2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alperen kardeşimiz bu sezon Caferağada yenildiğimiz Alpella maçını izlememiş galiba. Zaten transfer edilecek Türk oyuncu neredeyse kalmamışken Serhat olumlu bir transfer olacaktır bence...
 
Sinan'ın yaptığı savunmayı biraz zorlasa inanıyorum ki Murat Kaya da yapar.Abartmayalım Sinan'ı..

Murat, guard'ın savunmasına göre kendini ayarlayan bir oyuncu tipidir bence.Murat 2 numarada oynarken 1 numarada oynayan adam gerçekten sıkı bir savunma yaparsa Murat da ondan güç alarak savunmayı daha da sert yapabilir..
 
Serhat konusundaki görüşlere katılıyorum, şahsen ben gözümü kırpmadan 3 numarada ilk 5 başlatırım ama FÜlker kontratı altında bildiğim kadarıyla, bu sene Alpella'dan geri alacaklardır. Bizdeyken neden bıraktığımızı hala anlayabilmiş değilim. Ortalama üstü savunmasının yanında, boyuna göre iyi bir ribauntçu ayrıca sertliğe gelebilen biri. Hücum gücünün de oldukça artırdı. FÜLker onu yeni Ömer Onan olarak piyasaya sunacaktır yakın zamanda hiç merak etmeyin, bize kalmaz Serhat.
 
Serhat rotasyonu derinleştirir ama disiplin sorunu oldugu yonunde bilgiler mevcut. Biraz da tembelmiş. İstekli hırslı bir Serhat bulursak faydalı olur.

Rotasyonu olustururken 4 yabancıya gore dusunmek gerekli. 5. yabancı gelecekse yine subat gibi gelir. Asıl 3+2 geregi zaten 5 yabancıyı istediginiz gibi kullanmanız olanaksız. 4 yabancı olunca, Kaya gelse bile sorunlar bitmiyor. Bence bu sezonun kritik soru(n)larından biri bu, bence en onemlisi.

2 iç, 2 dış yabancı oyuncu almak mantıklı gibi gelse de bence optimum seçim degil. Elimizde Huseyin, Cuneyt, Tufan ve Kaya(takıma katıldıgını varsayalım) var.

2 iç 2 dış yabancı oyuncuyla, dogru seçimler yaparsak pota altını hallederiz. (Huseyin, Kaya, yabancı, yabancı)

Fakat dış oyuncular beni tatmin etmiyor. 4 dış oyuncu yeter mi? -Cuneyt Tufan Yabancı Yabancı (Erdem-Murat)- 3 ü sahada olacak, 1 i onları yedekleyecek. Erdem'de maçın gidişine gore gorev adamı olarak sınırlı dakikalar alacagını goz onune alırsak, dışta yetersiz kalırız diye dusunuyorum.

Yabancılardan biri pg olacak ne kadar skorer olsa da 1 numaradan skor uretmek sıkıntılı bir iştir. 2 numara oynayıp skor uretmekten cok farklı. Dışta butun skor beklentimiz biri oyun kurucu olan iki yabancımızın uzerine kalmış gozukuyor. Bu yuku kim olsa kaldıramaz. Kısır bir takım olabiliriz. (Diger taraftan istatistikler bizi yanıltabilir. Dışta neredeyse butun topları iki yabancımız kullanacagı için, iyi sutor olmasalar bile skorer gozukebilirler. Zaten (Fitch'i gecelim) Mitchell, Dee ve Hite gibi aslında ust duzey sutor-skorer olmayan oyuncular, kalitelerinin uzerinde istatistiklere imza attılar. )


2 uzun 3 kısa ile oynadıgımıza gore, 2 uzun kontenjanı için 4 ust duzey oyuncumuz olacak, ort. 20 dk ya tekabul ettigi için atıl kullanım sozkonusu olabilir.
3 kısa kontenjanı için de 4 ust duzey oyuncumuz olacak burada da gorece bir kıtlık sozkonusu. Erdem ve Murat kısıtlı gorev sure alacagını kabul ediyorum. (Daha fazla sans bulsalar bile maçı çevirebilecek oyuncular olarak gormuyorum acıkcası. İyi işlevsel birer parça olabilirler.)
2/4 - 3/4 dagılımı bana en iyi dagılım gibi gelmiyor. Karsılastırma için diger bir ölçüt, Huseyin-Kaya / Cuneyt-Tufan hangi ikili size daha fazla guven veriyor? Gerek kalite gerekse de -asıl onemlisi- sayısal olarak, dışta içe gore daha zayıfız.

Çözüm? (Goruslerinizi merak ediyorum...)

Not: içte ve dışta başka sorunlarımızda var bence. 06 -07 sezon sonunda da bu tur degerlendirmeler yapılmıstı. Ozellikle koç seçimi belli olduktan sonra az çok ne oynayacagımız belli oldu. Dış atışlara kolayca yonelmemiz, (Cuneyt'in kendi tercihleri O'nu buna iten baska faktorlerde var kanımca...) yuksek top kayıpları...vb. (evvelki sezon Mitchell ve Fitch'in kişisel ozelliklerinin bunda payının yuksek oldugunu dusunuyordum ama bu sezonda yine belirgin biçimde top kayıpları goze çarptı.) Koçing olarak bu kronik sorunlarımızda buyuk bir aşama kaydedecegimizi sanmıyorum. Geriye oyuncu seçimleriyle, takım kimyasıyla oynayarak - yani oyuncu odaklı bir çözüm- daha uretken akıskan pasor bir takım kurmak kalıyor.
 
Çözümü bilmem ama

Bu kadar kafa patlatmaya değmez be Timur abi, geçen sene de çok patlatmıştık. Pek sözümüz dinlenmez heralde.
 
Kaya ile efes de ilgileniyormuş. ermali gönderince o boşluğu kaya ile kapatacaklar.
önceden bitirecektik şu işi. şimdi zora girdi.
 
:( arkadaslar bence 2 numara pozisyonuna hite yerine daha tecrübeli olan marcus brown cok faydalı olur ve cok tecrübeli hemde yanılmıyosam euroleague sayı kralı :roll:
 
Oğuzhan Akyıldız' Alıntı:
:( arkadaslar bence 2 numara pozisyonuna hite yerine daha tecrübeli olan marcus brown cok faydalı olur ve cok tecrübeli hemde yanılmıyosam euroleague sayı kralı :roll:

marcus brown geçen senenin yarısında sakattı ve oynamadı. zalgrisin kadro derin olduğu için çok sorun yaşamadılar. biz o riske giremeyiz.
gerçi oynadığı zamanda 20 sayıdan aşağı atmadı ve dediğin gibi bir zamanlar sayı krallığına yakın bir oyuncuydu.
 
marcus brown kariyeri düşüşe geçen bir oyuncu özellikle kambala-golemac-grangerın olduğu zamanklarda efes'te çok iyiydi fakat cska'dan ayrılıp malag'ya gittikten sonra kariyeri düşüşe geçti yaş da kemale erdi
 
marcus brown ' u beğenmiyoruz ama onun yerine gelecek yabancıları çok merak ediyorum owes ve gaines kalmalı kaya gelirse owens gidebilir oyun tarzları çok benziyor ama gaines gibisi zor ayrıca granger ne durumda geçen sezon bir ara gündemimizdeydi ama ne oldu bilmiyorum. ;)
 
marcus'u beğenirim ama sakatlık problemi var mesela şubat'ta sakatlandı biz onun yerine o ayar birini o sezon alamayız işte sorun bu...
granger'ın herşeyine katlanır alırım çünkü öyle bir şut yok ya
 
marcus brown sakatlanmasa baskette hagi dönemi yaşatır. ama büyük risk dediğm gibi
grangeri geçen sezon girona almıştı sonra sakatlandı mı disiplinsizlik mi nedir gönderdiler, bi yerde oynamadı galiba
 
söyle bi düşündümde transfer etcek yerli oyuncu kalmadı piyasada napacas yhaa

pota altına ksk den emre bayav düşündüm aama olmas heralde
 
emre darüşşafakayla anlaştı zaten o potansiyelini sanırım hiçbir zaman ortaya koyamayacak
 
serhat ı ne kadar eleştirsemde şuanda daha türk oyuncu kalmadı eğer derin kadro oluncaksa maç başına 12 13 dk alıp ii işler yapar mecbur onu alıcaz daha kalmadı çünkü
 
emre sırbistan'da yetişmişti yanlış hatırlamıyorsam....hücum özellikleri oldukça gelişmiş bir oyuncu özellikle pas özellikleri ama o da cemal gibi gereksiz faul yapıyor ve cemalden daha yumuşak
 
Basketbolculara güveni tam


Gebze'de geçtiğimiz hafta başlayan Beyaz gölge Basketbol Kampı'nı ziyaret eden Türk Basketbolu'nun simge isimlerinden Aydın Örs ile yeniden Galatasarayımızın antrenörü Murat Özyar'ın genç basketbolculara güveni tam.

Beyaz Gölge Basketbol Kampı'nı ziyaret ederek gençlerle sohbet eden Aydın Örs, bu tür yaz kamplarının artması gerektiğini söyledi.

Aydın Örs, genç basketbolcuların sorularını cevaplandırdığı sohbet toplantısının ardından yaptığı açıklamada, buraya davcet edilmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Genç bastketbolcular çok güzel tesislerde kamp yapıyor. Beslenme, barınma, antrenmanlar, yüzme havusu, fitness bölümü. Her şey dört dörtlük. Hem bu arkadaşlara destek olmak, hem de basketbola ufak ta olsa bir hizmet adına buraya geldim. Sohbet toplantısında eğer bir nebze olsun onlara basketbol adına bir hizmette bulunabildiysek ne mutlu bana." diye konuştu.

Bu sezon yeniden Galatasarayımız ile anlaşan Murat Özyar ise, gençlerle burada antrenmanlara katıldığını hatırlatarak, "Buradaki 40 öğrenciyle beraber keyifli bir ortamdayız. Hem doğa açısından, hem çalışma şartları açısından mükemmel bir tesis. Hakan Yavuz'un teknik, Burçin Badem'in de idari spor koordinatörlüğünde iyi bir spor organizasyonu. Antrenör arkadaşlar da çok bilgili. Birinci ligde antrenörlük yapmış antrenörlerin de katıkısyla renkli bir basketbol kampı haline gelmiş durumda" diyerek kampın yararlarını anlattı.

Murat Özyar, bu oyuncular arasından ilerde belki de milli takımlara oyuncular gidebileceğini de belirterek, bu organizasyonlara artık uzman kadroların katılmasının önemli olduğunu anlattı.

Burçin Badem de burada Türkiye'nin önemli antrenörleriyle gençlerin üzerinde bir beyaz gölge oluşturarak basketbolla yatıp kalkmalarını sağlamaya çalıştıklarını, basketbolu araç haline getirerek hayatlarına keyif katacak bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Badem, Çetin Yılmaz, Murat Özyar, Murat Didin, Okan Çevik, Gencer Baytimur gibi ve onların yanında da Hakan Yavuz gibi önemli isimlerin bu organizasyonun içinde yer aldıklarını hatırlatarak, gençlere deneyimlerini aktardığını belirtti.


Kaynak: DHA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst