#17 Sertaç Şanlı

Bana göre en az 5-6 sene beklememiz lazim Sertaç'tan verim almaya baslamak için. Istenilen gelisimi göstermiyor maalesef, insallah yaniltir.
 
nihat iziç onun üzerine birkaç set çizmiş.kendine güveni var sürekli top kullanıyor ama nafile ki hep karavana atışları.
genelde yüksek post ve 3 lük deniyor.halbuki pota altından yakın atış denese çok daha yüksek yüzdeyle oynayacağı aşikar.
 
hazır başka takımdayken yaptıklarını değil yapamadıklarını geliştirmeye çalışmalı birazda. sırtı dönük oyun oynayamasa bile en azından güçlü bir boxı olmalıdır. birde idaolünü mehmet okur olarak seçmiş galiba ama oktay mahmutinin takımlarında öyle oyunculara pek yer olmaz haberi ola.
 
Sertaç Şanlı yeniden Galatasaray'da

Sertaç Şanlı'yı TOFAŞ'a şartlı olarak veren Galatasaray Medical Park, Zaza Pachulia'nın dönecek olması nedeniyle genç oyuncusunu geri alacak.


Galatasaray Şanlı'yı TOFAŞ'a gönderirken, NBA lokavtına bağlı olarak geri alma hümkünü protokole bağlamıştı.
 
ben maalesef pek umutlu değilim. büyük ihtimalle sertaç ne yeterince şans bulabilecek, ne de aldığı kısıtlı dakikaları değerlendirebilecek.
umarım yanılırım
 
sertaçın dakikaları belli. 5-6 dakika. lig maçlarında bol bol oynar. mesela basit takımlarla ilk yarıda farkı açtıktaın sonra 13-15 dk oynar. ama önemli maçlarda anca yedek olur 3-4 dk lık rotasyon için oyuna girer
 
Sertaç'ın daha pişmesi lazım. 1-2 sene TOFAŞ'ta takılsın sonra durumuna bakarız.Şu an için net 5 numara lazım.Euroleague kalitesinde, Avrupa basketbolu tecrübesi olan, Songalia'nın veremediği skor verimini verecek adam lazım.
 
Beyler cocugun buralari okuyabileceginide hesaba katarak yazilarinizi yazin lutfen, bu cocuk daha 20 yasinda ve GS a kadar yukseldikten sonra tekrar gozden dusmus olmanin cokuntusunu yasiyor su an, kolay seyler degil bunlar. Sertac cok yetenekli bir cocuk ve cok calisirsa ve sansida yaver giderse ilerlememesi icin hic bir neden yok. Umarim basketbolumuza faydali bir oyuncu olacak. Bizim takimimizda veya degil, yolu acik olur umarim tum genc oyuncular gibi.
 
Çocuk burayı okursa hiç ciddiye almasın bu taraftar kendisine Avrupa Kupası kazandıran hocasını bile zamanı geldiğinde silmiştir. Malesef çok önyargılıyız ve çok kolay insanları harcıyoruz.

Sertaç'ın tabiki çok eksiği var ama kimse ne olacağını bilemez. Oktay Hoca takımına aldıysa kendisine güvenmiştir. Her şey Sertaç'ın elinde çok çalışıp kendisini geliştirirse başarılı olur.
 
Avrupa Kupası kazandıran hoca derken Okan Çevik'i kastetmiyorsunuz umarım. Hem coachluğunun zayıflığı ve yerine ZK (beni tanıyanlar kendisi hakkındaki düşüncelerimi iyi bilir) da dahil olmak üzere herhangi bir coachla o yıl kupayı kazanacak olmamız hem de başımıza sonradan getirdikleri bakımından söylüyorum.

Tamam, bazen çabuk gaza geliyoruz da bu kadar ağır sözlerle taraftar eleştirisi yapmak da insaflı değil.
 
Okan Çevik devede kulak ben Fatih Terim'den bahsediyorum. Hem kovulmaktan beter edildi hemde bütün başarısızlık onun üstüne yıkıldı UEFA kupasını aldığımızda başarıya herkes ortak çıktı. Aynı senaryoyu milli takımda da gördük. Maaşından başlayıp eleştirmedikleri şeyi kalmadı sonunda 4 katı para alan bir yabancı hocanın Türkiye ile alay etmesini izledik.

Sonuç olarak sen Türkiye'de tarih yazsan da en ufak bir başarısızlığında kendini dar ağacında bulursun.
 
Genç oyuncuları sonuna kadar savunan bir spor severim ama Sertaç bu aşamada Galatasaray'a katkı sağlayabilecek bir oyuncu değil. Daha kendini çok geliştirmesi lazım. Mesela Göksenin Sertaç'tan daha fazla umut veriyor ve ben kendisinden ileride çok şeyler bekliyorum.
 

Üst