2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ali Demirci' Alıntı:
Gerçektende artık şu transfer olaylarında ciddi adımlar atmaya başlasak çok iyi olacak :?

Millet piyasayı süpürdü,yerlileri kaptı bizler Avrupa'dan da çok ciddi teklifler alan yerliler peşinde koşuyoruz umarım Kaya transferi olur.Telekom bu seferde M.Salyers'ın peşindeymiş ve çok iyi bir transfer teklifi yapmışlar.Efes ve Telekom çok iyi trasferler yaptılar anlaşılan o ki bizim hedefimizi alacağımız yabancıların kalitesi belirleyecek.

yok artik daha neler!!! wright , lang , dudley , williams gibi 4 tane 4 numaranin yanina bide salyers'i alipta ne yapican , 3 oynaticaksan 5 yabanciyida uzundan kullanmak risk , aliyorsan guard mevkine alabilecegin tek oyuncu kaliyor kerem hedef buysa nasil bir butce bu ? derim ben adama , kadroyu soyle dusunsenize telekom'un;

tutku - baris ermis - kerem
serkan - baris ozcan - bekir
salyers - haluk - williams
wrhigt - dudley
lang - asim

bu kadroyu kurarsalar birak ligi ulebide alirlar.
 
salyers super bır sezon gecırmıs olabılır ama cok guven veren bır oyuncu deıl fenerbahcede tanıdıgım salyers cok sılıktı ıyı tutulursa hıcbırsey yapamaz gıbı gelıyor bence ıyı basketbolcu sert basketbolcudur forever gaınes :)
 
Arkadaşlar Adeleke'yi alabilmemiz için Banvite bonservis vermemiz gerekiyor, bizim yönetimin bunu vereceğini sanmıyorum.
Türkiye'de oynamış bir yabancıyı kontratı bitse dahi 1 sonraki sezon alabilmen için geçen sezon oynadığı klüpe bonservis verme zorunluluğu var, bonservis rakamıda oynadığı klüpten aldığı ücret kadar oluyor!

Mesela Shumper'ti Efes almak isterse 500-600 oyuncuya verecek bir o kadarda BJK ye verecek.
 
Tofaş'ın parladıgı, turk basketbolunda talep enflasyonu nedeniyle mantıksız rakamların ucustugu sezonlara geri donebiliriz, bu gidisle. Yerli oyuncu havuzu kısıtlı en buyuk acmazda alttan belli standartlarda oyuncu yetismiyor, gelmiyor. Antalya Bursa vb. buyuksehirlerde bu ise girerse ki girsin... Oyuncu azlıgında ucretler tavan yapacak. Nasıl emek fazlalıgında ucretlerin asırı dusmesi ''normal'' olmakla beraber adaletsiz ve sisteme zarar veren bir olaysa tersi de oyle...

Pratikte bunun birçok açılımı var. Ornegin, 4. olmak istiyorsanız 6-7m$ harcamalısınız ama 5.lik icin 2m$ harcamanız yeterli... Guc dengesi bozuk, orta sınıf takım sayısı artmalı...

Bu konunun bizi ilgilendiren yanı yerli oyuncu havuzunun kısıtlı olusundan oturu sozlesmesi biten ust ve orta duzey oyunculara talebin fazla olusu. Normalde 200bin$ a oynayan ve oynadıgının karsılıgı bu olan bir oyuncu 5 buyugun isine yarayacaksa (rotasyonda tali bir gorevi yapsa bile) ucretini ikiye katlayabilir. İsin sırf maliyet boyutu onemli degil, kaybettiginiz parcanın yerini doldurmak -kısıtlı oyuncudan oturu- cogu zaman mumkun olmaz.

Transfer yaparken gelecek 2-3 yılı da dusunmeliyiz. Yerli oyuncu piyasası belli. Gelecek vaad eden -Ozellikle uzun oyuncular- oyuncularla uzun sureli kontratlar yapıp kiraya verebiliriz. Ana kadrodan ise sozlesmesinin bitimini beklemeden yenilemeliyiz. Formda oldugu donem dısında aklımıza nedense gelmiyor. Bjk Sinan'la 2 yıllık anlassaydı, Efes bu kadar kolay alabilir miydi? Tufan'ın sozlesmesi seneye bitiyor. Simdiden biraz zam yaparak sozlesme uzatmalıyız. Seneye efesle telekom kadrosuna katmak isterse hem mali acıdan zorlanırız hem de oyuncunun kafası karısır. Cemal'i bonservisiyle vermeseydik keske. İyi oynarsa alırız diye dusunmeyin. İyi oynarsa talibi artar. Ozellikle biz bunu yapmalıyız. Cunku telekom efes ve fulker bizden cok daha zengin. Yerli oyuncular icin her sene mucadele edemeyiz.
 
Evet,ama maalesef durum bunu gösteriyor TT,para saçmaya devam ediyor :? Ve o saydığınız kadroda 2 eksik olabilir belki Wrihgt ve Williams + Kerem olmayabilir.Ama onun dışında daha getirecekleri 1 numara yabancı tercihleride var bakalım o kim olacak.

Neyse konumuz kendi takımımız ama rakipleride irdelemek gerekiyor bu açıdan yazma gereği duydum şu görünen tabloda pota altı bakımından TT,FBÜLKER iyi durumdalar.Efes,Ermal'i kaybetmekle pota altı sertliği kalmadı gibi.Bu bakımdan bizimde bu bölgelere yapacağımız takviyeler çok önemli.Fatih,Hüseyin ve Cemal'in yanına gelecek ABD'li(ler) umarız bu pozisyonumuzu ağırlaştıran isimler olur.

1 numara tercihimizde çok önemli.Geçen yıl bu pozisyondan çok canımız yandı hepimiz daha tecrübeli ve Avrupa basketbolunu bilen bir oyuncu bekliyoruz ve bu konuda Erman Hocamıza sonsuz güveniyoruz.Sistemine uygun isimleri hedeflerimiz doğrultusunda bulup taş gibi bir takım ouşturacaktır.
 
Kerem Tunçeri Triumph Lyubertsy'de
İspanya'nın Real Madrid takımından ayrılan milli basketbolcu Kerem Tunçeri, Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
 
Kerem Tunçeri Triumph Lyubertsy'de

İspanya'nın Real Madrid takımından ayrılan milli basketbolcu Kerem Tunçeri, Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Kerem Tunçeri, Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımıyla anlaştı.

Galatasaray altyapısından yetişen 30 yaşındaki Tunçeri, Efes Pilsen, Ülkerspor ve Beşiktaş'tan sonra 2006 yazında Real Madrid'e gitmiş, iki sezon oynadığı İspanyol ekibinde hem lig hem de Uleb Cup şampiyonluğu yaşamıştı.

Transfer döneminde adı Efes Pilsen ve Türk Telekom ile anılan 1.90 boyundaki oyun kurucunun Trıumph Lyubertsy ile iki yıl için 2,6 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı öğrenildi. daha önce dynamo moskova regıon olarak bilinen Lyubertsy, geçtiğimiz sezon Rusya Ligi'ni dördüncü sırada tamamladı. Uleb Cup'ta mücadele eden Lyubertsy'nin antrenörlüğünü ise eski ünlü Sovyet basketbolcu Stanislav Eremin yapıyor.

Kaynak: NTV Spor

http://www.ntvspor.net/pages/24891.asp
 
Arkadaşlar burda binlerce sayfa yazıyoz ama boşuna bu siteye girip transfer topiğini görse kesin bunlar 56 oyuncu aldı sanar.Bence transferden önce gelecek sene takımın başında olacak koçun belirlenmesini beklersek daha mantıklı olur
 
Murat Ozyer BJK ile kesin anlaşmıs deniliyor ntvde alt yazıda.. Bu demek oluyor ki GS'ımızın en oınemli rakipleri efes-telekom-fb.. bjk aradan çıkmıştır:)
 
Bora Abi bunu yaşı oldukça genç arkadaşlardan duysam güler geçerdim ama sizden duyunca içim fena oldu.Basketbol bilgisine laf etmenizi önemli değil fakat Murat Hoca orada bir Galatasaraylı olarak bulunacak bunu da kimse unutmasın.
 
Bunun anlamı Hite'la yollarımız ayrılıyor. 2 yıl icin 2.6m$ buyuk para, yonetimin yapacagı bir sey yok. Dısardaki sorunlarımızı kokten cozme sansımız kalmadı, boylelikle... Ya da Hite'ı Turk yapalım :)

Murat Ozyer icin hayırlı olsun... Bjk'nin kadrosu belli olmadan hemen saf dısı ettiniz, nedense... Kuculdugune dair bir emare var yok henuz. İkimizde henuz oyuncu almadık Sinan ve Kaya'yı kaybettiler ama bizden kotu oldukları anlamına gelmez. Hatta somut olarak 1-0 ondeler, salonları var...
 
Bora Yuksel' Alıntı:
Murat Ozyer BJK ile kesin anlaşmıs deniliyor ntvde alt yazıda.. Bu demek oluyor ki GS'ımızın en oınemli rakipleri efes-telekom-fb.. bjk aradan çıkmıştır:)

Göreceğiz bakalım.

Şampiyonluğu kesinlikle zorluyacaklardır, ligi bizden bile üstte bitirebilirler. ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst