2011 NBA Draftı

Enes'in durumunu direkt etkileyebilecek bir dedikodu dolaşıyor..
Cleveland, Memphis'ten Rudy Gay'i alıp 4. sıra hakkını vermek istiyormuş..
Tabii takas bu kadar değil ama önemli olan draft hakkının yer değiştirme ihtimali..
Enes mutlaka ilk 5 te seçilecek..
NBA kariyeri, kaderi çiziliyor olabilir bu günlerde..

Enes dışında draftin en dikkat çekici Avrupalısı kesinlikle Jan Vesely..
Çek Cumhuriyetinden.. Babası basketbolcu, annesi voleybolcuymuş.
Kısa olması beklenemezdi.
Bu sene çok görmedik ama önceki sene Partizan'da müthiş işler yapmıştı..
Ve sadece 1990 doğumlu..2.11 boyunda ve inanılmaz şekilde gerçek pozisyonu 3 numara..
2.11 boyunda 5 numarası olmayan takımlar var..
Hücum etmesi hadi neyse de forvet savunması falan bir acayip bu boyuyla..
Kesinlikle miss-match yaratıyor.. 4 numaradan da çok güçlü hücumu var..
Miss match en değerli şey.. Özellikle NBA basketbolunda..
Nowitzki'nin geldiği nokta ortada..
Jan Vesely'nin de ilk 5 içinde seçilmesi bekleniyor..

Irving Cleveland olayı kesin gibi artık.
Minnesonta da Williams'a kalacak gibi gözüküyor. Çünkü başka oyuncu yok işlerine gelen. Ben olsam pick'i takasa sokardım çünkü takıma sınıf atlatacak bi oyuncu değil Williams bana göre. Hele Minnesota'da bozarlar çocuğu. Olacağını da olamaz. :)
Utah için Brandon Knight yazılıyor. Kentucky yüzünden acaip bir piyasası var ve Utah için de iyi seçenek gibi. En azından ihtiyaç bir pg. Ama Enes de seçilebilir zira gm'leri ''memo yokmuş gibi davranacağız draftta demişti.''
Cleveland 4ten Enes'i seçerse güzel bir ikiliye sahip olabilir. En azından 2 ayak tamamlanır 1i içten 1i dıştan olak üzere.
Sacramento için ise Fredette deniyor. İyi iyi en azından yıllar sonra bi guardımız olacak. Ama bi vurgun yapıp 5ten ya da 6dan bi hak alıp Vesely'yi de alsak ne güzel olurdu.

JJ Reddick'in ilk sezonlarını hatırlayanlar için söylüyorum bence Fredette o performansların üstüne çıkamayacak. Beyaz şutörlerin NBA'de tutunması zor, ayrıca 1 numara oynaması beklenen Fredette izlediğim kadarıyla 1 numara için yavaş. Çok düzgün bir skorer evet ama söylenenin aksine "NBA Ready"sinin o kadar yüksek olduğunu sanmıyorum.

Irving-Enes > Cleveland.En iyi draft bu şekilde gerçekleşir Cavs için.2 ve 3 numaralar içinde Free Agent hamleleri yapmaları lazım.Böylelikle önümüzdeki yıllarda iddalı bir Cavs görebiliriz.Umarım LeBron'dan önce şampiyon olurlar. :)

Jan Vesely bence çok farklı noktalara gelebilir.. Yeni Nowitzki demek fazla iddialı olur ama gerçek bir miss-match makinesi.. Bargniani de geldiğinde yeni Nowitzki olur demişlerdi, yeni K.Van Horn oldu.. O yüzden büyük konuşmamak lazım..

Yalnız Vesely boyu ve boyuna göre oynadığı pozisyonlar itibari ile çok farklı bir oyuncu olabilir.. Sadece hücumda değil, savunmada da o çalıntı pozisyonunun hakkını veriyor.. Merakla beklyorum.

Mock Draftlarda Enes'in hangi sırada seçileceği hep yer değiştiriyor ama 2 haftaya göre genelde herkes sıralamadaki yerini 5-7ye çekmiş durumda..büyük ihtimalle Washingtona gidecek gibi

Doğuş doğru söylüyosun ama Ben Bibby'den beri point guard görmedim valla aman yavaş olsun , savunma da yapmasın. Zaten Udrih de yapmıyo bunları. En azından daha yaşı genç ayakları hızlandırabilir ve hücum olarak cidden çok net silahları var. Ben 3 yıldır Udrih izliyorum valla gına geldi artık guardsızlıktan.

Chad Ford son Mock Draft'in de Enes yerine Valanciunas'ı 4.sıraya koymuş. Enes'in hiç bir şekilde 4'ten aşağı ineceğini düşünmüyorum ki inmemeli bence. Valanciunas'ın daha sözleşmesi varken ve Rytas'ın onu bırakıp bırakmayacağı belli değilken şu berbat kadroyu hemen inşa etmek isterler. Sonuçta Nba birinciliğinden, Nba sonunculuğuna 1 sene de inmek kolay sindirilebilen bir şey değil.

Chad Ford komiktir çok takmayın. He diyip geçin :)