#16 Kristijan Nikolov

Kendisini çıplak gözle izleme imkanım olmadı ama videolardan analiz edebildiğim kadarıyla kumaşı olan bir basketbolcu. 1.85 cm boyuyla yeni jenerasyon PG lere göre fiziksel dezavantajı var gibi görünse de bir insanın 16-17 yaşından sonra da uzama şansı olabiliyor. (Bakınız: Göksenin Köksal)

Konunun ilk sayfalarında bahsedilen bir diğer genç oyuncu ile alakalı da, normal şartlarda basketbol bilgisine pek güvenmesem de Murat ÖZYER' in yorumuna katılıyorum. Bu kadar savruk bir basketbol tarzı olan bir oyuncunun gelecekte biryerlere gelmesi pek mümkün değil.

Başlık konumuza geri dönersek; Galatasaray yönetimi Nikolov' un durumunu özetleyen bir harekette bulunup konuyu çözüme kavuşturmalıdır.

Abi bu olaya Ünal Aysal'ın el atması lazım. Bu sorunu çözebilecek kişi o.

Fenerbahçe camiasında böyle bir olay yaşansa; tüm medyada yazılar,haberler çıkar, sanal alemde hastaghler yapılır yine sanal alemde belirli bir yer ve saat belirlenip, Bağdat caddesinde protesto yapılır. TBF binasının önünde hergün sabahlarlar. Yöneticileri avukatlarla hergün Fenerbahçe ile TBF binası arasında mekik dokur. Yöneticiler avukatlarıyla televizyona bağlanıp bu konu hakkında kendilerini savunurlar. Ve daha fazlası..

Ama bize bakıyorum, GSbasket.org ve 1-2 site harici kimse bu olayı bilmiyor. Ne haber sitesinde birkere gördüm ne de böyle yöneticilerin sık sık dile getirdiği bir konu olarak gördüm. Çok sessiz kalıyoruz.

Arkadaşlar kulübe bu konuda mail atın, emin olunki ciddi sayıda mail gelince konuyu dikkate alıyorlar. Ben şahsen gönderdim.
Yazık şu genci kaçırmayalım.

TBF bir an önce versin artık lisansı çünkü hakkı. Çocuğu süründürdüler yıllardır. TBF şunu bilmeli ki bu işten en karlı çıkacak olan yine TBF olacaktır mili takım aslan gibi bir guarda kavuşacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına Türk statüsünde oynama hakkı verilmiyor. Ne tuhaf kurumlarımız var. Alman Milli Takımı oyuncusu Mustafa Doğan Türk statüsünde oynadı ve hatta Mithat Demirel'de Türk statüsünde oynadı lakin iş Galatasaray'a gelince vatandaşlık hakkı gasp edilebiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına Türk statüsünde oynama hakkı verilmiyor. Ne tuhaf kurumlarımız var. Alman Milli Takımı oyuncusu Mustafa Doğan Türk statüsünde oynadı ve hatta Mithat Demirel'de Türk statüsünde oynadı lakin iş Galatasaray'a gelince vatandaşlık hakkı gasp edilebiliyor.

TBF Fenerbahçe Cumhuriyet'i safsatasını ciddiye almış muhtemelen. Aslında FBF demek lazım...

Ben forumdaki ilk mesajımı Nikolov ile açarken kendisi de inşallah yeni sezonu en kısa süre içinde açacak.Geleceğinin parlak olduğu aşikar türk basketbolu ve bize büyük katkı verecektir.Ailesinin de makedon vatandaşlığından çıkması ile artık türk vatandaşlığına geçmesi için bir sorun kalmadı umarım Ergin hoca da kendisine yeterli süreyi verir.