#19 Furkan Aldemir

Furkan İlkan gibi karaktersiz biri değil, ama menecerlerinin aynı kişi olduğunu düşünürsek pis kokular alabiliyor insan. Fener'in İlkan olayından sonra iştahı oldukça kabarmış durumda, zaten milli takım kampında Göksenin ve Furkan'a yapılan söylemleri, İsmet Badem'in Furkan'ın aklını çelme manevralarını çok iyi biliyoruz.

Ben Furkan'ın o şikeci kulübe gitmek isteyeceğini düşünmüyorum. Ama Murat Özyer'in anlattığı tarzda gibi safca düşünerek bu işler olmaz. Karşımızda ne denli pislik ve hukuksuzluk dolu bir kulüp olduğu ortada. İşi şansa bırakmamak gerekiyor. Eğer olurda bir İlkan vakası daha yaşanırsa şube yerle bir olur. Konuşmaktan ziyade ciddi anlamda iş yapmak lazım.

Murat Özyer'in açıklamalarını dinledim. Sezon ortası böyle bir teklif yapılması etik değil, ayrıca Fener'in Furkan'ı alabilmesi için bonservis ödemesi gerekirmiş falan filan.

Yahu bu adamlar şikeci, sahtekar sezon sonu sezon başı dinler mi? Ayrıca kendileri de bilmiyor mu lisans için para vermeleri gerektiğini? Nasıl bir açıklamadır bu. Furkan burada kalacak diyemiyor da söylediği şeylere bir bakın en yetkili ağzın. Rezillik kere rezillik!

[video=dailymotion;x1esr1k]http://www.dailymotion.com/video/x1esr1k_murat-ozyer-den-furkan-aldemir-aciklamasi_sport[/video]

Bir zamanlar futbol'da fb bizim oyuncularımızı ister'parayı döker istedigini alır pozisyonundaydı.Artık futbol'da o üstünlükleri kalmadı ama baskette hala şişko nuri kıvamındalar benim için gs basket takımları çok özeldir onlar kötüyken futbol'da iyi olsak ne olur diyenlerdenim,bu şubeyi severek yönetin,büyük hedeflerle yönetin.Salon şart,fb'den daha iyi daha büyük olmalı,daha çok para veren sponsor bulunmalı biz sadece futbol kulübü degiliz !

Furkan Fener'e kaybedilirse ortalığı yıkarım.com
Açık basit net ve anlaşılır.
Kaç paraysa kaç para. Kombine de kaç paraysa kaç para önemi yok. Ucuz yerden alırım gerekirse en tepeden izlerim ama Furkan kaybedilirse masal anlatmasın kimse. Kefil olacağım tek adam şu takımdaki. (Cenk ve Ender'in de güven konusunda yeri ayrıdır ama istenilirliği düşük olduğu için kıyas dışı tuttum. )

Peki,seneye yabancı durumu sınırsız olursa ne olacak?

Abi yabancı sınırsız olsa bile ben kadroda 4-5 Türk'ün olması taraftarıyım ve Furkan tarzı karakterler olmalı bu oyuncular. Mesela Yunan takımları olsun , Ruslar ya da İspanyollar olsun kaliteli yabancılar getirse de kendi ülkelerinin oyuncularını merkeze oturtuyorlar. Yani dışa bağlı bir sistem kurmuyorlar. Eğer sınırsız yabancı olursa bu dediğime birçok takım uyanamayacaktır gerçi. Kimsenin birbirinden haberininin olmadığı Rus takımlarına benzeyebiliriz lig yapısı olarak ki bu da korkunç kötü olur.

Furkan'dan daha iyi bir yabancıyı bulup bulamamamızdan ziyade bir kulüp için en önemli olgu olan takım ruhunu oluşturabilecek bu tarz oyuncuları kaybetmemek lazım. Furkan benim bu takımda en çok sevdiğim, değer verdiğim oyunculardan biri. Karakterinin ne kadar düzgün olduğunu anlatmaya gerek yok, bu sebeple para faktörü falan etkili olamaz. Ama takımda hak ettiği değeri bulmadığını düşünmesi esas sıkıntı olabilir. Kaldı ki bu konuda benim de şüphelerim var.

Uğur takım ruhu demişken yazmadan edemedim. Erkek takımında Furkan, Kadın takımında Işıl bence bu ruhun başlangıç noktası ve ne önemli parçalarıdır. Ayrıca takımlarda benim en çok sevip, değer verdiğim oyunculardır. Belki ikisi de çok üst düzey yetenekli oyuncular değil ama bir takım olacaksanız eğer karakter, mücadele, azim ve hırslarıyla ilk sıraya yazarım hiç düşünmeden.

Ben Furkan'ın ilk 5te başlayıp 25 dakika civarı filan oynadığı her maçta double double yapacağını düşünüyorum. Çünkü zaten attığı sayılar da hücum ribaundu üzerinden sayılar ve hücum ribaundunda çok iyi bence Furkan.

Abi yabancı sınırsız olsa bile ben kadroda 4-5 Türk'ün olması taraftarıyım ve Furkan tarzı karakterler olmalı bu oyuncular. Mesela Yunan takımları olsun , Ruslar ya da İspanyollar olsun kaliteli yabancılar getirse de kendi ülkelerinin oyuncularını merkeze oturtuyorlar. Yani dışa bağlı bir sistem kurmuyorlar. Eğer sınırsız yabancı olursa bu dediğime birçok takım uyanamayacaktır gerçi. Kimsenin birbirinden haberininin olmadığı Rus takımlarına benzeyebiliriz lig yapısı olarak ki bu da korkunç kötü olur.
Ben gitsin demiyorum ama ne 1.5 milyon euro edeek yetenekte ne de 1 milyon.Yabancı durumu netleşmeden menajeri para koparmak istiyor gibi,o da biliyor serbest olursa kimse o paraları vermez

Kullanmasını bilene altın olur Furkan,şutu yok ama onu uygun pozisyonda topla buluşturduğunda smacı basar en kötüsü faul yaptırır,ribaunt özelliginden faydalanamıyorsa takım bu onun sorunu degil,yürek desen aslan yürekli ama Erceg kadar süre alamıyor

Yani yanlışın üstüne yanlışla devam edelim.O zaman Arroya da 4 milyon alsın.Kimse kusura bakmasın ama 1.5 vereceğim adam çıkıp Real-Cska-Maccabi-Kuban maçlarından birini çatır çatır oynayıp kazandıracak.

Yanlış olan bir durum yok ki, evet 1.5 fazla ama bence Furkan 850-1 civarında bir parayı hak eden yetenekte ve potansiyelde bir oyuncu, şu an mevcut sistemdeyse dediğiniz çok zor çünkü pivota Bonsu alley oopları hariç top indirildiğine pek rastlamıyoruz ama eğer savunma-ribaund anlamında söylüyorsanız Furkan yeterli süre aldığı her maçı kazandırabilecek seviyede bir oyuncu.

Eurolegue'de kafaya oynamak için 6 ideal, 5 minimum kaliteli uzunun olması gerekiyor...Türkiye ligi içinde minimum 4... Seneye devşirme olayı kalkacak durumuda var..O zaman elimizdeki tek uzun Türk Furkan..Yerini doldurabilecek başka Türk oyuncuda olmadığına göre serbest piyasa ekonomisinde ortaya çıkan bedeli çok fazla kafaya takmamak lazım... Fenere lazım Furkan gibi biri ayrıca en önemli rakiplerine darbe olur bu transfer...Vermezler bu parayı, menajer oyunu görüşü bizi yanıltır...Sırf bize yar olmasın diye İzzet'e verdikleri parayı unutmayalım...

Yanlış olan bir durum yok ki, evet 1.5 fazla ama bence Furkan 850-1 civarında bir parayı hak eden yetenekte ve potansiyelde bir oyuncu, şu an mevcut sistemdeyse dediğiniz çok zor çünkü pivota Bonsu alley oopları hariç top indirildiğine pek rastlamıyoruz ama eğer savunma-ribaund anlamında söylüyorsanız Furkan yeterli süre aldığı her maçı kazandırabilecek seviyede bir oyuncu.
850bin-1 milyon tl is benim için sorun yolk :)
Kusura bakmayın ama Furkan şu takımda 1 milyon euro alacaksa sadece yerli olduğu için alacaktır.Yaptığı veya yapacağı işi 100bin dolara yapacak Amerikalı heryerde bulunur.
Neyse daha fazla tartışmaya gerek yok.Seneye bu bütçelerle devam edip etmeyeceğimiz bile belli değil.

Şu para olayları nedense hep kötü gidişlerde ortaya atılır ve birileri günah keçisi ilan edilir. Furkan ın kaç para aldığı/istediği filan zerre kadar önemli değil benim için, ben onun kaç dakika oynatıldığına, nasıl oynadığına bakarım. Furkan ın aldığı dakikalar ne yazık ki geriye gitti ve geçtiğimiz yıl Ndong ile oynarken hem daha efektif kullanılıyordu, hem de Ndong dan bir şeyler kapabiliyordu.

Şahsen Jawai yi çok isteyen biri değildim ama Furkan ile birbirini tamamlayabilecek ve Furkan ın iyi süreler almasını sağlayabilecek bir oyuncuydu. Bonsu ise fazla bir şey oynamadığı gibi Furkan dan epey dakika çalıyor. Furkan daha önce de belirttiğim gibi bana göre NBA de başarılı olamayacak ama Avrupa da önemli bir yere gelebilecek bir oyuncu. Şahsi görüşüm seneye yanına gelişime açık bir Türk pivot gelmesi, gerektiğinde Ersin in de burada kullanılarak diğer pozisyonlar için yabancı hakkı açılması yönünde.