2008 Uleb Cup Final 8 | Galatasaray 61-60 Beşiktaş

Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

hadi dinamo ile joventut u anladım da pamesa yla girona nerden çıktı biz bunların ikisindende iyiyiz bizi elerse joventut yarı finalde eler eleyemezse dinamo -GALA oynar final

Bu saatten sonra alınacak yabancı Uleb'de oynayamaz biliyorum ben ama yanlış biliyorumdur inşallah...
İsmet badem denen şahsiyet bjk cola turka'nın brıan chase transferi için avrupada oynayamaz demişti b.r programda...

Sertaç Kütükcüler' Alıntı:
Bu saatten sonra alınacak yabancı Uleb'de oynayamaz biliyorum ben ama yanlış biliyorumdur inşallah...
İsmet badem denen şahsiyet bjk cola turka'nın brıan chase transferi için avrupada oynayamaz demişti b.r programda...
Benim bilgim oynayacağı yönünde. Çünkü Adnan Polat bir röportajda "ulebcup ve lig için 1 yıldız oyuncu alacağız" demişti.

Eser Atalay' Alıntı:
hadi dinamo ile joventut u anladım da pamesa yla girona nerden çıktı biz bunların ikisindende iyiyiz bizi elerse joventut yarı finalde eler eleyemezse dinamo -GALA oynar final

Gercekleri soylemek gerekirse Akasvayu Girona ve Pamesa bizden iyiyler,hem kadro bakimindan hem liglerinin kaliteligi bakimindan o yuzden ne yazikki ben boyle dusunuyorum..

Unics Kazan ile Ayni denk gucteyiz..Bjk biraz altinda guc olarak bu 2 takimin..Turow ise zaten cok zayif.

Eser Atalay' Alıntı:
Zaten pamesa veya girona bizim yolumuzda değil o yüzden eleyememeleri normal çünkü bjk yı elersek juventut la eşleşicez.Ama bana sorarsınız pamaesa da girona da bjk dan çok daha iyi takımlar.Bir arkadaşın dediği gibi bjk ın kadrosu bence bizim kadrodan hiç de iyi değil.Kadro olarak bence 8 takım arasında bjk sonuncu veya sondan bir önce yer alır.

Bjk cola turka'nın kadrosu bizden iyi değil ama bazı oyuncular (shumpert.mehmet,sinan gibi) kapasitelerinin üzerine çıkarak çok önemli katkılar veriyorlar.şu an için bizden daha takım gibi oynadıkları için son maç bizi farklı yendiler.takımımız aralık ayındaki performansına dönerse (sakatlıklar izin verirse) bjk cola turka'yı
rahat eleriz bence....

her siteye bakiyorum herkes bjk.tc yi yaziyor....
ya bizde gectik turlari asvelli eledik anlamiyorum
bjk de hedef uleb mis viln sanki allah allah

Boşver arkadaşım daha iyi hem favori olmak onları rehavete sokar, hemde bizim takımı hırslandırır...
ters motivasyon hesabı. :)

Sertaç Kütükcüler' Alıntı:
şu an için bizden daha takım gibi oynadıkları için son maç bizi farklı yendiler.
kesinlikle katılmıyorum..dee,tufan ve hüseyin yokken nasıl böyle dersin anlamıyorum..düşünsene kaya,şumpert ve sinan oynamasa geriye birşey kalır mı..lütfen..yarım kadroyla ve düşük konsantrasyonla oynadık o gün..telekoma ve ksk ya 2 kez yenilen bir takım bjk..tamamen balonlar bence

Metin Ertürk' Alıntı:
[quote="Sertaç Kütükcüler":m3f6a6ko]şu an için bizden daha takım gibi oynadıkları için son maç bizi farklı yendiler.
kesinlikle katılmıyorum..dee,tufan ve hüseyin yokken nasıl böyle dersin anlamıyorum..düşünsene kaya,şumpert ve sinan oynamasa geriye birşey kalır mı..lütfen..yarım kadroyla ve düşük konsantrasyonla oynadık o gün..telekoma ve ksk ya 2 kez yenilen bir takım bjk..tamamen balonlar bence[/quote:m3f6a6ko]
Arkadaşım benim yazımı tam okursan anlarsın ikimizde aynı şeyi söyluyoruz.sakatlıklar izin verirse yazdım dikkat edersen.hemde onların bizden daha takım olduklarına inanmıyorum yazdım.bizim sakatlarımızın fazla olduğu zamanlarda takım oyunundan uzaklastık ve dış atış üstüne bir oyuna döndük girince kazandık,girmeyince kaybettik(bjk-daçka maçları) demek istedim.bjk cola turka'da bizim şansız periyodumuzda iyi bir grafikle öne geçtiler zaten...

Sezon başında kupadan beşiktaşın oyaka yatmasıyla elenmiştik. Bu takımımız için büyük bir fırsat. Çıkıp aslanlar gibi yıllardır basketbol kültürümüzü ve başarılarımızı çekemeyip ona kılıf hazırlayan beşiktaşı parkelerden silecekler. Takım kadromuz onlardan kat be kat üstün. Yeterki o gün kendilerine güvenip, konsantre olsunlar. Akatlarda onların şutları girmemişti, şahenktede bizim şutlar. Burada iş Murat hocada oyuncularımıza kapasitelerini hatırlatacak ve çekinmeden yüreklerini koyacaklar. Beşiktaş şutlarını sokamadığı vakit çok çabuk çözülen bir takım. Bence buraya kadar gelmelerinde şanslarınında büyük etkisi var. Bizim yaşadığımız sakatlıkların onda birini yaşamadılar. dalmau olsun, apadoka olsun dağınık basketbol oynayan sporcular. Yani kısacası Beşiktaşı çözmek kolay. Beşiktaş hüsranlara alışık bir takımdır. Çeyrek finaldeki mağlubiyete şimdiden bahaneleri hazırlamışlardır bile. Birde orada maçı yönetecek hakemlerde bizim federasyonun hakemleri olmadığını unutmayalım. Yani buradanda bir avantaj sağlayamayacaklar.

bence bjk maçında avantajlı taraf biziz.. onlar bizi ahyan ş. yenerken bizi çok kötü ve eksik yakaladılar.. sakatlıkalra vardı hüseyinin olmayışı dee nin olmayışı tufanının yeni oyuna başlaması johnseenin o gün kötü olması ( gerçi sadece dün ii gördük ama :) ) bütün bu etkenler maçın dönmesini sağladı. ama torinioda sağlam bi kadrol ile bence bsj kiyi rahat geçebiliriz çenkü bjk nin kadorsu bizim kadar geniş ve tecrübeli değil. son maçlarda sinan ile yaptıkları baskıyı kolay atlatabilirsek bence bu maçı alabilirz. bide shumperta devamlı baskı yapmalıyız yoksa işiimiz zorlaşır. shumpertin üzerine erdem i gönderirek set savunma yaoarsak başarılı olabilirz. bu maçta fast breaklar bizim için avantaj olabilir . çünkü beşiktaş bizim gibi tempolu takım değil ve uzunları çok hızlı değiller. umarım bu maçı alır ve yolumuza devam ederiz..

20 lira bulup futbol maçına gidemezken oralara para bulmam imkansız ya.. :(

Öncelikle Ulebte turu geçen Gsaray ve Beşiktaşı kutlarım.Torinoya gelince tek maçlar her zaman zordur ve kimin kazanacağı belli olmaz ama görünen bir gerçek var bu maçta avantajlı olan takım Beşiktaş.Neden derseniz sebeplerini tek tek sıralayayım:

1-Son 1,5 aydır çok iyi bir hücum takımı olan Beşiktaş aynı zamanda çok iyi bir savunma takımı olduğunu göstermeye başladı ,çok iyi oynamadığı bir çok maçı i,yi hücum ederek değil savunması ile kazandı(özellikle sinan karşı takımın en iyi skorerine nefes aldırmıyor ve savunma ondan başlıyor)

2-Özellikle son 5-6 maçtır ,bir ara formsuzluğundan dolayı çok tepki alan Apodaca normal oyununu oynamaya başladı,eskisi gibi zorlayarak şut atmayı bıraktı ve hızını kullanarak içeriye her penetresi ya sayı yada faul olarak takıma katkı yapmaya başladı,

3-Şu anda Türkiyede hiçbir takımda bulunmayan bir adama sahip Beşiktaş,bu arkadaş Shumpert,bizim taktığımız lakap Profesor oynadığı oyuna tıpatıp uyuyor,bu arkadaş bazen ilk 5 başlar zaman zaman Benchten gelir hiç sorun yaratmadan işini yapar,her maç nerdeyse aynı performansı ortaya koyar,buz adam gibi 3lük atar,savunma zaafını basaketbol zekasını kullanarak avantaj haline getirir ve en önemlisi mütevazi ve yüreklidir kısacası eşi az bulunur muhteşem bir oyuncu kendileri,

4-Herkesin zayıf bulduğu guard bölgesinde Dalmau son zamanlarda ,takıma daha fazla katkı vermeye başladı ve yedeği Mehmet Yağmur da son zamanlarda gerek savunması gerekse de skora katkısı ile bu guard zaafını bir nebze olsun azaltmaya başladı,

5-Kaya,Niceviç,Cevher den oluşan post bölgesinde, son 1 ayda Drobnjak da forma girerek büyük katkı vermeye başladı,

6- Kim ne derse desin,Beşiktaş şu anda Türkiyenin en iyi basketbol oynayan ,en fazla asist yapan,en takım gibi oynayan takımı,zaafları yokmu tabiiki var,hücum ribaundlarında zaafları hala devam ediyor ayrıca 3lük yüzdeleri hala diğer şampiyonluk adayları arasında en düşük olan takım,ama takım içindeki oyuncuların arkadaşlığı o kadar iyi ki sezon içinde yaşanan bir çok olumsuzluğa (para sorunları,formsuzluklar vs) rağmen bu zaaflarını takım oyunu oynayarak kapatmaya çalışıyorlar,

7-Takımın belkide en büyük avantajı Ergin Ataman ,gerçekten basketbolu çok iyi bilen ,iddialı,ve coaching olarak şu anda Türkiye liginin belkide en iyisi,elindeki oyuncuları çok iyi tanıması gerek onlardan en çok verimi almayı bimesi,gerekse en formsuz zamanlarıdan oyuncusuna sahip çıkarak(bknz Apodaca) ondan max verim almayı bilmesi bu iddiamın en büyük göstergesi,

8-Her ne kadar bazıları küçümsede Beşiktaş takımı,Uleb Cupta 12 maç kazanıp sadece 1 maç kaybetti,gerek 10-0 lık grup performansı(her ne kadar gruptaki rakipleri çok zor takımlar olmasada) ,gerekse de İsrail ve Yugoların güçlü takımları karşısındaki iyi performansı ile Avrupanın şu anda en saygı duyulan takımlarından biri olma yolunda.

Tüm bunlardan sonra Gsaray a gelecek olursak,gerek sık sık oluşan sakatlıklar,gerekse de oyuncularının uzun süren formsuzlukları nedeniyle ,bir türlü istikrar kazanamamış ,İyi 3 lük atabildiği zaman çok zor yenilebilen,hemen hemen maçın tümüne iyi savunmasını yansıtabilen ama hücumda genelde oldukça istikrarsız bir grafik çizen ,ne zaman ne yapacağı tam belli olmayan tehlikeli bir takımsınız.

Torinoda ne olur derseniz,benim favorim tabii ki Beşiktaş(hem gönlüm hemde mantığım favorinin Beşiktaş olduğunu söylüyor),amaG saray maçta iyi bir 3lük yüzdesi yakalarsa ve özellikle hücum ribauntlarında Hüseyin ve Gaines iyi performans gösterirlerse maçı kendi lehine çevirebilir,tabii özellikle Shumpert ve Apodoca yı çok iyi savunması gerekmekte, tersi olursada işi çok zor olur Beşiktaş a karşı Tahmin yapmak gerekirse tek maçlar her zaman günlük performansa dayalı ve sürprize açık olsa da, %60 BEşiktaş %40 G.saray kazanır diyorum,umarım Türk basketboluna yakışır güzel bir mücadele olur ve en önemlisi hakkeden kazanır ve sonuna kadar yoluna devam eder.(gerçi bu maçı kazanan büyük ihtimalle Badolona ile oynayacak ve Dinamo Moskova ile birlikte 8 takımın en güçlü 2 takımından biri kendileri)

Tesekkurler Oral Orhon.
Oral Orhon gibi rakip takım taraftarlarını her zaman aramızda görmek isteriz.
Anlayana !!!

konu avrupa olunca onlardan fazla seyirci topluyacagımız gerçek ua avrupa iyi organize oluyo istanbulla birleşince beşiktaşı orda yeneriz şüphe duymayın bence

Olumlu eleştirleriniz için hepinize özellikle Arda beye teşekkür ediyorum,yapmış olduğum hatayı da bu vesile ile telafi edeyim.
Galatasaray :)
Gördüğünüz gibi yazabiliyorum,sadece uuzn olduğu için kısaltma yapma gereği duymuştum,kusura bakmayın arkadaşlar :p