2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Hayırlı bir haber verelim;

Fransız basınına göre gelecek sezon için Monaco takımın başına Mancini'yi getirmek istiyormuş. Hadi hayırlısı diyelim.
 
Fernando Torres ve parçalı.

Kalede Nando Muslera, forvette Nando Torres
 
Şu yabancı sınırı saçmalığı olduğu sürece forvete yabancı koymayın. Şu kadronun oynayacağı en iyi düzen Sneijder'in forvet arkası olarak oynadığı ve 2 iyi kanat oyuncusunun olduğu sistem.

Çoğu kişi isyan edecek ama maalesef şu kadro yapısında Muslera bile lüks:(
 
Seneye yine Burak ile başlayacaksak, bütün bir sezonu izlemeye gerek yok.
 
Hedef Alvarez Balanta

Arjantin basını, sarı-kırmızılıların River Plate forması giyen başarılı stoper Eder Alvarez Balanta'nın Galatasaray'ın takibinde olduğunu iddia etti. 21 yaşındaki Kolombiyalı stoper, agresif ve hırslı yapısı ile birçok Avrupa kulübünün de transfer listesinde bulunuyor. Geleceğin önemli savunmacıları arasında gösterilen Balanta'nın River Plate ile olan sözleşmesi 2017 yılında sona erecek. 1.81 boyunda olan ve hava toplarındaki etkinliği ile dikkat çeken sol ayaklı stoper, bu sezon Arjantin ekibi ile 33 maça çıktı. Galatasaray'da Chedjou'nun da gönderilmesi gündemde.

Ntv Spor

Haber doğruysa hala uslanmamışız demektir. Semih'in yanına tecrübeli bir oyuncu lazım. Bunu görebilmek için futbol dehası olmaya gerek yok.
 
Seneye Mancini olacaksa 4.yıldızı unutalim.

Boşuna masraf da yapmayalım.

Umarım Monaco ve Mancini haberleri doğrudur.
 
2 kanat + Terry tarzı tecrübeli stoper çok mu zor ? Keita'dan sonra kanat, Ujfa'dan sonra stoper gelmedi. Yıllardır sayıyoruz yerimizde, eee rakipler enayi değil her yıl uyumazlar. Böyle gelir şampiyonluğu alırlar.
 
Olcan ve Amrabat kanatta, ortada Sneijder, arkada Yekta ve Melo. İlerde tek forvet oynayacak kuvvetli bir forvet.

Tabiki bunların başına Lucescu..
 
Yerli olarak Ömer Toprak transferi ve mümkünse Hakan Calhanhanoğlu transferleri enfes olurdu.

Ama en başta Mancini gitsin...
 
Lucescu gelmeyecekse para falan harcamayalım.Kibarca karakter zaafiyeti yaşayan bu arkadaşları insana ve futbolcuya dönüştürebilecek tek insan kendisi.Biri daha vardı da kendi oyuncularına ırkçılık yapılırken gık demedi,bugün o olayı halının altına süpürmeye çalışan TFF'nin binasında muzla sırıtarak poz veriyor.Ağustos'tan bu yana her gününü bizim sinirimizle oynamak için kurguladığını düşünüyorum.
 
Muslera
Veysel Semih Stoper Telles
Melo Selçuk
Menez Sneijder Olcan
Burak

Alınabiliyorsa Gökhan İnler olabilir. Veli-Gökhan töre. Ayrıca küme düşen Kayseri'den Sefa, okay Ömer Bayram Antalya'dan emrah başsan, Musa nizam ucuza alınabilir yerliler olur.
 
Brumayı unutmuşa benziyorsunuz kanatta onu sayan yok :)

Bana göre Mancini kalmalı hatta bu iş netleşmeli bir an önce ki önümüzde ki senenin takımı üzerine çalışmalara başlansın.
 
Önümüzdeki transfer döneminde alınacak yabancıların bonservisi elinde olan ve bize katkı sağlayabilecek oyuncular olmalı.Özelikle bu sene Lyon'da iyi bir performas sergileyen Gomis ve PSG'li Menez alınırsa çok iyi olur.
 
Şöyle bir inceleyelim takımı. Ben olsam şu oyuncuları tutardım
Kaleci : Muslera ve yedeklerden biri ( Bence Ufuk)

Sağ Bek : Veysel , Sabri

Stoper : Gökhan , Semih , Koray , Balta

Sol Bek : Telles

Orta Saha : Hamit , Selçuk , Melo , Yekta , Wesley , Emre Çolak

Kanatlar : Bruma , Aydın

Forvetler : Burak , Berk
Yani toplam 19 oyuncu takımda kalıyor zaten listeme göre.

Kadroda olmasını istemediğim oyuncular ise ;
Yedek kalecilerden 2si. (Eray ve Aykut diyelim bunlara)0
Chedjou , Dany , Salih , Eboue , Ceyhun , Umut Gündoğan , Oğuzhan Kayar , Ontivero , Amrabat , Drogba , Umut Bulut , Hajrovic
Bu oyunculardan da Chedjou , Dany , Eboue , Hajrovic dünya kupası oynayacaklar ve gayet rahat satılabilecek oyuncular. İlk 3 isimden 3ünün de az ya da çok para kazandırabilecek kadar piyasası var. En azından elimizde patlamazlar. hajrovic de Türk olamayacaksa içerden bir takıma kiralık verilip izlenmeli mutlaka.
Drogba'nın zaten sözleşmesi bitiyor. Triplerini de alıp gidebilir.
Oğuzhan ve Umut Gündoğan mutlaka kiraya verilmeli ancak Oğuzhan için oynatma garantisi alınmalı bir şekilde. Umut zaten oynar gittiği yerde her şekilde. Yeter ki Buca'da son zamanlarındaki topunu oynasın.
Amrabat'ı eğer piyasası varken satabiliyorsak hemen satalım. Ancak kiralamak aptallık olur bedavaya. Sonuçta 6+2'de oturmaya ses etmeyecek biri Amrabat ve hücumun her yerinde oynar.
Salih ve Ceyhun iç pazarda takasta elimizi rahatlatabilecek adamlar. Ama bence Galatasaray topçusu kesinlikle değiller. Umut ise itiraz etseniz de Galatasaray topçusu değil. Umut koştuğu için övülmemeli ; aksine diğerleri niye koşmuyor irdelenmeli. Ki ben delidana presine sıcak bakmıyorum. Yani Elmander'in yaptığı baskıyla alakası yok Umut'unkinin.
Ontivero'yu ne yaparlar bilmem . Bilmek de istemem. Alanlar düşünsün. Zaten kiralarlar herhalde.

Bu sene takıma dönenler ise ;
Serdar Eylik
Furkan Özcal
Dany Nounkeu
Johan Elmander
Nordin Amrabat
Yigit Gökoglan
Sercan Yildirim
Engin Baytar

Bu oyunculardan Elmander'in sözleşme zaten bitiyor. Dany'yi zaten yukarda gönderdik :D Kalanlardan da yol olmaz Furkan Özçal hariç. Hepsini at takasa. Engin az bişey rahat dursaydı diyeceğim ama neyse...
Şu an elimizde 19 oyuncumuz var. Bunlardan 5i yabancı. Eksiklere bakarsak da :
Yedek adam gibi bir kaleci
Adam gibi Stoper
Yedek sol bek
1 tanesi direkt 11 başlayacak 2 adet kanat oyuncusu
2 adet forvet
Şimdi gelelim ilk 11'imize göre transfer mevzusuna. Kanat oyuncusu olup , Türk olup alınabilecek ve ilk 11 yapacak biri yok. Bu yüzden 1 yabancı 1 Türk almak zorundayız gibi duruyor. Bunlar için adaylarım ise bonservissiz Menez ve küme düşen AntalyaSpor'dan Emrah Başsan. Emrah yerine eğer uygun şartlar oluşursa Mouche alınabilir. Gole yakın olması çok iyi bir özelliği.
Stoper için Türk Serdar Taşçı ve Ömer Toprak , yabancı olarak da bonservissiz Alex önerimdir.
Forvet ise Burak ile rotasyona girebilecek birisi olmalı. Burda da önerim sözleşmesi biten Gomis. Diğer forvet adayı için de Muhammet Demir'i istiyorum. Yani ben artık iyi koşan değil iyi atan forvet istiyorum . 1 metreye pas atamayan ve gol de atamayan forvetlere ilah muamelesi yapılmasını anlayamıyorum.
Yedek adam gibi kaleci önerim ise Porto'da istenmeyen adma ilan edilen Sinan Bolat. Bizim yedekleri sırtında taşır. Alternatifi yok.
Yedek sol bek olarak ise orta saha da oynayabilen ve ayağı düzgün olan Murat Duruer'i öneriyorum. Gayet iyi bir oyuncu ve çok düzgün bir sol ayağı var. Türk sol bek piyasasına göre yedek oturmaya da razı gelebilecek en iyi oyuncu.
Şimdi taslak kadroyu yazmak gerekirse 4-2-3-1'e göre:

Muslera - Bolat - ufuk(veya diğerlerinden biri)
*
Veysel - Sabri
Semih - Hakan - (serdar taşçı)
Koray - Gökhan
Telles - Duruer
*
Selçuk - Yekta
Melo - Hamit
Sneijder - Emre
*
Bruma - Emrah- (Mouche)
Menez - Aydın
*
Burak - Gomis - Muhammed - Berk
1 tane yabancı hakkımız kalıyor bu durumda eğer stoper tercihini Türk'ten yana kullanırsak. Eğer stopere Serdar taşçı ya da Ömer Toprak alınabilirse ( Serdar Aziz demeyin lütfen) kanatlara 1 yabancı daha koyma şansımız var. Bunu Mouche'yi alarak da yapabiliriz , Amrabat'ı tutarak da. Hatta Sağ bek alarak da ancak sağ bek almak çok da makul değil gibi şu yabancı sınırlamasında. ben burda Serdar Taşçı / pablo Mouche ikilisinden yana kullandım tercihimi. Mouche'yi istememin nedeni ise takasta kullanabileceğimiz oyuncuların çok olması alırken.
Dany , Chedjou , Eboue , Salih , Ceyhun , Amrabat , Umut satılarak da Gomis , Muhammet , Menez , Emrah , Murat Duruer , Serdar Taşçı , Sinan Bolat çok rahat alınabilir ve maaşta da sapma olmaz. Klüpten belki doğru dürüst bir para bile çıkmaz. Ayrıyeten gönderdiğimiz kiralıklarla da şu anki şişkin kadrodan kurtulmuş oluruz. Herkes rolünü ve görevini bilir. Yeter ki boştaki Menez ve Gomis'i kaçırmayalım. Yoksa bu ayardaki iki oyuncuya en iyi ihtimalle 15 milyon euroluk oluruz.
Eğer katılmadığınız ya da ekleyeceğiniz bir yer varsa yazın tartışalım beraber :D
 

Üst