2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaslar belki hammon avrupada pek hirsli deyil, ama isil ve youngdaki hirsi görünce hirslanmamak elde deyil bide bir hirs küpü agustusdaha geliyo, bak sen ozaman hammon oynuyomu oynamiyomu.

Fowles?ı anlatmak için smaç basabiliyor desek yeterlidir sanırım. Erkek basketbolculara benzetmek gibi bir huyumuz vardır bayan basketbolcuları, ona göre Fowles D.Howard gibi birşeydir. Fowles transfer edilirse de Leuchanka'dan vazgeçileceğini düşünüyorum.

Becky dünyanın en iyi 2 oyun kurucusundan biri bana göre ki diğeri de Sue Bird zaten. Avrupa?da müthiş başarılar yakalayamamasına takılmamak lazım. Yanılmıyorsam eğer 2 sene önce Sophia?nın da olduğu kadroda onun liderliğinde takımını şampiyon yapmıştı.

Seimone?u anlatmaya gerek yok, tüm transferlerden çok onun dönüşü heyecanlandırıyor beni şuan.

Sophia Türk olacak zaten.

Katie Douglas Avrupalı statüsünde oynayabilecek Avrupa?da. Bu takıma bir de devre arasında Tamika?nın katıldığını düşünüyorum da Euroleague için, böyle bir takımla Euroleague?i almamamız sürpriz olur.

Biz ve fb bayan basketbolundaki Rus egemenliğini onların elinden alıyoruz artık. Türkiye ligi içinse Birsel-Meral-Nevriye üçlüsüyle fb önümüzde şimdilik. Bahar?ı tutabilirsek, Işıl iyi dönerse, Sophia da Türk olunca burada da dengeyi sağlayacağız.

Herşeyin hayırlısı olsun takımımız için, seneye tüm kupalara talibiz diyebiliriz artık.

Çok mutluyum gerçekten. En sevdiğim üç yabancı oyuncu da (Becky, Fowles, Augustus) (4-5 yıldır böyle) parçalıyı giyecek.
Douglas, Fowles, Becky, Seimone, Augustus + Leuchanka (Avrupa'da)

Arkadaşlar doğrudur Hammon wnba oynadığı gibi oynamıyor Arupada ama unutmamak lazımki Augustus ta türkiyeye gelmaden önce avrupa daki oyunuyla wnba arasında dağlar kadar fark vardı bizimkiler Hammon u adapte ederler

Harbi muhteşem bir haber seneye Euroligde final-four bekliyorum bu kadroyla eğer gerçekse bu transferi yapan kişilere şimdiden teşekkürler ;)

Şu tatlılığa bakar mısınız =) Çok güzel yaaa.Zaten Augustus'ta başlı başına bir olay ;)

becky-hammon-wnba-ladies-pic.jpg

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
arkadaşlar yerli oyuncu olarak kimleri alabiliriz?
anlaştığımız oyuncular varmı?

Şuan anlaştığımız oyuncu yok galiba.Şahsen benim gözüme carpan isimler haa hemen alısın demiyorum ama belki alınabilir.

Kocaeli'den Ceyda Kozluca,
Samsun'lu Gülşah Akkaya,
Kocaelin'den Aslı sevinç,
Çankaya'lı Ayşe Dilek Unuvar,

Sercan Karabıçak' Alıntı:
[quote="Kamil Sarper Özsefer":2tz096pk]arkadaşlar yerli oyuncu olarak kimleri alabiliriz?

Şuan anlaştığımız oyuncu yok galiba.Şahsen benim gözüme carpan isimler haa hemen alısın demiyorum ama belki alınabilir.

Samsun'lu Gülşah Akkaya,
Çankaya'lı Ayşe Dilek Unuvar,[/quote:2tz096pk]
Senin yazdıklarının içinden sadece Cezda iyiduuruyor bence. Çünkü Aslı'yı ben kocaelide yaşadığım ve izlediğim için biliyorum. 40 dk. sahada kalıyor ve 20 şut falan atıyordur bunlardan da girse girse 6-7 tanesi giriyor. Dilek Ünüvar'da aynı Aslı gibi çok şut deniyor ve çok az isabet ettiriyor. Gülşah 2 yıl önce bizim takımdaydı sakatlıktan başka bir şeyle uğraşmadı ve şu an 33 yaşında bize göre oyuncular değil. Ben Ceyda, Botaş'tan Gülşah Gümüşay (20 yaşında) gelse yeterli olur diye düşünüyorum. Belki Kayseri'den Esra Ural da iyi olur.

Aynen Emre zaten bende alınsınlar diye bi şey demiyorum ama hepsinin arasından Ceyda Kozluca ismi bayağ ağır basıyor,skor opsiyonu olan biri tercih edilebilir,bakalım görelim kimler alınacak merakla bekliyoruz.

Botaş'taki Gülşah çok formda arkadaşlar Fenerbahçe maçında çok iyi oynadı,inşallah bi gün takımımızda görürüm o nu.

Sercan Karabıçak' Alıntı:
[quote="Kamil Sarper Özsefer":3q4zx99r]arkadaşlar yerli oyuncu olarak kimleri alabiliriz?

Samsun'lu Gülşah Akkaya,
Çankaya'lı Ayşe Dilek Unuvar,[/quote:3q4zx99r]
Birde Beşiktaş forması giyen Naile İveginde olabilir.

Bence Naile'de bu formanın ağırlığın taşıyamaz mevcut kadroya alınacaksa genç oyuncular alınsın. Gülşan Gümüşay, Ceyda Kozluca. Tekrar söylüyorum bu seneki en büyük transferimiz Bahar Çağlar'ı kadroda tutarsak yaparız. Eğer tutamazsak hiçbir şey demiyorum.

Naile bana göre pozisyonsuz bir oyuncu ve istediğimiz seviyede değil. Gülşah'ı bu yıl sezon içinde pek izleyemedim. Geçen yıl U20 İstanbul turnuvasında salonda izlediğimiz zaman özellikle savunma tarafında eksikleri dikkat çekiyordu. Ayakları ağır kalıyordu özellikle. Bu yönde de kendini geliştirebilirse önemli yerlere gelebilir elbette. Ne yazık ki, Türk rotasyonunu güçlendirebilecek transfer yapmamız mümkün görünmüyor.

Bu yıl da U20 turnuvasını izledikten sonra genç oyuncuları konuşuruz yine. Bizden bir tek Yasemen olacaktır muhtemelen. Geçen yıl, kendi pozisyonu olan 1 numarada oyunyuordu ve dümen ondaydı. Bu yıl, başka 1 nuamraların varlığında daha fizikli olduğu için 2 numara gibi oynayabilir. Bakalım ne kadar verimli olacak?

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Naile bana göre pozisyonsuz bir oyuncu ve istediğimiz seviyede değil. Gülşah'ı bu yıl sezon içinde pek izleyemedim. Geçen yıl U20 İstanbul turnuvasında salonda izlediğimiz zaman özellikle savunma tarafında eksikleri dikkat çekiyordu. Ayakları ağır kalıyordu özellikle. Bu yönde de kendini geliştirebilirse önemli yerlere gelebilir elbette. Ne yazık ki, Türk rotasyonunu güçlendirebilecek transfer yapmamız mümkün görünmüyor.

Bu yıl da U20 turnuvasını izledikten sonra genç oyuncuları konuşuruz yine. Bizden bir tek Yasemen olacaktır muhtemelen. Geçen yıl, kendi pozisyonu olan 1 numarada oyunyuordu ve dümen ondaydı. Bu yıl, başka 1 nuamraların varlığında daha fizikli olduğu için 2 numara gibi oynayabilir. Bakalım ne kadar verimi olacak?
Gülşah geçen yıl avrupa şampiyonasında milli takımdaydı ve gayet iyi maçlar çkardı. Bu yıl onu izleme fırsatım çok oldu gerçekten alınbilecek en iyi Türk oyuncu. Başka söze gerek yok. Ayrıca Zafer Hoca geldiğinde Yasemen'nin bileklerinin sert olduğunu ve onun bileklerini yumuşatmaya çalıştığını ve savunmasını artırması gerektiğini söyledi. Bunların zaman alacağını ve 2-3 yıl içerisinde onunda Işık gibi olacağını söyledi.

Gerçekten bizim yerli kadromuz fenere göre daha iyi bence. Çünkü Nevriye gelmiş 32 sine zaten o gidince ne yapacaklar ki. İşte bizim en başta yapmamız gereken kesinlikle Bahar Çağlar'ı elde tutmaktır. Bu sözümü 2-3 yıl sonra çok iyi anlayacaksınız.

Zafer Hoca'nın ne dediği beni çok ilgilendirmiyor açıkçası. Begüm hakkında da üç dört yıl önce verdiği röportajda söylediklerini yazmıştık buraya. Hala kenarda oturuyor.

Yasemen konusuna gelince, ben ilk çıktığında çok umutluydum açıkçası ve şu ana kadar takımda önemli bir yere gelmesini bekliyordum. Gerçekten birçok Türk oyuncunun aksine çok ufak yaşta çok iyi başlangıç yaptı. (Burada Ayhan Hoca'ya da teşekkür etmek lazım) Ardından, sonraki sezonlarda beklenen gelişmeyi sağladığını söyleyemeyiz ne yazık ki. ZK'nın söylediği şut olayı doğrudur elbette, serbest atış dış şut defectlerinden bahsetmek mümkündür; ama en önemlisi bana göre genç bir oyuncunun mental gelişimini sağlamasıdır. Ben önceki yıllara rağmen sahada kendine daha çok güvenen, 2007-2008 sezonmundaki gibi bir hata yapınca dağılan bir Yasemen görmeme rağmen, U20 takımındaki Yasemen'i de görmüyorum. Elbette, burada oyuncu geliştirmedi kendini demek işin kolay yanı. Türkiye'deki sistem, üniversite eğitimi ile beraber oyuncu olmaya çalışmak, az süre almak bunlar da önemli faktörler; ama bir yerlerde yanlışlıklar olmuş ki, Yasemen gibi yetenekli, altyapılarımızdan yetişen oyuncuların çoğunun aksine mevkiisine göre iyi bir fiziği ve çabukluğu olan bir oyuncu hala takımda tam anlamıyla rotasyona yerleşmiş değil. Umarım, gelecek yıllarda onu düzenli süre alırken görürüz. Şu da var gerekirse sezon başında Nilay'la devam etmeyip biz sana güveniyoruz mesajını verebilmek lazım. Yasemen çok potansiyelli bir oyuncu çünkü.

Aslında can sıkıcı olan altyapı milli takımlarına verdiğimiz oyuncu sayısının az olması. Umarım, yeni jenerasyonlarla beraber bu durum da değişir. Mutalak altyapı antrenörlerimiz de bu işin üzerinde çalışıyorlardır zaten.

Bu kadar altyapı yazdık, küçük takımımıza da Nevşehir de başarılar dileyelim. Hatta maçları bilgisayarda takipe dip pozitif enerjimizi onlara yollayalım. :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...