su anda macin galibi kim olur sorunsalina cevap vermek cok zor, her iki takimin da kendilerine gore cok onemli silahlari var ama soylenebilecek tek soz, bu macin ayhan sahenkteki maca benzemeyecegi, kaybedersek bile o gunku gibi ezilmeyecegimizdir. gerci o gun bjk cok yuzdeli atmis ve biz de bos atislari kacirmistik, yani basketbolun dogrularini yapmaya calismistik; ezildik demek hata olur. bu mac icin kisisel fikrim , yavas yavas form tutmaya baslayan yildizlarimizla bu maci zorlanarak da olsa kazanacagimizdir. psikolojik etkenler de bizden yana bence, en basitinden bizim oyuncular maci kaybetme dusuncesine karsi "zaten ligde de yenilmistik" bahanesini kendilerini rahatlatmak icin kullanacaklardir, buna karsin bjkliler uzerlerinde o mactaki galibiyetin baskisini hissedeceklerdir. acik olan bir sey ise bu macin cok kirici gececegidir ki bu eslesmenin yorgun galibi badalona'ya kolay yem olacak gibi duruyor. umarim diger taraftan galatasarayimiza rakip olarak pamesa gelir! eger bjk cikarsa bizim eslesmeden, onlar icin de ayni seyi diliyorum.
buradan bir not da maca gideceklere olsun. murat hoca cesitli kanallardaki konusmalarinda, maca gidecek gs ve bjk taraftarlarina kendi bayraklarinin yaninda turk bayraklarini da almalarini tavsiye etti. avrupanin onde gelen bu kupasinin basketbol camiasinin ilgisini uzerine cekecegini, bunu turk toplumunun kotu imajini duzeltmek icin kullanabilecegimize vurgu yapti. ben bir adim daha oteye goturuyorum ve diyorum ki torinodaki galatasaraylilar ve besiktaslilar maci ayni tribunlerde izlesinler ve ayni kadro tur atlayan takima, hangisi olursa olsun, ust turlarda yine omuz omuza destek versin. bunu salt milli duygularla yazdigimi dusunmeyin, soylediklerim medeni bir insanin olmasi gerektigi gibidir. kaybettik, uzulelim, suclu aramayalim ; ama oyundan zevk aldiysak zaten kaybetmedik demektir. uygulanabilirligi nedir onerimin bilmiyorum ama yandaslik kavraminin 'normallesmesi' icin bir fitil italyadan ateslenebilir. (ayrica sporda siddetin kiyasiya yasandigi italya'ya da ders olur, italya'da atesi yakmak da oldukca ironik olur)