2008-2009 Küçük Bayanlar Şampiyonası-Adana

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Üstteki resimden beş kişi TBBL'deki takımların kadrosunda yer alıyor şu anda. Üstelik, bayan basketbolumuzun eridiği kara dönem.

4-5 yıl içinde sizin de bu şampiyonada çektirdiğiniz resme bakıp, böyle cümleler kurarız umarım.

Şampiyon olmanız pastanın üstündeki krema olur. Siz böyle mücadele ettikçe, arması için oynadığınız için kulübün değerlerini özümsedikçe az sayıda da olsak bizler sizin takipçiniz olacağız.

Bu sene, bir türlü küçük takım maçına gidemedim, bu yüzden de çok üzgünüm kendi adıma.
hem kara dönem diyorsun hem 5 kişi TBBL diyorsun??karar ver??emek veren insanları karalama??
 
Beni yanlış anlamışsınız.

Kara dönem diye yazmamın sebebi kulübün o dönemde bayan basketboluna karşı bakış açısı ve ayırdığı bütçedir.

Asla haddimi aşarak emek veren insaları karalamam, tam tersine o dönemde şubede o kadar zorluğun içinde çalışmış, oyuncular yetiştirmiş, şubeyi ayakta tutmuş insanlara hepimiz teşekkür borçluyuz.
 
Çok güzel bir 5 gün geçirdim.Bir daha böyle güzel bi hafta yakalıyabilirmiyim bilmiyorum..


Öncelikle çok talihsiz bir olay yaşamışım dün ama şimdi düzeltme imkanı buluyorum.Dün yazdığım maç yazısında takımın savunma yükünü Rukiye ile paylaşan Pınarla ilgili hiç bir şey yazmamışım.Ben şimdi foruma girene kadar yazdığımı iddaa ediyordum ama öyle değilmiş Pınardan bir kamyon dolusu özür diliyorum...

Gelelim final gününü.Sabah otelde miniklerle beraberdik.Konuşulan tek şey kupaydı herşeyden çok istiyorduk onu ama olmadı canları sağolsun.

Maça girmek istiyorum hemen.Meral,İdil ve Ece ile süper bir başlangıç yaptık ve 13-2 öne fırladık o arada.Herkes şok oldu.Beşiktaş,Antalya,Şehremini kızlarının da desteğini aldık o sırada güzel bir ortam oluştu orada
Botaş period sonunda yakaladı bizi ve oyun dengeye geldi.

2.perioda önde başlayan yine biz olduk.Savunmada etkili olduk hücumda paylaşarak sayıya gittik.Nurcan sazı eline aldı burada.Ancak 2 faul alması bu dönemde savunmada biraz aksattı onu.

3.Periodda Botaş oyuna daha sağlam girdi.Seyirci desteğinide arkasına sağlam aldı.Uzunlarıyla etkili olmaya çalıştılar.Ayrıca forvetleri dipten penetre ederek çok sayı buldu.Burada durdurmamızda imkansız hale gelmişti.Çünkü içeride genç takım düzeyinde bir uzun,dışarıda genç takım düzeyinde bir forvet oynadı.
İçerdeki oyuncumuz yardıma gidemedi forvet savunmasına çünkü uzunları içerde sağlam işler yaptı.Forveti savunan Rukiye ve Pınarda artık turnuva yorgunluğunu yaşamaya başladı burada.

Son period 11 e çıkan farkı 4'e indirdik ama olmadı.Seyirci desteğini arkasına alan botaş maçı kazandı.Sadece maçı ama...


Şimdi minikleri forma numaralarına göre tek tek değerlendireceğim kendimce bir turnuva kiritiği yapmaya çalışacam.

Ece:Dün tek ayakla inanılmaz işler yaptığı bir tv kaydı olsaydı attığı son şutu jenerik olurdu.Hem savunmada yaptığı kısa savunması hemde hucumda ki yaratıcılığı takıma seviye atlattı.

İdil:Turnuva genelinde 2-3 maçta faul problemine girdi.Hucumda içeri penetre özelliği ve sıkıştığımız anlarda yarattığı şutu çok ama çok işimize yaradı.Tek tek rütbe takmak istemiyorum ama İdil takımda 4-5 oyuncuyla beraber fark yaratıyor.Şanslı olduğu bir konuda inanılmaz doğru ve yapıcı insanlarla çalışması.

Gamze:Turnuva boyunca Adana'da en fazla ilgi toplayan kızımızdı Gamze.Nedenide Işıl olsa gerek.Gerek fiziksel gerekse saha içi mücadele şekli bir tane Işıl geliyor dedirtti Adana'lı basketbolseverlere.Oda ilk 4 gün çok süper işler yaptı.Şehremini maçında 1,5 dakikada yaptığı 7 sayılık oyun bize final yolunu açan etmenlerden bir taneseydi.

Meral:Kaptan sürekli takımı topladı.Ablalık yaptı.Saha içinde öyle kritik yerlerde devreye girdi ki.Hem rakibin direncini kırdı hem takımını ayağa kaldırdı.Kupa töreninde de Galatasaraylı gibi durdu en önde.Kupa yakıştı ona.

Rukiye:Bayan muhalefet :) .İyi bir şutör olacak.Ve bir tezi de yıkacak.Hani hep derler ya şutörler savunma yapmaz diye.Bu kız sonuna kadar yapıyor.Ve şut atarken hiç korkmadan eli titremeden atıyor.Çalışacak ve karşılığını alacak Rukiye.

Gizem:Talihsiz bir turnuva geçirdi gizem.Bir kaç defa sakatlandı.Bugünde oyun içinde bir şansızlık yaşadı ve onu çok aradık.Dilara turnuvanın 2.gününden beri oynamayınca Dilara'nın yaptığı iş takım içinde herkese eşit olarak paylaşmıştı.Gizemde o arada kendine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi.2. Olmamızdan en çok o etkilendi o da benim gibi bizim 1 olmayı herkesten fazla hak ettiğimizn farkındaydı çünkü.

Pınar:Hala yaptığım hatadan dolayı çok özür diliyorum Pınar'dan.Ona kendimi affettirecem.O bu ekipte Işılı en çok seven oyuncuydu.Onu örnek alması ne kadar doğru bir yolda olduğunun göstergesi zaten.Takımda çimento görevi görüyordu.Bu ekipte içeri penetre özelliği en iyi olan isimdi Pınar.Ofansif özelliklerini geliştirebilirse(ki bunu yapacak o)ilerde 1.ligde izleriz Pınar'ı.

Nurcan:En çok alkışı alan isimlerden biriydi.Son iki gün oynadığımız rakiplerin uzunlarının başına bela oldu.Kendisinden 15 cm uzun kişilerle savaştı ve kazanan hep o oldu.Çünkü o hep istedi.Sene başında erkek a takımda oynayan zizicin bir sözü vardı Ribaundu arzu alır..Nurcan hep arzuladı hep aldı.Dün ki istatistik kağıdında 16 sayı 16 ribaund yazdırdı.Ve tüm ekiplerin saygısını kazandı.

Dilara:Dilara 2.gün Beşiktaş maçında sakatlandı ve turnuvayı orada kapattı.Dilara özellik olarak Pınar'a benziyor.Aynı işleri yapıyorlardı onun olmaması bizim rotasyonumuzu kötü bir noktaya getirdi ve onu çok aradık.Onunda morali baya bozuktu ama hep takımın yanında oldu takımdaşlık duygusunun gereklerini gerçekleştirdi aferin sana Dilara.

Büşra:Ona kısaca sizde BÜŞ diyebilirsiniz :). Ribaundcu ve mücadeleci özelliğiyle ortaya çıktı Büşra turnuvada.Görev adamı olduğunu gösterdi.Hocası ne zaman çağırsa hemen gerekeni yaptı kenarda otursada sürekli maçın içinde olduğunu gösterdi benide en çok bu özelliği etkiledi.Ofansını geliştirdiği takdirde o da olacak..

Melis:Ya 3 ya da 4. gün oynadığımız maçta sakatlanan arkadaşının yerine girdi ve kendini orda gösterdi Melis.O maçı almamızda onun extra katkısı vardı ve bizim yolumuzu açan maçlardan biriydi.Her maç biri extrasını verdi takıma ama Melis en gereken yerde yaptı bunu.Sonraki günlerinde ilk 5e yerleşti.Maç eksiğinden olsa gerek faul problemi yaşadı.Ama o da çalışma ve konsantrasyonla olacak.Mücadele gücü olarak 10 üzerinden 11 sana Melis.

Sena:Takımda en çok şakalaştığım aslandı o.Benle dalga geçiyosunuz diyordu ama ben en çok onu yakın bulduğum için ona takılıyordumçSena turnuvadan 15 gün önce takımdan ayrılan başka bir arkadaşının yerine takıma katıldı ve saha dışında takım arkadaşlarıyla gayet iyi anlaştı yeni olmasına rağmen.En çok onun çalışması gerekiyor çünkü en geç o buraya katıldı.O da çalışmak için gayet istekli zaten.
 
Staffa geldi sıra :) en gururlandığım yer bu olsa gerek.

Birtan Öztürk:Bu süper ekibin patronu Birtan abi.Galatasaraylılık duruşunu müthiş sergiledi burda ve özellikle diğer takımın velilerinden inanılmaz övgü aldı onun haberi olmasada :)6 Gün boyunca hakeme bir kere itiraz etmezmi bir insan etmedi.Herkes şaşırdı ama etmedi.Onu tanıyanlar ise onun hep böyle olduğunu koç tarifinin adresinin Birtan abiye çıktığını söylediler.

Efe hoca:Birtan abi ile beraber sürekli fikir alışverişinde bulundular.Çok katkısının olduğuna inanıyorum.Benim için en önemli noktada harbi Galatasaraylı olması oldu :) .Kızlarla gayet iyi anlaşan kızların öz abilerinin yerine koyabilecekleri bir antrenörleri var ne mutlu kızlara...

Özge Alev:Bir çoğunuz tanıyor Özge ablayı a takımdan dolayı.Onun işi gücü yokmuş gibi kalkıp buraya gelmesi benim inanılmaz hoşuma gitti.Galatasaray hakkını masa başında yedirmedi.Teşekkürler özge abla dostluğun ve burda yaptığın işer için...

Zerri abla:Abla dedim soyadını bilmediğimden değil öz ablam gibi gördüğümden.Kızların bir dediğini iki etmedi burada.En ufak bir sakalık ile bile saatlerce uğraştı.İşini bu ülkede en iyi yapan isimlerden birisin sen Zerrin abla sanada dostluğun ve yaptığın işlerde dolayı teşekkür ediyorum.

Biz bugün Türkiye 2. si olduk.
Ama maç sonunda salon avlusunda konuşulan tek şey vardı ki Galatasarayın burayı hak ettiği ve kızların mücadelesinin alkışa değer olduğuydu.
Biz burda Botaş ve Ceyhan dışında kalan takımların Şampiyonu olduk.Biz bugün Adnan Menderes kapalı spor salonunda 2 BİN kişinin alkışını aldık gerisini siz düşünün.

Çok kötü bir nokta ya deyinelim şurada sahada mücadele eden 14 yaş gurubu çocuklar tribünnde ağzından küfürler eksik olmayan veliler.Buralardan iyi ders çıkarmalı insanlar.Yoksa kendi evlatları kaybedecek.

Turnuvanın en centilmen iki veli gurubu Galatasaray ve Antalya kafilelerine teşekkür ediyorum.

Botaş küçük takımını ise sadece ve sadece bugün ki mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.Onlar finale kalmaya hak etmediler.Herkes Antalya ve İÜSK maçlarını hangi oyunlarla kazandıklarını gördü.Yakışmadı buraya.

Kızlarsa akşam 21:00 de otobana kadar uğurladım.Dönüş yolunda düşündüm ben ne kazandım burda acaba dedim cevap tak diye geldi.12 Tane pırıl pırıl kardeşim var artık benim ve onları sonuna kadar takip edeceğim.

*Çok uzun oldu bu yazı burda kimseninin okumayacağının farkındayım ama kızlar her maç sonu okumaya alıştı gider gitmez okuyacak onlar biliyorum :)

Hadi kalın sağlıcakla
 
Valla banada adresi yolladı baktım resme Onur Abi photoshop diyorum :)

İşin şakası Adananın Galatasaraya açılan kapısı Arda Öztürk ;)
 
Arda Öztürk' Alıntı:
Staffa geldi sıra :) en gururlandığım yer bu olsa gerek.

Birtan Öztürk:Bu süper ekibin patronu Birtan abi.Galatasaraylılık duruşunu müthiş sergiledi burda ve özellikle diğer takımın velilerinden inanılmaz övgü aldı onun haberi olmasada :)6 Gün boyunca hakeme bir kere itiraz etmezmi bir insan etmedi.Herkes şaşırdı ama etmedi.Onu tanıyanlar ise onun hep böyle olduğunu koç tarifinin adresinin Birtan abiye çıktığını söylediler.

Efe hoca:Birtan abi ile beraber sürekli fikir alışverişinde bulundular.Çok katkısının olduğuna inanıyorum.Benim için en önemli noktada harbi Galatasaraylı olması oldu :) .Kızlarla gayet iyi anlaşan kızların öz abilerinin yerine koyabilecekleri bir antrenörleri var ne mutlu kızlara...

Özge Alev:Bir çoğunuz tanıyor Özge ablayı a takımdan dolayı.Onun işi gücü yokmuş gibi kalkıp buraya gelmesi benim inanılmaz hoşuma gitti.Galatasaray hakkını masa başında yedirmedi.Teşekkürler özge abla dostluğun ve burda yaptığın işer için...

Zerri abla:Abla dedim soyadını bilmediğimden değil öz ablam gibi gördüğümden.Kızların bir dediğini iki etmedi burada.En ufak bir sakalık ile bile saatlerce uğraştı.İşini bu ülkede en iyi yapan isimlerden birisin sen Zerrin abla sanada dostluğun ve yaptığın işlerde dolayı teşekkür ediyorum.

Biz bugün Türkiye 2. si olduk.
Ama maç sonunda salon avlusunda konuşulan tek şey vardı ki Galatasarayın burayı hak ettiği ve kızların mücadelesinin alkışa değer olduğuydu.
Biz burda Botaş ve Ceyhan dışında kalan takımların Şampiyonu olduk.Biz bugün Adnan Menderes kapalı spor salonunda 2 BİN kişinin alkışını aldık gerisini siz düşünün.

Çok kötü bir nokta ya deyinelim şurada sahada mücadele eden 14 yaş gurubu çocuklar tribünnde ağzından küfürler eksik olmayan veliler.Buralardan iyi ders çıkarmalı insanlar.Yoksa kendi evlatları kaybedecek.

Turnuvanın en centilmen iki veli gurubu Galatasaray ve Antalya kafilelerine teşekkür ediyorum.

Botaş küçük takımını ise sadece ve sadece bugün ki mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.Onlar finale kalmaya hak etmediler.Herkes Antalya ve İÜSK maçlarını hangi oyunlarla kazandıklarını gördü.Yakışmadı buraya.

Kızlarsa akşam 21:00 de otobana kadar uğurladım.Dönüş yolunda düşündüm ben ne kazandım burda acaba dedim cevap tak diye geldi.12 Tane pırıl pırıl kardeşim var artık benim ve onları sonuna kadar takip edeceğim.

*Çok uzun oldu bu yazı burda kimseninin okumayacağının farkındayım ama kızlar her maç sonu okumaya alıştı gider gitmez okuyacak onlar biliyorum :)

Hadi kalın sağlıcakla

Katılmadığım bir cümlesi olsa da harika bir yazı olmuş ellerine sağlık Arda abicim!!!Ayrıca bütün maçlarımızı izleyip bizi de bilgilendirdiğin için çok teşekkürler!!

Kızlarımızaysa söylenecek çok söz yok aslında.Ne desek yetersiz kalır ama onlar bizim gönlümüzün Şampiyonları, bunu bilmeleri yeterli!!
 
Arda Öztürk' Alıntı:
Resime yorum yap Erdal :) .Adam çekip koymuş piyasaya :)

Fotomontaj diyorum :)

Onur Abi sende lütfen yardım yataklık yapma ya artık 1 ay benim resmim var kücük takımla siteye cıktım diye gezecek Adanada biz cekiyoruz sonra tafrasını :)

Arda Abiye tüm macları izleyip yorumladıgı icin tesekkür ediyorum ;)
 
Hepsinin alınlarından öperim. Altyapımızın bu kadar gelişmesi ve artık şampiyonluklar için sahaya çıkmamız ayrı bir gurur. Emeği geçen herkese teşekkürler.
 
hepsine ayrı ayrı tebrikler istanbulda yeniyim seneye inş bütün altyapı maçlarını seyredicem üniversitedeki derslerim müsade ettikçe sizinle gurur duyuyoruz daha nice güzel haberlerinizii bekliyoruz
 
Umarım bu şampiyonada forumda oluşturduğumuz sinerji gelecek sene ilgiyi arttırır.

Arda'ya da bir kez daha teşekkürler, şampiyonayı yaşattı bize resmen.

Oyuncular ve teknik ekibe de tebrikler ve teşekkürler. Altyapı takımlarımızın mücadelesini izlemek büyük keyif; ama bizim alcağımız en büyük keyif, bu seviyedeki oyuncularımızın 4-5 sene sonra A Takım'a yükselmeleri olacak.
 
Yenilmişiz ama o kadar önemli değil , bu tür alt yapı maçlarında önemli olan maç ve turnuva alışkanlığı kazanmak tabi A takımlar seviyesine çıkacak bir nesil yetişrimek en önemlisi.

Türk takımlarının en önemli başarıları her zaman altyapıdan yetişen çocuklarla olmuştur devşirerek bir yere varılamaz.

Önümüzdeki yıllarda burada olan oyunculardan bir kaçını umarım üst yapılarda görebiliriz.
 
Buradan geleceğin basketçilerini yüreklendiren,arkalarda olduklarını hissettiren,ve bizleri bilgilendiren arkadaşlara teşekkür ederim.Sizler burada önemli birşey yapıyorsunuz.Burada bunca yazılanlar Galatasarayın resmi sitesinde 4 satırla yazılmış.Kızlar ikinci,erkelerde dördüncü olmuş.Kaç defa mail attım acaba altyapıda oynayanların isimleri düzeltirebilirmiyim diye,olmadı.Şu anda 3 yıl önce oynayan çocukların isimleri yayınlanıyor. Bunların içinde basketi bırakanlarda var. Ben Galatasarayın sitesinde adlarını,maç istatistiklerini,daha önceki başarılarını,birde küçük resmini(Maçlarda karşılaştığımda tanımak için) görmek isterdim. Bu açığı bir ölçüde kapatıyorsunuz.Burada yazılanlar ne kadar uzun olursa olsun bir solukta birkaç kez okunduğunuda söylemek isterim.
 
Teşekkür ederim Şafak abi.Ama biz bunu bir iş olarak değil bir görev olarak görüyoruz ve bunu yaparkende gerçekten büyük zevk alıyoruz.
Adana'da ben çalıştım,İstanbul'da Emre Sarp kovalıyor zaman zaman Gökçe gidip destek veriyor oyunculara.Bizden önce sitenin ilk kurucuları Önder abiler,Murat abiler yapmış.Biz bunları yapmaya devam edeceğiz bir iş olarak değil bir zevk olarak yapacağız bunu.
 
Bu kadar küçük yaş grubu olmasına rağmen tribünlerde destek veren hangi renk olursa olsun herkese sonsuz teşekkürler.
Ayrıca kızlarımızında canı sağolsun.Umarız onlarında bir gün Avrupa Kupası kazandığını görürürüz ama şimdi ders zamanı :)
Derslerinizi aksatmayın :)
 
Arda Öztürk' Alıntı:
Teşekkür ederim Şafak abi.Ama biz bunu bir iş olarak değil bir görev olarak görüyoruz ve bunu yaparkende gerçekten büyük zevk alıyoruz.
Adana'da ben çalıştım,İstanbul'da Emre Sarp kovalıyor zaman zaman Gökçe gidip destek veriyor oyunculara.Bizden önce sitenin ilk kurucuları Önder abiler,Murat abiler yapmış.Biz bunları yapmaya devam edeceğiz bir iş olarak değil bir zevk olarak yapacağız bunu.

Ardacım benim yazarken aklıma gelmeyen doğru kelimeyi yazmışsın 'Görev'. Bu iş gönül işi yoksa çok zor.Ben sizleri taktir ediyor ve destekliyorum.Hani görünmeyen kahramanlar denir ya,bir başarının oluşmasında payı var olan. Sizler onlarsınız.


Bu arada çarşamba günü Yıldızların 3-4 karşılaşması oluğunu hatırlatmak isterim.
 
Okunmayacak derken,okunmaz olur mu Arda Abi?

Alınlarının akıyla orada sonuna kadar savaşmış aslanlarımız,altın kızlarımız olur da biz iki satır şeyi okumaya mı eriniriz??? :)
 
resimlerin fotomontaj olmadıgını arda heralde teyit edersin
birtek bizleri taraftarları yazmamışssın

senelerdir tribünleri kovalayan bana kızımın galatasarayda oynaması kadar mutluluk verecek bir şeyin olmadıgı kesin yakılan meşaleler onların gerçek şampiyonlugu içindi hepsine teşekkür ederiz
 
bir arkadaş fotografların fotomontaj oldugu görüşündeydi resimlerin ve yakılan meşalelerin gerçek oldugunu ifade etmek isterim

nereden biliyorum çünkü meşaleleri biz yaktık

maça gelen bütün galatasaraylılara ve galatasaraylı olmayıp bizi destekleyen herkese teşekkürlerimi sunarım kızlarımız ellerinden geleni yaptılar ama ikincilkle yetindiler başta antrönör birtan hoca olmak üzere tüm takımave yardımcılara teşekkür ederiz.
 

Üst