2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ivana Matovic imzaladı Aziz Bey'in takımıyla, Polonya liginde 14,1 sayı 5,6 ribaund ortalamasıyla oymış geçen yıl. Şaziye'de kürkçü dükkanına geri döndü.

Bu sene ligin kaderini bir karar belirleyecek. Sophia Türk vatandaşı olmak isteyecekmi istemeyecekmi. Ya da ikna edilecekmi edilemeyecek mi? Bu sorunun yanıtı ligin sonunu bizim adımıza netleştirir. Sophia kabul etmezse odukça çekişme yaşanacak. Işıl, Tuğba, Esra, Bahar gibi iyi ve vasat üstü yerlilerimiz var. Fowles, Seimone yanına eklenecek yabancılarımızda olacak. Katie'nin durumu belli değil Tamika'nın zaten ocak'ta belli olacak. Yerli tarnsferi için ne olur, Ceyhun hoca kimi ister hiç bilmiyorum. Bu anlamda hocaya çok güveniyorum.

Sühan Cem' Alıntı:
Bu sene ligin kaderini bir karar belirleyecek. Sophia Türk vatandaşı olmak isteyecekmi istemeyecekmi. Ya da ikna edilecekmi edilemeyecek mi? Bu sorunun yanıtı ligin sonunu bizim adımıza netleştirir. Sophia kabul etmezse odukça çekişme yaşanacak. Işıl, Tuğba, Esra, Bahar gibi iyi ve vasat üstü yerlilerimiz var. Fowles, Seimone yanına eklenecek yabancılarımızda olacak. Katie'nin durumu belli değil Tamika'nın zaten ocak'ta belli olacak. Yerli tarnsferi için ne olur, Ceyhun hoca kimi ister hiç bilmiyorum. Bu anlamda hocaya çok güveniyorum.
Tugba ve Esra bence vasat üstü degiller eger geride biraktigimiz sezonki performanslariyla oynamaya devam edeceklerse hic durmasin gitsinler bu takimdan. Bu arada Esmeral, Birsel ve Isil disinda sutu olan tek yerli Saziye'ydi Fener'in onu da almasi cok kötü oldu.

Sercan Özbek' Alıntı:
Şaziye bizde de oynadı ama vasatı aşamadı.Fenerde oynadığının çeyreğini oynamadı yada oynayamadı.
Spartak Moskova'da hic süre alamadi sonra formsuz olarak bize geldi belki ondandir.

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Selim Sercan Eren":1ar96o9y]bu sene biraz zor geçeriz bence feneri :oops:

Neden yahu neden ? Nedenlerini de saysana ! Bombayı bırakıp kaçmak kolay geliyor tabi ! Heralde çok hoşuna gidiyor fenerlilere reklam olmak ![/quote:1ar96o9y]
Bence de favori onlar ama bizim de sansimiz oldukca yüksek. Neden dersen 1. olarak Ceyhun Yildizoglu iyi bir antrenördür kimse aksini iddia edemez ancak karsi tarafta dünyanin en iyisi Ratgeber var. 2. olarak sutörümüz Seimone Augustus tabiki cok iyi ve cok sevdigim bir oyuncu ama rakipte de yine dünyanin en iyisi Taurasi var. 3. Olarak Pivot bölgesinde Sylvia Fowles dünyanin en iyilerinden ancak Leuchanka kalsa bile sadece 2 Pivotumuz var. Daha transfer yapilacagini tahmin ediyorum ancak su anki durumu degerlendiriyorum ben. Karsi tarafta ise Nevriye, Matovic, Nevlin var Sutton-Brown'u da Türk yapiyorlarmis galiba öyle duydum. 4. olarak yerlilere baktigimizda bizde sampiyonluga oynayacak bir takima dogrudan katki yapabilecek 2 oyuncu var Isil ve biraz da Bahar. Onlarda Nevriye, Esmeral, Birsel, Nevlin ve Sutton-Brown 5lisi olacak gibi. Umarim hic degilse Sophia'yi Türk yapabiliriz ama o da imkansiza yakin maalesef. Tek caremiz Esmeral-Birsel ikilisinden birini kapmamiz olur. Bunun icin de tüm sartlari zorlamak lazim bu buna deger de zaten. Yoksa yine rotasyonda problemimiz olacak, yine Isil veya X oyuncu 40 dakika oynamak zorunda kalacak ve yine mac sonunda yorgunluk, faul sorunu vs. sebeplerden dolayi kaybetme riskimiz artacak.

Bunlar önemli dezavantajlar ama bizim de en büyük avantajimiz adimiz Galatasaray umarim önümüzdeki senenin amatör branslardaki tek sampiyonlugunu buradan kopartiriz.

Eğer takımın başında Zafer hoca olsaydı fazla bir umudum olmazdı.FAkat Ceyhun hoca açıklandığında daha çok umudum arttı. Gelişmeleri,hamlelerimizi bekleyip görmek lazım.

Salih Coskun' Alıntı:
Tugba ve Esra bence vasat üstü degiller eger geride biraktigimiz sezonki performanslariyla oynamaya devam edeceklerse hic durmasin gitsinler bu takimdan. Bu arada Esmeral, Birsel ve Isil disinda sutu olan tek yerli Saziye'ydi Fener'in onu da almasi cok kötü oldu.

Salih, bana Tuğba ve Esra'nın pozisyonunda onlardan daha iyi 2 şer oyuncu söylersen bana kafi...

Bence Esmeral'i kapabilirsek çok büyük bir iş yapmış oluruz.Ceyhun hocada onu son derece iyi şekilde değerlendirecektir bundan hiç şüphem yok.

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Selim Sercan Eren":23xokxo2]bu sene biraz zor geçeriz bence feneri :oops:

Neden yahu neden ? Nedenlerini de saysana ! Bombayı bırakıp kaçmak kolay geliyor tabi ! Heralde çok hoşuna gidiyor fenerlilere reklam olmak ![/quote:23xokxo2]

Bizim forumun kötümserlerinin alışkanlıklarına ters bir durum bu istediğim Emre.Sadece eleştiri kısmını sebepsiz nedensiz açıklamasız yapmak onların tercihi saygı duymak lazım.

sebep şu benim amacım feneri övmek değil ama gerçekleri görmek lazım diana ve taylorı aldılar bu kızlar olmasaydı %100 şampiyonduk ama şimdi napıcaz bilmiyorum???

Selim Sercan Eren' Alıntı:
sebep şu benim amacım feneri övmek değil ama gerçekleri görmek lazım diana ve taylorı aldılar bu kızlar olmasaydı %100 şampiyonduk ama şimdi napıcaz bilmiyorum???
Elimize Medical Park sayesinde öyle bir bütçe geçtiki şimdi onlar düşünsün diyorum.İstediğimiz oyuncuyu alabiliriz ;)

Ben farkın o kadar büyük olduğuna inanmıyorum. Geçen sezon onlardan iyi takımımız vardı. coaching hatalarından şampiyonluğu verdik. Yarı sahaya adam gibi top sürecek bir oyuncu bulduğumuz an şampiyonluğun en büyük adayı haline geliriz. Dıaşrıdan Seimone içeride fowles ile Kobe-shaq lı lakers gibi olacağız. Bir şekilde ya içeri ya dışarı savunmak zorunda kalacakalr. Bunalrın yanına şutları isabetli bir yabancı daha buldukmuydu (ki o da sophia'dır) Euroleague şampiyonluğu kuvvetli ihtimal haline gelir. FB'nin yerlileri çok iyi çok iyi diye bir ,efsane dönüyor. Tamam Birsel Esmeral iyi oyuncular. Peki Bakın bakalım FB'de kaç oyuncu var yerli? ZK sağolsun onlarla olan maçalrımızda oyunu sertleştirtmedi. Seimone gibi içeri penetre edecek rakibi faule zorlayacak oyuncumuzda olmayınca FB'nin yedeklerini oyuan sürme zorunluluğu yaratamadık. Sonuçta FB'ninde yerli rotasyonu çok dar. 3 tane yerlisi var 4.leri yok.

Birsel,Esmeral,Nevriye,Nevlin 4üde bizim türklerin hepsinden daha iyi ayrıca Şaziye'de aldılar bu sene ceyhun hocayla bir çıkışa geçmişti oda.Birsel ya da esmeral alalım diyenler olmuşda nasıl alacaz merak ettim?Sözleşmeleri mi bitiyor?

Mertcan Dönmez' Alıntı:
Birsel,Esmeral,Nevriye,Nevlin 4üde bizim türklerin hepsinden daha iyi ayrıca Şaziye'de aldılar bu sene ceyhun hocayla bir çıkışa geçmişti oda.Birsel ya da esmeral alalım diyenler olmuşda nasıl alacaz merak ettim?Sözleşmeleri mi bitiyor?
Hepsinin sözleşmesi devam ediyor bildiğim kadarıyla.

Kariyerine şimdiden iki Rochetti Kupası bir de Eurocup Şampiyonluğu sığdıran 1.97 boyundaki Sırp pivot; 2005`te Euroleague`de 25 sayı, 15 ribaund ve 6 asist ortalamasıyla dikkat çekmişti.

Fbnin sitesinde matovicle ilgili böyle birşey yazıyor.25 s 15 rb 6 asist pek inandırıcı gelmedi bana ama resmi sitede yazması kafamı karıştırdı.

Mustafa Yanar' Alıntı:
Elimize Medical Park sayesinde öyle bir bütçe geçtiki şimdi onlar düşünsün diyorum.İstediğimiz oyuncuyu alabiliriz ;)

Kimi mesela Mustafa? İki kıta dışı hakkımız dolu, 2 tane de Avrupalı oyuncu gelecek ama dünyada parası olan tek kulüp biz değiliz. Yine alabileceğimiz en iyi isimleri aldığımızı varsaysak. TBBL'de yıllardır farkı yaratan sahada 2, onları yedekleyecek -en az- 1 yerli değil mi?

Birsel ile Esmeral'den birini istiyor da herkes, onları Fenerbahçe'den koparak şey nedir? Para, vizyon, kadro kalitesi olarak kurulu düzenlerini bırakıp Galatasaray'a gelmeleri için bir sebep yok bu ikilinin. Bir de şöyle bir şey var; Birsel değil Galatasaray, Burhaniye Belediyesi'ne bile geçse Fenerbahçe TBBL'de çok büyük sıkıntı yaşar. Dördüncü yabancı haklarını oyun kurucu mevkisinde kullanmak zorunda kalırlar, bu da; pota altındaki sertliği sağlayacak bir uzundan ve oyun içinde PG/Taurasi/Penny/Matovic dörtlüsünden birinden vazgeçmesi demek. Bunlar benim aklıma geldiğine göre Fenerbahçe'yi yönetenlerin de aklına geliyordur, yani Birsel'i bırakmazlar.

Karamsar bir tablo çizmiş olabilirim ama ben de güveniyorum takımıma. Bu güvenin sebebi Medical Park'tan gelecek para değil, Ceyhun Hoca. Sihirli değneği yok tabi koçun sabır ve süre lazım. Hemen bir sene de olur, biraz acı çektikten sonra olur onu bilmem ama Galatasaray'ı başarıya götürecek olan Ceyhun Hoca'nın sistemidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...