#17 Sertaç Şanlı

Şu kiralama anlaşmasının içinde Kenan Sipahi için öncellik hakkı gibi unsurlar falan da olmuş olsa ne güzel olurdu :)
 
1 yıllığına kiralandığı yazıyor, eğer öyle ise evet lock out bitince uzun sıkıntısı yaşayacağız ama bunu tabiki oktay mahmuti de görüyor, ve de bizden daha iyi görüyor:) Benim düşünceme göre lock out tahminen yarı sezon civarı biterse, o ara euroligden veya eurocuptan elenen takımlardan kaliteli 1 tane uzun transfer edeceğiz.
 
Anlaşma Ocak sonuna kadar. Ocak sonuna kadar geri alma opsiyonu Oktay Mahmuti'de. Eğer 28 Ocak'ta geri alınmamış ise, sezonun tamamını Tofaş'ta geçirecek.
 
Daçka'ya gelme durumu vardı pürüz girmiş araya demek ki..Hayırlı olsun kendisi için fazla şans bulamayacağı bir takıma gidiyor bencede..
 
ilk maça lisansı yetişmemişti bu maçta ise 5,5 dk süre almış takıma adaptasyon sürecinde 15 dk. 6 sayı 6 rib. ortalamalarını yakalayacağını tahmin ediyorum.
 
Bugün enteresan bir istatistik yapmış Tofaş'ın Banvit'e 96-85 yenildiği maçta 16.57 dakika sahada kalmış 6'da 1 ikilik isabeti ile oynamasına rağmen 2'de 2 üçlükle oynamış.5 tanede ribaunt almış ikisi hücum.
 
Bugün enteresan bir istatistik yapmış Tofaş'ın Banvit'e 96-85 yenildiği maçta 16.57 dakika sahada kalmış 6'da 1 ikilik isabeti ile oynamasına rağmen 2'de 2 üçlükle oynamış.5 tanede ribaunt almış ikisi hücum.
Bizdede geçen sene her maç öncesi ısınmalarda üç sayılık denemelerde bulunuyordu.Hatta Melih ile 3 sayı atışları yapıyorlardı ve hiçte fena atmıyordu ama maçlarda fazla kullanmadı
 
bugün izledim kendisini ve gerçekten üç sayılık atış tehdidi bence gayet iyi hatta atış stili çogu skorerden bile düzgün.. fakat tek kötü yanı lance ve davıse karşı bugün agır kaldı herşeye ragmen bir kaç sene sonra furkan sertaç ilkan can melih gibi gençlerle türk rotasyonu çok iyi geliyor...
 
Sertac icin sahip oldugu bu sut kabiliyeti o kadar degerliki, cok dogru bir stili var! pota alti oyununu ve sertligini gelistirebilirse mukemmel bir uzun olabilir. Yolu acik olsun.
 
Sertaç kendini göstermek istedi sıvadı resmen. Tamam bize karşı kötü oynaması takımın performansı açısından iyi ama geleceğimiz açısından da kötü oldu malesef.
 
Kendini ispatlamak için hırs yaptı ama çok kötü oynadı. Şut girer girmez ayrı mesele ama Oktay Hoca yanlış şut seçimlerine çok kızar. Dün Sertaç'ın tüm seçimleri yanlıştı malesef.
 
sertaç 2.14 boyunda değilmi arkadaşlar. ama onu izlerken 2.14 müş gibi bir izlenim alamıyorum. mücadele gücü düşük. tamam gençtir yanlş tercihler yaptı hırs yaptı. bunlar normaldir ama 2.14 lük bir oyuncu gibi oynamıyor aslında. biraz fiziğini kullansın. hiç kullanmadı fiziğini
 
Sertaç o iddia edilen 2.14 boyunu nasıl daha iyi kullanırımı daha ziyade nasıl kullanmaya başlıyabilirimi düşünüceğine şut çalışması yapıyorsa geçmiş olsun zaten.

Şu anki durumu ile Sertaç'ın hiç bir geleceği yok bence. Öncelikle güçlenecek, fiziğine yakışır duracak, sonra pota altı etkinliğini arttıracak, pivot hareketlerini öğrenecek. Şut bütün bunlardan sonra gelmesi beklenen bir özelliktir uzunda ki Oktay Hoca'nın takımında şut atan uzun kolay yer bulamaz.
 
Zaten bir oyuncunun basketbol karakteri fiziğinden,yüzündeki ifadeden belli oluyor,Sertaç'a baktığım zaman fiziksel anlamda güçlü,pota altında mücadele edebilecek bir oyuncu görmüyorum,sürekli dışarıdan oynayacak,üçlük sallayacak bir tarzı var.
 

Üst