Re: Uleb Cup|Galatasaray: 61 - Beşiktaş: 60
2 gündür öyle bir ruh halindeyim ki nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. Elbette yoğun bir mutluluk var,perşembe gecesini ömrüm boyunca unutmayacağım elbette. Maçı tam 3 kez seyrettim,verseler bi 13 kez daha seyrederim,neredeyse skora akışını ezberledim ama hala kafamı toparlayıp maç yazısını yazmak için kelimeleri bir araya getiremedim. Bunca yıldır her maça yazmama rağmen,bu tarihi gece hakkında,maçtan hemen sonra yazabildiğim tek cümle ?masal devam ediyor? oldu. Bunun nedeni zafer sarhoşluğu ve aşırı mutluluktan kaynaklanan bir çeşit dünyadan kopma hali olsa gerek diye düşünüyorum şimdi.
Neyse? bu sarhoşluk hala bünyeyi terk etmemiş olsa da maç hakkında 1-2 bir şey yazmadan da edemeyeceğim. Öncelikle formalar..gerçektende harika olmuş,ligde neden giymedik şimdiye kadar anlamadım. Eğer Torino için özel yapıldıysa da iyi yapmışlar kutlamak lazım ama ben yinede ısrarla parçalı diyorum parçalı.
Favori değildik,haklı olarak bjk son dönemdeki oyunuyla sadece bu maçın değil kupanın favorilerindendi. Bizse ligdeki inişli çıkışlı grafiğimizin sonunda Ankara?dan yaralı gelmiştik. Ve beni ümitlendiren en önemli nokta da buydu,zira yaralı aslan her zaman çok tehlikelidir.
Nitekim maça da saldırgan başladık. Kontrolü ele aldık ve rakibin üstüne üstüne giderek şaşkına çevirdik. 5 abd liden oluşan takım mükemmel savunmayla başlayınca bjk adeta duvara çarpmışa döndü. Bu savunmanın sırrı ise bjk nin en büyük silahı olan pick and roll leri çok iyi karşılamada ve çok kullandıkları perdelerden çıkarak yarattıkları pozisyonları Britton,Gaines ve Owens üçlüsünün switch yaparak etkisiz hale getirmesinde yatıyordu. Hücumda da Hite?ın sürüklediği takım hemen 10 sayı civarında bir farkı koydu ve 2.yarıdaki kötü hücumumuza rağmen son 2 dk ya kadar bu konforla hep önde kaldık. Normalde çok daha önce kopması gereken maç inanılmaz boyutlara ulaşan top kayıpları ve Cüneyt?in sokamadığı şutlar nedeniyle kafa kafaya geldi,hatta elimizden kayıp gitmek üzereydi. Herkeste inanılmaz bir çöküş vardı son molaya giderken fakat onları kenarda alkışla karşılayan bir adam vardı;MURAT ÖZYER?Önce eğilen başları kaldırdı,sonra oyunu çizdi ve çocukları sahaya yolladı. İşte o andan itibaren ilahi adalet tecelli etmeye,kader ağlarını örmeye başlamıştı. Cüneyt?in girmeyen 7. üçlüğü?Gaines?in ribaundu alıp attığı şutun girmemesi?Ribaunda giren Owens?ın topu bize kazandırması?ve son topu kazanmaya oynamaya karar veren Dee?nin doğru kararı verip doğru adamı bulması? gerisini hatırlayamıyorum cidden. Ağladımmııı,güldümmüüü,bağırdımmııı.. hatırlamıyorum..ama 10 nisan 2008?i ömrüm boyunca hatırlayacağım.