2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
23 yıllık özlemi dindirdik. 1 sene aradan sonrada Eurolegue sahnesine çıkıyoruz. Seneye F8 yapabilecek ve F4'ü zorlayacak bir takım hedefliyoruz. Bu başlık altında gelecek sezona dair takım planlaması ve transfer haberlerini tartışabiliriz. Kısa rotasyonu korunup uzun rotasyonuna 3 transfer eklemesi yapılmalı. Bırakacağını açıklayan Ndong'un yerine ve hiçbir katkısı bulunmayan Macvanın yerine birer oyuncu takviyesi yapılmalı. Ayrıca uzun rotasyonunu güçlendirmek adına 4 numaraya bir Türk oyuncu alınmalı.(Kerem Gönlüm yada İzzet) Transfer önerilerim; Lamont Hamilton, Luka Zoric, Justin Doellman, Zoran Erceg. Belki çilek olarak Spanoulis'i görebiliriz.

Güzel bir iskelet kadromuz var, mevcut kadromuzda yapılacak birkaç önemli değişiklik ile vitesi daha da yükseltebilmemiz mümkün.

Öncelikle sezonu şampiyon olarak tamamlayan kadroya yeni sezonda Domercant ve Göksenin gibi çok değerli iki oyuncunun dönüşü müthiş olacaktır, onları büyük iki transfer gibi görüyorum. Bir diğer sakatımız Engin Atsür de muhtemelen Kasım ayı gibi takıma dönecektir.

Domercant'in dönüşüyle birlikte Jamont Gordon'ın ligde 6. yabancı konumunda olacağını düşünüyorum. Esasında benim kişisel arzum Gordon ile yolların ayrılması yönünde. Zira kendisi savunmada iyi katkı sağlasa da hücumda genel olarak çok savruk ve düzen dışı oynayan, şut istikrarı Allah'a emanet olan, çok iyi oynadı denilen bir maçta bile yaptığı tercih hatalarıyla takım oyununa ciddi olumsuz etkileri olan bir oyuncu. Euroleague'i de düşünerek takım yapısına daha uygun olacak bir 6. yabancı türünü tercih ederim ben. Ama muhtemelen Ergin Ataman'ın kendisini kadroda tutacağı fikrindeyim, iyi de bir kontratı vardır.

Her ne kadar şu an için Boniface N'Dong son sezonunu tamamladı diye görünse de geçirdiği bu harika sezonun ardından bir yıl daha devam etmeye ikna edilebilir bence, şayet giderse de N'Dong kalibresinde kaliteli bir pivotu kadroya katmalıyız.

Bu sezon tam anlamıyla hayal kırıklığı yaratan Macvan'ın yerine istikrarlı şutu ve savunması olan, zımba gibi bir yabancı 4 numara alarak buraya nokta transfer yapmalıyız. Yabancı bir 4'ün yanı sıra sezon başında da ilgilendiğimiz İzzet Türkyılmaz'ı da kadroya katmamız gerektiği fikrindeyim. Böylelikle de Ersin Dağlı'yı 4 ve 5 numara için joker oyuncu durumuna getirmiş oluruz, özellikle Ersin'i 5 numara rotasyonu içinde daha aktif kullanabilme imkanımızın doğacak olması elimizi rahatlatır. Yani sezon başında İlkan denen elemanın gidişiyle yaratamadığımız bu esnekliği gelecek sezon İzzet takviyesi ile yaratabiliriz.

Toparlarsam şahsen benim kafamda yeni sezon için şöyle bir düzen var:

PG: Carlos Arroyo, Ender Arslan, Engin Atsür

SG: Henry Domercant, Göksenin Köksal

SF: Manuchar Markoishvili, Cenk Akyol

PF: Yabancı transfer, Ersin Dağlı, İzzet Türkyılmaz

C: Boniface N'Dong / Yabancı transfer, Furkan Aldemir

+ 6. yabancı: Jamont Gordon / Yeni transfer

Lamont Hamilton veya Justin Doellman'dan birini alabilirsek dört numarada sorunumuz kalmaz. Ben kısa pozisyonunada bir tranfer gerektiğini düşünüyorum, Spanoulis çok zor ama gelse süper ötesi olur:)

Carlos Arroyo-Ender Aslan-Engin Atsür

Jamont Gordon-Henry Domercant-Göksenin Köksal

Cenk Akyol-Manuchar Markoishvili

Erwin Dudley-Nemanja Bjelica(Kostas Kaimakoglou-Zoran Erceg)

Furkan Aldemir-Ioannis Bourousis(Paul Davis-Maceij Lampe-Lamont Hamilton)

Bol Alternatifli bir kadro oldu belki 1 uzun takviyesi daha yapılabilir.Hedef F8 falansa İzzet Türkyılmaz falan alınabilir yada Şu an iyi durumda olmasa da Pops Mensah Bonsu alınabilir.Bonsu 4-5 oynayabiliyor sadece Euroleague'de oynatmak için uzun alacaksak en iyi tercihtir ucuza gelecek ve eğer tutarsa formda Bonsu'nun ne kadar dominant bir oyun oynadığını biliyoruz bizim için kazanç olacaktır.7.Yabancı olarak ben olsam şansımı denerdim.

Bu sene Ndong ne kadar kritik isler yaptifigini biliyoruz, o birakiyor ve bence Dorsey'i almaliyiz kesin

Arroyo içerde idare etti ama EL' de savunması inanılmaz sırıtır ve EL atletik ve hızlı oyun kurucuları kevgire çevirir. Her zaman atarak kazanamayız. Kalmasını istiyorum ama bu konuda ciddi endişelerim var.

Zaza Pachulia'yı ben de çok isterim ama şu aşamada gelmesi çok zor, NBA'dan sağlam kontratlar alabilen bir oyuncu.

Olur da bir şekilde ikna edilebilirse başımızın üstünde yeri var tabi :)

Arroyo El sertliğini tek başına kaldıramaz. Yanına 1-2 oynayabilen şutu iyi takımı oynatabilen bir oyuncu lazım. Tutku geri dönse bana göre bu işi 15 dk götürür iş yapar. Diğer yandan artık 4 numaraya fark yaratacak bir yabancı almamız lazım. Erceg süper olur. Hem savunması iyi hem müthiş bir şut tehditi var.
Arroyo-Tutku-Ender
Domercant-Göksenin-Engin
Manuchar-Cenk
Erceg-Ersin
yabancı ( ayakları hızlı olmalı ) Furkan -Sertaç

Ayrıca Gordon 6. yabancı olarak takımda tutulmalı. Ligde değişikli oynarlar.

Arroyo'nun yanında zaten Gordon-Domertcant gibi sert adamlarımız olcak. Ndong bırakmış, yerine kesinlikle Dorsey yada Lampe gibi birini almamız lazım. 4 numaraya Macvan yerine Kaymakoğlunu alabilsek güzel olur.

Kleiza'nın sözleşmesi seneye de devam ediyor, ayrıca Haluk Yürekli'nin de tweet'ini göremedim.

Kleiza zor adam, ama doğruysa ve eğer olursa seviye atlatır.

Ndong ikna edilmeli. Edilemezse benim önerim Sofo,Zaza veya Dorsey. Bir de Spa'yı alsak çilek değil tropikal meyve falan olur da hayal işte.

Bugün İbrahim Kutluayı izledim. Arroyo ligde 35 dk. oynuyor lakin EL'de fiziksel olarak yıpranacağı için 20-25 dk. oynar. Geri kalan bölümde G.Sarayın vereceği reaksiyon önemli kesinlikle 1-2 oynayan bir oyuncu şart dedi. Akortu bozuk Gordon'a ve Endere ne kadar güvenebilirsiniz ? Arroyo-Domercant-Marko ve Gordon kesinlikle kalmalı. Gordonun çok büyük potansiyeli var. Ben onu Pete Mickeal'a benzetiyorum. Düzenin işlemediği zamanlarda işimize yarar. Pivot olarak savunması iyi orta mesafeside olan bir oyuncu almalıyız. 4 numarada Chuck Davis nasıl olur ? Maccabi istiyordu onu. Engin yerinede Kerem Tunçeri ? 4 numaraya CJ Wallece da olabilir.

N'Dong kesin olarak bıraktığını söyledi. 4-5 ve arroyo'yu yedekleyecek bir oyun kurucu ile transfer tamamlanır diye düşünüyorum gidecekler de önemli tabi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...