2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Muhtemelen Euroleague için hamleler gelecektir.
Bence Işıl'ın yanına kaliteli bir yabancı guard alınmalı.
Ayrıca bir 5 numara daha alınırsa Euroleague için daha iyi işler yaparız bu sene...
Sponsor bulunmasından sonra ben de Işıl'ın yanına bir takviye gelir diye tahmin ediyordum. Sanırım idareciler sezon içi gidişata bakıp karar verecekler.

Şaziye ile anlaşabilseydik iyiydi. Sahiden ne oldu Şaziye hala boşta mı ?

Bu arada Whalen gibi bir guardı çok arayacağız diye düşünüyorum bu sezon yine.

Bu sene ben yönetimden Tuğçe Canıtez, Quanitra, Augustus gibi hamleler beklerken

Bone, Zellous gibi standart altı transferler yapıldı ve üzerine bir de beklediğimin fazlasını yapan bir rakip var maalesef karşımızda.

Sezon

Milli takımda çok iyi oynayan Alba-Sancho ve tutarsa yeni transfer Zellous üzerinden dönecek hucum bazında gibi. Işıl Alben de iyi bir 2.guard ama 1. alternatif olarak oynadığında Birsel karşısında olmuyor işte yıllardır.

Oysa geçen sezon ki kadrodan bir tek Fowles'i gönderip

PG: Whalen-Işıl
SG: Augustus-Ayşe
SF: Torrens-Şaziye-Şebnem
PF: Sancho-Bahar-Tuğçe
C: Nevriye-Quanitra

Tuğçe 3-4 , Nevriye 4-5 Whalen-Işıl aynı anda gibi opsiyonları olan bir kadro olurdu. Tek Quanitra biraz zayıf bir tercih olurdu ama Türk sonuçta o da.

Bilhassa Tuğçe konusunda devreye bile giremememiz üzdü beni. Neyse artık elde ki kadroyu da desteklemek sonuna kadar görevimiz ama işimiz hiç kolay da değil.

Ligler başladı ama Şaziye hala bir takımla anlaşmadı. Yanlış yapıyor bana göre bir an önce bizimle anlaşıp gelip çalışmaya başlaması gerekir.

Yine başlamış şampiyonluğun bir numaralı favorisi biziz polyannacılığı. Sezon sonunda da hakemlere söveriz . Fowles dan Bone'a düşüyoruz kıta dışı hakkını doldurmak için tblden yabancı transfer ediyoruz .Quanitra gibi almaya mecbur olduğun bir oyuncuyu rakibimize kaptırıyoruz . Sonra bir numaralı favoriyiz .Eminim öyledir , eminim gene turgay'ın yüzünden kaçacak şampiyonluk. Bizim basiretsiz yönetimimiz ve zayıf kadromuz nedeniyle olmayacak .

Tblden kıta dışı oyuncu transferine sevinecek hale getirildik. Arada bir transferin yattığına dair haberlerde üzülüyoruz falan . Acı bir durum gerçekten de.

Asla Fb'den güçlü olduğumuzu iddia etmem ama takım kimyası ve koç farkıyla onları geçebileceğimize inanıyorum. Sen buna Polyanacılık de başka bir de fark etmez.

İkincisi de; bir türlü öğrenemediniz önemli olanın isimler değil takım kimyasının iyi olması gerektiğini. Eğer Fowles'dan daha yararlı olacaksa çıkıp sen bile oynayabilirsin....

Yabancı kalitesi itibariyle Fenerbahçe bizden daha üstün bir şekilde sezona başlayacak.Ancak yerli oyuncu kalitesi kesinlikle bizde olacak.Bu sene düşük bütçemiz nedeniye,Wauters ve Fowles gibi iki etkili pivotu kadroda tutamadık.Wauters geçen sezon bizi çoğu maçta sürükleyen isimdi.Kesinlikle bizim için büyük bir kayıp.Ancak Sancho gibi müthiş bir atlet,Nevriye gibi büyük bir tecrübe ve Kelsey Bone gibi gelecek vaadeden ama kaliteli bir isimle pota altında büyük bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum.Bazı arkadaşlar yukarıda Tuğçe Canıtez ve Quanitra'dan bahsetmişler.Evet Tuğçe Canıtez'i kadromuza katabilseydik iyi olurdu ama Quanitra'yı kesinlikle büyük bir kayıp olarak görmüyorum.Quanitra,kesinlikle bir takımın pota altındaki ilk opsiyonu olamaz.Tuğçe Canıtez de Fenerbahçe'de istediği süreyi kesinlikle alamayacak...

Yabancı kalitesi itibariyle Fenerbahçe bizden daha üstün bir şekilde sezona başlayacak.Ancak yerli oyuncu kalitesi kesinlikle bizde olacak.Bu sene düşük bütçemiz nedeniye,Wauters ve Fowles gibi iki etkili pivotu kadroda tutamadık.Wauters geçen sezon bizi çoğu maçta sürükleyen isimdi.Kesinlikle bizim için büyük bir kayıp.Ancak Sancho gibi müthiş bir atlet,Nevriye gibi büyük bir tecrübe ve Kelsey Bone gibi gelecek vaadeden ama kaliteli bir isimle pota altında büyük bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum.Bazı arkadaşlar yukarıda Tuğçe Canıtez ve Quanitra'dan bahsetmişler.Evet Tuğçe Canıtez'i kadromuza katabilseydik iyi olurdu ama Quanitra'yı kesinlikle büyük bir kayıp olarak görmüyorum.Quanitra,kesinlikle bir takımın pota altındaki ilk opsiyonu olamaz.Tuğçe Canıtez de Fenerbahçe'de istediği süreyi kesinlikle alamayacak...

Quanitra'yı kaybettiğimize bende üzülmüyorum ama yerli isim olduğu için keşke kaybetmeseydik.
Bence Tuğçe yeterince süre alacaktır,keşke biz alabilseydik..

Ayrıca bence Zelluos,Seimone'yi aratmayacaktır...

Açıkcası böyle bir transfer beklemiyorum;

Okunuşuna gelirsek muhtemelen 'Zofya Fegi' diye çağırırız.

Fenerbahçenin oyuncusu Agnieszka Bibrzyck Polonya'da kısaca 'biba' olarak anılıyormuş biz de 'Fegi' olarak anarız.

Kendisi gelir mi, gelirse ne katkı verir bilmem ama takıma gerçekten katkı sağlayacaksa yapılsın, nasıl okunacağını o zaman düşünürüz :)

Fenerbahçe-Sopron maçını anlatırken, spiker söylemiş bizim bu oyuncu ile ilgilendiğimizi, bir arkadaş yazmıştı. İstatistiklere baktığımızda aslında hiç de fena gözükmüyor, hiç olmazsa Avrupa maçlarında Işıl'ı biraz dinlendirip iyi katkı versin yeter.

Transfer yapılacaksa bile Euroleague'de oyuncu değişikliği için son tarih olan 5 Mart beklenir.

Bir ay bir aydır; 20 bin TL kulübümüz için çok değerlidir.

O tarihte aldığımız oyuncuyu sadece Final 8 öncesinde 2 play off karşılaşmasında oynatırız; takıma uyum sağlayamayacağı için Final 8'te beklentilerin altında kalır, lig sonunu bile beklemeden göndeririz.

Son iki yıldır bu politikayı başarıyla uyguluyoruz. Tek fark bu sezon yapılacak transfer lig kadrosunda kalabilir ama bence gerek duymayacaklardır.

2013/14 ara transfer dönemi Galatasaray Futbol Takımı transferleri;

Bonservis bedeli
Izet HAJROVIC 3.500.000 Euro (Yaklaşık 10.500.000 TL)
Umut GÜNDOĞAN 1.661.000 TL
Salih DURSUN 2.750.000 Euro (Yaklaşık 8.250.000 TL)
Alex TELLES 6.150.000 Euro (Yaklaşık 18.450.000 TL)
Koray GÜNTER 2.500.000 Euro (Yaklaşık 7.500.000 TL)
Oğuzhan KAYAR 2.250.000 TL

Yukarıdaki verilere göre ara transfer döneminde yapılan 'ya tutarsa' transferleri için ödediğimiz bonservis bedellerinin toplamı yaklaşık olarak 50.000.000 TL!

Şimdi diyeceksiniz ki bu transferlerin basketbol ile alakası ne?

Ben veriyi paylaştım, hepiniz akıllı insanlarsınız; gerisini anlarsınız!