2014-2015 Kadın Voleybol Takımımız

Kadınlar CEV CUP Challenge Turda Omichka OMSK REGION'la eşleştik.Eczacıbaşı'na karşı gruptan çıkmak için son şanslarını kullanamadılar.Bizden iyi değiller.Turu geçersek yarı finalde BACAU(ROM)-SOPOT(POL) eşleşmesinin galibiyle oynayacağız.Bence final yolu açık.KRASNODAR,Rabita BAKU,NANTES gibi güçlü takımlar diğer tarafta kaldı.

Şampiyonlar liginde Vakıfbank ve Halkbank talihsizlik eseri geçen sene finalde kaybettikleri rus takımlarıyla eşleşti.Vakıf Kazan'ı geçerse fener-dresdner galibiyle oynayacak.Halkbankın yolu ise çok mayınlı.Belgorod'u eleyebileceklerini düşünmüyorum ama geçseler bile 6'lı turda zenit KAZAN-PIACENZA galibi karşısında da işleri çok zor.Eczacının f4 yolu ise kolay.Prostejov ve CANNES-Volero ZURIH'i galibini geçmeleri yetecek.Erkekler cev'de de fenerin Dinamo MOSKOVA ile eşleştiğini düşünürsek 6 takımımızın 4'ü ruslarla eşleşti.
 
Tam ''erkek takımını çok sevsem de Challenge'ı umursamıyorum fakat CEV Cup bir hedef'' yazacaktım.Eyüp Bey eşleşmeleri ve final yolunu gayet güzel açıklamış.Yol da görece elverişliyken finali görmesi lazım takımın.Zira lig oynasalar da olur oynamasalar da olur konumunda.
CEV'de iddialı olduğumuz 2 sezonda da -ki bu sezonki iddiamızı takım belirleyecek aslında- finalde çok sert takımlara çarptık.Fenerbahçe'nin kaybettiği ve kazandığı 2 yılda ise şampiyon olamayan Türk takımını döverler gibi bir ortam vardı.Bizi geçtim Bursa BŞB dahi şampiyonluk çıkarabilirdi o Uralochka'lı sezonlarda.
Kadınlar Euroleague şampiyonluğunu o finalle görmüşken tatmin düzeyim aşağı düşmez fakat kadınlarda bir CEV cup şampiyonluğu tadında olur. :) Zira Calderon sonrası baya karanlık gelişiyor.
 
Dinamo Kazan - Vakıfbank maçında sette durum 25-25 iken Vakıfbank'ın bariz içeri düşen topuna dışarıda diye karar verdiler ve tekrarını dahi izlemediler. Bu sene her branşta katlediliyoruz millet olarak.

Edit: Tie break setinde de 5-8 önde iken içeri düşen topu dışarda verdiler.
 
Teams_WebLogo_100_x.aspx
GoldMedal.gif.png
3
-1
Teams_WebLogo_100_x.aspx
Galatasaray Daikin ISTANBULOmichka OMSK REGION
Set 1:25-13(24 min.)
Set 2:25-27(28 min.)
Set 3:25-23(27 min.)
Set 4:25-15(19 min.)
Totals:100-78(98 min.)
spacer.gif
GoldMedal.gif.png
Golden Set:
15-12(126 min.)
Tebrikler kızlar.Çok zor geçen bir maçı kazanmışsınız.Maalesef 3.sette açar açmaz GSTV'nin internet yayını kesildi ve hiç gelmedi.Olsun final maçlarını izlemek nasip olur inşallah:)
 
Normal maçı 3-1 kazandık ama o tek seti hakem hediye etti diyebiliriz.. 25-26 iken top blok-out ile çıkmasına rağmen hakem onlara verdi 25-27 oldu, belki o sayıyı bize yazsalar o seti de alırdık.. Allah'tan puan sistemi vardı yoksa o setle tur giderdi.. 4. set biraz sıkıntılı geçti ama zor da olsa alınca son set rahattık.. Altın set ise çok çekişmeli geçti.. Çok güzel bir mücadele oldu.. 24 blok sayımız vardı, 7 de servis sayısı.. Bacau-Sopot eşleşmesinden gelen rakibimizi geçsek bile final çok zor olacaktır.. Bugünkü gibi hatta çok daha iyisini oynamak lazım.. İnşallah artık bu sefer o kupayı alır ve futbol ve basketboldan sonra bir Avrupa kupamız da voleybolda olur..

Erkeklerimiz üzdü ama kızlar sevindirdi :) Tebrikler kızlar :)
 
Galatasaray Daikin: 2 - 3 Atom Trefl Sopot

2-0 öne geçtiğimiz maçı 2-3 kaybedip elenmek kötü oldu. Yine de takımımıza teşekkürler.
 
Bu arada TVF Barbolini ile yollarını ayırmış. Darısı bizim kulübe... Federasyon ikinci senesinde Massimo ile yürümeyeceğini anladı, biz üç senedir inat ediyoruz.
 
3. ve 4. set hayli dramatik kaybedilmiş,set skorlarından da anlaşılıyor.Sopot'u eleyebilseydik dahi voleybolun parametreleri çerçevesinde finaldeki şansımız çok düşüktü.CEV'de iddialı olduğumuz 2 sezonda da ters rakiplere denk geldik,bilhassa bu sezon neredeyse şampiyonu belli kupaya düştük maalesef.Elaleme bilfiil Uralochka geldi aradaki 2 sezonda.
Bu sezonki takımın zihnimde 2011-2012'deki takımdan hayli geride olduğunu da belirtmek isterim.
 
Dinamo-Krasnodar-CEV-Cup.jpg



Cev Kupasını eski oyuncumuz Calderon'un takımı Dinamo Krasnodar kazanmış. Atom Trefl Sopot mücadeleyi 3-1 kazanıp maçı final setine taşımış. Final setini Krasnodar 15-10 kazanmış. Maçın mvpsi 37 sayı atan Tatiana Kosheleva olmuş.
 
Süper Kupa Dörtlü Final maçında Vakıfbank'a 3-2 yenildik.

[FONT=pt_sansregular]VakıfBank – Galatasaray Daikin: 3-2[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Salon: Başkent Voleybol Salonu[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Hakemler: Onur Hoşnut, Erdal Akıncı[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]VakıfBank: Gözde (14), Bahar (4), Sheilla (6), Vasileva (24), Rasic (18), Naz (3), Gizem Örge (L), Çağla (-), Ceren (-), Güldeniz (2), Kübra (4)[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Galatasaray Daikin: Gamze (2), Bosetti (15), Aslı (11), Centoni (18), Meijners (15), Melis (3), Nihan (L), Ezgi (-), Nursevil (1), Özge (-),Pelin (L)[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Setler: 25-12, 16-25, 18-25, 25-19, 15-13[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Süre: 118 dakika (21’, 27’,26’,26’,18’)

Diğer maçta Fenerbahçe, Eczacı'yı yendi. Finalde bugün saat 18.00'de Vakıfbank ve Fenerbahçe Grundig karşılaşacak.
[/FONT]
 
Maçın en kritik yerinde Aslı , Vakıfbank'lı bir oyuncunun yaptığı basit hatayı sayıya çevirseydi Vakıfbank'ı yenmiştik. Sağlık olsun diyelim gerçekten güzel mücadele ettik. Ama her sene bu şekil kadro kurulursa aynı senaryo olur. Umarım Mete İkiz'in dedikleri gerçekleşir de iyi bir sponsor buluruz bu şube için.
 
Bugün 13-20 ve 22-24'ten yapılan geri dönüş,devamında 15-8'le kazanılan 5. set ''hangi dağda kurt öldü?'' sorularını beraberinde getirdi.Bir Guidetti bulamadığımız takdirde burada ya en fazla para harcayan olmalıyız ya da en azından CEV Cup'ı kazanabilmeliyiz.Arası burada görüldüğü gibi tatsız bir sezon yaratıyor.
 
Bir sezonu daha geride bıraktık. Artık duymak istediğim tek haber, Barbolini ile yolların ayrıldığı haberidir. Massimo ile fiyasko bir üç sezon geçirdik. Kadın voleybolunda tekrar yatırım yapmaya başladığımız dönemde, üç sene boyunca harcanan ciddi paralara rağmen, aldığımız kupa sayısı sıfır!.. Bu yatırımla en azından bir Cev Cup kaldırabilmeliydik. Ligde de üçüncülükten yukarısını göremedik. O da FB'nin felaket bir sezonuna denk gelmesi sayesinde oldu.

Oyuncu seçimlerinde de ciddi hatalar yaptık. Kaliteli yerli oyuncuları bünyemize katamadık. Yabancı oyuncularda ise, özellikle ilk iki sene, nitelikten çok niceliğe önem verdik. Vasat yabancılarla kadroyu şişirdik. Hem paralar boşa gitti, hem de ligdeki yabancı sınırlaması yüzünden, takım kimyasını tutturamadık. Bu sezon ise üç yabancılı ve genç yerlilerden oluşan bir kadro ile yola çıktık. Lakin Centoni dışındaki yabancı tercihlerimiz yine isabetsiz oldu.

Barbolini dönemide çözemediğimiz sorunlardan biri de sevis karşılama problemiydi. Her sene oyuncu kadrosu değişmesine rağmen, istikrarlı bir şekilde servis karşılamada aksadık. Rakiplerimize seri sayılar verdik. İlk sene Molnar, geçen sene Neriman, bu sene Meijners servislerde saç baş yoldurdu. Rakipler bu oyuncuların üzerine servis atmanın ekmeğini yedi.

Umarım senye daha iyi bir hoca ve yeterli bütçe ile yola çıkar ve daha isabetli transferler ile sezona başlarız.

Fenerbahçe'nin şampiyon olmasına Lo Bianco adına sevindim. Bizde üç senede göremediği kupaları, rakibimizde ilk senesinde gördü. Keşke o kupayı parçalı formayla kaldırsaydı. Nasip değimiş...
 
Massimo Barbolini İle Yollar Ayrıldı.. Kadın voleybol takımımızın yeni antrenörü Ataman Güneyligil...

Alıntıdır...
 
Yeni hocamız hayırlı olsun. Kendisini pek tanımıyorum. Barbolini'nin yardımcısıymış. Umarım başarılı olur.

Bursa BŞB, Challenge Cup şampiyonu kadrosunu dağıtmış. Meryem Boz'u alabilirsek iyi olur diye düşünüyorum.

Eski oyuncumuz Ergül Avcı FB ile anlaşmış. Bizdeyken verim alamamıştık ve İdman Ocağı'na gitmişti. Gerçi Barbolini kimden verim alabildi ki? :)
 
Hristina Ruseva Galatasaray Daikin'de!

Bayanlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Galatasaray, transferdeki sessizliğini bozdu. Sarı kırmızılılar, geçtiğimiz sezon Bursa ekibi Nilüfer Bld.’de forma giyen Bulgar milli orta oyuncu Hristina Ruseva’yı kadrosuna kattı.

1.90 m boyunda olan 23 yaşındaki Bulgar milli orta oyuncu, daha önce VC CSKA Sofia, Telecom Bakü, Foppapedretti Bergamo ve Liu Jo Modena takımlarında forma giydi.

Alıntıdır...
 
Charlotte Leys Galatasaray Daikin'de!

Bayanlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Galatasaray, dış transferde son 2 sezondur Polonya’nın Atom Trefl Sopot takımında forma giyen Belçika Milli Takımı’nın kaptanı Charlotte Leys ile anlaşmaya vardı.

1989 doğumlu ve 184 cm boyundaki Belçikalı oyuncu, smaçör pozisyonunda görev yapıyor.

(Voleybolextra)
 
Güldeniz Önal Galatasaray Daikin'de!

Bayanlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Galatasaray, VakıfBank ile yollarını ayıran milli oyuncu Güldeniz Önal ile anlaştı.

1986 doğumlu ve 182 cm boyunda olan milli oyuncu, smaçör mevkiinde görev yapıyor. 2009 yılında bu yana VakıfBank’ta forma giyen Güldeniz’in kariyerinde 2 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası, 1 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, 2 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunuyor.
 

Üst