2009 Play-Off Hesapları

Normal sezonun sonuna sadece on maç kaldı. Mevcut puan durumu ve fikstürle olası play-off eşleşmeleri hakkında yorumlarımız...

20puandurumu.jpg


Play-off eşleşme düzeni

Çeyrek final eşleşmeleri
(1) - (8)
(2) - (7)
(3) - (6)
(4) - (5)

Yarı final eşleşmeleri
(1) - (8) galibiyle (4) - (5) galibi
(2) - (7) galibiyle (3) - (6) galibi arasında olacak.

Fikstürler

Galatasaray:
Erdemir
Karşıyaka (D)
CASA TED Kolejliler
Kepez Belediye (D)
Mersin B.B.
Oyak Renault (D)
Beşiktaş
Fenerbahçe Ülker (D)
Aliağa
Türk Telekom (D)

Efes Pilsen:
Fenerbahçe Ülker (D)
Erdemir
Aliağa (D)
Karşıyaka
Türk Telekom (D)
CASA TED Ankara Kolejliler
Darüşşafaka (D)
Kepez Belediye (D)
Antalya B.B.
Mersin B.B. (D)

Türk Telekom:
Oyak Renault
Beşiktaş (D)
Fenerbahçe Ülker
Aliağa (D)
Efes Pilsen
Darüşşafaka
Antalya B.B. (D)
Banvit
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (D)
Galatasaray

Fenerbahçe Ülker:
Efes Pilsen
Aliağa
Türk Telekom (D)
Darüşşafaka
Antalya B.B. (D)
Banvit
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (D)
Galatasaray
Erdemir (D)
Karşıyaka

***

Efes Pilsen'e karşı olası play-off eşleşmesinde seriye 1-0 geride başlayacağız. Bu dezavantajı yaşama riskimiz olan diğer takımlar Telekom ve Beşiktaş. Dolayısıyla bu iki takımıda muhakkak yenmek zorundayız!..

Efes Pilsen normal sezonu büyük ihtimalle lider bitirecek. Efes'e karşı iki maçıda kaybetmemiz sebebiyle finale dek karşılaşmamamız gerekiyor. Bunun için normak sezonu ikinci, yahut üçüncü sırada tamamlamalıyız. Efes Pilsen'in bundan sonraki tüm maçları kazanması bizim için olumlu olabilir. F.bahçe Ülker ve Telekom'u yenmeleri durumunda her iki takıma karşı 1-0 önde başlayacaklar ve bilhassa ligi dörüncü sırada bitiren takıma karşı büyük bir avantaj yakalamış olacaklar. Efes Pilsen ligi dördüncü sırada tamamlayan takıma ikinci maçta yenilir ve yarı finalde seri 0-0 başlarsa, Efes Pilsen'in yarı finalde elenmesi bizim menfaatimize olacak.

Sıralamadaki yerimizi korumamız için ilk dört sıranın altındaki hiçbir takıma mağlup olmamamız kilit unsur olarak görünüyor.

Telekom'un, bizim maçımız haricinde, Beşiktaş deplasmanı, Efes Pilsen ve F.bahçe Ülker maçlarında kayıp vermesi muhtemel...

F.bahçe Ülker, Beşikaş'a yenildikten sonra Efes Pilsen ile oynayacak. Efes maçında da mağlup olmaları halinde -bizim ve Telekom'un kazandığını varsayarsak- bizim üç, Telekom'un iki maç gerisine düşecekler. Daha sonra Telekom'a karşı deplasmanda oynayacakları maçı da kaybetmeleri durmunda lig dördüncülüğü için en büyük aday olarak görünüyorlar.

Mali ve yönetimsel sıkıntılar yaşamaması durumunda beşinci sıra için en kuvvetli aday Beşiktaş diyebiliriz. Tam kapasite ile oynayan bir Beşiktaş'a karşı ligi dördüncü sırada bitiren takım muhtemelen çok zorlancaktır. Altı, yedi ve sekizinci sıra için yorum yapmak şimdilik zor görünüyor. Altı ve on birinci sıradaki takımlar arasında her an herşey olabilir...
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Eger Fenerbahce ile deplasmandaki maca kadar 7 de 7 yaparsak ilk 2 icinde oluruz... Aksi takdirde isimiz zor. muhtemelen gs ve telekom 2-3 olacaklar ligde... yari finalde rakibimiz telekom olacak gibi duruyor. Umarim 1-0 geride baslamayiz...

Birde saha avantajını kaybedip 1-0 baslarsak yari finalde eleniriz gibi duruyor...

İnsalah ligi 2. sirada bitirip telekomla 0-0 baslayabiliriz...
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Telekom u yenip olası eşleşmede 0-0 başlamalıyız seriye.Ligi de 2. sırada bitirip finale kadar saha avantajını elimizde tutarak play off lara girmeliyiz.
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

banvitin 7. olması için dua ediyorum valla.bizim 2. liğimiz garanti gibi.eğer banvitte 7. olursa hem 1-0 önde başlayacağız,saha avantajı bizde olacak ayrıca çok iyi destek vereceğiz :)
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

bayan maçlarının bitmesine bile 4-5 maç kaldı hiçbir şey belli değil. henüz 10 maç var, yorum yapmak için çok erken. yine de efes 1.liği aldı gibi görünüyor. ben takımımızın son durumuna bakarak (oynanan basketbol ve yeni transferler) 2. oluruz diyorum. Muhtelemel 3.lükte Fener'le Telekom çekişecek.
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Bu konuda biraz beyin fırtınası yaptım ama 1-2 hafta daha bekleyeyim demiştim. Sevgili Ahmed abi açmış madem ben de düşündüğüm şeyleri buraya yazayım.

Üç takım üzerinden bir incelemede bulundum çünkü Efes büyük ihtimalle ligi lider, Beşiktaş da 5. bitirecek. Burada ulaşmak istediğim sonuç ise bizim ikinciliğimiz. Şunu da belirtmeliyim ki sürpriz sonuçlara asla yer vermedim. Sürpriz yenilgi alan takım zaten sırasını kaybedecektir. Biz bu yenilgilerden almayacağız. İnanıyorum.

Bu hafta;

GS 16
TT 15
FB 14

21.Hafta;

Erdemir'i yeneceğimizi, Telekom'un da Oyak'ı yeneceğini, FB'nin de Efes'e kaybedeceğini varsayıyorum. Zaten bizim için en güzeli bu olacak.

GS 17
TT 16
FB 14

22.Hafta;

KSK'yı yenmemiz gerekiyor. Kolay olmayacak ama yeneceğiz de. Telekom'un BJK deplasmanında yenilmesini sanırım bütün Gaatasaraylılar olarak isteyeceğiz. FB de büyük ihtimalle galip gelir ve puan durumu şöyle şekillenir;

GS 18
TT 16
FB 15

Bu iki haftada görüyoruz ki Efes'in FB'yi yenmesi, TT'un da Beşiktaş deplasmanından mağlubiyetle dönmesi çok çok güzel olacak.

23.Hafta;

Bu hafta biz rahatız. Diğer 2 takım da birbiri ile eşleşiyor. Burada sanırım kendimize rakip seçmeye başlayacağız ve o takımı destekleyeceğiz. Herkesin belli bir fikri olabilir. Telekom oyun şekli ile bize çok ters gelen bir takım ve yeni bir oyun düzenine geçiş yapar mıyız, dış savunmayı güçlendirir miyiz bilemiyorum. Ama FB'nin yarı finalde vites yükselteceğiniz düşünüyorum. Ben yine de Telekom'u tercih ederim ama bu maçta Telekom kazanırsa olası yenilgilerimizde üstümüze çıkabilir. Bu yüzden bu maçı FB'nin alması daha mantıklı geliyor bana.

GS 19
FB 16
TT 16 olur ki ikinciliğimiz de garanti olur.

24.Hafta;

Bu hafta aslına bakarsak çok zorlu bir maça çıkacağız. Kepez deplasmanına. Ben sürpriz bir mağlubiyet alırsak bunun Kepez'den geleceğini varsayıyorum. Diğer takımlarla aramızda bulunan olası 3 maçlık fark da bizi rahatlatabilir. Bu yüzden bu hafta galibiyet farkı 2'ye inebilir.

GS 19
FB 17
TT 17

25.Hafta;

Bu hafta biz ve FB galip geliriz. TT-Efes maçında tabiki Efes'in yenmesi mantık gözükse de Efes'in bu haftadan sonra Play-Off yolundaki alt takımı Daçka, Mersin BŞB ve Kepez maçlarında olası mağlubiyet yaşaması durumu olabilir. Bu durumda biz tüm maçlarımızı kazanırsak Efes'in daha önce yenmesini dilediğimiz FB maçını ve bu haftaki TT maçını kaybetmesi liderlik için bize şans getirebilir. Diğer taraftan da olası bir eşleşmede TT ile geride başlama ihtimalimiz az değil. Bu yüzden bu maçı Efes'in kazanması durumunda da TT ile eşleşme olasılığımız da azalır. Bu durumda onlara kaybetsek bile eşleşmeyeceğimiz için ve liderlik çok zor göründüğü için TT'un kaybetmesi lehimize olur. TT'u Fener'e tercih etsem bile böyle bir senaryoda eşleşmemiz zor görünüyor.

GS 20
FB 18
TT 17

26 ve 27. Hafta kayıp yaşanmazsa;

GS 22
FB 20
TT 19

28.Hafta;

Rakip FB. İleriki haftalarda olası bir TT yenilgisine karşın bu maçı 16 sayının altında kaybedersek ikili averajda FB'ye üstünlük sağlarız. TT bu hafta kazanır ve puan durumu şöyle oluşur;

GS 22
FB 21
TT 20

29.Hafta;

Takımlar kayıp yaşamazsa;

GS 23
FB 22
TT 21

Son hafta Telekom'a yenilsek bile;

GS 23
FB 23
TT 22 olur.

Play-Off'ta ilk turda rakimizi geçersek saha avantajı ile FB ile yarı finalde karşılaşırız. Bakalım bu senaryo tutacak mı?
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Benim şahsi görüşüm telekomu ankarada yenersek biz 2. olduktan sonra ister fb olsun ister tt 3. ;saha avantajı ile eleriz gibime geliyor.
tt yi yenemezsek ne yapıp edip 2. olup altımızada mutlaka fb yi almalıyız ki en kötü 1-1 seri başlasın tt yi ankarada yenmek zor olabilir play offlarda
ideal diziliş Kerem in sene sonu dizilişi inşallah o olur yoksa bir4. veya 1-0 tt serisi işimizi ciddi yokuşa sürer
not: ben sonuçta umarım olmaz ama 3. olup 1-1 bir fb serisinide heyecanla beklerim abdi ipekçiye sızıp bir fb galibiyeti yaşamak istiyorum play off son maçında:=)
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Bu sezon zirve mücadelesi yapmayan takımlara karşı öyle veya böyle galibiyet almamız bizim en büyük avantajımız ve lig sonuna kadar da bu şekilde götüreceğimize inanıyorum. Diğer bir büyük avantajımız ise yeni transferlerimizle rotasyonun genişlemesi ve en büyük eksiklerimiz kapanması. Üst sıralardaki ekiplerle de son haftalarda oynayacak olmamız şu aşamada avantaj gibi duruyor. O zamana kadar oyuncularımızın iyice birbirine alışacağı da muhtemel. Benim düşüncem alacağımız 2 mağlubiyet bile bizi yerimizden etmeyecektir ( tabi Beşiktaş C.T ve Türk Telekom'a kaybetmemeliyiz).

Üçüncü sırada yer alan Türk Telekom ise puan durumundaki yerine rağmen bekleneni veremediği kanaatindeyim. Beşiktaş C.T ve Antalya deplasmanlarında da yenilirse sanırım kimse şaşırmaz. Bunları bir kenara koysak bile evinde Fb Ülker, Efes Pilsen, Banvit ve bizimle oynayacak. Saymadığım diğer takımların da neler yaptıkları, nasıl savaştığı ortada. 2.lik için en zorlu fikstür Türk Telekom'un ve bu savruk oyunlarıyla da 2.liğe yükseleceklerini düşünmüyorum.

Fenerbahçe Ülker'i değerlendirmek sanırım en zoru olacak. Çünkü ne olursa olsun maçlarını kazanmaları için gözle görülen ve görülmeyen birçok avantajları var, bunları saymaya sanırım gerek yok... Bunlara rağmen son haftalardaki form grafiklerindeki düşüş ki bunun ligi çok fazla etkilediğini düşünmüyorum- bu hafta biteceğine inanıyorum. Efes Pilsen maçına da sonuna kadar asılacaklardır ama favori ciddi anlamda Efes ve Efes'in on küsürlük bir Fb Ülker mağlubiyet serisini tersine çevirmek için de ciddi bir hırsı söz konusu. Kaybettiği altı maçın da deplasmanda olması bizler için iyi görünüp, iştahımızı kabartsa da malesef son on maçından dördü deplasmanda ve bu bakımdan şanslılar. Fakat bu dört deplasman da taraftarın yoğun ilgi gösterdiği maçlara şahit oluyor. Fb Ülker'in en fazla 2-3 mağlubiyet alacağını düşünüyorum, bu sayıya ulaşmayabilir de.

Tahmini lig sıralamam da: Efes Pilsen, Galatasaray C.C, Fb Ülker, Türk Telekom şeklinde. Eğer ilk dört bu şekilde olursa da gönül ister ki Beşiktaş C.T altıncı olsun ve ilk turda Fb Ülker ile eşleşsin. Bu zor bir şey de değil. Antalya Bşb. ile puanları eşit ve benzer problemleri var.

Eğer play-off'a 2. sıradan girip, saha avantajını elimizde bulundurursak, yarı finalde kim gelirse gelsin geçeceğimiz fikrindeyim ( tabi inşallah şanssızlıklar yakamızı bırakır ). Finalde ise çoğunluğun görüşü gibi Efes Pilsen - Galatasaray C.C eşleşmesi bekleniyor. İşte o zaman tüm maçlar Abdi İpekçi'de oynanmalı, hoş orası da küçük gelir bize ama ne yapalım başka büyük salon yok :p


NOT: Tüm bu değerlendirmeler adil yönetimlerin olacağı varsayılarak yazılmıştır !!!
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Uğurcan Günel' Alıntı:
Tahmini lig sıralamam da: Efes Pilsen, Galatasaray C.C, Fb Ülker, Türk Telekom şeklinde. Eğer ilk dört bu şekilde olursa da gönül ister ki Beşiktaş C.T altıncı olsun ve ilk turda Fb Ülker ile eşleşsin. Bu zor bir şey de değil. Antalya Bşb. ile puanları eşit ve benzer problemleri var.

Beşiktaş'ın ve Antalya'nın kalan maçlar için fikstürüne pek bakmadın galiba :) Aynı puandalar ama "şimdilik"..
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Ben sadece şu sezon için 2 maç hakkında birşeyler söylemek istiyorum..
Fb'yi zorlada olsa abdi ipekçide yenecegimize canı gönülden inanıyorum.
TT macını ise bana göre cok cok rahat kazanıcağız...

Not:Artık kadro kaliteleri ortaya cıktı ligde iki favori var efes ve biz bu kadar basit..
Ben ise sürpriz yenilgi olarak 2 maç düşünüyrum..
Bu haftaki Erdemir maçı...
Ve kepez maçı..
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
[quote="Uğurcan Günel":1nfyfo6g]

Tahmini lig sıralamam da: Efes Pilsen, Galatasaray C.C, Fb Ülker, Türk Telekom şeklinde. Eğer ilk dört bu şekilde olursa da gönül ister ki Beşiktaş C.T altıncı olsun ve ilk turda Fb Ülker ile eşleşsin. Bu zor bir şey de değil. Antalya Bşb. ile puanları eşit ve benzer problemleri var.

Beşiktaş'ın ve Antalya'nın kalan maçlar için fikstürüne pek bakmadın galiba :) Aynı puandalar ama "şimdilik"..[/quote:1nfyfo6g]
Gönül fikstür dinlemiyor, hele ki dünkü maçınızdan sonra :)
Aslında fikstürde bir adım öndesiniz, bunda Antalya ile evinizde oynayacak olmanızın da etkisi büyük tabi ki. Ama sezon ortasında yakaladığınız gibi bir seri yakalayabilir misiniz, emin değilim. Bu aynı şekilde Antalya için de geçerli. En ateşli geçecek karşılaşmalar da sizin maçlara benziyor çünkü çoğu karşılaşma play-off'a girebilme mücadelesi veren ekiplerle, çok kritik maçlar olacak. Ama tabi ki 5.lik için en büyük favori siz olsanız da gönlüm 3. Fb Ülker, 6. Beşiktaş C.T olmasını istiyor, mazur gör :)
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Bu sene şampiyon olacağımızdan nerdeyse eminim . Nedeni çok açık ve net ;
#7,#12,#22 + diğerleri . Biz #22 olmadan efese kafa tutabiliyorsak bu sene şampiyon olacağız demektir .
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

biraz gerçekçi düşündüğümde üç mac dışarda oynayacağız. Karşıyaka, fenerbahçe, telekom deplasmanları. fenere ve karşıyakaya kaybetme kredimiz var telekom macını mutlaka kazanmamız gerekiyor. bu durumda 6 mağlubiyetle ligi ikinci bitiririz. telekom ve fener sıkıntıya girer efes ile finalden önce karşılaşmamak için..
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Yeniler takıma alışırsa ve sezonun geri kalanını minimum sakatlıklar atlatırsak 10 maçıda alabilecek kapasitedeyiz.

Galiba bu sene yine telekomla eşleşeceğiz gibi görünüyor inşallah geçen senenin rövanşını eze eze alacağız.
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Savunma yapmayan/yapamayan bir TT ile eşleşmek bizim için daha iyi olur düşüncesindeyim. Ama 1 numara konusunda ciddi tereddütlerim var. Büyük maçları kazanmak için yeterli mi? Bence büyük bir soru işareti.

Hosley + Tolliver büyük güç oldular bizim için. Hem 3-4 hem de 4-5 rotasyonunda ciddi bir derinlik ve üstünlük kurulmuş oldu.

Play-Off'larda daha iyi bir savunma ile çıkacağımızı düşünerek Final'i uzak görmüyorum.

Şimdiki süreçte tek yapmamız gereken yerimizi korumak. 2.likten kesinlikle aşağı inmemek, gerisi daha kolay olacaktır.

FBÜLKER de Ömer AŞIK faktörü belki kırılma noktası olabilir.
 
Re: 2009 Play-off Hesapları

Tahminim ekstra yenilgi almayacağımız yönünde. Ancak Kepez, BJK maçları zorlanacağımız maçlar olacaktır. Tabi birde Karşıyaka olabilir. Ama bu maçları da aşacağımızı düşünüyorum. F.Ülker maçını ise kazanma ihtimalimiz yüksek bir maç olarak göryorum. Açıkçası bu süreci firesiz geçebiliriz. Ancak BJK ve Karşıyaka karşısında zorlanma ihtimalimiz fazla.
1-Efes
2-Galatasaray
3-Telekom
4-F.Ülker gibi bir sıralama olabilir. Ancak F.Ülker'in 3. olup muhtemel bir şekilde bizimle eşleşmesi Telekom'a göre bizim açımızdan daha iyi olabilir...
Sonuç olarak Efes ile birlikte şu an şampiyonluğun en önemli adayıyız. Tabi Efes'in göz ardı edilemeyecek bir kadrosu ve rotasyonu var. Ancak bizde son yaptığımız takviyeler ile iyi bir kadro oluşturduk. Eğer gerekli uyumu sağlayabilirsek, olası final serisinde Efes'e seyirci avantajımız ile üstünlük sağlayabiliriz. Yabancı durumumuz oldukça iyi. Sadece 1 numarada zaman zaman sıkıntı yaşayabiliriz. Onun dışında önemli bir dezavantajımız görülmüyor. Yabancılarımızın yanına Hüseyin, Cüneyt, Murat ve zaman zaman Cemal, Erdem ve Polat da ekleniyor. Eğer Tufan play-off larda katkı verebilirse işte o zaman oldukça iyi olur...
 

Üst