2012-2013 Sezonu Kombineleri

Özellikle saha içi kombineler konusunda geçtiğimiz yıllarda bir sürü spekülasyon oldu.
Kombine konusunda bazı bölümlerin birilerine peşkeş çekildiğini, o koltukların 3-5 maçta dolu olması ispatladı bence.
Belki de parkeye etki edebilecek en önemli kısımlar boş kaldı.
Ayrıca aynı yerlerin verileceği söylendi ama bench arkası oturma düzeni değişti, o bölgede oturanlar masa arkasında maçları seyretmekte zorlandı.
Şu kombineleri ayarlayan kişilerin taraftara saygı gösteren kişiler olması bu sene için temennimiz olsun.
Bir de 250 TL'den başlayacağı söylentisi var. Euroleague yokken (daha iyi bir takım kurulmuş olsa bile) %50'den fazla zam uygun değil.

Sonuçta kombinelerimiz yine cebimizde olacak. Bir takım haysiyetsiz oyunculara ve komplocu takımlara ders vermek bize düştü.

Kadın takımı için ayrı başlık açılmaya gerek yok zaten aynı kombine. Geçen seneye göre bayağı yüksek zamlar yapıldı. Avrupa Ligi'nde de oynamıyoruz. Neye güvenerek bu zamlar pek anlam veremedim.

Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam, 150 tl idi tribün kombineleri, Umarım 200 tl'yi geçmez. Bu sene kombine almam şart.

Arkadaşlar 250'den başlayacak diyor. İnşallah bu fiyatlarla çıkmaz kombineler.

Geçen sene indirimli 135 TL'ye aldığımız kombine 225 TL'ye çıkıyor. %67 zam yani.

Salon konusunda, o zaman henüz kombine fiyatları duyulmadığı için BJK üzerinden birşeyler karalamıştım: http://www.gsbasket.org/forum/threads/5925-Salon-Konusu?p=546848&viewfull=1#post546848 Çok yanlış bir fiyat politikası. Savunulacak hiç bir yanı yok. VIP önündeki saha içi koltuklar 1750, bench arkası saha içi 1000 TL olacak. Bu benim oturduğum bench arkası tribün için %333 zam demek, ki bu saçmalıktan başka birşey değil. Sevmeye sevmeye alıcaz tabii ki ama taraftarı zor duruma sokmak, bu zor durumdan ekonomik çıkar sağlamak bu işi yapanlara taraftar gözünde sadece puan kaybettirir.

1000 ve 1750 rakamları kesin mi?

Resmi açıklama gelmeden kesin diyemeyiz tabii ki Kutay Bey. Haftalardır dilden dile dolaşan ve herkesin "böyle olacak" dediği rakamlar ama ben hala böyle bir "saçmalık" yapmayacakları umudu taşıyorum.

Ben madur olucam ama VİP önü 1750 olabilir gerçekten parayı alabilirlerse tabi çünkü oranın nerede ise tamamı peşkeş çekilmişti geçen sene ama bench arkası için 1000 TL demek orayı da peşkeş çekecez boşalmaya çalışıyoruz demek çünkü geçen sene de VİP önünü bir önceki sezona göre yaklaşık 3 kat artırmışlardı

Saha içi bilet fiyatları bu şekilde olursa, kombineyi veren kişiler hala "Cemiyete peşkeş çekme diye bir şey yok. Kim uyduruyor bunları?" deme pişkinliğini gösterecek mi?

Moral bozmak gibi olmasın da yenileme dışında saha içi bileti adamınız tanıdığınız yoksa zaten almak mümkün olmayacaktır.Geçen sezon VİP önü zaten belli bir kesime verildi büyük kısmı yenilenir.Yenilenmeyenler de yenilenmiş gibi tandııklara verilir.Bench arkası için de benzer bir operasyon planlanıyor olmalı ki bir anda 300 TL'den 1000 TL ye çıkıyor fiyatı.

Benden 1000 lira isteyip tanıdıklara 500 liraya satarlarsa ayıp ederler. Tanıdık fark etmez 1000 liraya basketbol kombinesi satabiliyor ise hiç durmasınlar.

Geçen sene 150-300-750 olan yerler bu sene 250-1000-1750'ye çıkarsa bunun izahı olamaz.
Euroleague olmadığı bir sezon %66-%233-%133 zam yapmanın açıklaması yok.

Böyle bir zam politikası uygulamak hangi amaçla yapılır kime ve neye hizmet eder anlamakta zorlanırım. Ben geçen sene 125 tl ye aldığım kombineyi bu sene 250 tl den almam, işim gereği sezonda gidebildiğim belirli sayıda maç var. Kombine alırken şubeye destek amaçlı alıyoruz zaten ama bu kadar zam yapılmaz. Resmi açıklamayı bekliyorum. Amaç seyirci çekmek mi, yoksa kaybetmek mi?