• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2010 - 2011 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu Wiggins sakatlanmasaydı ne olurdu :( Bu kadar talihsizlik olmaz.

evet bu bir gerecek fb nin yerlileri bizden cok iyi, ama hic oturupta düsünmüyoz niye, eger biz yasemine verdigimiz o degerli süreleri bahara yada dilaraya vermis olsaydik, veya nilaya verilern süreler yasemene verilseydi, simdi bizimde yerli oyuncularimiz belki fb kadar deyil ama cok büyük yarar saglayabilirdi bize.

Salih Coskun' Alıntı:
Rakibin kadrosu tartismasiz daha kuvvetli, öyle cok az bir fark da yok. Ama neden zayif kadro kuruldu diye yönetim elestirilemez, cünkü Türk oyuncu yok piyasada. Ancak iste bir umut Ceyda, Gülsah vs. patlama yaparlarsa bir nebze olsun dengeleyebiliriz kadrolari. Ayrica Yasemen yillardir bu kadroda, ve forumdaki arkadaslar da cok övüyorlar ama henüz cok fazla göze batan birseyini göremedik. Bu sene bir katkida bulunsun artik.

Isin gercegi budur..Ama bunu biz soyleyince kotu oluyoruz

eğer basketbol 5 kişi oynansaydı dengeler eşit diyebilirdik.

fakat kenardan gelenlerle fener ağır basıyor şu an için.
sezon içindeki performanslara göre işler değişebilir.
sonuçta lider bitirirsek o ağır basmalar falan yalan olur.

arkadaşlar bence yıllardır yaptıgımız en buyuk yanlış aldıgımız oyuncuların yuzde doksanına yakının şut istıkrarının olmaması, belki oyunun bır kaç ıstatıstıgınde yer alan mucadele eden basketbol bılgısı ust sevıyede oyuncular aldık vickie, tamıka, sophıa vesaıre ama bu oyuncularının hıc bırının şutu ıstıkrarlı degıldi. yerli oyun kurucularımızın da hepsı keza oyle ne yazık kı esmeral ve bırselın şut yuzdesının yanından gecemedıler. yabancı olarakta cappy gıbı penny gıbı ust duzey sutorlerle oynadılar bır de sımdı taurasıyı aldılar. arkadaslar bız ve rakıp takım gıbı ust sevıyedekı butun takımlar artık iyi savunma yapıyor kadın baskette. onun ıcın bence topu cabuk dolastıran herkesın sorumluluk alabıldıgı ve ust duzey en az üç şutörun oldugu takımlar işi goturuyor. umarım gerıye kalan transferlerımızde bu durum goz ardı edılmez. adı gecen lıtvanyalı oyuncuda avrupa sampıyonasında cok ıyı oynamıstı umarım transferı gercekleşir.

tamikayi alalim eger sezon basini kabul etmezse ocak icin anlasal cunku herseyi yapiyor suanki allstar macinda da izliorum (bantmis gerci ve sakatlanmis sanirim) bizde cok is yapar gecen sene tek basima sophiayla bisiler yaptilar ama olmadi isil augustus tamika bahar(melisa) fowles bence bu bes ve benchten gelen oyuncular (ki gecen seneye gore daha iyiyiz benchte) fbyi supurmemizi saglar... avrupa bence seneye kalsin yeter ya artik turkiye ligini kazanalm :)

Bence yazılan hiçbirşeyin anlamı yok şu anda. Fener'i normal sezonda içerde dışarda yen şampiyon ol , içerde dışarda yenil 2. ol. Olay bu kadar basit. Yıllardır aynı hikaye. Bence Işıl'ı bu kadar küçümsemeyin. Önünde hazırlanması için kocaman bir yaz var sonuçta. Bi de basketbola açlığını düşününce bence çok daha iyi bile dönebilir.

Angel McCoughtry'nin keşke alınma ihtimali olsa.İnanılmaz bir oyuncu,çok fark yaratır bizde.

Deniz Baskın' Alıntı:
Bence yazılan hiçbirşeyin anlamı yok şu anda. Fener'i normal sezonda içerde dışarda yen şampiyon ol , içerde dışarda yenil 2. ol. Olay bu kadar basit. Yıllardır aynı hikaye. Bence Işıl'ı bu kadar küçümsemeyin. Önünde hazırlanması için kocaman bir yaz var sonuçta. Bi de basketbola açlığını düşününce bence çok daha iyi bile dönebilir.

Basketbolda sakatlığını atlattıktan sonra takım toplanmadan önce 2ay sonrasındada 2 ay vaktin varsa yani toplamda 4 aylık bir süre; eski formuna dönmenin yanı sıra dediğin gibi çok daha iyi dönme şansın var demektir.İş çalışma hırsına kalmıştır.

genel olarak bir rahatsızlığımı bildirmek istiyorum son zamanlarda gerek görsel gerek işitsel gerekse yazılı basında göze batmak deyiminin göze çarpmak deyiminin yerine kullanıldığına tanık oluyorum ve bunu ilk defa burada yazıya döküyorm.ama lütfen bu tespitimi ukalalık olarak yorumlamayın çünkü çoğu zaman bu yanlışlık iyi oyuncuyu kötü gibi tanımama neden oluyor.örneğin;x oyuncu a maçında çok iyi oynamıştır ve siz o oyuncu için a maçında en göze batan oyuncu x'di derseniz ben a maçında oynayan en kötü oyuncunun x olduğunu düşünürüm.bu mesajı yazmamın nedeni böyle birşeye az önce bu forumda tanık olmamdır.not:konuşmam ve yazım hiçbir zaman 4 4'lük olmadı bundan sonra da olmayacaktır bu yüzden benim de yanlışllarımı her zaman düzeltmekten kaçınmayın lütfen

Göze batmak deyimi göze çarpmak deyimine benzer anlamda da kullanılabilir

§ göze batmak
1) aşırı derecede görünür olmak: ?öyle kenara göze batmayacak bir masaya iliştik.?-N. Hikmet. 2) tedirgin etmek, uygunsuz veya yakışıksız görünmek: ?içbir zaman göze batmak ve sivrilmek isteme.?-N. F. Kısakürek. 3) çekemezliğe yol açmak.

Görüldüğü gibi 3 farklı anlamı var 2. anlam sizin dediğiniz gibi olumsuz ise de ilk anlamı yani "aşırı derecede görünür olmak" olumsuzluk içermiyor.Dikkat çeken,göze çarpan anlamında da kullanmak mümkün hatta T.D.K.'ya göre ilk anlamı bu.

http://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori ... ak&hng=tam

keşke yeniden transferkonuşmaya dönsek takım analizlerini başka bir konudan yapsak keşke !!

ceydanın durumu nedir arkadaşlar çok yararlı olurdu gerçekten keşke şu resmi sitemizden açıklansa artık transferler ..

Yasemen eleştirilmiş önceki sayfalarda da ligde aldığı sürelerde gayet iyi oynayan bir oyuncuyu final serisinde guard eksikliği çektiği zamanlarda hiç düşünmeyen Zafer Kalaycıoğlu gibi antrenörler olduktan sonra ne bekliyoruz ki?

Yasemen'e verilen değerin nedeni onun Galatasaray altyapısından çıkan yegane oyuncu olması. Maalesef şimdiye kadar hiç süre alamadı neredeyse. Hocanın oynatmadığı oyuncuyu suçlamak kolaya kaçmak değil midir?

Ceyhun Yıldızoğlu onun için iyi bir şans. Ayrıca unutmayalım, Yasemen daha 19 yaşında. Işıl'ın da 24 yaşında olduğunu düşünürsek 2-3 sene içinde sadece yerlilerden oluşan bir guard rotasyonu hayal değil.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Göze batmak deyimi göze çarpmak deyimine benzer anlamda da kullanılabilir

§ göze batmak
1) aşırı derecede görünür olmak: ?öyle kenara göze batmayacak bir masaya iliştik.?-N. Hikmet. 2) tedirgin etmek, uygunsuz veya yakışıksız görünmek: ?içbir zaman göze batmak ve sivrilmek isteme.?-N. F. Kısakürek. 3) çekemezliğe yol açmak.

Görüldüğü gibi 3 farklı anlamı var 2. anlam sizin dediğiniz gibi olumsuz ise de ilk anlamı yani "aşırı derecede görünür olmak" olumsuzluk içermiyor.Dikkat çeken,göze çarpan anlamında da kullanmak mümkün hatta T.D.K.'ya göre ilk anlamı bu.

http://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori ... ak&hng=tam
teşekkür ederim kutay abi

CANER IŞIKCEVAHİR' Alıntı:
genel olarak bir rahatsızlığımı bildirmek istiyorum son zamanlarda gerek görsel gerek işitsel gerekse yazılı basında göze batmak deyiminin göze çarpmak deyiminin yerine kullanıldığına tanık oluyorum ve bunu ilk defa burada yazıya döküyorm.ama lütfen bu tespitimi ukalalık olarak yorumlamayın çünkü çoğu zaman bu yanlışlık iyi oyuncuyu kötü gibi tanımama neden oluyor.örneğin;x oyuncu a maçında çok iyi oynamıştır ve siz o oyuncu için a maçında en göze batan oyuncu x'di derseniz ben a maçında oynayan en kötü oyuncunun x olduğunu düşünürüm.bu mesajı yazmamın nedeni böyle birşeye az önce bu forumda tanık olmamdır.not:konuşmam ve yazım hiçbir zaman 4 4'lük olmadı bundan sonra da olmayacaktır bu yüzden benim de yanlışllarımı her zaman düzeltmekten kaçınmayın lütfen
Düzeltmek için noktalama işareti kullanmaya başlayabilirsin ;)

Şimdi ayrılan yerli oyuncular:Nilay, Yasemin, Esra.Yabancı oyuncular:Hepsi :)

Gidenler arasında 4 adet sağlam uzun varken onların yerine alınması gereken uzun oyuncuların ismi Fowles dışında henüz resmi olarak açıklanmış değil. Uzun rotasyonu bizim için çok önemli o yüzden çok fazla kafama takıyorum bu konuyu.
Ne kadar geç transfer yapılırsa o denli zor olacak herşey bizim adımıza.

Bu arada Yasemin'in Beşiktaş'a dönmesine çok şaşırdım. Daha önce ayrıldığı kulübü alacakları yüzünden icraya veren ve dava hala devam ediyor olmasına rağmen nasıl olur da o kulübe geri döner? Bu mudur milli takım kaptanı? Bu mudur Yasemin Horasan? Çıtayı yükseltmeye geldim diye açıklama yapmış. Bizdeki istatistikleri ile orada da oynamaya devam ederse işi gerçekten çok zor. Acaba orada da ben doğuştan Beşiktaş'lıyım diye açıklamalar yapacak mı çok merak ediyorum.

Açıklanan resmi transferlerin dışında.1 tane Amerikalı kısa, 2 tanede uzun oyuncuya ihtiyacımız var diye düşünüyorum...

Melek Bilge'yi oyuncunun menajerlik şirketi açıkladı, hayırlı olsun.

Beklenen isim,hayırlı olsun,umarım kendini geliştirir...

Kendisi hakkında çok ümitli olmasam da inşallah beni şaşırtıp,yararlı olur.

Rica ederim Caner .

Melek Bilge hayırlı olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri