2013-2014 Sezonu MVP'si

MVP?

• Yasemen Saylar

Oy: 1 0.6%
  • Shavonte Zellous

Oy: 4 2.4%
  • Işıl Alben

Oy: 84 49.4%
  • Nevriye Yılmaz

Oy: 0 0.0%
  • Ayşe Cora

• Sancho Lyttle

Oy: 65 38.2%
  • Alba Torrens

Oy: 11 6.5%
  • Kelsey Bone

• Şebnem Kimyacıoğlu

• Bahar Çağlar

• Esra Şencebe

Oy: 3 1.8%

• Kullanılan toplam oy
    170
Iki Ispanyol oyuncumuzdan birini tercih edecektim, Sancho'nun daha fazla hakettigini dusundum.
Yalniz Bahar Caglar, oyunu hangi uyemizden aldi, gercekten merak icindeyim..

Sancho'nun takıma verdiklerini kim inkar edebilir? Kimse...
Alba olmasa, Ekaterinburg'u yenebilirmiydik? Hayır...
Peki Işıl olmasa ne yapardık?
Herkesin dinlenmeye, biraz nefeslenmeye zamanı oldu.
Işıl'ın olmadı. 40 dakika, her maç, canını ortaya koyarak oynadı.
Hiç kimseyi ayırmıyorum, herkes canını koydu, ancak bu sezon Işıl'da geri alacak can kalmadı.
Benim tereddütsüz MVP'im Işıl Alben'dir...

Gönül rahatlığıyla Işıl'a verdim oyumu. Çok hak etti bu sezon. 7 yıldır hiç kızmadı hiç küsmedi. Gecikmiş kupaların acısını bu sezon çıkarttı. Yürüyedur Kaptan :)

Sancho ile Işıl arasında inanılmaz kaldım ama sonra kaptana gitti oyum.

Geldiği nokta itibariyle Işıl bunu sonuna kadar hak ediyor. 2 senelik periyotta kat ettiği mesafe muazzam. Eski Işıl hücumda amatör bir basketbolcu gibiydi, yeni ışıl alben ne yaptığını biliyor durumda... Savunması zaten tartışılmaz. Takımı çok iyi yönetmesinin yanında harika bir sezon geçirdi. Euroleague mvp'si olmadı fakat alba'nın ardından ikinci sırada yerini almıştır mutlaka. Neredeyse backup'ı olmayan ve buna istinaden müthiş özveriyle oynayan Işıl'ın hakkını vermek istiyorum.

Sancho bu forma altında izlemekten en çok keyif aldığım yabancı oyuncu oldu bu sene itibariyle. Işıl'a da oy vermek isterdim hemen hemen çoğu maçta 40 dakika oynadı büyük fedakarlık yaptı ama benim oyum SANCHO LYTTLE'a gidiyor.

Başta Koç tüm Takım hakediyor elbette hertürlü övgüyü,teşekkürü ,alkışı,herşeyi.Hepsinin eline yüreğine sağlık.
Madem 1 kişi seçmek zorundayız,benim oyum BÜYÜK KAPTAN IŞIL'a.

O kadar zor bir seçimle karşılaşmamıştım daha önce :) Sancho-Işıl-Alba-Zee hangisine vereceğimi şaşırdım ancak sezonun hepsinde +35 dk. oynayan ve takımı mükemmel yöneten Kaptan Işıl Alben'e verdim oyumu.

Gerçekten çok zor bir soru.
"Bu sene en kötü kimdi, haketmeyen kimdi?" diye sorulsa,"Hala Spor kulübü olduğumuzu idrak edemeyen Yönetim!" derdim ama bu soru gerçekten çok zor.

Sancho herzaman zaten aynı, Alba zaten Mvp ama Kaptan bu sene çok başkaydı. Hem neredeyse tüm sezon hiç oturmadan, dinlenmeden oynadı, hem oynattı, hem de takıma liderlik etti. Herşeyiyle bir Kaptan gibi, bir Mvp gibiydi. Oyum Kaptan'a.

Sebeplerini açıklamaya kalksak tartışmasız destan olur çıkar ama kısaca; Fedakarlığı, özverisi, arma aski, hirsi, mucadelesiyle o isim IŞIL ALBEN'dir.. Büyük Kaptan!