2008 Uleb Cup Final 8 | Galatasaray 61-60 Beşiktaş

Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Oral Orhon' Alıntı:
Öncelikle Ulebte turu geçen Gsaray ve Beşiktaşı kutlarım.Torinoya gelince tek maçlar her zaman zordur ve kimin kazanacağı belli olmaz ama görünen bir gerçek var bu maçta avantajlı olan takım Beşiktaş.Neden derseniz sebeplerini tek tek sıralayayım:

1-Son 1,5 aydır çok iyi bir hücum takımı olan Beşiktaş aynı zamanda çok iyi bir savunma takımı olduğunu göstermeye başladı ,çok iyi oynamadığı bir çok maçı i,yi hücum ederek değil savunması ile kazandı(özellikle sinan karşı takımın en iyi skorerine nefes aldırmıyor ve savunma ondan başlıyor)

2-Özellikle son 5-6 maçtır ,bir ara formsuzluğundan dolayı çok tepki alan Apodaca normal oyununu oynamaya başladı,eskisi gibi zorlayarak şut atmayı bıraktı ve hızını kullanarak içeriye her penetresi ya sayı yada faul olarak takıma katkı yapmaya başladı,

3-Şu anda Türkiyede hiçbir takımda bulunmayan bir adama sahip Beşiktaş,bu arkadaş Shumpert,bizim taktığımız lakap Profesor oynadığı oyuna tıpatıp uyuyor,bu arkadaş bazen ilk 5 başlar zaman zaman Benchten gelir hiç sorun yaratmadan işini yapar,her maç nerdeyse aynı performansı ortaya koyar,buz adam gibi 3lük atar,savunma zaafını basaketbol zekasını kullanarak avantaj haline getirir ve en önemlisi mütevazi ve yüreklidir kısacası eşi az bulunur muhteşem bir oyuncu kendileri,

4-Herkesin zayıf bulduğu guard bölgesinde Dalmau son zamanlarda ,takıma daha fazla katkı vermeye başladı ve yedeği Mehmet Yağmur da son zamanlarda gerek savunması gerekse de skora katkısı ile bu guard zaafını bir nebze olsun azaltmaya başladı,

5-Kaya,Niceviç,Cevher den oluşan post bölgesinde, son 1 ayda Drobnjak da forma girerek büyük katkı vermeye başladı,

6- Kim ne derse desin,Beşiktaş şu anda Türkiyenin en iyi basketbol oynayan ,en fazla asist yapan,en takım gibi oynayan takımı,zaafları yokmu tabiiki var,hücum ribaundlarında zaafları hala devam ediyor ayrıca 3lük yüzdeleri hala diğer şampiyonluk adayları arasında en düşük olan takım,ama takım içindeki oyuncuların arkadaşlığı o kadar iyi ki sezon içinde yaşanan bir çok olumsuzluğa (para sorunları,formsuzluklar vs) rağmen bu zaaflarını takım oyunu oynayarak kapatmaya çalışıyorlar,

7-Takımın belkide en büyük avantajı Ergin Ataman ,gerçekten basketbolu çok iyi bilen ,iddialı,ve coaching olarak şu anda Türkiye liginin belkide en iyisi,elindeki oyuncuları çok iyi tanıması gerek onlardan en çok verimi almayı bimesi,gerekse en formsuz zamanlarıdan oyuncusuna sahip çıkarak(bknz Apodaca) ondan max verim almayı bilmesi bu iddiamın en büyük göstergesi,

8-Her ne kadar bazıları küçümsede Beşiktaş takımı,Uleb Cupta 12 maç kazanıp sadece 1 maç kaybetti,gerek 10-0 lık grup performansı(her ne kadar gruptaki rakipleri çok zor takımlar olmasada) ,gerekse de İsrail ve Yugoların güçlü takımları karşısındaki iyi performansı ile Avrupanın şu anda en saygı duyulan takımlarından biri olma yolunda.

Tüm bunlardan sonra Gsaray a gelecek olursak,gerek sık sık oluşan sakatlıklar,gerekse de oyuncularının uzun süren formsuzlukları nedeniyle ,bir türlü istikrar kazanamamış ,İyi 3 lük atabildiği zaman çok zor yenilebilen,hemen hemen maçın tümüne iyi savunmasını yansıtabilen ama hücumda genelde oldukça istikrarsız bir grafik çizen ,ne zaman ne yapacağı tam belli olmayan tehlikeli bir takımsınız.

Torinoda ne olur derseniz,benim favorim tabii ki Beşiktaş(hem gönlüm hemde mantığım favorinin Beşiktaş olduğunu söylüyor),amaG saray maçta iyi bir 3lük yüzdesi yakalarsa ve özellikle hücum ribauntlarında Hüseyin ve Gaines iyi performans gösterirlerse maçı kendi lehine çevirebilir,tabii özellikle Shumpert ve Apodoca yı çok iyi savunması gerekmekte, tersi olursada işi çok zor olur Beşiktaş a karşı Tahmin yapmak gerekirse tek maçlar her zaman günlük performansa dayalı ve sürprize açık olsa da, %60 BEşiktaş %40 G.saray kazanır diyorum,umarım Türk basketboluna yakışır güzel bir mücadele olur ve en önemlisi hakkeden kazanır ve sonuna kadar yoluna devam eder.(gerçi bu maçı kazanan büyük ihtimalle Badolona ile oynayacak ve Dinamo Moskova ile birlikte 8 takımın en güçlü 2 takımından biri kendileri)
1.bjk nın başarısı abartılıyor..uleb de yendiğiniz hiçbir takım üst düzey değildi..bizim ise asvel, canaria,girona maçları gayet üst düzey maçlardı..ligdede alt seviye takımlara hiç maç kaybetmediniz,bir nevi ted maçına final havasında çıkıyorsunuz..ksk ve telekoma iki maç kaybettiniz..bunların 2 si bozgundu..bize yenildiniz..şimdiden söyleyeyim fb ülkerede en az 15 yersiniz..hem de banko.
2. sorarım sana takımınızda apodaca,schumpert ve kaya olmasa nasıl sonuçlar alırsınız..ben söyleyeyim..kötü sonuçlar alırsınız..işte bizim durumda aynen böyleydi.dee, tufan ve hüsonun oynamadığı bjk maçını ölçü alırsan acayip yanılırsın..
3.ben şahsen iyi bir dee nin ve gainesin bjk savunmasını paramparça edeceğini düşünüyorum,12 kişilik pırıl pırıl bir kadromuz var, herbiri ayrı özelliklere sahip ,bjk nın rotasyonu 8-9 kişi..öyle ayhan şahenkteki canaria maçı provası gibi olmaz o işler..akatlardaki maçta(iki takım da çok hazırdı maçta)sizi her yönden sürklase etiğimizi unutmayın
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Murat Gonyeli' Alıntı:
bjk'nin deplasman karneside ortada avrupada...Sinan Gulermis,Cevher,Dalmau abartmayin derim..

Eyvallah, taknik teknik olarak herkesin gorusu farkli olabilir.
Eyvallah, bizi rakip olarak gormuyor olabilirsiniz.
Eyvallah, size gore 10'da 10 bir sey ifade etmiyor olabilir.
Eyvallah, isterseniz bugune kadar ki basarilarimizi hice sayip "dandik takimlarla oynadilar" gibi argumanlar uretebilirsiniz.
Bunlarin hepsine tamam ama bari onumuzde mac sonuclari varken, karsidakine laf atarken biraz dikkat edin.
Ne varmis Besiktas'in deplasman karnesinde ? 7 mac 5 galibiyet 1 beraberlik 1 maglubiyet.
Peki ya Galatasaray ? 7 mac 3 galibiyet 1 beraberlik 3 maglubiyet.
Dinime kufreden Musluman olsa denir buna...

Onemli olan o gun nasil basketbol oynanacagi, kimin icin kimin favori oldugu degil. Bu yuzden sizin burada bizi,oynadigimiz basketbolu, aldigimiz sonuclari kucumsemeniz inanin hic sorun degil, aksine olasi galibiyeti 2 kat daha zevkli yapacak bir unsur.

Saygilar..
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Bence Beşiktaş ı hafife almak çok yanlış.. Hepimiz kazanacağımıza inanalım ama bu kadar emin olmayalım derim..Murat Özyer i çok seviyorum ama Ergin Ataman ın zehir gibi coach olduğuna inanıyorum.. Benim şahsi fikrim , en iyi türk antrenörün o olduğu yönünde.. Eskisine göre daha olgun.. Sabrediyor ve semeresini alıyor..

Schumpert i 4 numara kullandıkları zaman, şahenkteki maçta parçalandık gittik.. Ben hala Schumpert in Erdem le tutulması gerektiğine inanıyorum.. Bunu denemiyoruz bile.. Denesek, olmasa benim de çenem kapanacak :) Bu maçta rakibe yönelik özel bir rotasyon oluşturup, adam gibi savunma yapmak zorundayız.. Atarak kazanılacak bir maç olacağına inanmıyorum..

Biraz birbirleriyle alakasız cümleler oldu ama dediğim gibi hafife almamamız lazım.. İnşallah biz kazanırız.. Hep destek, tam destek..
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Bir Beşiktaşlı olarak çıkıp bu kaliteli sitede kendi görüşlerimi paylaştım ,bazı arkadaşlarımız olumlu bazıları da olumsuz görüşlerde bulundu,herkes aynı düşünmek zorunda değil sonuçta,size göre Galatasaray daha iyi takım bana göre Beşiktaş daha iyi takım,yeneriz yada siz yenersiniz sorun değil ,önemli olan yendikten sonra da yenildikten sonrada çıkıp karşındakini tebrik edebilmek.
Ömer arkadaşımızın sorularına cevap vermek gerekirse:
1-Doğru, Ulebde kazandığımız hiç bir takım çok güçlü değildi,fakat unutulmasın o takımlardan biri olan HApoel iSrailnin en iyi takımı olan Maccabiyi bu sene 2 maçta yendi,yani o kadar da boş bir takım değil,ayrıca Kızılyıldız takımıda Benetton u her 2 maçtada mağlup eden önemli br ekolün temsilcisi(kidiğer bir sırp takımı PArtizan en iyi takım olarak gösterilen PArtizanı dün yenerek Euroleauge de ilk sekize kaldı),

2-İyi de sizde de Hüseyin ,Dee nin olmadığı maçlarda neler olduğu hafızlarda(en son Beşiktaş maçında Hüseyin olmadığı zaman ne kadar zor durumlara düştüğünüz ortada),yani sonuçta bu adamlarda bizim takımın belkemiği tabii ki oynamazlarsa büyük soru yaşanır aynı siz deyaşandığı gibi.

3-İyi bir Dee ,iyi bir Gaines BJK savunmasını paramparça etmenize yetmez,o maçta üçlük yüzdenizin çok iyi de olması gerekir,ayrıca Shumpert Apadoca yı da çok iyi savunabilmeniz gerekmekte,ek olarak sözkonusu takım sadece Ulebte değil ligde de iyi takımlara karşı kolay galibiyetler alabilen ve şu anda ligin en iyi basketbol oynayan takımı,biraz fazla iyimsersiniz gibi geldi bana.Bir diğer nokta 8-9 kişilik rotasyon, tüm oyunculardan gerekli verimi alırsanız yetiyor hatta artıyor bile,görüyoruz.Sizin 12 kişilik rotasyonunuz olabilir ama 7-8 kişi dışında verimli kullanabiliyormusunuz bu büyük bir soru işareti.Fatih,Cemal,Erdem, Cenk Akyol, yeni transfer Britton,hatta Murat Kayadan kaç maçta üst düzey verim aldınız,bunu da irdelemek lazım .

Son sözümde Ömer beye ,lütfen görüşlerimizi bu şekilde ifade ederek ,ortamı gerginleştirmeyelim,bizler Beşiktaşlı olarak burda görüşlerimizi belirtiyorsak ,Galatasaraylı arkadaşların göstermiş olduğu büyük bir hoşgörü sözkonusu,bazı aradaşlar gerektiğinden fazla agresif olup küçümseyici yazılar yazabilir,onların görüşüdür saygı gösterelim, gereksiz polemik yaratılmasına fırsat vermeyelim.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Bekleriz ne demek,yalnız bizimkiler sizinkiler kadar hoşgörülü değillerdir söyleyeyim :p
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Canları sağolsun.. Hoşgörülü olmak bir erdemdir.. Bizim yeni başkanın son sözü ortada. "Çiçek uzatana çiçek uzatırız ama tokat atana öbür yanağımızı uzatmayacağız" gibi bişey demişti..
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

20 Mart 2008 akşamı (bu akşam) saat 22.00 de ntvspor da yayınlanacak spornet programına Hüseyin Beşok konuk olacakmış.. Bi de Kaya Peker.. Uleb Final Eight konuşulacakmış.. Haberimiz olsun...
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)


Sevgili ultrAslan-Avrupa !!!

Forumun diger bolumlerinde okuyabildiginiz gibi, 10-13 nisan tarihlerdeki, ULEB kupasinin ceyrek finalleri Torinoda yapilacaktir. ultrAslan icindeki herkez, bu tarihte ultrAslan-Avrupanin orda olmasini bekliyor.

Bu oylesine bir beklenti degildir..
Demekki gecmiste birseyler yapmisiz ki, bizden bu onemli gorev bekleniyor.

ultrAslan-Avrupa tayfasinin buyuk bir bolumu, nisan ayinin sonunda oynanacak olan GS-Fb macina konsantre olmustur. Lakin ben sizden onemle rica ediyorum....FB maclari bitmez, gene olucaktir...
Bu maca gitmek isteyen herkez, iyice dusunup tasinsin....Bunu iptal edin, TORINOYA GIDELIM !!!

BEsiktas Cola Turka ile oyniyacagimiz mac hayati onem tasiyor...Ozellikle Avusturya, Isvicre Fransa nin guney, balkanlardaki arkadaslarimizdan, TORINOYA gitmelerini bekliyoruz...hemde kirmizi, kip kirmizi

Hollanda Belcika ve ALmanya ile ozel olarak konusacagim...
Madem bu sene baskette tarih yazacagiz...ozaman kralini yazalim, birdaha kimse unutmasin !!!

TORINOYA GIDELIM !!!


HAlil Kemence
ultrAslan-Avrupa sorumlusu


 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Besiktas'in basarisi buradaki arkadaslar tarafindan da basin tarafindan da abartiliyor. Elbette Galatasaray olmazsa Besiktas kupayi alsin ama bizim oyuncu kalitemiz ve oyunumuzun da hic kucuk gorulmemesi lazim. Hele ki Johnsen'ın son mactaki mucadelesi devam ederse en zayif halkanin da katkısı olacagi icin favorisi ortada olan bir mac olur.

Bu arada maca biz iki kisi Torino'ya kesin gidiyoruz, gelmeyi dusunenler olursa bizimle irtibata gecsinler. Torino'da bize yol gosteren dostlarimiz var neler yapmamiz konusunda, salonun yeri vs.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Maç 11 Nisan saat 21:00'de.
Başlık ona göre değiştilirse iyi olur.

Yerliler ne kadar iyi olursa o gün bizde Yarı Finale o kadar yakın oluruz.Yabancılarımızda gününde olursa beklediğimizden daha kolay bir galibiyet bizimdir.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

Arkadaslar BJK'i gozumuzde hic buyutmeyelim.Inanin bu sezonun ilerleyen haftalarinda bjk dususe gececektir...

Hapoel Jarusalemin verdigi ders ortadadir..Jarusalem gevsemese Istanbulda turu gecerdi...

Bu serinin favorisi biziz,buna tum oyuncularimizin,seyircilerin inanmasi gerekir.Ama bankoyuz diye gevsememeliyiz..
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

bu maçın favorisi yoktur..ne biz ne de onlar..her iki takımın da şansı eşit..kim daha çok maçı isterse,kim daha çok savaşırsa,kim daha iyi müdafa yaparsa o final four'a kalır..telafisi olmayan bi maç herkes ne kadar yüreğini koyarsa sahaya o alır gider maçı..
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

onlarin dis oyunculari iyi sut sokamiyorlar ama icerden cok iyi bitiriyorlar hersey gaines ve owensin performansina bagli kaya cunku oralarda cok aktif huseyin savunmada kayip sadece hucumda dusunulmeli chase basimiza cok buyuk dertler acacak gibi duruyor cok iyi bir sutor belkide bjk en kotu olan yabancisinin yerine alinmasi bizim icin dezavantaj adamlar 6 biz ise johnsen saymazsak 4 yabanciyla oynuyoruz bu durumda tufanin yada cenkin ekstra oynamasi gerek herseyi pota alti savunmamiza bagli olarak goruyorum.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)

palavela.jpg

palavela.jpg

743.jpg

to_palavela1_szq.jpg
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(11 nisan 21.00 Torino)

Iki takimin ceyrek finalde karsilasmasi turk basketbolu adina iyi olmadi cunku iki takimda ust turlara cikabilecek kapasitede. Favori yok, diğer maclardan cok farklı olacak, 11 Nisanda daha cok mucadele eden ve isteyen yoluna devam eder. Umarim biz oluruz.
Avrupadaki aslanlarimiz yalniz birakmayacaktir mutlaka.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(11 nisan 21.00 Torino)

Beşiktaş'ı yenmenin formulü okadar açık ki.Murat hoca Beşiktaş'ın oynadığı son 2 Avrupa maçında Kızılyıldız'ın kaç tane smaç ve kaç tane bomboş turnike bıraktığını istatistik olarak çıkarırsa eksik yanı gül gibi ortaya çıkacaktır Beşiktaş'ın.
 
Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(11 nisan 21.00 Torino)

Ugur GUVEN' Alıntı:
Uzman olduğumuz konular diyosun yani gökçe :) Faskbreak ve Smaç
Daha çok ikili oyun ve hızlı top çevirme diyorum Uğur. :)
 

Üst