Futbol'un kaynağı futbola harcanır. Basketbol şubesi için bu sebeple sürekli yeni kaynak arayışındalar. Ne yazık ki kulübün zenginleri futbol dışındaki branşlara el atmaz. Bu konuda malum kulübün çok gerisindeyiz. Var mı Ülker'in desteğinin aynısını bize verecek babayiğit zengin Galatasaray'lı. Misal Ali Sabancı büyüyen firması için renkleri bile aynı olan tuttuğu Galatasaray'a neden bu konuda destek olmaz?
Doğru UEFA kuralları gereği futbolun kaynağının sadece futbola harcandığını ifade ediyor sürekli yöneticilerimiz ama siz bu kuralın arkasına sığınmak yerine gerçekten basketbol şubesine kaynak sağlamak istiyorsanız bunun yolu çok ama çok kolaydır.
Nasıl mı;
Biz Odeabank ile bir sponsorluk sözleşmesi imzaladık ve bu sözleşmenin kapsamı içerisinde hem TT Arena Kuzey Tribünü isim hakkı hem de kadın basketbol takımı isim hakkı, forma reklamı vb. hususlar yer alıyordu.
Sözleşme kapsamında her futbol hem basketbol yer alıyordu ve ne kadarlık bölümü kulübe ne kadarlık bölümü Sportif (Futbol) A.Ş'ye ayrıldı bilmiyorum.
Ama imzalanan sponsorluk sözleşmelerinde birbirine benzer nitelikte iki farklı sponsorluk sözleşmesi imzalanarak rahatlıkla futboldaki sponsorluk gelirleri basketbola ya da voleybola aktarılabilir.
Opel, Odeabank gibi firmalar ile sponsorluk sözleşmesi imzalarken ikişer sözleşme imzalarsınız; Opel sponsorluk için sizden ne istedi; -Tribün ismi ve skorboard'da adının yer alması- bunun karşılığında Sportif A.Ş ile 1 milyon TL'lik bir sözleşme imzalar.
Aynı şirket herhangi bir şart koşmaksızın ya da forma reklamı vb. karşılığında Galatasaray Spor Kulübü ile bir sponsorluk anlaşması daha imzalar ve 3 milyon TL bedelle sponsor olur.
Bu işlemde gördüğünüz gibi futbolun geliri futbola basketbolun geliri basketbola gitti.
Sonuç olarak siz basketbola yatırım yapmak istiyor musunuz istemiyor musunuz? Cevaplanması gereken soru bu!
Yoksa futbolun geliri futbola aktarılacak vb. kurallar üstesinden gelinmesi kolay kurallar.
Yönetim basketbolun sürekli zarar ettiğini iddia ediyor; peki futbol?
Neden borcumuz sürekli artıyor?
Basketbolun 3-5 milyonluk bütçesi yüzünden mi? Yoksa yukarıda sıralanan ve muhtemelen elimizden çıkarmak için de milyonlarca TL harcayacağımız saçma transferler yüzünden mi?
Onlar televizyonlarda hikaye anlatmaya devam etsinler; veriler ortadayken ben neyin ne olduğunu rahatlıkla görebiliyorum.