2009 - 2010 Transfer Sezonu

Bence bu takımın öncelikle

Yabancı Pivot Daniel Santiago (keşke olsa bence çok iyi transfer olur) veya Ratko Varda
Yerli Pivot Fatih Solak (bence vereceği katkı tartışılır ama yerli olması bir nebze olumlu bakmamı sağlıyor)

Asist yönü kuvvetli takımı oynatacak pg (pepe Sanchez) (Will Conroy)
(Bu isim kesinlikle Alex Gordon olmamalı)

ve bütün bu parçalar tamamlandıktan sonra imkan varsa

Skorer sg/sf (Jerel Mcneal) (Dionte Christmas) (Josh Shipp)

ve bulabildiğin kalburüstü bütün yerli oyuncular
(yalçın azizmahmutoğulları) (ilkan Karaman) (Furkan Aldemir) (Ersin Görkem)
 
Eren hemen hemen aynı görüşleri paylaşıyoruz,tek fark ben Santiago'ya daha fazla önem veriyorum,yani daha fazla güveniyorum...Maliyet konusuna gelince ben aldığı rakamı çok iyi bilmiyorum,tabiki karşılaştırıp bakmak lazım...Ancak şu şartlarda Santiago gibi bir adamı çok kolay bulamayacağımızı düşünüyorum...Daha öncede dediğim gibi hala çok büyük oyuncu olduğunu düşünüyorum...
 
Can abi sezon ortasında bu tür değişiklikler yapılamaz.Daha öncede yazdığım gibi şu dakikada yapılacak en doğru iş 1 yabancı pivot alıp transferi 1-2 aylığına kapatmaktır.Sonra play-off durumumuza göre 1 takviye daha yapılabilir.Alınacak pivotları 92. ve 98. sayfaya yazdığımdan bir daha yazmayayım ama "Özellikle istediğin bir pivot var mı?" diye sorsalar önereceğim pivot Robert Swift , Nick Lewis ya da Dwayne Jones olurdu.
 
Santiago tamam belli bir yaşa geldi ancak hala önemli işler yapabilecek durumda. Belki 30 dakikalar falan çıkaramaz ama bize çok önemli katkı sağlar. Ve bu saatten sonra alacağımız adamlar öyle atlayıp zıplayan, iniş-çıkış grafiklerini sık yaşayan adamlardan ziyade belli bir tecrübeye erişmiş, ne yapacağı bilinen ve güvenilir isimler olmalı.

Bunla birlikte bu maratonda yapacağımız en ufak hatalar bize çok pahalıya mal olacaktır. Ve malesef bu hatayı yapmaya en meyilli adamlardan biri de D-Wash. D-Wash'un yerine sağlam bir guard almamız bizi daha da ileriye götürecektir.
 
300 bin alıyorsa biz ona 750 verelim bize gelsin.
Ben 1000-1250 arası alıyor diye biliyorum.
300 bin dolar için kalkıp Peru'dan burayamı gelcek bu adam : )
 
Burak Barut' Alıntı:
300 bin alıyorsa biz ona 750 verelim bize gelsin.
Ben 1000-1250 arası alıyor diye biliyorum.
300 bin dolar için kalkıp Peru'dan burayamı gelcek bu adam : )
Peru'da ne işi var Burak adamın :) Şaka bir yana 300'den fazladır tabiki, sadece Euro League'de oynasa bile marka bir oyuncu bu, o kadar az almaz..
 
Burak Barut' Alıntı:
300 bin alıyorsa biz ona 750 verelim bize gelsin.
Ben 1000-1250 arası alıyor diye biliyorum.
300 bin dolar için kalkıp Peru'dan burayamı gelcek bu adam : )


300 bini bende duydum sadece euroleague için..tabi primler hariç..

kasunda 1,3 civarı alıyormuş..
 
fatih ve yabancı pivot yeterlidir.guard alınacaksa guardımız yerli olmalı.alex gordon lüks olur.cüneyt alınabilir yerli guard olarak.
 
Santiagoyu takımımda görmeyi çok isterim ancak yaşı+maliyeti nedeniyle istenen katkı sağlanamayabilir. gurovic de yaşadığımız hayal kırıklığına benzer bişey yaşamayalım.

Alex Gordon çok gereksiz olur. Fatih Türk rotasyonu için işimize yarar. başka kaç tane Türk uzun var ki?
 
Ali Bozgeyik' Alıntı:
Bizdeki uzunların hiçbirinin 5 rotasyonunda yer bile alamayacağını düşünüyorum...tabiki buda benim düşüncem...Yani orda her maç 40 dakikalık bir boşluk olduğunu düşünüyorum...
Bu arada Ali bey daha kalıplı biri derken... Bildiğim kadarıyla insan olacak alacağımız oyuncu... :)

Şimdilerde koçluk yapıyor ama kendisinin oynadığı dönemlerde kendisine çarpanı hastanelik edecek kadar sert bir oyun yapısı vardı...

Anthony Bonner

full_anthony_bonner_2.jpg


Ya da Koul gibi birisi olabilir :)

Alexander Koul

koulx.png



Takım kimyasınıda bozacak oyunculardan ve fazla takviyeden kaçınmamız gerekir.

Donald Little gibiler uzak olsun...
 
Kablo Tv'nin aynı maçları göstermesiyle ünlü Supersort'u Fenerbahçe'ye yenildiğimiz bir maçı gösterirdi. Orada Comegys'le Bonner'ın potaaltında bir kapışması vardır ki defalarca izlemişimdir. Hakemler de tölerans gösterince müthiş bir mücadale olmuş.

Neyse, umarım içeriye sert ve ribaundçı bir uzun alınır. Santiago zaten zor da, ister miyim, çok istemem açıkçası.
 
Skor yapacak bir adamdan çok geçen sene Erdemir'de oynayan Thomas misali ribaund canavarı gerekiyor. Skoru yapacak Rancik, Jasa falan var zaten.
 
Bir İspanya yolculuğundan söz edildi,İspanya'dan alabileceğimiz 5 numaralara şöyle bir göz gezdirip bilgi verebilecek bir arkadaşımız varmı acaba...
 



Richard Hendrix:

Yas: 23
Takim: Cb Malaga
Boy: 2.06
Mevki: Pf

Bu oyuncu hakkinda Wizards forumunda bir uye olumlu gorusler sarf ediyordu. Izledigim yok, nasil oyuncu oldugunu bilmiyorum.

Son macinda 16 sayi, 6 ribaund ile oynamis.




Esteban Batista:

Yas: 26
Takim: AYUDA EN ACCION FUENLABRADA
Boy: 2.08
Mevki: Center

Esteban Batista gecen sene forumda onerilen isimlerden biriydi. Bu sezon Ispanya'da Fuenlabrada takiminda oynuyor. Eski Galatasaray'li Fitch'in takim arkadasi. Avrupa'nin kalbur ustu takimlarinda gorev almis bir oyuncu. Son macinda 20 sayi,10 ribaund, 2 assist ile oynamis.





Mario Austin:

Yas: 27
Takim: MERIDIANO ALICANTE
Boy: 2.06
Mevki: Pf,Center

Mario, tam aradigimiz oyuncu. Ligimizde Besiktas kulubunde oynamisligi vardir. Son macinda, 18 Sayi, 7 ribaund, 2 t.c ile oynamis. Besiktas kulubunden olayli bir sekilde ayrilmis idi. Tekrar Turkiye'de oynar mi, orasi buyuk bir soru isareti.
 
3, numaralı resimdeki deliye benziyor.Beşiktaş'ta da oynamış zaten.Fener maçlarına alışıkdır gelecekse o gelsin :) :)
 
Richard Hendrix in ismi geçen sene ve bu sene başında bizim takımla geçmişti.
Teknik heyetin sıradışı bir oyuncu arıyoruz dedi Hendrix öyle bir oyuncu değil.

Bunların arasından tercihim
Batista-Austin-Hendrix olur
 
Beşiktaş formasını çok kısa bir süre giydi Mario Austin, pek fazla maça çıkmadı Hüseyin. Parasını alacağı süre 2 hafta geçtiği için bir hışımla Çin Seddi'ni aşarak Çin Ligi'ne gitti önce. Biraz psikopattır o yönden :)
Hareketli ve özelliklede şutu iyi bir oyuncudur Austin, fakat kendisi aranılan 5 numara tipinde bir isim değildir asla. Savunma yönü zayıf olan ve genelde dışarılarda dolanmayı seven bir isimdir, pota altı etkinliği yeterli seviyede değil.. Ayrıca takımından ayrılacağını sanmıyorum, ilk beş oyuncusu orada..
 
Abi ben şaka yapıyorum ya.Benim için çok fazla önemi yok isminin.Çıksın Aslanlar gibi savaşsın yeterli.Galatasaray'da olduğunun farkına varsın !
 

Üst