Bütçe benzer kalacak ve hala şampiyonluk iddiası ciddi şekilde oluşacak şekilde kadro kurup mu koyuyosunuz kadronuza Diggins ve Griner'i ciddi şekilde merak ediyorum.
Zaten seneler çöpe atılmış yatırımlarla, yüksek yatırım yapıp bu 2 oyuncudan 1'i için Abd'li hakkımızı harcayacaksak vay halimize. Bu oyuncular Avrupa'daki ilk senesinde alınma riskine girilecek isimler değil. Diggins'in videolarına bakarak yapabileceğim yorum: Harding'in Wnba performansından size video hazırlasam Whalen iyi ki gitmiş Harding ondan daha iyi dersiniz, ben o kızda özel bir şey görmedim tabi ki ileride iyi yerlere gelebilir ama videolardan görüp de mutlaka gelmeli diyebileceğim biri değil.
Griner'in çok rahat smaç basması, topu aldığındaki ayak hareketleri, bileğinin yumuşak olması, yakın mesafeden çok rahat bitirebilmesi, boyuna rağmen atletik olması büyük artılar ve ileride de belki de Wnba'de dominasyon kurabilecek özellikler var gibi gözüküyor. Ama kolej basketbolundan bahsediyoruz ve savunmacıları kendisinden oldukça kısa olduğu gibi fizik olarak da zayıflar, sanıyomusunuz ki burada oynadığında çok rahat şekilde savunmacısını ittirebilecek, mesela Matovic'i rahatça itip hook yapabilecek, ya da savunmacısı önden pozisyon aldığında çok iyi yerde topla buluşabilecek oyun bilgisine sahip olabilecek mi? Buradaki set tempolarına hemen alışabilecek mi? Çok blok yapıyor evet de karşısındaki oyuncular komedi, gelsin burada Angel'i bloklasın rahatça, ya da Matovic ona sırtı dönük oyun oynadığında karşısında dikçe durup şutunu veya pozisyonunu bozabilsin, bu durumları kesin yapabilir diyemiyoruz Griner için kendisini henüz o seviyede izleyemediğimiz için.
Zaten seneler çöpe atılmışken, riske girip de Avrupa'daki ilk sezonları için bu kızlara iddialı bir takım hazırlıyorsam kadromda yer veremem, umarım öyle bir hataya düşmez Ekrem hoca da. He bütçem gerçekten çok düşmüş olur, Avrupa'daki ilk sezonunda çok para alamayacak olan Griner veya Diggins için işte o zaman riske girebilirim, işte vasat bir Abd'li oyuncuya aynı parayı vereceğime, bu oyunculara veririm. Griner en azından 2-3 smaç vurup heyecanlandırır adamı ama aksi takdirde hiç riske girmeden bildiğimiz kıta dışı oyuncuları almakta fayda var. Sadece kolej basketboluna aldanmayın lütfen.