Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(10 nisan Torino)
2. sorarım sana takımınızda apodaca,schumpert ve kaya olmasa nasıl sonuçlar alırsınız..ben söyleyeyim..kötü sonuçlar alırsınız..işte bizim durumda aynen böyleydi.dee, tufan ve hüsonun oynamadığı bjk maçını ölçü alırsan acayip yanılırsın..
3.ben şahsen iyi bir dee nin ve gainesin bjk savunmasını paramparça edeceğini düşünüyorum,12 kişilik pırıl pırıl bir kadromuz var, herbiri ayrı özelliklere sahip ,bjk nın rotasyonu 8-9 kişi..öyle ayhan şahenkteki canaria maçı provası gibi olmaz o işler..akatlardaki maçta(iki takım da çok hazırdı maçta)sizi her yönden sürklase etiğimizi unutmayın
1.bjk nın başarısı abartılıyor..uleb de yendiğiniz hiçbir takım üst düzey değildi..bizim ise asvel, canaria,girona maçları gayet üst düzey maçlardı..ligdede alt seviye takımlara hiç maç kaybetmediniz,bir nevi ted maçına final havasında çıkıyorsunuz..ksk ve telekoma iki maç kaybettiniz..bunların 2 si bozgundu..bize yenildiniz..şimdiden söyleyeyim fb ülkerede en az 15 yersiniz..hem de banko.Oral Orhon' Alıntı:Öncelikle Ulebte turu geçen Gsaray ve Beşiktaşı kutlarım.Torinoya gelince tek maçlar her zaman zordur ve kimin kazanacağı belli olmaz ama görünen bir gerçek var bu maçta avantajlı olan takım Beşiktaş.Neden derseniz sebeplerini tek tek sıralayayım:
1-Son 1,5 aydır çok iyi bir hücum takımı olan Beşiktaş aynı zamanda çok iyi bir savunma takımı olduğunu göstermeye başladı ,çok iyi oynamadığı bir çok maçı i,yi hücum ederek değil savunması ile kazandı(özellikle sinan karşı takımın en iyi skorerine nefes aldırmıyor ve savunma ondan başlıyor)
2-Özellikle son 5-6 maçtır ,bir ara formsuzluğundan dolayı çok tepki alan Apodaca normal oyununu oynamaya başladı,eskisi gibi zorlayarak şut atmayı bıraktı ve hızını kullanarak içeriye her penetresi ya sayı yada faul olarak takıma katkı yapmaya başladı,
3-Şu anda Türkiyede hiçbir takımda bulunmayan bir adama sahip Beşiktaş,bu arkadaş Shumpert,bizim taktığımız lakap Profesor oynadığı oyuna tıpatıp uyuyor,bu arkadaş bazen ilk 5 başlar zaman zaman Benchten gelir hiç sorun yaratmadan işini yapar,her maç nerdeyse aynı performansı ortaya koyar,buz adam gibi 3lük atar,savunma zaafını basaketbol zekasını kullanarak avantaj haline getirir ve en önemlisi mütevazi ve yüreklidir kısacası eşi az bulunur muhteşem bir oyuncu kendileri,
4-Herkesin zayıf bulduğu guard bölgesinde Dalmau son zamanlarda ,takıma daha fazla katkı vermeye başladı ve yedeği Mehmet Yağmur da son zamanlarda gerek savunması gerekse de skora katkısı ile bu guard zaafını bir nebze olsun azaltmaya başladı,
5-Kaya,Niceviç,Cevher den oluşan post bölgesinde, son 1 ayda Drobnjak da forma girerek büyük katkı vermeye başladı,
6- Kim ne derse desin,Beşiktaş şu anda Türkiyenin en iyi basketbol oynayan ,en fazla asist yapan,en takım gibi oynayan takımı,zaafları yokmu tabiiki var,hücum ribaundlarında zaafları hala devam ediyor ayrıca 3lük yüzdeleri hala diğer şampiyonluk adayları arasında en düşük olan takım,ama takım içindeki oyuncuların arkadaşlığı o kadar iyi ki sezon içinde yaşanan bir çok olumsuzluğa (para sorunları,formsuzluklar vs) rağmen bu zaaflarını takım oyunu oynayarak kapatmaya çalışıyorlar,
7-Takımın belkide en büyük avantajı Ergin Ataman ,gerçekten basketbolu çok iyi bilen ,iddialı,ve coaching olarak şu anda Türkiye liginin belkide en iyisi,elindeki oyuncuları çok iyi tanıması gerek onlardan en çok verimi almayı bimesi,gerekse en formsuz zamanlarıdan oyuncusuna sahip çıkarak(bknz Apodaca) ondan max verim almayı bilmesi bu iddiamın en büyük göstergesi,
8-Her ne kadar bazıları küçümsede Beşiktaş takımı,Uleb Cupta 12 maç kazanıp sadece 1 maç kaybetti,gerek 10-0 lık grup performansı(her ne kadar gruptaki rakipleri çok zor takımlar olmasada) ,gerekse de İsrail ve Yugoların güçlü takımları karşısındaki iyi performansı ile Avrupanın şu anda en saygı duyulan takımlarından biri olma yolunda.
Tüm bunlardan sonra Gsaray a gelecek olursak,gerek sık sık oluşan sakatlıklar,gerekse de oyuncularının uzun süren formsuzlukları nedeniyle ,bir türlü istikrar kazanamamış ,İyi 3 lük atabildiği zaman çok zor yenilebilen,hemen hemen maçın tümüne iyi savunmasını yansıtabilen ama hücumda genelde oldukça istikrarsız bir grafik çizen ,ne zaman ne yapacağı tam belli olmayan tehlikeli bir takımsınız.
Torinoda ne olur derseniz,benim favorim tabii ki Beşiktaş(hem gönlüm hemde mantığım favorinin Beşiktaş olduğunu söylüyor),amaG saray maçta iyi bir 3lük yüzdesi yakalarsa ve özellikle hücum ribauntlarında Hüseyin ve Gaines iyi performans gösterirlerse maçı kendi lehine çevirebilir,tabii özellikle Shumpert ve Apodoca yı çok iyi savunması gerekmekte, tersi olursada işi çok zor olur Beşiktaş a karşı Tahmin yapmak gerekirse tek maçlar her zaman günlük performansa dayalı ve sürprize açık olsa da, %60 BEşiktaş %40 G.saray kazanır diyorum,umarım Türk basketboluna yakışır güzel bir mücadele olur ve en önemlisi hakkeden kazanır ve sonuna kadar yoluna devam eder.(gerçi bu maçı kazanan büyük ihtimalle Badolona ile oynayacak ve Dinamo Moskova ile birlikte 8 takımın en güçlü 2 takımından biri kendileri)
2. sorarım sana takımınızda apodaca,schumpert ve kaya olmasa nasıl sonuçlar alırsınız..ben söyleyeyim..kötü sonuçlar alırsınız..işte bizim durumda aynen böyleydi.dee, tufan ve hüsonun oynamadığı bjk maçını ölçü alırsan acayip yanılırsın..
3.ben şahsen iyi bir dee nin ve gainesin bjk savunmasını paramparça edeceğini düşünüyorum,12 kişilik pırıl pırıl bir kadromuz var, herbiri ayrı özelliklere sahip ,bjk nın rotasyonu 8-9 kişi..öyle ayhan şahenkteki canaria maçı provası gibi olmaz o işler..akatlardaki maçta(iki takım da çok hazırdı maçta)sizi her yönden sürklase etiğimizi unutmayın