2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Brian Green, bu takımın ihtiyaç duyduğu dış şut özelliğine sahip tek uzundu. Bende gönderilmesine çok şaşırdım. Üstelik hazırlık maçlarında takımın en skorer oyuncuları arasında görünüyordu... Neyse... Fazla panik olmadan, Türkiye Kupası'na dek izlenecek transfer politikasını görmekte fayda var. Belki çok daha farklı özelliklere sahip bir oyuncu almak için bu yolu seçtiler; bekleyip göreceğiz...

Murat Özyer, Kaya Peker konusunda ise, istediği ücretin çok yüksek olduğunu ve bu transferin mevcut şartlarda mümkün olmadığını söyledi. Şayet Kaya fiyatını çok çok aşağı çekerse belki bir ihtimal... Ama bizde ABC'den gelmiş ve Kaya'dan daha iyi bir sezon geçirmiş Charles Gaines'in olduğunu düşününce ona ayrılacak paranın daha farklı tarzda oynayan bir oyuncuda kullanılmasını daha doğru buluyorum...
 
Re:

Arda Öztürk' Alıntı:
abi tek şut atan adamın green olduğuna ihtimal vermiyorum.
tufan,murat,dee,avery,hüseyin şuta atan oyuncularımız
Arda uzunları kastetmiştim. Dış şutör olarak. Hüseyin orta mesafe de biraz atar. Ama üçlük atacak uzun kalmadı. Dış şutu olan uzunun önemini Cem Bey ok güzel özetlemiş.
Cem GUVENER' Alıntı:
4 oynayamayan bir 3 numara aldığımız anda rakibin uzunlarını dışarı çekemeyiz hiç bir durumda.

rakip uzunlar gömüldüğünde Hüseyin'in sırtı dönük oyunundan faydalanmak için rakip uzunlardan birini dışarı çekmeliyiz. Bunun için de dış şut tehdidi olan uzun bir oyuncu lazım.
 
Gelicek oyuncu hazır olmalı ki Brian green apar topar gönderildi (uyumsuzluk düzen hikaye bunlar)
1-2 gün içinde yeni bi bombaya hazırlıklı olalım :)
 
Sanmam... Ama midemi bulandırdı bu iş... Bakalım ama bu adamın yerine Kaya gelirse sevinmem aksine üzülürüm.
 
Ama Greene konusunda çok da skorer demek yanlış..1 maç dışında pek skorer değildi sanki..En önemli 3 maça bakarsak;

Partizan maçında 8 sayı,Zeleznik maçında 13 sayı,Alba maçında 6 sayı atmış..

Bence yeni transferi beklemekte fayda var..
 
bakalım arkadaşlar yani herkesin içinden geçtiği gibi benimde içimden geçen murat hoca nın kesinlikle bu konuyla ilgili b planının olmasıdır.öyle ya da böyle oyuncunun galatasaray a yeterli katkıyı veremeyeceği kanısına varılmıştır.bugün biraz üzüldük ama bizi sevindirecek haberler yakındır diye içimden geçiyor.
 
Kaya'nın parasını bi kenara bırakıyorum , Brian Greene le takas yapılsa Kaya Peker üzülürdüm doğrusu, kaldı ki Greene'i yollayıp Kaya muhabbeti yapıyoruz falan. İyi ve ufak çapta bomba niteliği taşıyan bi transfer olcakmış gibime geliyor Greene alınıp geri yollandığına göre :)
 
Ben yinede beklentileri üst seviyede tutmayalım derim arkadaşlar alınacak adam yıldızdan ziyede görevini yapan bir oyuncu kimyasında biri olabilir ki yıllık 1.1 milyon dolar verdiğimiz Dee Brown'dan sonra pekte bomba beklemeyelim ama olursada güzel olur ;)
 
Re:

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Ben yinede beklentileri üst seviyede tutmayalım derim arkadaşlar alınacak adam yıldızdan ziyede görevini yapan bir oyuncu kimyasında biri olabilir ki yıllık 1.1 milyon dolar verdiğimiz Dee Brown'dan sonra pekte bomba beklemeyelim ama olursada güzel olur ;)
Murat hoca ve ekibi belgrad'dan dönerken Dee brown hakkında açıklamalarda bulundu .
Öncelikle dee brown transferinde ortaya atılan fiyatı gazetelerde okuyan hocamız olaya açıklık getirdi .
işte murat hocanın röportajında en can alıcı nokta '' Dee brown transferinde lanse edilen fiyat bizim bütçemizin 3/1i kadar o yüzden Dee brownu çok makul bi fiyata transfer ettik''
işin aslı 8)
 
arkadaslar bugun ki macı ızleyelım takımı bır gorelım ona gore yorum yapalım. Brain Green aslında iyi gozukuyordu ama kesın bır sorun olmustur takım ıcınde yada teknık kadroyla.

Bıde 3 numara sorununu belkıde dusunduler ve green le beraber kadro cok genıslıyecek o yuzden greenden vazgeçmiş olabılırler ama şu bir kesin bir yabancı oyuncu daha alıcaz.
 
nasıl gönderilir bu adam yahu esas sayı yükümüzü çeken adamların başındaydı 3 maçta 18 19 20 sayı atmış anlamadım bu olayı hadi desem süpr bi yabancı buldular onun için göndericekler zaten süper bi adam bulsalar 125 bin dolar bişi değil. kayayla anlaştılar ve bi de iyi bir 3 numara buldular desem o da değil kayayla anlaşamıolarmış

ne iş anlamadım ama ben yinede çok iyi bir 3 numara bekliorum

aklıma şöyle bir olay geliıor dee brownı tahmin ettiklerinden daha ucuza aldılar çünkü son günler kaldı liglere brown o yüzden 1 milyon euro alabilecek kapasitesi varken bize 500 bin civarına geldi ve bütçe korund ve para kaldı, bir de brown geldi yanına çok iyi bir 3 numara alırsak takım süper olur şampiyonluğa oynar düşüncesi esmiş olabilir ve gönderilecek kim var green var gönder ypabilirler pazartesiye kadar bir bomba daha patlayabilir diorum siz ne diosunuz
 
dee brown yarın oynayacak mı bence oynaar çünkü bugün gelio belki de geldi inşallah bugün de bi 10-12 dk oynatsınlar
 
Oncelikle Eyup'un Nicevic ahhlarına katılayım.

Olanlardan cıkardıgım eksiklerler konusunda hocanında benzer gorusu paylastıgı, ancak 5 yabancıya donmemek icin kosulları zorladıgını dusunuyorum. (Zorluyor derken Greene icin soylemistik sutu olması iyi ama daha hareketli olsa dribling edebilse diye hem de 4 oynasa, yani greene'den 1.5 oyuncu olmasını istiyorduk). Murat Ozyer, 5 yabancı konusundaki cekincelerini bir kez daha belirtti Turk oyuncular uzerine takım kurmayı istedigini, rotasyon-sure konusunuda dusunuyordur, bence. O zaman cok kaliteli hareketli drive edebilen pasor sutor bir 3,5tan 4 alacaklar sanırım.
Zaten boyle birini bulabilseler onceden niye alınmadı derseniz, Brown olayının benzeri yasanıyor olabilir mi?İstedigimiz oyuncuları alamadıgımızı hoca da soyledi. Tek sorun para olsa, degildi, avrupanın buyuk takımları kadrolarını tamamlayana kadar bizim onumuzu tıkadılar.Gec kaldık acıkta kalmamak icin Greene alınmıs olabilir. Buyuk takımlar piyasadan cıkmaya baslayınca simdi onumuz acıldı greeneden onceki opsiyonlarımızdan biriyle anlasma saglamıs olabiliriz.

Greene'nin yerine gelecek oyuncu bilemesek de kim gelirse gelsin 1 oyuncuyla eksikleri kapatamayacagımızı dusunuyorum. ''Super'' biri geldi sorunlar halloldu diyelim. O zaman 'O' oyuncuya bagımlı kalacagız. Gecen yıl hucumda Fitch'e kaldıgımız gibi.
Madem acıkları 1 oyuncuyla kapatmak hem zor hem de riskli, 5. yabancı da istemiyoruz zaten, Kaya Peker en mantıklı secenek gibi geliyor o zaman. Duz mantık olarak dogru gelse de Kaya'nın gelmesini HİÇ istemem. Teknik olarak Kaya iceride iyi savasır sutuna guven olmaz. Uzunlarımıza ozellik olarak birsey katmasa da Cemal ve Fatih'in yaptıklarını daha iyi yapar diye ozetleyebiliriz, bir nevi sadece kalite artısı, islev artısı degil. Kaya, Gaines'in en yakın ikamesi ama skor yapamayanı. Maliyet acısından Kaya gelirse takımın en pahalı oyuncusu olacak Performans/Maliyet oranı dusuk olacaktır. Diger taraftan kisisel olacak fakat Kaya'nın yetenekli biri olduguna hicbir zaman inanmadım. Sakar biridir ve sakarlıkları sanssızlıktan kaynaklanmaz beceri yoksunlugu mental zayıflıktan kaynaklandıgını dusundugum icin, sakarlıkları gecici degil kalıcıdır yapısaldır. Derrick Alston icin soyledigim gibi becerisinin cok otesinde bir kariyer yapmıstır. 750bin$ lık bir yetenegi oyun bilgisi katkısı yoktur, kanımca. 5.yabancının maliyetini asacak bir paradır bu.

B.Greene konusunda bir not, hazırlık maclarını seyredemedik seyreden Murat Ozyer gorusune saygı duymalıyız, tamam da. Hocam bari su turnuva sonrasında gitseydi adamı bir seyrederdik o kadar sayfa yazmıs taraftar. Geldiginde biraz yadırgamıstık hakkında pek bilgimiz yoktu ama kısa zamanda sevmisiz anlasılan. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst