Güzel bir iskelet kadromuz var, mevcut kadromuzda yapılacak birkaç önemli değişiklik ile vitesi daha da yükseltebilmemiz mümkün.
Öncelikle sezonu şampiyon olarak tamamlayan kadroya yeni sezonda Domercant ve Göksenin gibi çok değerli iki oyuncunun dönüşü müthiş olacaktır, onları büyük iki transfer gibi görüyorum. Bir diğer sakatımız Engin Atsür de muhtemelen Kasım ayı gibi takıma dönecektir.
Domercant'in dönüşüyle birlikte Jamont Gordon'ın ligde 6. yabancı konumunda olacağını düşünüyorum. Esasında benim kişisel arzum Gordon ile yolların ayrılması yönünde. Zira kendisi savunmada iyi katkı sağlasa da hücumda genel olarak çok savruk ve düzen dışı oynayan, şut istikrarı Allah'a emanet olan, çok iyi oynadı denilen bir maçta bile yaptığı tercih hatalarıyla takım oyununa ciddi olumsuz etkileri olan bir oyuncu. Euroleague'i de düşünerek takım yapısına daha uygun olacak bir 6. yabancı türünü tercih ederim ben. Ama muhtemelen Ergin Ataman'ın kendisini kadroda tutacağı fikrindeyim, iyi de bir kontratı vardır.
Her ne kadar şu an için Boniface N'Dong son sezonunu tamamladı diye görünse de geçirdiği bu harika sezonun ardından bir yıl daha devam etmeye ikna edilebilir bence, şayet giderse de N'Dong kalibresinde kaliteli bir pivotu kadroya katmalıyız.
Bu sezon tam anlamıyla hayal kırıklığı yaratan Macvan'ın yerine istikrarlı şutu ve savunması olan, zımba gibi bir yabancı 4 numara alarak buraya nokta transfer yapmalıyız. Yabancı bir 4'ün yanı sıra sezon başında da ilgilendiğimiz İzzet Türkyılmaz'ı da kadroya katmamız gerektiği fikrindeyim. Böylelikle de Ersin Dağlı'yı 4 ve 5 numara için joker oyuncu durumuna getirmiş oluruz, özellikle Ersin'i 5 numara rotasyonu içinde daha aktif kullanabilme imkanımızın doğacak olması elimizi rahatlatır. Yani sezon başında İlkan denen elemanın gidişiyle yaratamadığımız bu esnekliği gelecek sezon İzzet takviyesi ile yaratabiliriz.
Toparlarsam şahsen benim kafamda yeni sezon için şöyle bir düzen var:
PG: Carlos Arroyo, Ender Arslan, Engin Atsür
SG: Henry Domercant, Göksenin Köksal
SF: Manuchar Markoishvili, Cenk Akyol
PF: Yabancı transfer, Ersin Dağlı, İzzet Türkyılmaz
C: Boniface N'Dong / Yabancı transfer, Furkan Aldemir
+ 6. yabancı: Jamont Gordon / Yeni transfer