2014-2015 Kadın Voleybol Takımımız

Şu dünya kupasını izledikten sonra kesinlikle barboulini gitmeli bizim takımdan adam oyuna hiç müdahale edemiyor ulan 15 sayilik son sette 8 sayilik seri veriosun bi oyuna müdahale et ayrica gs daikin icinde ayni seyler gecerli cok genc ve iyi bi takimimiz var ama kimse oyununu gelistiremiyor bi sikinti var ve bunun en büyük sebebi koç. Bu seneki en iyi transfer yeni bir koç olur.
 
Kadın-erkek, bu başlıklar geçen sene epey aktif sayılırdı, bu sene de maçları izleyebilenler; takım hakkında, rakip hakkında, oyuncuların bireysel performansları hakkında ya da akıllarına ne gelirse 1-2 satır bir şeyler yazabilirlerse, takımı izleme fırsatı bulamamış ama merak eden bizleri bilgilendirmiş olurlar.

İlk hafta Yeşilyurt deplasmanındaydık. Geçen seneki maçta, Aslı'nın özellikle servis serileriyle zar-zor 3 puanı alabilmiştik. Bu sene nispeten daha rahat bir maç olmuş, 21-25, 17-25, 21-25 setlerle 3-0 kazanarak başladık lige. Haftaya cumartesi günü, evimizde Fenerbahçe'yi ağırlayacağız, kazanır-kaybeder ama sonuna kadar mücadele edeceğine inandığım bir takım izlemek için Burhan Felek'te olacağım ben.
 
Galatasaray Daikin 0 – 3 Fenerbahçe Grundig

2014-2015 Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nin ilk derbisine çıkan Galatasaray Daikin, Fenerbahçe Grundig’le Burhan Felek Voleybol Salonu’nda karşılaştı. Gamze, Melis, Aslı, Centoni, Meijners, Bosetti ve libero Nihan’la başladığımız maça, Fenerbahçe Elif, Dicle, Yeon Koung Kim, Eda, Kristin, Montano ve libero Merve ile çıktı.

Fenerbahçe maça Yeon Koung Kim’in servis turunda etkili başladı. Mola kullandık (0-4). Teknik molaya 4-8 geride girdik. Moladan Meijners’in sayısıyla döndük (5-8). İkinci molamızı farkın altı sayıya çıkmasıyla kullandık (7-13). Defanstaki hatalarımız bizi çok zorladı. İkinci teknik molaya 10-16 geride girdik. Defansa destek olarak Bihter oyuna girerken, Meijners kenara geldi. Karşılıklı servis hataları izlediğimiz setin son sayılarına yedi sayı geride girdik (14-21). Üç sayılık bir seri yakaladık; Fenerbahçe mola aldı (17-22). Birinci seti 25-19 kaybettik.

İkinci sete iyi başladık (3-0). Servis hatalarımız, Fenerbahçe’nin avantaj yakalamasına neden oldu (4-4). Teknik molaya 6-8 geride girdik. Hakemin aleyhimize tartışmalı kararının ardından mola kullandık (9-12). Oyuna giren Nursevil’in plasesiyle fark 1 sayıya inse de (13-14), teknik molaya 13-16 geride girdik. Bosetti’nin tiplediği topla, Fenerbahçe setteki ilk molasını kullandı (15-16). Fenerbahçe’nin aldığı direk servis sayısının ardından ikinci molamızı kullandık (16-20). Centoni’nin sayısıyla, Fenerbahçe de setteki son molasını kullandı (19-21). Setin son sayılarında nefesler tutuldu (23-23; 24-24). Seti 25-27 kaybettik.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Basit hatalar yaptık. Setin ilk teknik molasına 4-8 geride girdik. Gamze’nin servis turunda rakibi baskı altına aldık. Bosetti’nin penaltı sayısıyla, Fenerbahçe mola kullandı (9-10). Fenerbahçe dört sayılık seri buldu. İkinci molamızı kullandık (9-14). Fenerbahçe serisine devam etti; ikinci teknik molaya 9-16 geride girdik. Seti 13-25, maçı 0-3 kaybettik.
 
Klasik bir amatör şube rahatsızlığı. İyi oyuncular gönderilsin, bazıları da en büyük rakiplerimize!

Neriman Özsoy.
 
Galatasaray Daikin 3–0 Çanakkale Belediye

Galatasaray Daikin, TBVL 4. Hafta maçında, Çanakkale Belediye Spor Kulübü’nü 50. Yıl Voleybol Salonu’nda ağırladı.

Gamze, Centoni, Bosetti, Meijners, Aslı, Melis ve libero Nihan’la maça çıktık. Çanakkale Belediye ise maça Romina, Kinga, Hande, Elzbieta, Ceyda, Ceyda ve libero Simge ile başladı.

İlk sette iyi servis attık. Set boyunca Bosetti üç, Gamze iki, Aslı ise bir ace aldı. Maçın başında beş sayılık seri yakaladık. Çanakkale mola kullandı. Centoni’nin hücum sayısıyla ilk teknik molaya 8-3 önde girdik. Aslı’nın hücumuyla fark sekiz sayıya çıktı. Çanakkale Belediye ikinci molayı kullandı (13-5). Çanakkale molasından Aslı ve Bosetti’nin ikili blok sayısıyla döndük. Setin ikinci teknik molasına on sayı önde girdik (16-6). Çanakkale, setin son bölümünde ikili oyuncu değişikliğine gitti. Aslı’nın servis sayısının ardından, aynı servis turunda Melis’in plasesiyle fark 13 sayıya çıktı (22-9). Çanakkale Belediye, setin son sayılarında biraz toparlandı. Seti 25-16 kazandık.

İkinci sete iyi başlayan taraf Galatasaray Daikin oldu. Çanakkale ilk molasını kullandı (5-1). Moladan Centoni’nin hücum sayısıyla döndük. Tempo düşürmedik. Çanakkale ikinci molayı kullandı (13-2). Rakibin servis karşılama hatasıyla ikinci teknik molaya 16-4 önde girdik. Bosetti ve Melis’den etkili ikili blok, Meijners’den aynı servis turunda iki servis sayısı, Bosetti’den etkili hücum üst üste geldi. Fark daha da açıldı (22-5). Beş direk servis sayısı aldığımız seti 25-7 kazanarak, 2-0 öne geçtik.

Üçüncü setin ilk teknik molasına Aslı’nın servis turunda girdik (8-3). Çanakkale Belediye bu sette daha iyi bir performans sergiledi. Setin teknik molalarına 8-4 ve 16-11 önde girdik. Nadia Centoni hücumdan düşerken karşı takımdan bir oyuncunun ayağının üzerine düştü ve sakatlık yaşadı. Hemen tedaviye alınan Centoni’nin yerin oyuna Ezgi girdi. Centoni’nin sakatlığının ardından tempomuzda bir düşüş oldu. Çanakkale bizi yakalamaya çalıştıysa da buna izin vermedik. Seti 27-25, maçı 3-0 kazandık.
 
Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, CEV Cup son 16 turu 1. maçında 11 Kasım Salı günü Fransa temsilcisi Rocheville Le Cannet ile karşılaşacak. Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.30’da başlayacak.
 
Şu takımla ilgili 2 sıkıntım var.. Birincisi Barbolini, ikincisi onun Melis ısrarı... Özgenur'a yazık gerçekten, geçen sene iyi bir performans göster, tekrar Galatasaray'a gel ama gel gör ki tüm sezon boyunca Vakıfbank'ta yedek bekleyen Melis senin yerine ilk altıda oynasın.. Üstelik vasat bir oyun sergilesin.. Umarım bu Melis ısrarı yüzünden Özgenur'u kaybetmeyiz..

Maça gelirsek 3-0 kazandık, oldukça kötü bir yayını olan voleyboltv'den izlemeye çalıştım ama kim hangi oyuncu çözemediğim için pek yorum yapamıcam, hem alınan sayılar hem de maçı salonda izleyenlerin anlatımına göre Centoni'nin yokluğunda Meijners sorumluluk almış, 23 sayısı var, Ezgi Güç pasör çaprazı oynamış, smaçör olarak oynadığı zamanlardan daha iyi sayı almış, 11 sayı, Bosetti bugün düşük yüzdeyle oynamış, 8 sayısı var, Aslı Kalaç 8 sayı, Melis Gürkaynak 3 sayı, Gamze Alikaya 1 sayı, Nursevil Aydınlar 1 sayı, Mislina Kılıç 1 sayı ile oynamışlar..
 
Galatasaray Daikin 1 – 3 Nilüfer Belediyespor


21 Kasım, Cuma günü oynanan maçlarla başlayan TBVL’nin 6. haftasında, Galatasaray Daikin, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Bursa Nilüfer Belediyespor’la karşılaştı.
 
[h=1]Galatasaray Daikin 3–0 Trabzon İdmanocağı[/h]
Galatasaray Daikin, TBVL’nin 7. haftasında, 2014-2015 sezonuna kuvvetli bir kadroyla başlayan Trabzon İdmanocağı ile Burhan Felek Voleybol Salonu’nda karşılaştı. Gamze, Centoni, Meijners, Bosetti, Melis, Aslı, libero Nihan’la başladığımız maça, Trabzon İdmanocağı Tuğçe Hocaoğlu, Yimei Wang, Ergül, Pietersen, Sonja, Aslıhan, libero Necla’dan oluşan ilk altı ile çıktı.
 
[h=1]Maça Doğru: Olympiacos Pireaus - Galatasaray Daikin[/h]
Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, CEV Cup son 8 turu 2. maçında 16 Aralık Salı günü Yunanistan temsilcisi Olympiacos Pireaus ile karşılaşacak. Atina Melina Merkouri Rentis Salonu’nda oynanacak karşılaşma TSİ 19.00’da başlayacak. Galatasaray Daikin, geçtiğimiz hafta İstanbul’da Olympiacos Pireaus ile oynadığı karşılaşmayı 3-1 kazanmıştı.
2015 CEV Volleyball Cup’ta ilk turda Rocheville Le Cannet ile eşleşen Galatasaray Daikin, iki maçtan da galip ayrılacak bir üst tura yükseldi. İstanbul’daki ilk maçı 3-0 kazanan Galatasaray Daikin, Fransa’da oynanan maçtan ise 3-2 galip ayrılmıştı.
Galatasaray Daikin, Voleybol Bayanlar 1. Ligi’nde aldığı 6 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile beşinci sırada yer alıyor. Oynadığı maçlarda 20 set kazanan Galatasaray Daikin, 16 seti ise kaybetti.
Son üç haftaya bakıldığında, 8. haftada Bursa Büyükşehir Belediye deplasmanından 3-1’lik galibiyetle dönen Galatasaray Daikin, 9. haftada Eczacıbaşı Vitra’ya 3-1 mağlup oldu. Galatasaray, geçtiğimiz hafta ise Vakıfbank’a 3-0 mağlup oldu.
Rakibimiz Olympiacos Pireaus, Yunanistan Bayanlar Voleybol Ligi’nde ligde 7 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile ikinci sırada yer alıyor. Yunanistan temsilcisi, CEV Cup son 16 turunda ise Belçika ekibi VDK Gent Dames ile karşılaştı. İlk maçı kendi sahasında 3-0 kaybeden Olympiacos, ikinci maçı deplasmanda aynı skorla kazandı ve altın set sonunda rakibini kupadan eledi.
 
Olympiacos Piraeus 0 – 3 Galatasaray Daikin

İlk ayağı İstanbul’da oynanan 2015 CEV Volleybal Cup 8’li finallerinde Olympiacos Piraeus’la eşleşen Galatasaray Daikin, bugün Atina’daki rövanş maçından 3-0 galip ayrıldı ve bir üst tura çıktı.
 
[h=1]Galatasaray Daikin Top Volley International’da Dördüncü[/h]

Galatasaray Daikin 2 – 3 RC Cannes

Top Volley International'ın üçüncü gününde Galatasaray Daikin, turnuva üçüncülüğü için RC Cannes ile karşılaştı.

Sahaya Gamze, Meijners, Centoni, Bosetti, Aslı, Melis, libero Nihan’la çıktık. Kuvvetli bir kadroya sahip olan RC Cannes ise maça Apitz, Ravva, Logan Tom, Lazic, Bursac, Wopat ve libero Ortschitt’le başladı.
Etkili servislerle başlayan RC Cannes, birinci setin ilk sayılarında 1-3 öne geçti. Meijners’in hücumuyla beraberliğin geldiği (3-3) setin birinci teknik molasına, Aslı’nın servis turunda 8-7 önde girdik. Centoni’nin blok outa zorladığı RC Cannes (9-7), üst üste iki hücum sayısıyla farkı bir sayıya indirdi (11-10). Avantaj topa defansta anlaşmazlık yaşadık (12-11). Centoni-Melis ikili bloğu ve ardından Melis’in etkili servis turunun da yardımıyla, hücum yüzdemizi arttırdık. Setin ikinci teknik molasına 16-11 önde girdik. RC Cannes, Bursac’la servis sayısı aldı; mola aldık (16-13). Moladan Aslı’nın bok sayısıyla dönük (17-13). Meijners önce RC Cannes’ı blok outa zorladı, ardından bir direk servis sayısı aldı. RC Cannes mola kullandı (19-14). RC Canes Lazic’i kenara aldı ve Grothues’i oyuna soktu (19-15). Aslı etkili servis turunda bir ace buldu (21-15). Melis-Gamze ikili bloğunun ardından RC Cannes ikinci molasını kullandı (22-15). RC Cannes set boyunca ortadan hücumlarda etkili oldu ve Ravva ile bir kez daha sayı aldı (22-16). RC Cannes’ın servis hatasıyla, Gamze servis turuna başladı ve bir ace aldı (24-16). Seti Centoni’nin dört numaradan hücumuyla 25-18 kazandık.

Melis’in etkili servisleriyle başladığımız ikinci sette, Bursac’ın hücumuyla RC Cannes farkı bir sayıya indirdi (4-3). Aslı’nın hücumuyla cevap verdik (5-3). Setin ilk teknik molasına 8-4 önde girdik. Meijners arkadan hücumda RC Cannes’ın üçlü bloğunu geçti ve durum 10-7 oldu. Gamze’nin servis turunda farkı beş sayıya çıkardık, RC Cannes mola aldı (12-7). Zorlu pozisyondan sayı üretmeyi başardık, ancak ardından servis hatası yaptık (13-8). Hücumda basit hatamızın ardından mola aldık (15-12). Bosetti’nin etkili hücumlarını izlediğimiz setin ikinci teknik molasına Meijners’in hücumuyla 16-13 önde girdik. Teknik moladan RC Cannes sayıyla döndü (16-14). Tempomuzu kaybetmedik; RC Cannes mola aldı (20-16). Setin son sayılarına Bosetti’nin hücumuyla girdik (21-16). Centoni’yle farkı koruduk (22-17). Melis-Meijners ikili bloğuyla ikinci seti 25-17 kazanarak, 2-0 öne geçtik.

RC Cannes üçüncü sete etkili başladı. Defansta hatalar yaptık ve mola aldık (2-6). Teknik molaya 2-8 geride girdik. RC Cannes etkili servislerle devam etti. Fark oluşmaya başladı (3-10). Tempomuzu toparlayamadık ve mola aldık (4-11). Oyuncu değişikliğine gittik; Ezgi oyuna girdi, Meijners kenara geldi. Oyuna giren Grothues’in etkili servislerini karşılamakta zorlandık (4-16). Gamze kenara geldi, Nursevil oyuna girdi. Hızlı bir oyun sergileyen RC Cannes’ı durduramadık (8-18). Oyun üzerindeki hakimiyetimizi kazanamadık (9-21). Centoni kenara geldi, Bihter oyuna girdi (10-22). Seti 13-25 kaybettik; setlerde durum 2-1 oldu.

Dördüncü setin ilk molasını erken kullandık (1-4). Oyunzu değişikliğine giderek, Meijners’i kenara aldık, Ezgi oyuna girdi (1-5). Setin birinci teknik molasına 1-8 geride girdik. Gamze kenara geldi, Nursevil’i oyuna aldık. Durum 4-11 oldu. Setin ikinci teknik molasına 7-16 geride girdik. RC Cannes, Grothues’la servis karşılamamızı bozdu. Hücum yapamadık; mola aldık (7-17). Melis’in servis turunda durum 10-19 oldu. RC Cannes oyuncu değişikliği yaparak Apitz’i kenara aldı ve Van de Vyver’i oyuna soktu. Hücum hatasıyla, dördüncü seti 12-25 kaybettik. Setlerde durum 2-2 oldu ve maç tie-break setine uzadı.

Tie-break setine Meijners’in plasesiyle başladık. Önde götürdüğümüz sette blok hatamızla RC Cannes serisi başladı. Beraberliği yakaladılar (5-5) ve öne geçtiler. Mola aldık (5-6). Nursevil kenara geldi, Gamze oyuna girdi (6-7). Saha değişimine 8-7 önde girdik. Teknik mola dönüşünde Ravva’nın hücumunu durduramadık (8-8). RC Cannes’da Apitz kenara geldi ve Van de Vyver oyuna girdi. Servis karşılama hatası yaptık (8-10). Melis kritik anda tekli blok yaptı (9-10). Nihan’dan üst üste defanslar izlediğimiz pozisyonu Centoni hücumuyla tamamladık (10-12). Bihter oyuna girdi, Melis kenara geldi. RC Cannes hücum hatası yaptı ve mola aldı (11-12). RC Cannes ortadan hücumla durumu 11-13 yaptı; mola aldık. Mola dönüşünde hücum hatası yaptık (11-14). Blok hatası yaptık ve seti 11-15, maçı 2-3 kaybettik.

Bu sonuçla Galatasaray Daikin İsviçre Basel’de düzenlenen Top Volley International turnuvasını dördüncülükle tamamlamış oldu. Turnuva şampiyonluğu bu akşam TSİ 19.55’de oynanacak Volero Zurcih – Nestle Molico Osasco maçıyla belli olacak.
 
CEV Cup’ta son sekiz takım arasına kalan Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, CEV Cup son 4 turu 1. maçında 14 Ocak Çarşamba günü Polonya temsilcisi Dabrowa Gornicza ile karşılaşacak. Centrum Dabrowa Gornicza’da oynanacak karşılaşma TSİ 19.00’da başlayacak. Kızlarımıza yürekten başarılar
 
Takımımız mücadeleden 3-2 mağlup ayrıldı. 22 Ocak Perşembe akşamı oynanacak rövanş mücadelesinin saati: 20.30. 3-1 ve 3-0lık alacağımız galibiyetlerde üst tura yükselmeyi başaracağız. Olası 3-2'lik galibiyetimizde ise altın set oynanacak
 
Galatasaray takımları içinde oyuncularıyla hocasıyla en boş en ruhsuz takım bayan voleybol takımları sadece bu seneye bakarak da söylemiyorum kazanabilirsin kaybedebilirsin ama bu kadar baştan her şeyi kabullenmeleri beni deli ediyor.. Oyun yok takım ruhu yok kazanmaya inanç hiç yok 3 senedir kazanması gereken tek bir maç bile kazanmadı doğru düzgün bu takım...
 
Ne kadar ekmek o kadar köfte, kızacak birşey yok. Fenerde kadroya giremeyen oyuncular bizde olsa şu maç daha farklı olurdu. Öyle bariz bir fark var yani arada.
 
Son seti seyrettim. 20-24 öndeyken Barbolini'nin rotasyonu yüzünden avucumuzdaki seti verdik. Zaten kadın voleybol şubesindeki en büyük hatamız, olmadığını göre göre 3 senedir Massimo'da ısrar etmekti.
 
Voleybol takımları için çok sağlam sponsorlar bulunmadığı sürece pek yatırım yapmamızın bir anlamı yok. Ligde ne olacağı belli zaten. Ligde kalabilecek şekilde kendimizi idare edebilecek bir kadro kurmamız yeterli olur. Normalde bu şekilde düşünmemiz çok yanlış ama durum bu. Devlet takımlarının arkaları çok sağlam.

Maça ara ara bakma fırsatı buldum. 2. çeyrekte de 5-6 sayı farkla önde olduğumuz halde seti vermiştik. 3. seti de 20-24'den vermemiz bize yakışmadı. Massimo'ya sezon sonunda yol verip Gökhan Edman veya başka bir hocayla yola devam edebiliriz.
 
Biraz geç oldu ama bir takım 24-20'den ne olursa olsun set vermemeli. Barbolini yıllardır takımın başında ama ben bu takımın ileriye dönük bir adım attığını şu ana kadar göremedim. Demek ki istikrar her zaman çözüm olmuyormuş...
 

Üst