2008-2009 Hazırlık dönemi!

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
1 numara tercihimiz yıl içerisinde en zayıf yanımız olacağı şimdiden belli olmaya başladı. Sert ve düzenli savunma karşısında M.S çabuk çözülüyor. Oyunu kontrol etmekten uzak. TT oyuncularınıda tebrik etmek lazım daha yeni yeni başladılar ama hepsi hazır tutmuş kendini, kadronun kalitesi bu maça yetmiş.

Bizim 1 numara sorunumuz olacak bunu sezon içinde bilhassa büyük maçlarda bolca göreceğiz.

Bunun dışında savunma kurgusu üzerinde de gelişmeler olacaktır, yine 75-76 sayı civarı bir ortalama tutturabilirsek bu kadar iyi hücum elemanlarının olduğu yerde 80 'leri bulabiliriz.
 
hazırlık maçlarının skorlarına fazla aldanmamak lazım.gurovic,zizic,graves inşallah bu istatistikleri sezon boyunca yakalar.strickland ise zaten sayı atmaya yönelik bi oyuncu değil.yaptığı asistler göz önünde bulundurulmalı.milojevic e gelince inşallah sezon boyunca "keşke owens ı tutsaydık" demeyiz.polat ın performansı ise beni kara kara düşündürüyor.
 
Hüseyin Karaçil' Alıntı:
hazırlık maçlarının skorlarına fazla aldanmamak lazım.gurovic,zizic,graves inşallah bu istatistikleri sezon boyunca yakalar.strickland ise zaten sayı atmaya yönelik bi oyuncu değil.yaptığı asistler göz önünde bulundurulmalı.milojevic e gelince inşallah sezon boyunca "keşke owens ı tutsaydık" demeyiz.polat ın performansı ise beni kara kara düşündürüyor.
merak etme milojevic çok önemli bir oyuncu daha da önemlisi gerçek bir yıldız gün geçtikçe standartlarına ulaşacaktır
 
Maçla ilgili yorumlarımı yazmak istiyorum bende.

Gurovic'le başlamak gerekirse fazla kasmadığını belirtmek istiyorum. Şuta kalktığında onu tutabilecek adam zor bulunur. Bugün biraz zorlasa 30'u kesin geçerdi.

Milojevic şut konusunda biraz zayıftı ama 2 m'lik bir adamın nasıl 5 oynayabileceğinin bir kanıtı bu adam. Çok güçlü gerçekten. Sırtını verdi mi devriliyor. Kaçırdığı şutlar da boştu. Merak edilecek bir sorunu yok. Çok iyi olacak.

Zizic topu eline alsın potaya yakın yeter. Çok rahat sayı buluyor. Savunmada da gayretli. Dıştan da eh işte. Kaçırdığı şutlar da dıştandı. Çok yararlı olacak.

Graves'i çok beğendim. Az ve öz şut kullanıyor. İçeri iyi drive ediyor. 1 numara özelliği de var ama 1 oynamadı.

Teoman'ı da üstlere taşımak istedim. Bu genç arkadaşımız inşallah biraz daha çalışır da formayı kapar. Ben mücadelesini sevdim. Süre vermek gerek mutlaka rotasyon sıkıntısı yaşadığımız şu dönemde.

Hüseyin de özellikle başlarda çok sorumluluk aldı. Bu sene geçen senenin üstüne çıksın bizi finale götürür. Fizik olarak da fena değildi.

Polat'ı da oynadığı kısa dönemde beğendim. İçeriye top indirmekte zorlandı ama savunmada ve ribaundlarda iyiydi. Alacağı süreleri iyi kullanırsa faydalı olabilir. Dalga geçmek yersiz oyuncumuzla.

Alican çok az oynadı ve fazla da birşey yapmadı.

Erdem de ilk yarı az oynadı, ikinci yarı oynamadı sanırım. Fazla yorum yapamayacağım.

Gelelim Strickland'a. Bugün hoşuma gitmeyen tek şeydi ama yarın da bir izleyelim bakalım. Kendini toplarlamazsa guardımız değişir bence ama yarın izleyelim.

Telekom'a gelirsek tamam hazır değiller ama maç hem onların antreman salonlarında hem de affedersiniz hayvan gibi kadroları var. Özellikle Winston ve Wright çok iyiydi.

Hocamıza ve teknik heyetimize de teşekkür ederiz. Her zamanki gibi sıcakkanlı karşıladılar ve bizi de aldılar içeri. Bir teşekkür de yol ve oda arkadaşım Gökçe'ye. Bana hiç yardımı dokunmadı :)

Edit: Hüseyin Polat gayet iyiydi. İzlemeden giydirmesek.
 
Yarın ki maca bende geliyorum....Orda oyuncularla resim cektirme olanagamız olabilirmi....Lütfen Yetkili kişilerin bilgisi varsa paylaşsın...Kerem abiylede yarın tanışırız işallah..
 
bence bu sene çok iyi işler yaparız.geçen seneden en büyük artımız istikrarlı bir skorerimiz var.geçen sene bunu tam anlamıyla sağlayamamıştır.guroviç bu sene 15in altında sayı artmaz.buda geçen seneden en büyük artımız.savunmamızı geçen sene gibi yapabilirsek bu sene fırtına estiririz.tabi bir 3 numara ve sakatlarımızın yakamızı bırakması lazım.... :p

1 numara konusunda pek bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.bu pozisyonda oynayan iyi oyuncularımız var.gerekirse murat kayada var.muratı da 1 numarada oynatabiliriz.bide graves var tabi ;)
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":2g0srusn]Gurovic- 23 sayı 2 asist
Zizic-17 sayı 8 ribaund
Graves-16 sayı 3 rib 4 asist
Hüseyin-10 sayı 6 rib
Milojevic-7 sayı 1 rib
Polat- 6 rib 1 blok
Teoman-2 sayı 2 rib 1 asist
Erdem-1 rib 1 asist
Alican-1 rib
Marshall-2 sayı 1 top çalma
--------------------------------------

İstatistiklerde böyle.

Gurovic 3/3 serbest atış 4/6 ikilik 4/8 üçlük
Zizic 5/8 serbest atış 6/9 ikilik
Graves 4/4 serbest atış 3/5 ikilik 2/4 üçlük
Hüseyin 2/4 serbest atış 1/3 ikilik 2/2 üçlük
Milojevic 1/3 serbest atış 3/5 ikilik 0/3 üçlük
Teoman 1/2 ikilik 0/1 üçlük
Erdem 0/1 üçlük
Strickland 0/3 üçlük

Yorumlarımı birazdan yaparım.
Bu arada Fahri Bey görüşseydik keşke :)

NOT: İstatistikleri ben tuttum. Profesyonel olmadığım için yüzde 100 doğru diyemem.[/quote:2g0srusn]

Evet keşke görüşseydik. Ben orada çalışıyorum zaten her zaman beklerim =)
Hatta o salonda biz de voleybol turnuvası oynadık.Ben arada hemen işe döndüm tekrar geri geldim müdürler yerimizde görsün di mi =)
 
Timur Saglam' Alıntı:
Kerem ve Gokçe zahmet olmazsa Telekom hakkındaki izlenimlerinizi de paylasır mısınız?

Timur abi geçen sene neyseler bu sene de aynılar gibi. Çok top çeviriyorlar. Ne kadardır çalışıyorlar yada kaç günlük takımdır bilmiyorum ama kadro olarak bile çok sağlamlar. Kısaca yazarsak Blakney, Tutku, Barış Ermiş, Serkan Erdoğan, Winston, Barış Özcan, Bekir, Mutlu, Wright, Dudley, Asım. Başka söze de gerek yok. Üstüne bir de onların bir de onların antreman salonu olduğunu eklersek benim takım hakkındaki düşüncelerim iyi. Telekom'da en çok dikkat çeken oyuncular ise Michael Wright ve Kennedy Winston'dı.

Gökçe'nin Notu: Wright bıraktığı yerden devam edecek gibi, gene her şekilde topu çemberin içinden geçirmesini beceriyor.
 
Gecen sene wright sakatlandıgında mac bizim olcak diye sevindim ama gercekten böyle bir oyuncuyu izleyemeyecegimden dolayıda üzüldüm...Gercekten ayrı bir oyuncu hatta ben telekomun maclarına giderim...Adam tek başına fastbreak bile atıyordu ya...Aslında izlerken cok denngesiz atıyor gibi ama nerdeyse %80 ini sokan bi adam...Keneddy e gelince onun 5-6 macını izledim...Gercekten cok güclü bir oyuncu...Şutu iyi sayılmaz ama bu göreceli...Blakney zaten tecrübe....Ervin dudley türk olmuş bu onlara cok yarar en önemlisi bu..
 
Türk Telekom: 82 - Galatasaray Cafe Crown: 77

Galatasaray Cafe Crown, Ankara'daki hazırlık kampının ilk maçında,
geçen sezonun Beko Basketbol Ligi finalisti Türk Telekom ile
karşılaştı. Çekişmeli geçen maçı ev sahibi ekip 82-77 kazandı.

Takımımızda 23 sayıyla en skorer isim olan Milan Gurovic, attığı kritik
şutlarla günün yıldızlarındandı. Bir diğer yeni transferimiz Andrija
Zizic de 17 sayıyla takımın pota altındaki hücum silahı oldu.

Galatasaray Cafe Crown'da sayı dağılımı şöyleydi:

Gurovic 23
Zizic 17 (8 ribaund)
Graves 16 (4 asist)
Hüseyin 10 (6 ribaund)
Milojevic 7
Polat (6 ribaund)
Teoman 2
Erdem (1 ribaund - 1 asist)
Alican (1 ribaund)
Strickland 2

Takımımız, Ankara kampının ikinci ve son maçında yarın Casa TED Ankara
Kolejliler ile karşılaşacak.
 
Alican Güney, Galatasaray Cafe Crown'da

2008 - 2009 sezonu hazırlıklarını sürdüren Galatasaray Cafe Crown,
Alican Güney'i transfer etti. Fenerbahçe Ülker altyapısında yetişen 19
yaşındaki oyuncu, geçen sezon A Takım'a kadar yükselmiş ve 26 Nisan
2008'deki Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi maçında ilk Beko Basketbol Ligi
tecrübesini yaşamıştı.

Avrupa Şampiyonu olan Yıldız Milli Takım'da ve bu sene Avrupa 4.'sü
olan Ümit Milli Takım'da da forma giyen 1.94'lük oyuncu, hem guard hem
de kısa forvet olarak görev yapabiliyor.

Bugün Galatasaray Cafe Crown'ın Ankara kampına katılan Alican Güney,
Türk Telekom'la yaptığımız hazırlık maçında kısa bir süre forma giyme
şansı buldu.

Alican Güney
Doğum Tarihi: 25 Şubat 1989
Boy: 1.94
Pozisyon: Guard / Kısa Forvet
 
Eksik kadroyla yenilgi olağandır. Skor pek önemli değil ama, bu tür maçlar Türk Telekom gibi şampiyonluk yolunda direkt rakip olan bir takıma mesaj vermek için önemlidir.

Cüneyt'le ilgili bazı menfi düşüncelerim var. Malum, Cüneyt bel fıtığı olmuştu. Bel fıtığı ekseriyetle kronikleşen ağrılara yol açar. Ameliyat sonrası dahi hastaların büyük kısmı hayat boyu ağrı çekerler. Şayet Cüneyt'in de kronikleşen bir ağrısı olursa ondan pek fazla yararlanamayız. Dilerim sezon içinde bu tür bir sorunla karşılaşmayız... Mümkün olsaydı da vaktinde Hakan Köseoğlu'nu alabilseydik... Maalesef Karşıyaka'da...

Marshall Strickland bildiğimiz bir oyuncu. Üst düzey yetenekleri yok fakat, Alpella'da istikrarlı bir performansı vardı... Hakiki oyun kurucu olmaması ve top kontrolü konusunda bazı soru işaretleri taşıması düşündürücü...

Hüseyin dışındaki yerli oyuncularımız maalesef skora pek katkı yapamıyorlar. Erdem ve Polat'ın muhakkak boş şutları yüzdeli kullanması lazım. Şampiyonluğa oynayacaksak her oyuncunun cesaretle şut atması gerekiyor. Geçtiğimiz sezon play-off'ta TT serisindeki son maçta Barış Özcan'ın hırs yapıp 5/6 üçlük ile oynadığını ve son dakikaya dek Telekom'u ayakta tuttuğunu unutmamalı... Barış Özcan, Polat Kocaoğlu'ndan kalite olarak üstün bir oyuncu değil. Demekki her oyuncumuz Galatasaray'da oynadığının bilincine vararak kendine güvenmek zorunda! Bu konuda teknik ekibe büyük iş düşüyor.

Bu sene Murat Kaya ve Cemal'in bir kademe yukarı çıkmaları gerek. Bilhassa Cemal'in daha fazla çalışarak formaya asılması lazım. Semih Erden gibi kısıtlı yetenekleri olan, mental yönden zayıf bir oyuncu bile NBA'e seçiliyorsa Cemal'in bunları görerek sabah-akşam salonda yatıp-kalkması lazım. Günde asgari 1000 şut, 500 turnike... Yoksa yazık eder kendine...
 
Demekki bu sene taraftar olarak GUROVİC'E çok ciddi sahip çıkacağız!

Arkadaşlar şimdiden hazırlanalım salonları GUROVİC diye inletmeye.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Demekki bu sene taraftar olarak GUROVİC'E çok ciddi sahip çıkacağız!

Arkadaşlar şimdiden hazırlanalım salonları GUROVİC diye inletmeye.
Kombine alırsak inletiriz abi ama yöneticiler bunu istemiyor herhalde ;)
 
Gurovic bizi coşturacak her türlü hem oyunuyla hemde ... , ama Ziziç de sessiz ve derinden geliyo Ziziçide unutmayalım derim.
Bu arada o formaya sırtında kim taşıyosa giydiği formaya saygısızlık etmediği sürece zaten başımızın tacıdır, hiç bişeyden değilse giydiği formanın üzerindeki armadan dolayı.
 
Kerem Abi birşey soracam; Fatih Solak mı, Polat Kocaoğlu mu ?

Ayrıca Fatih'in neden gittiğini bilen brileri var mı ?
 

Üst