Okumak İsteyenler için ;
Ergin Ataman’ın bu sene Bormio kampına götürdüğü geleceğin yıldızlarından Kristijan Nikolov ile keyifli bir röportaj yaptık. Nikolov’a bizi kırmadığı için teşekkür ediyorum.
SORU 1: Basketbola kaç yaşında başladın?
+Basketbola 7 yaşında okul takımında başladım.
SORU 2: Galatasaray’dan teklif aldığında neler hissettin?
+Menajerim bana Galatasaray’ın beni istediğini söyleyince çok heyecanlandım, o anda dünyanın en mutlu insanıydım
SORU 3: Herhangi bir oyuncuyu kendineidol olarak belirledin mi?
+Evet, idolüm Carlos Arroyo.
SORU 4: Boş zamanlarında ne yaparsın?
+Boş zamanlarımda arkadaşlarımla Playstation 3 oynarım, alışveriş merkezlerine giderim.
SORU 5: İstanbul’a ilk geldiğin sene zorluklar çektin mi?
+İstanbul’a ilk geldiğim yıl hayatımın en zor yılıydı, dışarı çıkacak arkadaşım yoktu, Türkçe bilmiyordum sadece İngilizce bilen insanlarla muhabbet edebiliyordum. Ama 2.seneden itibaren Türkiye’ye alıştım.
SORU 6: Türk statüsünde oynayıp oynayamaman hala belirsizliğini koruyor. Bu konu hakkında bizi aydınlatır mısın?
+Şuan söyleyebileceğim tek şey Makedonya Basketbol Federasyonu’nun onayını bekliyor olduğum, umarım bu sene Türk statüsünde oynarım.
SORU 7: Galatasaray taraftarını nasıl buluyorsun? Twitter’dan hashtag başlatarak sana destek verdiler, bu konu hakkında neler söylemek istersin?
+ Galatasaray dünyanın en ateşli taraftarına sahip. Ben dünyanın çoğu ülkesinde yer aldım ve çok derbi maçları izledim. Ama hiçbir taraftar grubu Galatasaray’ın taraftar grubu gibi değildi! Galatasaray taraftarı aynı zaman da çok vefalı bir taraftar. Bana destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum onlara.
SORU 8: Bu sene Ergin Ataman seni Bormio kampına götürdü. Ergin Ataman ile çalışmak nasıl bir duygu?
+ Şunu söyleyebilirim ki Avrupa’nın en iyi koçlarından biriyle çalışmak mükemmel bir duygu. Basketbol hakkında her şeyi biliyor ve benim de ondan öğrenecek çok şeyim var.
SORU 9: Gelecekteki hedeflerin neler? NBA’de oynamak gibi bir hedefin var mı?
+Benim ilk hedefim Euroleague arenasında kendimi göstermek, sonra da dünyanın en büyük ligi NBA’de oynamak. Ama bunların hepsi adım adım gerçekleşecek şeyler.
SORU 10: NBA’de hangi takımı tutuyorsun?
+Tabi ki de New York Knicks.
SORU 11: Bilindiği gibi ablan voleybolcu. Hem sana hem ablana ailen spor konusunda destek verdiler mi?
+Evet kesinlikle bana çok destek verdiler. Babam zaten eski atlet ve basketbolcu. Annem de babamla beraber sporcu olmamız için elinden geleni yaptı.
SORU 12: Basektbol dışında bir sporla ilgili misin?
+ Futbol, yüzme ve masa tenisine ilgiliyim.
Barkın Erbay
https://twitter.com/berbaay