Galatasaray'ın yeni transferi İtalyan Milli pasör Eleonora Lo Bianco'nun bir İtalyan sitesine verdiği röportaj sizlerle.
--Leo Lo Bianco ve O'nun İstanbul’daki İlk Haftası--
Bir İtalyan sitesinde yayınlanan ve çevirisini dış haberler sorumlumuz Zeynep Çinioğlu'nun yaptığı Galatasaray'ın yeni transferi İtalyan Milli pasör Eleonora Lo Bianco ile yapılan röportaj aşağıda yer almaktadır:
Leo Lo Bianco ve Onun İstabul’daki İlk Haftası
“Avrupa’nın bitiminden sadece bir kaç gün olmuşken işte burayım, uçaktan iniyorum… Atatürk Havalimanı İstanbul’dayım. Bu sefer sadece bir yolculuk değil, benim yeni ‘evim’ olacak. Avrupa yakasından Asya yakasına geçmek için iki buçuk saat trafik… Evet, Asya yakasında oturacağım! Birinci gün çok zordu, tanıdığım hiç bir şey yok… bir takım arkadaşımı bile tanımıyorum! Ama etki kesinlikle çok iyi. Takım arkadaşlarımın çoğu Türk, Calderon ve Eric dışında. Takımdaki tek iletişim yolumuz ingilizce olacak. Sadece Dragan (Nesic, antrenör) arada italyanca konuşuyor. Ama eğlenceli, özellikle de kelimeleri hatırlayamadığım zaman agresifleşmem! Daha da komiği, çok dil konuşulduğu için ortaya çıkan karışıklıklar. Bu arada Türkçe öğrenmeye çalışyorum, ancak çok zor olacağa benziyor!
Takımımı çok beğeniyorum, tüm oyuncular çok istekliler. Ve tüm personeli iyi buldum, Dragan çok başarılı bir antrenör ve eminimki benim için de çok iyi bir sezon olacak. Herkesin beni ne kadar görmek istemesi ve beklemesi bana sürpriz oldu. Takım arkadaşlarım ve camia, bana ilk günlerde çok yardımcı oldular ve şimdiden kendimi rahatlamış hissediyorum.
En büyük bir sürpriz mi? Beni kaptan yaptılar... genelde yeniler kaptan seçilmezler, ama Galatasaray yaptı.
Önümüzdeki zaman içerisinde zaten Dünya Kupası’nı bekliyoruz. Ve Londra’daki yerimizi almak istiyoruz. Sadece üç maç, iki galibiyet ve bir mağlubiyet sonrasında tekrar küçük arabamı alır ve herkesi selamlarım. Ama bu sefer sade bir hoşçakal, bir ay içinde tekrar geleceğim!!”
Yakında görüşürüz,
Leo #14
Voleybol Magazin
.........................
Kaptanımız mutlu, tabi bizde.

Lo Bianco'nun kaptanlığını yaptığı bir voleybol takımımız var, başarılı olsun ya da olmasın bu takım izlenir, sevilir. Uzun yıllar bizimle olsun.