2013-2014 Transfer Sezonu

7 senedir aydın, 5 senedir emre çolağı bekliyoruz adam olsunlar diye (futbolculuk anlamında, insanlık anlamında değil). frei ye ve töreye talip olmask bile emre ve aydın ın yerine bu takımda olamaları kötümü olurdu. talip olup alamamaktan ziyade hiç talip ollmadıysak bu daha vahim. demekki terim bazı şeyleri göremiyor. özrümüz kabahatimizden beter.
 
Ben de Galatasaray'ın birilerinin rant yuvası olduğunu düşünüyorum. Aydın Yılmaz, Çağlar Birinci, Aykut Erçetin, Ufuk Ceylan gibi hiçbir halta yaramayan şahısların kulüpten yıllarca yatarak para kazanmalarının başka bir açıklaması olamaz. Fatih Terim'e de ayıp.
 
Diğerlerini bilmemde alt yapımızdan gelen oyunculara sahip çıkmak kötü birşey değil. Kimler ne paralar götürdü bu kulüpten Sabri'ye, Aydın'a, Emre'ye verilen milyon dolarlar hiç bunların yanında.
 
Alt yapıdan gelene sahip çıktığımız yok ki. İdmanda sakatlanıp sonra sahip çıkılmayan çok alt yapı oyuncusu var. Burada başka çıkarlar var. Alınan maaşlardan verilen paylar gibi.
 
Diğerlerini bilmemde alt yapımızdan gelen oyunculara sahip çıkmak kötü birşey değil. Kimler ne paralar götürdü bu kulüpten Sabri'ye, Aydın'a, Emre'ye verilen milyon dolarlar hiç bunların yanında.

Tam aksine. Alt yapıdan gelsin gelmesin, belirli futbolculara bu kadar sahip çıkmak tamda altyapıya sahip çıkmamak oluyor. 7 senedir Aydın ne yaptı, ne kadar geliştirdi kendini. 5 senedir Emre Çolak nerede, her girdiği maç saç baş yolduruyor. İlk 2 3 sene bende çok destek verdim, altyapıdan başka oyuncumuz çıksın yine 2 3 sene destek veririm. Ama herşeyin bi sınırı var. Kendini geliştirmeyen genç futbolcuyu bu kadar tutarsan altyapıdan başka futbolcu çıkmaz işte böyle. Serdar Eyilik, Mertan Caner Öztürk, Anıl Dilaver ve bunun gibi daha biçokları bunlar nerede. Emre Çolak, Aydın Yılmaz hiçbişey yapmadan bu kadroda tutuluyorken bu çocuları A takımda göremedik bile. Bumu altyapıya sahip çıkmak.
 
Ülkemizdeki yabancı oyuncu sınırlaması yüzünden yerli oyuncular çok rahat. Hem değerlerinin çok üstünde para kazanıyorlar hem de formayı kapmak için fazla çaba sarf etmelerine gerek kalmıyor. Bu yüzden de yeterince çalışmıyorlar. Çoğunun fazla kilosu var ve kondisyonu eksik. Antreman harici bireysel çalışma yapanların sayısı çok az... Yerli oyuncuların çoğu "10 dönüm bostan, yan gel yat osman" kafasında...

İçlerinde idealist olan, yurt dışında oynama hayali olan azınlık sadece yeterli çabayı gösteriyor. Arda'nın bir Türkiye'deki formuna ve performansına bakın, bir İspanya'dakine... Fark ortada...

Dolayısıyla burda Aydın gibi oyuncuları suçlamak bence doğru değil. Onları bu yola iten mevcut sistem. Yabancı sınırı kalkmadıkça, yerli oyuncular formayı kapmak için yabancı oyuncular ile eşit rekabete girmedikçe bu sorun çözülmez. Aydın gider, başkası gelir. Biz burda tartışmaya devam ederiz.

Umarım AB işi istediğimiz şekilde sonuçlanır da, bu dertten kurtuluruz.
 
Transfer dönemi bitti. Defansta bana güven veren tek isim Chedjou. Elimizde iyi bir sol bek yok, formasını terleten(!) bir sağ bek yok, oyun kuran bir stoperimiz yok. Eboue, Semih, Hakan bu takımda ilk on bir oynamayı hak etmiyorlar. Real Madrid karşısında Allah yardımcımız olsun bu aciz savunmayla.
 
İnanılmaz kötü bir transfer stratejisi izledik bu sene.
Gelen isimler çok iyiydi yabancılar konusunda.
Ama hiçbir yerli hamlesi yapmamamız beni üzdü.
Gökhan Töre ve Kerim gibi kaliteli yerlileri Beşiktaşa'a kaptırdık.
Alper olayına girmiyorum bile.
Ali Adnan'ı 3-5 kuruş için Rize gibi bir takıma kaptırdık ve yaptıkları ortada. Kahroluyorum.
Gelecek sene ki 5+0+3 yabancı kontenjanına göre yapılacak stratejiyi şimdiden uygulamalıydık.
Bu sene için inanın lıgte çok hevesli ve heyecanlı değilim.
Beşiktaş bu senenin en büyük şampiyonluk adayıdır gözümde.
 

Üst