#19 Furkan Aldemir

Nerden bilecek ki millet,normal TV'den Furkan Aldemir'i kaç kere izleme imkanları oldu ama bundan sonra tanıyacaklardır,milli takımda Furkan Aldemir'i izledikten sonra.Sadece basketbolla alakası olanlar tanıyordur Furkan'ı.Bu tarz oyuncular 3 büyüklerde oynamadığı sürece tanıyan olmuyor ne kadar iyi olurlarsa olsunlar.

Komik kısmı bir yana bu adamın ümit milli basketbol takımımızın en iyi oyuncusu olduğunu bilmiyoruz millet olarak .

Gazateler çarşaf çarşaf haber yapıyor ümitleri, tüm yıl P.Karşıyaka maçları verildi televizyonlardan, Karim İstanbul'a sırf veliahtı Furkan'ı görmek için geldi sankide milletin bir kusuru Furkan'ı tanımamak oldu, komik olmayalım arkadaşlar.

şu en sagdaki terlikle ödül törenine katılan şahsı ayrıca tebrik etmek istiyorum buradan... :D
kendisi evan fournier. bu yıl turgut atakol turnuvası'nda fransa mihmandarlığı yapmıştım. çok potansiyelli ve skorer bir oyuncu. hoop summit'te de oynamış. 2011 avrupa şampiyonasında oynama ihtimali de olduğu söyleniyordu ama kadroya alınmadı. o takımdan rudy gobert, wilfired yeguete ve leo westermann'da oldukça potansiyelli oyunculardı.

Bügün oynanan Ukrayna maçı kesinlikle bir kıstas olamaz ama tarafımdan kesinlikle geçer not aldı. Semih Erden'in hazırlık maçı oynamadan turnuvada vereceği verim muamma iken furkanı kadroda tutmak en rasyonel seçim olur bence.

En kötü ihtimalle 12+2 uygulamasında +2 kontenjanında kadroda olacaktır.

Bügün oynanan Ukrayna maçı kesinlikle bir kıstas olamaz ama tarafımdan kesinlikle geçer not aldı. Semih Erden'in hazırlık maçı oynamadan turnuvada vereceği verim muamma iken furkanı kadroda tutmak en rasyonel seçim olur bence.

En kötü ihtimalle 12+2 uygulamasında +2 kontenjanında kadroda olacaktır.

+2'den vazgeçtikleri haberi vardı yanlış hatırlamıyorsam.

+2 den vazgeçmemeleri lazım.çünkü bu tarz turnuvalarda +2 gereklilik..Benim hatırladığım kadarıyla isteyen ülkeler 12+2 ile litvanyaya gidecek deniyordu..Bizde bu +2 yi kullanırız muhtemelen..

Boyu konusunda biraz sorun olabilir belki.5 numara için 2.07 yeter mi acaba ?

yeterli olur tabi...
her pivot 2.10 değil sonuçta...
kaldıki kol uzunluğu boy uzunluğundan daha önemlidir zira bazı oyuncular var öyle 2.10 adam ama 10 cm sadece boynu var...
fandimentıl(şuna bir Türkçe karşılık bulmadık), ayak hızı, güç kombinasyonu boydan çok daha önemlidir...

Boyu konusunda biraz sorun olabilir belki.5 numara için 2.07 yeter mi acaba ?

2.08'miş boyu,bir ara ben sormuştum Twitter'dan,5 numara için kısa gibi ama 2.08 boyu olupta 5 numara oynayan bir sürü basketbolcu var,ayrıca oyuncunun özellikleride önemli,fiziksel durumuna baktığın zaman bazen 2.10'un üzerinde olmasına rağmen 5 numara oynayacak fiziksel yapıda olmayan oyuncular var.Fizik olarak biraz daha güçlenmesi halinde temiz bir 5 numara olur Furkan.Ama Nba için durum biraz farklı diye düşünüyorum.

avrupa şampiyonasına katılmamasına sevindim.galatasaray olarak kendisine milli takımdan çok ihtiyacımız var.euroleague eleme maçları için takımla kaynaşmasını sağlayacak süre olacak.milli takımda kalsa zaten çok süre alamayacaktı.zaten önümüzdeki yıllarda sıkça katılacak bu turnuvalara.

Galatasaray formasıyla çıktığı ilk resmi maçında gayet iyi bir başlangıç yaptı...

Aferin aslanım, üzerine koyarak devam.

birebir kaldıgında rakip pivotla bikaç kez arkasında durmakta zorlandı ama şunu da gösterdi ki tertemiz bir 5 numara olur kendisinden...ayrıca faul yüzdesi çok iyi 2tane pivotumuzun olması harika...