#19 Furkan Aldemir

İsmet Badem'in Furkan ile ne alıp veremediği var diye düşünüyorum ve malesef aklıma tek sebep geliyor. Kendisini Fener'e gitmesi için zorlayıp kabul görmemesi olsa gerek. Yoksa sürekli onun üstüne oynaması eleştiri sınırlarını çoktan geçti.

Bence yanlış düşünüyorsunuz,dün ben Furkan ile ilgili yorumlarını dinledim,bence çoğundada haklı,furkan potaya çok yakın olmadığı sürece hücumu bitiremiyor,pivot hareketleri yok denecek kadar az,çok ama çok iyi niyetli,savunma yönü çok kuvvetli,zaten İsmet Badem'de bu düşüncelerin haricinde bir yorumdada bulunmadı..

Partizan maçı istatistikleri 9 sayı 6 ribaund 6 blok.

Pota altını kararttı. Savunmada çok iyiydi. Son günlerde gözüme şu özelliği çarptı. Pick sonrası içeri devrildiği zaman topu aldığında köşelerdeki şutorlerimizi bulabiliyor. Keza içerde topla buluştuğu zamanda etrafına iyi paslar atıyor. Bugün maçta bunu çok denedi. 1 asist yaptı ama diğer maçlarda daha iyisini yapacaktır.

Furkan Aldemir'in kontratı 2015 sonuna kadar ve kontratında da sadece Nba değil Euroleague takımlarını da kapsayan çıkış bedeli mevcuttu. Şimdiden olaya el atıp kontratının uzatılması o çıkış maddesinin de sadece Nba çıkışı olarak düzenlenmesi gerekiyor, dünkü maçta da ispatladı ki ligin geleceğini belirleyecek kişidir Furkan Aldemir, ligin en değerli uzunudur doğru kullanıldığı zaman. Daha önce İlkan'da yaşanan sıkıntıların yaşanması durumunda geleceğimiz sıkıntıya düşer yabancı sınırı kaldırılsa bile. İlkan'ın menajerlik şirketiyle de aynı bu arada Furkan'ın bağlı olduğu yer, o yüzden işi şansa bırakmamak lazım.

Furkan devam koçum böyle. İsmet Badem eleştirileri de haklı olabilir ancak bunu her maç Furkan topu eline aldığında söylediği zaman gına geliyor insana.

Furkan her hangi bir sebeple NBA harici bir yere, hele de karşı tarafa giderse şubedekiler değil istifa etmek mezara bile gitseler iki elimiz yakalarında olur!

Furkan'ın karakteri çok büyük.İsmini İlkan'la aynı cümlede kullanmak küfür olur.

Nba'da başarılı olacağı veya fazla süre alacağını sanmıyorum.Furkan'ın oyun tarzında Ömer,Houston'da 17 dk.ları zorla alıyor ve verimi de düşük.Chandler,De Andre Jordan'lardan daha çok Aldridge,Hibbert,Bosh tarzı uzunları tercih ediyor takımlar.Drummond,Davis'i ayrı tutuyorum onlar bambaşka stilde uzunlar.Ancak Houston gibi dışardan oynayan takımlarda hücum zaafına rağmen savunma katkısıyla süreler alabilir.

Ben bazı oyuncuların blok istatistiklerini takip etmeyi severim Furkan'ın blok ortalaması pek iyi degildi fakat son dönemlerde bazı maçlarda blok patlaması yaşıyor daha fazla süre alsa çok daha etkileyici istatistiklere ulaşacak.Pota altı savunmamızın % 80'ini Furkan oluşturuyor.

Bizim bilmediğimiz kötü bir hareketi falan oldu herhalde.6 dakikaya 6 ribaunt sığdırdığı maçta hala yerine oynadığı her dakika safi zarar olan Erceg-Bonsu tercih ediliyorsa ortada bir gariplik var demektir.

Ben olsam uzatmazdım şahsen, son 2 senedir aldığı sürelere bakarsak gelişim çağının en önemli yıllarında olan bir oyuncu olarak Galatasaray'da 14-15 dakikaya oynuyayacağıma gider Nba'de 3-5 dakika oynamayı tercih ederdim açıkçası. 2 sene önce ortalama 25 dakika alan bir oyuncu iken ve performansını sürekli yukarı taşımışken bariz haksızlık yapılıyor Furkan'a.

16 dakikada 6 rib alıyor ki 40 dk ya göre hesaplandığında EL lideri olabilir.

EL'de 20 dk ve üzeri süre aldığında bu yılki performansı:
Oly deplasman 21:22 10 s 7 r 2 top çalma 14 rkg
Malaga 28:52 8 s 12 r 20 rkg
Stelmet Gora 33:30 11 s 16 r 4 a 25 rkg
Bayern dep 30:15 7 s 7 r 10 rkg
Partizan dep 26:12 9 s 6 r 6 blok 21 rkg

20 dk süre aldığında performansı ortada. 9 s 9,6 r 18 rkg ortalama ile oynuyor.
İstatistiklere yansımayan savunmasını da eklersek Furkan'ın en az 20 dk süre almasının önünde performansı ile ilgili bir engel yok.
Ki son dönemde Bonsu ve Erceg dökülürken Ergin Hoca Furkan'a hakkını vermeli diye düşünüyorum.

Allah sana ribaunt yeteneği vermiş. arkadaş biraz şut at, biraz çalış, yeteneğine ihanet etme. Biraz şut soksan Avrupanın en elite pivotu olursun.. Çalış Allah aşkına şut çalış ve maçta dene....