2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlk önce Candace Parker'ın sırf yanında iyi oyuncular var diye mükemmel performans sergiledi diyenlere katılmıyorum çünkü aynı performansı yanında onlar yokken WNBA'de de gösterdi. Ayrıca gelirse rahat rahat Sancho ile oynar, ama Fowles'den vazgeçmek çok büyük risk bana göre bunu Candace Parker delisi olarak söylüyorum :)

İkinci olarak ben Diana Taurasi'nin bize geri geleceğini düşünmüyorum, Diana Taurasi her ne kadar onu gönderenler farklı kişiler olsa da tükürdüğünü yalayacak birisi değil o yüzden Diana Taurasi'yi unutun derim :)

Candace Parker konusunda Fowles neden risk olsun ki, Candace Parker Fowles'in yaptığı herşeyin daha iyisini yapıyor bence. Bunlar dışında bir uzuna göre hızlı, top çalmayı iyi bilen ve şut tehditi bile olan bir oyuncu. Eğer Parker ile anlaşırsak, bu riskten daha çok + olur. 5 numarada da gayet iyi oynar. Ekaterinburg'da da Gruda 4 oynadığında Parker 5 oynuyor. Taurasi için "tükürdüğünü yalamaz" demişsin de, Taurasi buradan giderken "ben bi daha gelmem" diye bir şey söylemediğnie göre, unutmak için hiç bir sebep yok.

Parker için tekrar diyeyim ben o kızı 5 senedir beğeniyorum. Bu seneye has bir durum değil. Geçen sene de EL F8'de çatır çatır oynamıştı. Sue Bird'ün burnu kırıldığı için maçlara çıkamamış ya da az süre almıştı. Bu yüzden de UMMC geçen sene, beklentisinin gerisinde bir performans sergiledi. Parker'da değişen bir durum yoktu. Yani geçen seneden farklı bir oyuncu yoktu karşımızda, PArker aynı Parker 27 yaşına gelince birden nur değmedi yüzüne.

WNBA istatistiklerine göre değerlendireceksek Sylvia onu poşet eder zaten. Hatta benim şahsen beğenmediğim Tina'da onu ezer WNBA istatistiklerinde. Önemli olan oyuncudan verim almak. Size ben alenen anlattım UMMC kadrosu aynı kadro. Gelen giden oyuncuları da yazdım. Hocanın bunda çok etkisi var ve Dee'nin. Saadettin abi Parker konusunda dediklerime katılmamış ama da Parker'ı isterken yanında Dee de olsun diyor:) Parker bu seneki performansını sergilemeseydi de onu isterdim ben ama sonra GS'ı düşününce puzzle oturmuyor. Gene kısa oyuncu eksikliği olursa rakipler gene içeri gömülür Syl gider Parker gelir değişen bir şey olmaz. Dee'nin etkisi derken bunu kastettim.

UMMC'nin oyun kritik olduğu zamanki 5'ine bakın Anete-Dee-Nolan-Gruda-Parker :) Bunların arasında şutu kötü diyeceğiniz kim var? Ben bunu anlatmak istedim. Parker'a kötü diyen adam çarpılır. Ha bu sene WNBA'de Lindsay Harding ile oynayacak bu arada :)

Quanitra konusunda Tanju'ya katılıyorum dedim evet. Çünkü UMMC'de iyi para alıyor aynı paraları bizden isteyecekse bu pazarlığın içinde olup FB'ye vermek iyi olur. Misal Parker'ı (veya o tarz bir uzun) alırsak rotasyona koyacağımız bir oyuncu için bahsi geçen paraları ödemek bizim için garip olur. Ha kulüp sınırsız bütçe ile yola çıktı diyelim o zaman tabii ki dursun Newlinden daha çok fayda verir deriz.

Newlin ile Quanitranın Işıl ile Bahardan farkı yok. Işıl Bahar nasıl aynı takımda oynayabiliyorlarsa Q ile Newlin de oynayabilir. Onlar yerli sayılıyor devşirme değil.

Mithat "Seneye kimse hayal kurmasın malesef :( " demiş ama ben de tam tersi şeyler duydum. Kuşkusuz onun bilgi akışı da farklı ve geçerli kanallardandır. Umarım ben haklı çıkarım. Rusya'da da kulüp girişimlerde bulunmuş. Bunun hem iyi hem kötü yanları var. İyi yanı şimdiden transfer çalışmalarına başlamış olmak. Kötü yanlarına şimdi bakmayalım. takıma konsantre olalım:)

Tuğçe'yi geçen sene değil ondan önceki senelerden de biliyorum ben. Sevimli takıma olay adapte oalcak GS'lı olan bir kız. Ama oyununu bir adım öteye taşıyamadı. Şu anda durduğu yer de Bahardan kötü. Belki WNBA'e giderse orada oyununu geliştirir.

Tuğba Palazoğlu ise bence bu seneki transfer döneminde olmazsa olmazımız olmalı. Oyunculuğu dışında takıma saha içi ve kenarından vereceği enerji de çok faydalıdır Tuğba'nın. 2 sene önce onu eleştirirlerken de bunları söyledim. Ama İUBGD kolay vazgeçmez ondan. Uzun vadeli yatırım yaptılar. Durum ne olacak göreceğiz. Önce Play Offlara konsantre olmak lazım. Takıma inancımı hala koruyorum :)

Herhalde Parker konusunda herkes beni yanlış anladı. :)

Ben Parker geçen sene yokları oynadı dediğimde F8 den bahsetmemiştim. Gruplarda bize karşı oynadığı maçtan bahsetmiştim. Bir kez daha söylüyorum....

İpekçide yokları oynadı! 5S 5R 2A 1TÇ 17Dk

UMMC maçında yanılmıyorsam Parker yeni katılmıştı takıma, Parker'i da 1 maça göre değerlendirecek değiliz her halde? Fowles 1.5 senedir yokları oynuyor neredeyse.

Furkan kardeşim, Ben Parker ı 1 maçla değerlendirmedim. Son 10 msjımı okursan ne demek istediğimi anlarsın. F8 den önce adı anılmayan bir oyuncunun final maçıyla ne kadar anıldığını ima etmiştim...

İpekçideki maçta yokları oynadı dediğimde; Evet takıma yeni katılmış olabilir... Ama daha da önemlisi geçen yıl sakattı. Tam verimli oynayamıyordu. Kulübü ondan vazgeçmedi. Ama biz çok önemli bir silahımızdan vazgeçiyoruz... Parker ne yaşadıysa , ondan çok daha fazlasını yaşadı Fowles bu yıl...

1,5 senedir oynamıyor diyorsun... El insaf ! kazandığımız son 4 kupanın 3 ünde neredeyse 2 kişilik oynamış... Geçen yılki 1 fener maçı hariç , diğer maçların hepsinde pota altını ezmiş...Birde geçen yıl takımı oynatamıyor diyen Ceyhun Hoca ile birlikte....Kaldı ki geçen yıl hocanın en çok eleştirildiği 2 konudan biriydi...

1)Fowles nasıl EL kadrosuna dahil edilmez... Geçen yıl EL de herkes bizi ribaundlarda ezmişti...
2)Bu hoca ne zaman mola alacak...

Bir de Griner Avrupaya gelirse, bizde gidip Quanitra gibi 2. sınıf bir oyuncuyu alırsak çok üzülürüm.

Ben Fowles'i beğenmediğimi söylemedim, tamam bir takım sorunlar yaşadı, hocayla tartıştı maç içinde. Geldiği sezondaki performansı son 2 sezonda yok, eğri oturup doğru konuşalım şimdi.. Geldiği sezon çok iyi oynuyordu, bu sene o caydırıcılığını tamamen kaybetmiş durumda, tabi bunlarda sakatlıkların da etkisi var. ABD'li oyuncu fark yaratır. Fowles her geçen sene bu özelliğini kaybediyor. Ben kişisel görüşümü söylüyorum sadece, eğer Parker'in alınması gibi bir durum varsa, Fowles'dan vazgeçilebilir.

WNBA istatistiklerine göre değerlendireceksek Sylvia onu poşet eder zaten. Hatta benim şahsen beğenmediğim Tina'da onu ezer WNBA istatistiklerinde. Önemli olan oyuncudan verim almak. Size ben alenen anlattım UMMC kadrosu aynı kadro. Gelen giden oyuncuları da yazdım. Hocanın bunda çok etkisi var ve Dee'nin.

Sühan abi benim dediğimi yanlış anlamışsın istatistik demedim ben, performansını dedim ayrıca istatistik mevzusuna gelirsek de Parker hepsini yer mafeder... twitterden gönderdiğim istatistiklerde görürsün, onlar normal sezon playofflarda Parker başka bir vitese geçti 28 sayı-10 ribaunt-4 asist-1 top çalma-2 blok!!

http://t.co/i0KUCA6NwI http://t.co/NZRB83fPXB

Aslında ikisini kıyaslamak yanlış... Yani B.Griffin ile D.Howard ı kıyaslamak gibi bir şey... Elde avuçta kısa oyuncu kalmadığı için ben sene başında Fowles ile Parker ın kıta dışı oyuncularımız olmasını çok istemiştim. Buraya da bir kaç defa yazmıştım.

C. Parkerı keşke alabilsek ama ortada bir Griner gerçeği var. Onun karşısında durabilecek tek kişi de bence Fowlestır.

Taurasi'yi almak şart, bence alacağımız 2 kıta dışı oyuncuda 2-3 numaraya olmalı, Taurasi&Taylor(Augustus) gibi avrupalı çok iyi uzunlar var , bizdeki Sancho en iyi avrupalı 4 numara bence, takımda kalmalı, kalırsa Parker'ı almak gereksiz olur gerçi alabileceğimizi düşünmüyorum:) Alba bu takımda kalmalı zaten doğru düzgün avrupalı kısa oyuncu yok elimizde olanıda bırakmaya gerek yok. bence Alba'nın takımdaki geleceğini playof ve finaldeki performansı belirleyecek. Eğer kıta dışı hakkımızı uzundan yana kullanacaksak ben Brittney Griner olrun çok isterdim, Parker'da çok özel oyuncu ama Griner'ı getiren takım olmak ayrı mevzu, hayali bile güzel :)...

@lovewomensbball:
According to UMMC manager Ryabkov 90% of the team should remain intact for next season. There might be just one or two new players.

Yani diyor ki, UMMC menajeri Ryabkov açıklamada bulunmuş; takımın 90%'ı değişmeyecekmiş. 1-2 yeni oyuncu alınabilirmiş.

Artık kadro hayalleri kurarken Taurasi ve özellikle Parker'ı ihtimal dışı bırakabiliriz sanırım.

Griner'i herkes heyecanla bekliyor.Bence avrupa kadar Çin ligine de gidebilir ama istatistikleri falan da çok iyi 23.4 sayı, 9.2 ribaund 5.2 blok-

Erkek gibi desem yalan olmaz sanırım 2.03 boyunda diğer kadın basketbolcular gibi değil çok rahat smaç basıyor falan Blok rekorunu falanda kırmış sanırım herkes gelince Wnba'nın en iyi pivotu olacağına emin gibi.(Bu arada zaten 1.sıradan seçilecek ve Phoenix'e gidecek.Penny-Taurasi fln )

Tabi söylentiler doğruysa bizim için hayal gibi birşey bu tip bir transfer.

Şuana kadar dünyanın en iyi oyuncusu Taurasi, dünyanın en iyi pivotu Fowles, bana göre Taurasi'den sonra dünyanın en iyi skoreri olan Augustus bu takıma geldiğine göre Griner'ıda getirebiliriz, burda herşey tranferi yapacak yöneticiler ve parada bitiyor sadece...

Taurasi veya Seimone ile Penny veya Parker'dan ikisi kadroya dahil edilmeli mutlaka.
Quanitra,Tuğba ve hatta mümkünse meral veya Birsel'den biriside kadroya dahil edilmeli.
Ann Euroleague için kalmalı.
2 abd'li oyuncumuzu kısa rotasyonunda kullanmalıyız.
Gruda veya Yacobu'dan birisi kadroya alınmalı.
Sancho ve Alba mutlaka kalmalı...

Işıl-Skylar Diggins
Danilochkina-Yasemen
Alba-Şebnem-Şaziye
Sancho-Bahar-Tuğçe
Nevriye(eğer sağlamsa)-Fowles-Nevlin(bırakırlarsa ki sanmıyorum)

Bu kadroda iki problem oluyor ilki yine Angel'ı tutacak adam yok, ikincisi Nevriye'nin sağlık durumu ve Fowles'ın mental durumu :)

Griner konusunda bence şimdilik büyük umutlara kapılmayalım.

İlk yıl kışın ABD dışına çıkmayıp WNBA için oyununu geliştirme adına özel antrenmanlar yapacağını okumuştum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...