#16 Kristijan Nikolov

Mithat Bey, konu Kristijan Nikolov ve lisansının alınamaması.

Siz tutmuşunuz yeğeninizin videosunu koyup Özyer´in istemediği, beğenmediği basketbolcu diye konuyu farklı yöne kaydırıyorsunuz. Başlık altyapıdaki yanlış tutum ve davranışlar, Murat Özyer´in hataları vs. değil ki.

Onur konuyu saptırmasan ben yeğenimin başına gelenlerin ilgisizlik yüzünden bu çocuğada olmasın manasında hareket yaptım hatta dün akşam canlı yayında radyo sporda bile bu konuyu dile getirdim cenk konusunu dile getirdim.

Konuyu canlandırmanın zamanı gelmiş beyler hazırlık kampında takımla beraber.

Uzun bir aradan sonra takıma dönen Henry Domercant 21 sayı 4 ribaund ile oynarken yeni transferlerden Zoran Erceg 15 sayı 6 ribaund üretti. 20 dakika üzeri süre alan oyunculardan; Furkan Aldemir 13 sayı 6 ribaund, Russell Walker 10 sayı, Milan Macvan 8 sayı 10 ribaund, Cenk Akyol 6 sayı 3 asist ve Jamont Gordon 3 sayı 6 ribaund 3 asist ile oynadı. Göksenin Köksal 8 sayı 2 asist kaydederken kampa sonradan katılan 1996 doğumlu oyun kurucu Kristijan Nikolov da 2 sayı buldu. Ersin Dağlı ve Nathan Jawai mücadelede yer almadı.

Tabi lisans olayı ne durumda halen bir bilgi mevcut değil.

Başkan mı el atacak, Lütfi Arıboğan mı yoksa biz mi bilmiyorum. Allahaşkına birşeyler yapılsın ama. Belli ki bu çocuk geleceğin en sağlam 1-2 numaralarından biri olacak.

Forum olarak aramızda para toplayalım ve bir pankart yaptıralım gerekirse, Abdi İpekçi'ye asalım. Lisans gibi bir prosedür yüzünden Nikolov'u elimizden kaçırırsak yuh kere yuh olsun bize.

Başkan mı el atacak, Lütfi Arıboğan mı yoksa biz mi bilmiyorum. Allahaşkına birşeyler yapılsın ama. Belli ki bu çocuk geleceğin en sağlam 1-2 numaralarından biri olacak.

Forum olarak aramızda para toplayalım ve bir pankart yaptıralım gerekirse, Abdi İpekçi'ye asalım. Lisans gibi bir prosedür yüzünden Nikolov'u elimizden kaçırırsak yuh kere yuh olsun bize.

Bu pankart fikri çok güzel ağabey.
Çokta büyük etki yapar.

Bu çocuk benim de dikkatimi çekti. Acaba resmi girişimlerde bulunuluyor mu şu an? Transfer ettiğimiz geçici yabancı yerine bu çocuk denenemez mi?

Bu çocuk benim de dikkatimi çekti. Acaba resmi girişimlerde bulunuluyor mu şu an? Transfer ettiğimiz geçici yabancı yerine bu çocuk denenemez mi?

Kendisi şu anda takımla beraber Bormio'da. Maçlarda fazla olmasa da süre alıyor. Resmi girişim kısmında ise her zamanki klasikleşmiş zayıflığımız. Karşı yakada olsaydı çoktan Türk vatandaş olmuştu.

Nikolov dosyası Fiba'da diye biliyorum sonuç çıkmazsa AİHM'ne gidecek uzun bir süreç var gibi duruyor.Tabi 18 yaşına girdiğinde takımdan ayrılmazsa.

Nikolov'la profesyonel sözleşme imzalarsak oyuncu 2.lige falan kiralanabilir aslında.

Yada bir pilot takımımız olsaydı böyle bir sıkıntımız olmazdı 3 yıl Türkiye'de oynarsa zaten vatandaşlık alıyor.Kiralama sınırı nedeniyle çektiğimiz sıkıntılar düşünüldüğünde pilot takım iyi olurdu.

2.Ligde bir takım almak zor olmamalı ülkede 1.Ligde oynayacak takım bulunamıyor

Benim bildiğim kadarıyla zaten TC vatandaşlığı var bu çocuğun. Buna rağmen nasıl lisans alınamıyor bunu anlayabilmiş değilim.

FB kadın takımı için indirilmesi gereken yabancı sayısını aynı tutan ve bir anda 2 deşirmeyi aynı anda kadroda tutmasını sağlayan kuralı çıkaran TD, uzun zamandır oyun kurucu eksikliği hissedilen milli takımımız için bile çok önemli bir hamle olacak Nikolov'a lisans vermiyor. Yazıklar olsun böyle çifte standarta, yazıklar olsun böyle spor yöneticiliğine.

BTgfxZ-CYAI3OXw.jpg

Eğer lisans sorunu halledilirse, Ergin Hoca A Takım'a almayı planlıyormuş, Nikolov'u. (via basketfaul)

Erceg ve Macvan ile de bir fotoğrafını paylaşmış, umarım bu çocuğun sorununu bir an önce çözebiliriz. Bu sayede Kenan Sipahi gibi bir yeteneği elden kaçırmayı telafi etme fırsatı doğar;

30e4368e173911e3bc5622000ae910b0_7.jpg

Forma da, geçtiğimiz yıllardaki sloganımızın yer aldığı t-shirt de yakışmış aslan parçasına.

TBF Galatasaray´ı zor durumda bırakayım isterken hem Milli Takım nedeniyle kendi ayağına sıkıyor, hem basketbol sporunun ayağına. Neticede bu genç oynadıkça, tecrübe edindikçe gelişim gösterecek. Şube yöneticilerinin gücü yetmiyorsa yöneticiler konuya el atacak, ama atacak.

Okumak İsteyenler için ;

Ergin Ataman’ın bu sene Bormio kampına götürdüğü geleceğin yıldızlarından Kristijan Nikolov ile keyifli bir röportaj yaptık. Nikolov’a bizi kırmadığı için teşekkür ediyorum.

SORU 1: Basketbola kaç yaşında başladın?
+Basketbola 7 yaşında okul takımında başladım.

SORU 2: Galatasaray’dan teklif aldığında neler hissettin?
+Menajerim bana Galatasaray’ın beni istediğini söyleyince çok heyecanlandım, o anda dünyanın en mutlu insanıydım :)

SORU 3: Herhangi bir oyuncuyu kendineidol olarak belirledin mi?
+Evet, idolüm Carlos Arroyo.

SORU 4: Boş zamanlarında ne yaparsın?
+Boş zamanlarımda arkadaşlarımla Playstation 3 oynarım, alışveriş merkezlerine giderim.

SORU 5: İstanbul’a ilk geldiğin sene zorluklar çektin mi?
+İstanbul’a ilk geldiğim yıl hayatımın en zor yılıydı, dışarı çıkacak arkadaşım yoktu, Türkçe bilmiyordum sadece İngilizce bilen insanlarla muhabbet edebiliyordum. Ama 2.seneden itibaren Türkiye’ye alıştım.

SORU 6: Türk statüsünde oynayıp oynayamaman hala belirsizliğini koruyor. Bu konu hakkında bizi aydınlatır mısın?
+Şuan söyleyebileceğim tek şey Makedonya Basketbol Federasyonu’nun onayını bekliyor olduğum, umarım bu sene Türk statüsünde oynarım.

SORU 7: Galatasaray taraftarını nasıl buluyorsun? Twitter’dan hashtag başlatarak sana destek verdiler, bu konu hakkında neler söylemek istersin?
+ Galatasaray dünyanın en ateşli taraftarına sahip. Ben dünyanın çoğu ülkesinde yer aldım ve çok derbi maçları izledim. Ama hiçbir taraftar grubu Galatasaray’ın taraftar grubu gibi değildi! Galatasaray taraftarı aynı zaman da çok vefalı bir taraftar. Bana destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum onlara.

SORU 8: Bu sene Ergin Ataman seni Bormio kampına götürdü. Ergin Ataman ile çalışmak nasıl bir duygu?
+ Şunu söyleyebilirim ki Avrupa’nın en iyi koçlarından biriyle çalışmak mükemmel bir duygu. Basketbol hakkında her şeyi biliyor ve benim de ondan öğrenecek çok şeyim var.

SORU 9: Gelecekteki hedeflerin neler? NBA’de oynamak gibi bir hedefin var mı?
+Benim ilk hedefim Euroleague arenasında kendimi göstermek, sonra da dünyanın en büyük ligi NBA’de oynamak. Ama bunların hepsi adım adım gerçekleşecek şeyler.

SORU 10: NBA’de hangi takımı tutuyorsun?
+Tabi ki de New York Knicks.

SORU 11: Bilindiği gibi ablan voleybolcu. Hem sana hem ablana ailen spor konusunda destek verdiler mi?
+Evet kesinlikle bana çok destek verdiler. Babam zaten eski atlet ve basketbolcu. Annem de babamla beraber sporcu olmamız için elinden geleni yaptı.

SORU 12: Basektbol dışında bir sporla ilgili misin?
+ Futbol, yüzme ve masa tenisine ilgiliyim.

Barkın Erbay
https://twitter.com/berbaay

Ergin hocanın en büyük eksisidir bence, genç oyunculara pek önem vermemesi. Hazır katkı alabileceği oyuncularla çalışır hep. Oyuncu yetiştirmek, A takıma oyuncu çıkarmak filan pek umrunda değildir.

Bugün de net şekilde belli oldu ki biraz süre verilse, biraz sabredilse (Türk olarak oynadığını farzederek) bu çocuk 1-2 yıl içinde 1 numaralı guardımız olma potansiyeline sahip. Gerçekten çok yetenekli. Ancak Ergin hocanın yerli statüsünde oynasa bile ona çok şans vereceğini düşünmüyorum. Koçun stili bu.

Misal Oktay hocayı pek de beğenmeyen biri olarak şunu net şekilde söyleyebilirim ki, Göksenin Mahmuti'nin Galatasaray'a armağanıdır. En kritik maçlarda süre verip önünü açmıştır.

O açıdan Efesin de gençleşme projesine girdiği şu dönemlerde Mahmuti faktörüyle Nikolov'u almak isteyeceklerdir. Dikkatli olmak lazım. Şartlar sağlanırsa Türk Saras'ı olur bu çocuk.

Şube yöneticilerinin yapacağı farzlardan biri ki bana göre en önemlisi bu çocuğun pasaport sorununu çözüp Türk vatandaşlığı işini yapmalarıdır.