2007-2008 Transfer Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yukarıda sayılan isimler zor olur gibi. belki ron hale. kontrat durumuna ilişkin bir bilgim yok ama tahmin ettiğim oyuncuysa 4 oynamaz. şut atmayı sever. 2 m civarı boyu var. fena olmaz.

germen'in açıklamalarında anlamadım şey; sözde anlaşılan oyuncular NBA'den kontrat teklifi laırlarsa ne oalcak? B-Planı var mı? yoksa biz canavar gibi oyuncularla anlaştık ama NBA eli.mizden kaptı mı diyecekler?

Tarıq Kirksay aylarca free agent'tı yanılmıyorsam ama anlaşmış galiba. keşke onu alabilseydik. Ama Huseyin'İ allem edip kallem edip takıma katmak lazım. hazır prokom'da ondan kurtulmaya çalışıyor. belki üzerine para bile verirler :)
 
Geçen sezon yarı final hedefini tutturan G.Saray Cafe Crown Coachu Özyer "Bunun üstüne çıkmalıyız. Hedefimiz ligde final. İşimiz kolay değil ama biz zoru yapmak için buradayız" dedi..

Basketbolda zirveye oynamaya uzun süredir hasret olan Galatasaray, geçen sezon Cafe Crown ile yaptığı işbirliğinin ardından coach Murat Özyer yönetiminde ilk dördü amaçlamış ve bu hedefine ulaşmıştı. Özyer ile yeni sezondaki hedefleri ve projelerini konuştuk.

* Geçen sezonki "İlk dört ve prestijli bir Avrupa Kupası bileti" hedefleriniz tuttuktan sonra yeni sezon için hedef nedir?
Galatasaray'ı eski günlerine döndürmek için geçen sezondan sonra bir hamle daha gerek. Hedefimiz ligde final, ULEB Cup'ta da ilk 16'ya kalıp gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Daha önce ULEB'te tur atlayan Türk takımı yok. Lig eskiye göre daha zor. Ülker'in dört takımı desteklemesi, Telekom'un Beykoz'la anlaşması, Antalya'nın organizasyonu ve Banvit'in tekrar yapılanması önemli. TED Kolejliler'in geçen sezonki çıkışı ortada. 8-9 takım birbirine yakın gibi. Çok çetin maçlar olacak ve bundan Türk basketbolu kazançlı çıkacak.

* Kulüp olarak ne gibi zorluklar bekliyorsunuz?
Geçen sezonki yarı finalin altında kalmak başarısızlık sayılır. Fenerbahçe Ülker, Efes ve Telekom'un bütçe arttırdığı, Beşiktaş'ın Ergin Ataman ile yeniden yapılandığı bir dönemde finali telaffuz etmek kolay değil. Biz de zoru yapmak için buradayız. Galatasaray'da çalışmak hem keyif verir, hem de risk taşır.

MUHALEFET OLUMLU ETKİLER
İkinci zorluk; Galatasaray'ın seçim dönemine girmesi. Kulübün içindeki bazı unsurlar muhalif hareketlerin içerisinde bulunarak bizim işimizi güçleştirecektir. Sandalyeye arkanızı yaslayarak çalışırsanız uykunuz gelir. Ama o sandalyede çivi varsa, sırtınız acır ve uyanık kalıp daha çok çalışırsınız. Muhalif hareketler bizi pozitif etkileyecektir. Hem kulübümüz hem de sponsorumuz Cafe Crown, ULEB Cup'ı da düşünerek büyük fedakarlıklar yaptılar. Onlara teşekkür ederim. Büyük kulüplerde tek ses olmak kolay değildir. Diğer iki gençlik kulübüne baktığımızda, onların devamlılığı ve başarıyı nasıl yakaladıkları belli. Bunu akıllı bir şekilde analiz edip, kalıcı şeyleri uzun dönemde yapmamız lazım. Umarım bu mesajı Galatasaray'ın içindekiler ve dışındakiler alırlar.

4 YABANCI DAHA MAKUL
* Yeni yabancı kuralı sizce nasıl?
Bir oyuncu yetenekliyse antrenör onu oynatmamazlık yapamaz. Mesela Mirsad sahadayken Conrad McRae kenarda duruyordu zamanında. Yurtdışında Kaya, Serkan yabancılarla mücadele ediyorsa Türkiye'dekiler de bunu başarır. Ama bir gün 4, bir gün 5 yabancı ile oynamak takım ve oyuncular için dengesizlik olur. Hem bütçe hem de kimya olarak 4 yabancı daha makul. Kenarda oturacak oyuncunun motivasyonu düşecektir.

* Yeni oyun kurucularınız William Avery ve Cüneyt Erden ile oyun planınız nedir?
Geçen sezonki hedeflerimizden biri de, takımından kopmuş olan Galatasaray seyircisini salona geri çekmekti. Bir yere kadar geldik. Derbilerde bile yenilgi sonrası bizi sahaya çağırıp destek verişlerini hatırlıyorum da, tüylerim hâlâ diken diken oluyor. Onlara geçen yıldan borçluyuz. Seyircinin katılacağı bir basketbol oynamalıyız. Cüneyt benim için yeni bir oyuncu değil. Ülker'de beraberdik. Onun basketbol bilgisine ve oyunculuğuna güveniyorum. William Avery bildiğimiz bir oyuncu. Tecrübesinden ve organizasyon yeteneğinden yararlanacağız. İki uzun, bir forvet daha alıp, 4 yabancı ile oynayacağız. Hızlı oyunla taraftarı içimize alırız. Daha kuvvetli bir takım böyle doğacak ama bunun için kadroyu doğru kurabilmeliyiz.

http://www.sabah.com.tr/haber,406588B10 ... 2EC6D.html haberin linki
 
Re:

sinansysl' Alıntı:
az önce gs tv'de nur germanın açıklamaları bir çok soru işaretine ortadan kaldırcak nitelikte idi.
maçalarımızı büyük oranda ayhan şahenkte oynıcakmışız küçük pürüzler varmış orası olmassa abdi ipekci..en azından ahmet cömert kapasite ve modernize açısından bize yakışmıyordu bölesi daha ii :)
transfer konusuna da değinen nur german 3 oyuncuyla anlaştığımızı belirtti ancak bu oyuncuların NBAde oynama şansları bulunduğu için kontrat hazırlamadıklarını belirtti
muhtemelen bu oyuncular 3-4-5 pozisyonlarına
önümüzdeki günlerde yabancı transferlerin gs kamuoyuna tanıtılıcağını belirtti :)
hayırlı olsun

Yani az bile olsa maçların Ayhan Şahenk'te oynanmama ihtimali var mı,yani klüp maçlarını kesin olarak oynayacağı netleşmeyen bir salona kombine bilet mi satmış oluyor :?
 
Re: 2007-2008 Transfer Sezonu.

Hocamızın bu röportajı çok üzücü!
Bizi olası bir başarısızlığa alıştırıyor gibi.
 
Re:

Ahmet Arif' Alıntı:
Yukarıda sayılan isimler zor olur gibi. belki ron hale. kontrat durumuna ilişkin bir bilgim yok ama tahmin ettiğim oyuncuysa 4 oynamaz. şut atmayı sever. 2 m civarı boyu var. fena olmaz.

germen'in açıklamalarında anlamadım şey; sözde anlaşılan oyuncular NBA'den kontrat teklifi laırlarsa ne oalcak? B-Planı var mı? yoksa biz canavar gibi oyuncularla anlaştık ama NBA eli.mizden kaptı mı diyecekler?

Tarıq Kirksay aylarca free agent'tı yanılmıyorsam ama anlaşmış galiba. keşke onu alabilseydik. Ama Huseyin'İ allem edip kallem edip takıma katmak lazım. hazır prokom'da ondan kurtulmaya çalışıyor. belki üzerine para bile verirler :)
Ron Hale nin boyu 2.03 cm biraz ince kalabilir ama , o boydaki bir oyuncu 4 numara oynar herhalde
dışardan şutu da var.
Tariq Kirksay gerçekten çok iyi bir oyuncu hem çok atlet hem de boş buldugu zaman dışardan şut ta atabiliyor çok faydalı olabilirdi ama unics kazan ile anlaştı.
 
Re: 2007-2008 Transfer Sezonu.

5 yabanci hakkimiz varken 4 yabanci alirsak zirvenin gerisinde kaliriz efes gibi kadrosu bizden kaliteli bir takim bile 5 yabanci hakkini kullaniyor eger biz bu hakkimizi kullanmazsak bu sene final hayal olur
 
Re: 2007-2008 Transfer Sezonu.

son yıllar da hep dışarıya yüklenmiş durumda sayı yükümüz o yüzden kesinlikle gelecek pivot iyi olmalı . gelecek 4 numara ortam mesafe şutu olan atletik ribant lara katkı yap malı . ve de 3 numara gerçek bi 3 numara olmalı atletik ve savunması olan şutuda iyi olmalı
 
Konuşmaları beni hiç mutlu etmedi :? Takım içi konuşmamış hala Gs organizasyonundan bahsetmiş. 2 uzun 1 forvet oyuncusu alınca bize de haber versin bunaldık :?

'Daha kuvvetli bir takım böyle doğacak ama bunun için kadroyu doğru kurabilmeliyiz.'

Sayın hocam bunu diyene kadar kursanıza :?
 
oyuncularla anlaşıldı deniliyor
ama hemen gelmesi lazım yoksa uyum sorunu yaşanbilir
 
hale bildiğim kadarıyla hep üç oynadı. o boydaki adam dediğiniz gibi 4'de oynar ama efes-beşiktaş-fener-telekom gibi rakiplerin 4 numaralrına bakınca 3'de kullanmak daha faydalı olabilir diye düüşnüyorum. wright-hutson gibi oyucnulara karşı zok zorlanır.

Özyer'in röportajına şaşırmadım doğrusu. "realist" bir yaklaşım. daha doğru tabir ile "hedef küçültmek". öz olarak; "geçen seneki başarımızı tekrarlayamazsak başarısız olduk demektir" diyor. nedir bu başarı? yarı-final. Peki biz yarı-final yapar mıyız? yapabiliriz.

rakiplerimiz kağıt üstünde geçen seneden daha güçlü. Telekom inanılmaz transferler yaptı (gerçi yanlış bölgelere transfer yaptılar ya neyse). Fenerbahçe şampiyonluğu getiren kadroyu neredeyse aynen koruyacak. basden (belki de hala takımdadır) yerine preldzic ve ıra yerine Vidmar alındı. bir yabancı daha alıp transferi kapataacklar. Türkiye ligi için bence doğru işler yapıyorlar. E efes malumunuz.
Bir aksilik olmazsa yarıfinal'in 3 takımı belli. efes-fener-telekom. yarı finalin dördüncü takımı olmaya ise iki aday var. beşiktaş ve galatasaray. beşiktaştan daha iyi bir yerli kadromuz var ama yabancı kadro olarak onlardan daha iyi olamayacağımızı düşünüyorum. gerçi transferlerimiz tamamlanmadı ama Beşiktaş'ın yabancıları EL düzeryinde oyuncular ve onlar 5 yabancı aldı. biz 4 yabancı alacakmışız.
neyse uzatmayayım. Özyer kendi başarısızlık kriterini deklare etmiş oldu. yarı finale kalamamak. peki yarı finale kalmak başarı mı olacak sayın hocam?...
 
Murat Özyer sizin duymak istemediklerinizi söylüyor.Başarısızlığa alıştırmaktan çok gerçekleri ve görünenleri söylüyor.Bizim milletimz siyahı beyaz gördüğü için röpörtajda üzdü herkesi...
 
Re:

Gökce Başaran' Alıntı:
Murat Özyer sizin duymak istemediklerinizi söylüyor.Başarısızlığa alıştırmaktan çok gerçekleri ve görünenleri söylüyor.Bizim milletimz siyahı beyaz gördüğü için röpörtajda üzdü herkesi...
Gökçe adamı deli etme :)
Kardeşim 7 milyon dolar paran var sen iddalı konuşmuyorsan yanlış bir durumdur bu...
 
Aynen öyle şimdi gökçe her ne kadar 7 milyon dolar yok diyeceğini bildiğim halde. İyi bir kadro kurmak için yeterli para bulunduğuna eminim . Ayrıca yeniden takım kurmuyoruz 6 tane oyuncu alıyoruz . Bu oyuncular için toplam verilen ücret 4 milyondoalr olsun diyelim.
Erdem ve Cüneyt ikisi toplam 1 milyon dolar alsa , geriye 3 mılyondolar kalır. 3 mılyondolara 4 transfer yapamıyorsak :? :? :? :? :?
 
Re: Re:

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Gökce Başaran":4b780]Murat Özyer sizin duymak istemediklerinizi söylüyor.Başarısızlığa alıştırmaktan çok gerçekleri ve görünenleri söylüyor.Bizim milletimz siyahı beyaz gördüğü için röpörtajda üzdü herkesi...
Gökçe adamı deli etme :)
Kardeşim 7 milyon dolar paran var sen iddalı konuşmuyorsan yanlış bir durumdur bu...[/quote:4b780]
Abi senin hadi 7 milyonun var Efes'in Telekom'un Fener'in 15 milyon doları var.Nasıl olcak bu.Başımızda da Murat Özyer var.Bir Erman Kunter yok.Gerçekler bazen can yakar ama duyulması gelecek için iyidir.Biz Galatasarayız ve Galatasaray'ın ne yazik ki eski marka gücü varl,spotif anlamda da güçlü değil.Ama bir Telekom örneğini bakınca insan imreniyor açıkcası.Yıllardır doğru hamleler... Biz de bu yolda ilerlemeliyiz.

Unutmayalım ki ;

Yarışı kazananlar yavaş ve devamlı gidenlerdir...

Ayrıca Burak bizim bütçemiz 7 milyon dolar yada 6.5 milyon dolar yani transfer bütçemiz daha farklı tahmin edersin ki.Hesabını bir gözen geçit istersen. :)
 
Re: Re:

Unutmayalım ki ;

Yarışı kazananlar yavaş ve devamlı gidenlerdir...

"Doğru yolda giden kaplumbağa, eğri yolda giden yarış atını geçer..." bu sözü iett otobüslerinde okumuştum. Gerçekten de çok doğru. Teknik kadromuzu da bu otobüslere bindirip, okutsak mı acaba, transfer politikamızda bir değişiklik olabilir. :)
 
Re: 2007-2008 Transfer Sezonu.

Murat hocanın reportajı neden üzdü anlayamadım

ne güzel işte beklediğimiz transferleri gerçekleştirmişiz gibi bu transferleride güvendiğimiz tek kişi Murat hoca yapmış

Şuanda Telekom, Ülker, Efes ve Beşiktaşa bakarsak hepsi çok iyi transferler yaptı çok çetin bir mücadeleye gireceğiz ben Murat hocaya güveniyor ve inanıyorum emin olabilirsiniz ki bizim şuanda gördüğümüz tartıştığımız herşeyi Murat hocada biliyor ve bunlarının hesaplarını yapıp en iyi kadroyu kurup yıllar sonra geçen sezon kendini göstermiş olan büyük Galatasaray taraftarlarının beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için çabalıyordur

paniğe hiç gerek yok....
 
Murat hocanın röportajını okurken sürekli olarak "yerli bir uzunla da ilgileniyoruz" demesini temenni ettim ama öyle birşey söylememiş. Hüseyin Beşok'tan bahsediyorum. Çoğumuz defalarca üstüne basa basa söyledik Hüseyin alınsın diye ama hiçbir girişim olmamış sanırım. Murat hocanın bu son röportajından da birkez daha anladım, Hüseyin Beşok transferi kesinlikle düşünülmüyor malesef. :(
 
Re:

Emre Özdoğan' Alıntı:
Murat hocanın röportajını okurken sürekli olarak "yerli bir uzunla da ilgileniyoruz" demesini temenni ettim ama öyle birşey söylememiş. Hüseyin Beşok'tan bahsediyorum. Çoğumuz defalarca üstüne basa basa söyledik Hüseyin alınsın diye ama hiçbir girişim olmamış sanırım. Murat hocanın bu son röportajından da birkez daha anladım, Hüseyin Beşok transferi kesinlikle düşünülmüyor malesef. :(

Zaten Yerliler için transfer dönemi kapandı diye hatırlıyorum
 
Alen Hekimbas' Alıntı:
[quote="Emre Özdoğan":35832]Murat hocanın röportajını okurken sürekli olarak "yerli bir uzunla da ilgileniyoruz" demesini temenni ettim ama öyle birşey söylememiş. Hüseyin Beşok'tan bahsediyorum. Çoğumuz defalarca üstüne basa basa söyledik Hüseyin alınsın diye ama hiçbir girişim olmamış sanırım. Murat hocanın bu son röportajından da birkez daha anladım, Hüseyin Beşok transferi kesinlikle düşünülmüyor malesef. :(

Zaten Yerliler için transfer dönemi kapandı diye hatırlıyorum[/quote:35832]
Yok sanırım kapanmadı. Gökçe'nin dediğine göre yurt dışında oynayan yerli oyuncuları transfer etme süresi, yabancı oyuncu transferiyle aynı dönemde sona eriyormuş.
 
Re: Re:

Alen Hekimbas' Alıntı:
[quote="Emre Özdoğan":4a8e9]Murat hocanın röportajını okurken sürekli olarak "yerli bir uzunla da ilgileniyoruz" demesini temenni ettim ama öyle birşey söylememiş. Hüseyin Beşok'tan bahsediyorum. Çoğumuz defalarca üstüne basa basa söyledik Hüseyin alınsın diye ama hiçbir girişim olmamış sanırım. Murat hocanın bu son röportajından da birkez daha anladım, Hüseyin Beşok transferi kesinlikle düşünülmüyor malesef. :(

Zaten Yerliler için transfer dönemi kapandı diye hatırlıyorum[/quote:4a8e9]
Yurt dışından alınabiliyor. Zaten böyle olunca da ya Hüseyin Beşok ya da Kaya Peker alternatifleri kalıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst