#19 Furkan Aldemir

FİBA'nın resmi sitesi adını koymu Mr. Ribaund.....

20 yaş altı milli takımlar düzeyinde rekormuş 25 R ve 15 hücum R

Ribaund konusunda sıkıntı yaşıyorduk epey zamandır. Furkan gibi bir ribaund canavarını bünyemize katmış olmamız bu açıdan önemli bir iş oldu bizim için. Allah nazardan saklasın, üstüne koyarak devam eder inşallah

U20 turnuvasının yıldızı diyebiliriz. Ribaund istatistiklerinde 1. Daha ilginci hücum ribaundunda yaptığı fark. 8.0 nedir ya? Çok katkı sağlayacak Galatasaray'a.

Düne kadar blok krallığında da 1. sırada idi...
Dün ortalaması düşerken Letonyalı oyuncunun ortalaması artmış...
Neyse yılın transferi bence, çok işimize yarayacak...

Milli Takım son beş dakikasına önde girdiği maçta maalesef Rusya'ya 64-57 mağlup oldu. Furkan Aldemir 13 sayı, 23 ribaund (8 hücum, 15 savunma) 1 blok, 1 asist, 1 top çalma yaptı. Turnuvayı muazzam istatistiklerle tamamladı.

Yaşıtları arasında büyük bir dominantlığı olduğu yadsınamaz. Önümüzdeki sezon Galatasaray'da önemli süreler alacağını düşünüyorum. Çok potansiyelli bir oyuncu ve kendisini göstermesi için büyük bir fırsat yakaladı.

Furkan hep daha iyisini düşünmeli kafasında ve daha çok çalışmalı. Bu istatistikler onun karnını doyurursa muazzam bir oyuncu olma şansını kaybeder. Haydi Furkan daha ileriye..

Saygılar.

Kendisi en iyi 5e de seçildi.

%7B26309348-3E7D-4EDB-8F9E-AB311BEA1747%7Dflexible.jpg

2006 yılındaki turnuvada Oğuz 11.8 sayı , 6,8 ribaund ; Ömer Aşık 2 sayı , 2,6 ribaund ; Semih Erden 5,4 sayı 3,4 ribaund istatistiklerini yapmış. Furkan ise 2010 yılında 13.9 sayı 11.6 ribaund ; 2011 yılında hepinizin malumu 14.8 sayı 15.9 ribaund yaptı.Bu rakamlar Furkanın taşıdığı potansiyeli gösterme anlamında çok değerli

Furkan Aldemir: "Sırtı dönük oyunumu iyice parlatmalı, şutumu geliştirmeliyim. Koçumla bu konuda konuştum, ofansif yönümü geliştirmeliyim. Euroleague’de oynamak, ligde şampiyonluk için mücadele etmek benim için çok önemli. Gelişeceğim ve öğreneceğim. Jump-shot’ı da hücum tehdidi haline getirmeliyim. Şut mekaniklerim iyi ama özgüvenim de artmalı. Ribaunt alabiliyorum ve önceliğim savunmada ama post hareketlerimi geliştirmeliyim."

http://www.salsabasket.net/turkiye-basketbol-ligi/furkan-aldemir-roportaji-solobasket.html

Turnuvadaki oyununun ve istatisitiğinin; kendi yaşıtarının kendisine göre undersize kalmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Umarım yanılırım. Aksi taktide inanılmaz işler yaptı turnuvada yani.