2008 Uleb Cup Final 8 | Galatasaray 61-60 Beşiktaş

Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş(11 nisan 21.00 Torino)

Metin Ertürk' Alıntı:
ya arkadaşlar..biraz önce türkbasket sitesinde oylamaya baktım..yüzde 70 beşiktaş kazanır diyorlar..bunu tersine çevirsek fena olmaz..
Bırakalım öyle kalsın. Herşey onların lehindeymiş gibi sanki fark atacaklarmış gibi gözüksün. Ondan sonra maçta kılları başlarına gelir fakat o zamanda geç olur.
Shumpert gerçekten çok etkili bir oyuncu. Onu Erdem ile savunabiliriz. Çünkü o takımı için bir kurtarıcı... Onu durdurduğumuzda maçı daha kolay hale getiririz...

All-Star maçında dikkat ettiyseniz Shumpert çok az sayı buldu ve dışarıdan o isabetli sayılarını bir türlü kaydedemedi.

Hatırlarsak ilk maçta akatlarda shumpert i erdem tutmuş du elinde geldiğince ve de başarlıda olmuştu .Erdem çok sert rakibi bozabilen bi oyuncu fakat sadece bi adamla tutlmaz çok fazla perdeleri kullanıyo takımca ona bi önlem alıp en önemli dişlisini hücumda durdurabilirz.Umarım şanda yanımızda olur ve aslanlar bu mütiş avrupa performansını bir kupa(yarı final de olur :) )yla süsler...

Hiç şüphe yok ki bu sezonun en büyük avrupda süprizi takımımız yaptı."Bütün Avrupa görecek Galatasaray büyüklüğünü".Umarım gerekli yatırımlarla avrupada değişmez takımlar arasına gireriz

Tam kadro çıkarsak hiçbir çekincem yok.Şahenk'teki fark çok suniydi.Dee ve Hüseyin'in yokluğuna takımın anlaşılmaz umursamazlığı eklenince o skor ortaya çıktı.
Bir de umarım hevesimizi kursağımızda bırakacak şeyler olmaz.Yenilirsek bile Shumpert'in coşmasıyla filan yenilelim.

Buyrun bir de maçı yapacağımız salona bir göz atalım..

Torino PalaVela

Kapasitesi : 8.000 (12 binlik İpekçi yerine 8 binlik PalaVela tercihimdir =))

Salon genelde kış olimpiyatları için kullanılıyor. Yani o basket sahası görülen yer genelde buz pisti oluyor. Tribünlerinin şekli falan harika çok hoşuma gitti hoş bir salon yani. Buyrun siz de bakın.

Resimler :

uleb_venue_1.jpg

uleb_venue_2.jpg

uleb_venue_3_ok.jpg

Salon bir spor yapısından ziyade bir sanat eseri gibi! Gerçekten oldukça güzel bir salon. Umarım bize de kısmet olur...

Gelecek sezon maçlarımızı hangi salonda oynayalım(Anket)

Fırat Aydın' Alıntı:
Buyrun bir de maçı yapacağımız salona bir göz atalım..

Torino PalaVela

Kapasitesi : 8.000 (12 binlik İpekçi yerine 8 binlik PalaVela tercihimdir =))

Salon genelde kış olimpiyatları için kullanılıyor. Yani o basket sahası görülen yer genelde buz pisti oluyor. Tribünlerinin şekli falan harika çok hoşuma gitti hoş bir salon yani. Buyrun siz de bakın.

Resimler :

uleb_venue_1.jpg

uleb_venue_2.jpg

uleb_venue_3_ok.jpg
Bu statlardan biri bizim olsa süper olur :) Tabi ulaşımıda kolay olacak :)

Mustafa Kaya kardeşim, dikkat ediyorum ısrarla, spor salonları için stad diyorsun.. bu konu daha önce de konuşulmuştu..artık stad demezsen daha iyi olur sanki.. stad başka bir şey, salon başka..

Maç çok zor geçecek bence takımın standartlarının üstünde oynaması lazım BJK'yi eleyebilmek için bunu kabul edelim önce.Son maçımızda bizi baya kötü ezmişlerdi bunuda hatırlarımızdan hemen silmeyelim.Takımımın kazanacağına inanıyorum fakat böle rahat maç gider alırız havalarıyla değil,maçın ciddiyetinin ve getirilerinin farkında olarak alabilirler bu maçı

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Maç çok zor geçecek bence takımın standartlarının üstünde oynaması lazım BJK'yi eleyebilmek için bunu kabul edelim önce.Son maçımızda bizi baya kötü ezmişlerdi bunuda hatırlarımızdan hemen silmeyelim.Takımımın kazanacağına inanıyorum fakat böle rahat maç gider alırız havalarıyla değil,maçın ciddiyetinin ve getirilerinin farkında olarak alabilirler bu maçı
dostum akatlardaki maçı hatırladın mı..gayet normal bir oyundan sonra o maçı almıştık..standartlarımızı zorlamamıştık..milletin poh pohuna kanmayın..ayrıca o gün tufan da yoktu..

Emre Yuksel' Alıntı:
Mustafa Kaya kardeşim, dikkat ediyorum ısrarla, spor salonları için stad diyorsun.. bu konu daha önce de konuşulmuştu..artık stad demezsen daha iyi olur sanki.. stad başka bir şey, salon başka..
Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Dil alışkanlığı bende hep stat derim ama bundan sonra salon demeye dikkat edeceğim :)

bu maç uleb in resmi sitesinde 10 nisanda ve 2. maç olarak görünüyor.. geçen akşam hüseyin beşok da perşembe akşamı oynayacak olmamızın, yarı finale çıkacak takım için ( yarı final cumartesi ) büyük avantaj olacağını söylemişti..herhalde bu tarih artık değişmez.. bu başlığa da el atılabilir..

Re: Uleb Cup|Galatasaray-Beşiktaş (10 Nisan 21.00 Torino)

su anda macin galibi kim olur sorunsalina cevap vermek cok zor, her iki takimin da kendilerine gore cok onemli silahlari var ama soylenebilecek tek soz, bu macin ayhan sahenkteki maca benzemeyecegi, kaybedersek bile o gunku gibi ezilmeyecegimizdir. gerci o gun bjk cok yuzdeli atmis ve biz de bos atislari kacirmistik, yani basketbolun dogrularini yapmaya calismistik; ezildik demek hata olur. bu mac icin kisisel fikrim , yavas yavas form tutmaya baslayan yildizlarimizla bu maci zorlanarak da olsa kazanacagimizdir. psikolojik etkenler de bizden yana bence, en basitinden bizim oyuncular maci kaybetme dusuncesine karsi "zaten ligde de yenilmistik" bahanesini kendilerini rahatlatmak icin kullanacaklardir, buna karsin bjkliler uzerlerinde o mactaki galibiyetin baskisini hissedeceklerdir. acik olan bir sey ise bu macin cok kirici gececegidir ki bu eslesmenin yorgun galibi badalona'ya kolay yem olacak gibi duruyor. umarim diger taraftan galatasarayimiza rakip olarak pamesa gelir! eger bjk cikarsa bizim eslesmeden, onlar icin de ayni seyi diliyorum.
buradan bir not da maca gideceklere olsun. murat hoca cesitli kanallardaki konusmalarinda, maca gidecek gs ve bjk taraftarlarina kendi bayraklarinin yaninda turk bayraklarini da almalarini tavsiye etti. avrupanin onde gelen bu kupasinin basketbol camiasinin ilgisini uzerine cekecegini, bunu turk toplumunun kotu imajini duzeltmek icin kullanabilecegimize vurgu yapti. ben bir adim daha oteye goturuyorum ve diyorum ki torinodaki galatasaraylilar ve besiktaslilar maci ayni tribunlerde izlesinler ve ayni kadro tur atlayan takima, hangisi olursa olsun, ust turlarda yine omuz omuza destek versin. bunu salt milli duygularla yazdigimi dusunmeyin, soylediklerim medeni bir insanin olmasi gerektigi gibidir. kaybettik, uzulelim, suclu aramayalim ; ama oyundan zevk aldiysak zaten kaybetmedik demektir. uygulanabilirligi nedir onerimin bilmiyorum ama yandaslik kavraminin 'normallesmesi' icin bir fitil italyadan ateslenebilir. (ayrica sporda siddetin kiyasiya yasandigi italya'ya da ders olur, italya'da atesi yakmak da oldukca ironik olur)

Harika bir fikir,ama uygulanabilmesi ve böyle organizasyon yapılması çok kolay değil.Haberi veren arakdaşımızın dediği,gibi bu tip organizasyon yapılabilse tüm Avrupaya Türklerin sportif kişilikleri ile ilgili ciddi ve önemli bir mesaj verilmiş olur,her iki takımında tanıtımına büyük katkıda bulunur.

Semih Cetin' Alıntı:
su anda macin galibi kim olur sorunsalina cevap vermek cok zor, her iki takimin da kendilerine gore cok onemli silahlari var ama soylenebilecek tek soz, bu macin ayhan sahenkteki maca benzemeyecegi, kaybedersek bile o gunku gibi ezilmeyecegimizdir. gerci o gun bjk cok yuzdeli atmis ve biz de bos atislari kacirmistik, yani basketbolun dogrularini yapmaya calismistik; ezildik demek hata olur. bu mac icin kisisel fikrim , yavas yavas form tutmaya baslayan yildizlarimizla bu maci zorlanarak da olsa kazanacagimizdir. psikolojik etkenler de bizden yana bence, en basitinden bizim oyuncular maci kaybetme dusuncesine karsi "zaten ligde de yenilmistik" bahanesini kendilerini rahatlatmak icin kullanacaklardir, buna karsin bjkliler uzerlerinde o mactaki galibiyetin baskisini hissedeceklerdir. acik olan bir sey ise bu macin cok kirici gececegidir ki bu eslesmenin yorgun galibi badalona'ya kolay yem olacak gibi duruyor. umarim diger taraftan galatasarayimiza rakip olarak pamesa gelir! eger bjk cikarsa bizim eslesmeden, onlar icin de ayni seyi diliyorum.
buradan bir not da maca gideceklere olsun. murat hoca cesitli kanallardaki konusmalarinda, maca gidecek gs ve bjk taraftarlarina kendi bayraklarinin yaninda turk bayraklarini da almalarini tavsiye etti. avrupanin onde gelen bu kupasinin basketbol camiasinin ilgisini uzerine cekecegini, bunu turk toplumunun kotu imajini duzeltmek icin kullanabilecegimize vurgu yapti. ben bir adim daha oteye goturuyorum ve diyorum ki torinodaki galatasaraylilar ve besiktaslilar maci ayni tribunlerde izlesinler ve ayni kadro tur atlayan takima, hangisi olursa olsun, ust turlarda yine omuz omuza destek versin. bunu salt milli duygularla yazdigimi dusunmeyin, soylediklerim medeni bir insanin olmasi gerektigi gibidir. kaybettik, uzulelim, suclu aramayalim ; ama oyundan zevk aldiysak zaten kaybetmedik demektir. uygulanabilirligi nedir onerimin bilmiyorum ama yandaslik kavraminin 'normallesmesi' icin bir fitil italyadan ateslenebilir. (ayrica sporda siddetin kiyasiya yasandigi italya'ya da ders olur, italya'da atesi yakmak da oldukca ironik olur)
Helal olsun arkadaşım , bu yaşta bunları söyleyebilen birisin. işte GALATASARAY'LI olmak budur