama eski sutopcu neden voleybolcu biri menejer olarak gorev yapmıyor bilmiyorum.
 
Eric neden transfer edildi hiç bilmiyorum. Sokağa atılan para. Gökçen ve Nilay'a verilen para da sokağa atılmış sayılır. Ancak bunda kimseye kabahat bulamıyorum. Güldeniz gelip bizde banko oynamak varken kenarda havlu sallamayı tercih etti. 22 yaşından küçük olanları zaten istesen de alamıyorsun. Ama seneye değişecek herşey. Eczacıbaşı'yı bilmem ama Vakıfbank bu sezon CL ye gidemezse seneye dağılır. Dağılır derken dışarıdan gelen özellikle CL takımlarından gelen teklifleri değerlendirirler. Bahar ve Gizem için sözleşme sorun edilmez tarafımızdan. Neyse parası verilir alınır. Nilay zaten bir yıllık sözleşme yapmıştı.

Yok eğer Orkun Darnel Bahar ve Gizem için ekstra para vermeyiz derse hedefi yoktur demektir. Galatasaray voleybol şubesinin başında sadece yer işgal ediyor demektir.
 
Bence Nilay Konar kotu bir oyuncu degil onu cok yadırgamam.Gecen maclara gittigimde goruyordum en az 4 tane genc ve iyi yerliniz vardı.Oncelikle bunları kullanmak lazım mesela biz sizden Seda'yı alacagımıza Merve Tanıl'a sans verseydik cok daha dogru yapmıs olurduk.Guldeniz kolay olanı secti oynamadan para almak,baskı yok bir de gecen sene bizden 8-3 den Cl ni alınca bu sene ortalıgı ezer geceriz diye dusunmus de olabilir.400,500 bin TL'ye havlu sallamak da cok kotu birsey degil demek ki yanlıs hatırlamıyorsam Gizem sizde 1 sene oynamıstı.VTT dagılmaz dagılmasın da muessese takımlarını sevmesem de onlarda cekilirse ligin anlamı kalmıyor ama siz daha iddialı geliyoruz derseniz Neslihan,Poljak,Nilay,Guldeniz gibi isimleri ikna edip alabilirsiniz.
 
Lo Bianco'lu İtalya, Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanmasının ardından şimdi de Dünya Kupası şampiyonu oldu. Kaptan'a tebrikler. Mutlu bir şekilde geri dönecek ki zaten buradan da mutlu gitmiş. Yazın hiç bu kadar yüzü gülmüyordu, devamlı İstanbul'dan bahsediyor, ne yaptınız bu kıza diye soruyorlarmış.
Aynı zamanda kaptanımızın Londra Olimpiyatları'nda İtalya bayrağını taşıması için ülkesinde bir kampanya başlatılmış. Destek vermek için:
http://www.sportmediaset.mediaset.i...-di-portabandiera-azzurra-chi-preferite.shtml
 
of yaa :(

Lo Bianco'dan Üzücü Haber

Sırt ağrıları çeken ve bu yüzden tedavi olan Galatasaray'ın İtalyan yıldız pasörü Eleonora Lo Bianco'nun sezonu kapattığı öğrenildi.

Galatasaray'ın sezon başında İtalya'nın Foppapedretti Volley Bergamo takımından transfer ettiği 1979 doğumlu İtalyan yıldız pasör Eleonora Lo Bianco'dan üzücü haber.Sergilediği performans ve kısa sürede takımla sağladığı uyum ile dikkat çeken İtalyan yıldız pasör Eleonora Lo Bianco'nun sırt ağrıları nedeniyle sezonu kapattığı öğrenildi.

Ayrıca İtalya Milli Takımının vazgeçilmez pasörü Eleonora Lo Bianco'nun bu durumunun, İtalya Voleybol Federasyonu'nu da oldukça endişelendirdiği gelen duyumlar arasında yer alıyor. Ekstra bir durum olmadığı sürece sezonu kapattığı öğrenilen ve şuan yoğun bir tedavi sürecine giren Lo Bianco'nun yerine, 1993 doğumlu genç yetenek yedek pasör Gamze Alikaya görev yapıyor

http://www.voleybolmagazin.com/haber.php?h=5164

Gamze dün güzel bir maç çıkarmıştı ama fener, eczacı veya vakıfbank karşısında nasıl bir oyun çıkarıcak bilemiyorum, gerçi Bianco olsa bile bu üç takıma karşı şansımız yok, en azından Gamzeyi kazanmak için bir fırsat olabilir
 
Dün Filenin Yıldızları programının konuğuydu kaptan, çok güzel bir program oldu, Lo Biancoyu zaten çok seviyordum, hayranlığım ve sevgim daha da arttı, ne güzel Türkçe konuşuyor ve yazıyor öyle :) yanlış yazdığında kendine ceza vermesi, aynı şekilde kendine Bravo Leo demesi, tekerlemeleri söylemesi, tekrar tekrar izlenilecek bir program olmuş, Başak Koç da çok iyi yalnız, arada bir Leo ile program yapmalılar bence

Kaçıranlar için programın tamamı Filenin Yildizlari - Lo Bianco - YouTube

Edit: Videoyu yeni izliyorum da, programın tekrarından çekilmiş sanırım, Brad Pitt bölümü atlanmış çünkü :)

Edit 2: Takatuka tekerlemesi de atlanmış, en güzel kısımlarından biriydi halbuki
 

Üst